• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PETER GREENAWAY

Started by blasphemer, 01-11-2005, 00:23:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

blasphemer

Ovde bi mogli da pricamo o filmovima Peter Greenaway-a, po meni jednog od najboljih zivucih autora.  :!:

Siroj publici najpoznatiji po "The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover", filmovima kao sto su "Zed & Two Noughts", "Drowning by Numbers", "Baby of Macon", "Pillow Book" i drugima, postavio je tesko dostizne standarde kako u vizuelnom smislu tako i po pitanjima koja postavlja i nacinu na koji ih obradjuje.

Sta ste gledali, sta imate u svojim kolekcijama i, najegzoticnije, imate li titlove (bilo kakve)?
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Tex Murphy

Takođe je postavio teško dostižne standarde po količini golotinje u filmu. Konkretno mislim na jedini njegov film koji sam gledao, Pillow Book, tj. gledao sam onoliko koliko sam uspio da izdržim.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

blasphemer

Hmmm.. intresantno... 'golotinja' u Pillow Book-u je itekako prisutna, ali je uopste, do sada, nisam primetio. Nije sama sebi cilj, akcenat nije na sexu.... Ne razumem kako onda moze da bode oci.

Tex Murphy

Pa može kad ni u jednom kadru nema ništa osim golih tijela  :lol:
Btw, nemoj ove moje komentare uzimati previše ozbiljno  :wink: .
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

blasphemer

Ne shvatam ozbiljno,  :) postovao sam komentar tek da probam da odrzim topic, vidim da ljudi nesto nisu zainteresovani za Greenaway-a.
A cudno je, jer bi Baby of Macon bas legao nekim forumasima, onako bizaran kakav je, sa puno krvi i cuvenom scenom kad preko 100 (sto) ljudi siluje zenu, njeni krici jezivi...   :shock:

Lurd

Ма zanimljiv je Grinavej, ali nije topik za film, jer ne snima filmove, nego nekakve vizuelne vežbe.
My trees...They have withered and died just like me.

ginger toxiqo 2 gafotas

...ako je suditi po efektnosti,od te pomenute u BABY OF MACON,mnogo upamtljivija i smislenija je scena masovnog gangbang-a ili silovanja whatever koja krasi zavrshnicu konfuznog ali xxx muchnog THE LAST EXIT TO BROOKLYN Ulija Edela(gangabangovana ili silovana,u svakom sluchaju mnogonapacena je the one and only JENNIFER JASON LEIGH,koja kod VERHOEVENA u FLESH&BLOOD tumachi lik princeze koja u samo par trenutaka i minimalnim naporima svoje pretvori zapravo u silovanje RUTGERA HAUERA!).

...A sam Peter Greenaway je filmski reditelj samo zato shto svoje umetnicharske nesuvislosti belezi filmskom kamerom....
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."