• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beware! Attack of the crappy horror flicks!

Started by Kunac, 29-11-2005, 10:11:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bilja

He huli, dijete, Reeker je sasvim dobar film.

Nemoj da mi neko dira Reeker.
Bilja
----------------------------------------@

ginger toxiqo 2 gafotas

...MAREBITO, kobno dosadna arty-farty bruka Takashija Shimitzua...izgleda kao stilska vezba digitalnom kamerom sa ochajnim CGI efektima u pokushaju i kao gadget-free verzija Shymalanove odvratnosty LADY IN THE WATER(mada je zapravo,hronologije radi, obratan sluchaj!)...dosadno, mrsomudno, prezvakano, statichno do granice loshije radio-drame...
...najjadnije je shto Shimitzu zapravo pokushava da oponasha Miikea, a pitanje shta je mislio koliko mu dobrog to moze doneti at all...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Milosh

Pogledao sam The Covenant ovih dana; da, toliko je loš.  :P
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...MAREBITO, kobno dosadna arty-farty bruka ...dosadno, mrsomudno, prezvakano, statichno do granice loshije radio-drame...
...najjadnije

s druge, pak, strane, Ghoul says: CHECK IT OUT!

MAREBITO achieves a lot by carefully creating the unique mood of a creepy obsession and inevitable doom. ... the gritty feel of being immersed in a psychotic mind... MAREBITO is at its best with teases and suggestions... a trippy experience unlike any other, you'll get your share of existential dread and in-your-skull claustrophobia.

detaljnije, ovde:
www.kfccinema.com/reviews/horror/marebito/marebito.html
https://ljudska_splacina.com/

Kastor

Meni se dopao Marebito, gledao sam ga koliko se sećam baš na Ghoulov podstrek. Sa malo više vremena i novca (i filmskom tehnikom)...
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Tex Murphy

Ja sam pogledao toliko loših filmova da je to strašno. Nažalost, bio sam neredovan u obavještavanju  :( Obećavam da ću od sada redovno da postujem o svakom groznom hororu koji pogledam.
U međuvremenu, ne znam da li sam već spomenuo na ovom topiku, postoje dva filma u kojima na nekom brodu grupu ljudi ubijaju njihovi najveći strahovi. Jedan se zove SEA OF FEAR, drugi je HAUNTED BOAT. Sea of Fear ladno spada među najgore filmove, tamo negdje sa neprevaziđenim SWITCH KILLERS, dok je Haunted Boat znatno bolji - na skali od 1 do 10 dobio bi otprilike 1.5, što ga čini nešto malo lošijim od filma GHOST LAKE.

Inače, druga stvar me fascinira: Kad sam listao Warlockove Fangorije, naletio sam na članak o filmu Ghost Lake. U tom članku, koji sadrži i razgovor sa režiserom/scenaristom Džejom Volfelom, film su bez trunke stida preporučili kao sjajan horor, dok je Džej mrtav 'ladan rekao kako je tim filmom ostvario sve što je planirao  :P S druge strane, postoji film zvan DARKWOLF, u njemu Kane Hodder glumi vukodlaka, ali kuriozitet je da se pojavljuje isključivo bez maske, tj. u ljudskom obliku (kad vuk stupa na scenu, neko drugi nosi kostim). Elem, taj film je blaga katastrofa, ali u dokumentarcu o snimanju svi članovi ekipe smatraju kako su napravili nešto jako vrijedno, originalan film o vukodlacima, itd. Sam Kejn, kad su ga pitali nešto o omiljenim scenama, rekao je da mu je najdraža scena u kojoj govori, pošto jelte inače nema baš mnogo prilike za to. Fazon je što su njegove linije otprilike "Where is she? Where the fuck is she???".  :!:
Daklem, poenta ove priče je: Nalazite li fascinantnim (ili bar interesantnim) kako autori nekog očiglednog krša od filma ozbiljno shvataju svoje djelo? Kod već spomenutog Dark Wolfa dokumentarac o snimanju je neizostavan dio cjelokupnog šarma. Možete da umirete od smijeha na debilizme u filmu, ali pravi urnebes tek nastupa kad vidite kako autori tih debilizama ozbiljno govore o istima. (Naravno, ne želim da strpam DarkWolf na listu negledljivih filmova, upravo zato što je toliko loš da je dobar, a sa dokumentarcem je čak odličan. To, pak, ne važi za Sea of Fear i Haunted Boat.)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

WARLOCK

Tex Murphy

Nesumnjivo.
Genetski četnik

Ghoul

vala, ako je vama dvojici grozan, onda to postaje SUMNJIVO!

WARLOCK

da se pohvalim upravo sam dobio "Izbavitelja" i Goste iz galaksije na dvd-u :lol:   :D  :!:  :D

Tex Murphy

Ahhhhhhha!! Lame, crappy, boring horror movies strike again!
Pogledao sam PULSE, rimejk nekakvog azijaskog horora KAIRO (Ghoul će da me zvekne što koristim termin "nekakav" za film koji je vjerovatno poznat, al šta da radim - nisam čuo za isti, osim preko ovog filma). Neko se briljantno dosjetio da izmiješa teen slasher i japanske demonske prikaze, tako da imamo klasičnu stereotipnu neinteresantnu grupu mladih ljudi koje jedno po jedno ukidaju nekakve bizarne prikaze, koje se okolo šire, zamislite, putem Interneta i mobilnih telefona  :x Bez obzira da li su isti uključeni ili isključeni. Jedino možete da ih zadržite napolju ako oblijepite vrata i prozore crvenom izolir-trakom.  :x   :x  :x Naravno, film ni u jednom trenutku nije strašan, bez obzira na silne duhove koji lutaju okolo, mada isporučuje jedan džamp-sker na samom početku. Tu je i scena kupanja, bez grudi  :x Doduše, film ima donekle apokaliptičan kraj nalik na Kingovu knjižicu Izmaglica, što mu se mora uzeti kao plus. Dakle, ocjena od jedan do deset ne bi bila čista jedinica nego otprilike jedan plus. A poenta kompletne priče je kako je ljudima došlo glave ono što je zapravo trebalo da ih poveže (kompjuteri, Internet, dial-up kao i wireless (za kablovski ništa nisu rekli), mobilni telefoni, itd.)  :x  :x  :x  :x
Da tragedija bude veća, da bih pustio ovaj film prekinuo sam gledanje Search and Destroy, filmića koji mi se jako sviđa  :(
Zaboravio sam da napišem da film obiluje idiotizmima i nelogičnostima.

EDIT: Harharhar, sad tek vidjeh da je Wes Craven jedan od autora scenarija  :!: Izgleda da je odlučio da surpassuje Last House On The Left na listi svojih najgorih scenarija, ali ipak nije uspio - ovo je za nijansu manje loše od onog nedjela.
Genetski četnik

WARLOCK

bez veze mi je obe verzije :x ovaj americki sam se smorio.. :x

Bilja

Neverovatno! Na trafikama je izaslo 99 dinara izdanje Evil Dead 2 pa sam pogledala recenzije na internetu i ispostavilo se da su sjajne (100% pozitivnih na Rottentomatoes-u). Zato sam napravila tu gresku i pogledala film.
Uh, ja ne znam dali su ti sto su pisali recenzije na ovaj film IKAD pogledali neki horor, ali meni je ono bila nevidjena sprdnja. Ne mogu da verujem da je TO horor a ne komedija ili bar parodija. U zivotu nesto gluplje nisam gledala, ali je bar bilo zasita komicno. Efekti su smehotresni, cak i za 80-te kada pretpostavljam da je sniman film. Lutke koje se pokrecu po sistemu pomeri-snimaj-pomeri-snimaj su "ludilo" od efekta na nivou osnovne skole i to iz 70-tih godina i ovde su nesebicno upotrebljavane do krajnje komicnih rezultata. Ostali efekti su takvi da ti "demoni", evil dead ili sta li su lice na mapete koje je neko ubacio u kiselinu ili tako nesto pa su se nekako deformisali ali im je bar ostao funkcionalan onaj njihov poznati sistem za pokretanje lutaka.  :roll:
Dijalozi su nenadjebivi. Ko nije gledao, ne moze ni da zamisli nesto tako glupo. Tesko mi je i da citiram. U svakom slucaju, odlicno funkcionise kao parodija na horor 80-tih a mozda to i jeste. Ako im je to bila namera, sve je ispalo kako treba, a ako nije, PROMASAJ!!!! Odakle ovom filmu onako sjajne recenzije ja stvarno ne znam.
Bilja

Nyarlathotep

Kuku, ti si tek sada gledala Evil Dead 2? Pa to se gleda sa 12-13 godina najkasnije, i ako ga tada odgledas ostaje ti za ceo zivot. A sjajne recenzijesu jer je to kultni film... no, ima ovde mnogo strucnijih od mene, pa nek ti pojasne malo.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

milan

Ghoul

Quote from: "Bilja"Odakle ovom filmu onako sjajne recenzije ja stvarno ne znam.

verovatno od ljudi koji umeju da prepoznaju odlican film... :roll:

Tex Murphy

Biljo, ovako: Ne znam da li si gledala prvi Evil Dead. Uglavnom, film je sa prilično straightforward radnjom, nekoliko mladih probudi neko zlo u nekoj šumetini, pretvore se u demone, jednu curicu siluje drvo, jedna pogađa karte i pretvori se u demona i na kraju ih Brus Kembel sve sredi. Kad sam kao mlad gledao taj film, bio sam totalno isprepadan. Strangely, brat i ja smo kasetu iz video kluba držali sedmicu dana i svaki put kad je neko dolazio, mi bismo puštali taj film. Na kraju se sabralo nekih 4-5 gledanja.
Evil Dead 2 ignoriše radnju prvog dijela (bar tako izgleda, jer Brus dolazi, ovaj put sam sa curom, u istu kolibu. Da i ne spominjemo da se prvi dio završava rather... openly.) Elem, dakle radnja je ista, osim što ovde ima manje ljudi. Razlika je u tome što, dok je prvi dio bio sasvim ozbiljan, ovde je nekom pala na pamet ultragenijalna ideja - zašto do đavola uvijek u komedijama moraju da se koriste rekviziti tipa torta u lice, šut u zadnjicu i slično? Zašto ne probati napraviti komediju sa okom zombija koje čovjeku ulijeće u usta? Ili sa odsječenom rukom koja proganja svog vlasnika? Ja se ne razmem mnogo u filmove, ali rekao bih da je taj film bio prvi koji je imao tako ekstreman pristup smijehu. Doduše, tu negdje je i Džeksonov Bed Tejst, ali ipak mislim da je Džekson bio vrlo svjestan remek-djela Evil Dead pri izradi svog vlastitog remek-djela.
Daklem, ovaj film JESTE komedija (istovremeno je i horor, što ga čini grozno komplikovanim zadatkom za one koji negiraju postojanje oba ova žanra). E sad, šta neka komedija treba da uradi da bi bila dobra? Prvo, ono što je osnovni uslov za bilo koji film, a to je da unutrašnja logika istog (koja ne mora da ima veze sa realnim svijetom, see Perfume for further details) funkcioniše. Ovde funkcioniše. To je svijet u kome zaboravljene trake bude neimenovano zlo iz dubina. Zatim, za komediju je obično poželjno da bude smiješna i / ili duhovita. Ovaj film je oboje (sjetimo se "A Farewell To Arms" scene, npr.). Zatim, kod filma sa gomilom neprijateljski nastrojenih demona potreban nam je glavni junak za koga ćemo da navijamo. Brus Kembel je to, a i mnogo više. Taj čovjek je legenda, po mom mišljenju jedan od najvećih komičara našeg vremena. Iz prostog razloga što čovjek mnogo kaže jednim jedinim izrazom lica. Iako je on sjajan glumac i nikako nije ograničen na tumačenje smotanih likova koji se bore sa demonima (ponekad igra i smotane likove s brkovima, koji se bore protiv vampira i na kraju pretvaraju u njih), Eš mi je njegova najdraža kreacija.
Naravno, o ovom filmu mogu da se pišu eseji i traktati, ali da to pustim pametnijima od sebe. Jedna od bitnih stvari je što se ovaj film (kao i mnogi drugi prije njega) bavi ljudskim strahovima, ali ih ne posmatra ozbiljno, in fact smije im se u lice.
Demit, sad mi se gleda Evil Dead, a nemam pri ruci disk  :(
Genetski četnik

Tex Murphy

Koga mrzi da čita ono baljezganje gore, here's a short version:

Evil Dead 2 je dobar film jer je to sjajan film!
Genetski četnik

angel011

Quote from: "Harvester"Koga mrzi da čita ono baljezganje gore, here's a short version:

The end of the world is near: slažem se sa Harvijem!  :!:  :D
We're all mad here.

Tex Murphy

Quote from: "angel011"
Quote from: "Harvester"Koga mrzi da čita ono baljezganje gore, here's a short version:

The end of the world is near: slažem se sa Harvijem!  :!:  :D

Pa dobro, oko ovoga baš i nije bilo teško postići saglasnost. To je tautologija tipa šećer je sladak, so je slana, Montreal je najveći grad u Kanadi ili Deen je gej.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"Deen je gej.

Harv, pitam se kakvo značenje da pripišem činjenici da si poslednjih dana maltene nesposoban da napišeš neki post a da se u njemu ne pominju gejevi, homosexualci, pederi itsl.
Jel ti to škripe vrata na ormaru?

Kastor

Koliko je Evil Dead kultni film govori i činjenica (postovao sam to, davno, na nekom drugom topiku) da postoji veliko interesovanje čak i za off-Broadway mjuzikl

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Tex Murphy

QuoteHarv, pitam se kakvo značenje da pripišem činjenici da si poslednjih dana maltene nesposoban da napišeš neki post a da se u njemu ne pominju gejevi, homosexualci, pederi itsl.
Jel ti to škripe vrata na ormaru?

Ne vjerujem da se to dešava češće nego tvoje spominjanje Bosne, Bosanaca i drugih pripadnih elemenata. Prema tome...

GHOUL JE BOSANAC!!!!
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"GHOUL JE BOSANAC!!!!

vala, ako stvarno važi princip 's kim si onaki si', onda nije ni ta infekcija putem ovog foruma sasma isključena.
ipak, još uvek imam organsko gnušanje prema b. dugmetu, a za razliku od NEKIH, merlin i harija i plavi orkestar nisam slušao NIKAD (sem kad sam morao, na šk. exkurzijama i sl.)

Tex Murphy

Čestitam, uspio si da upropastiš još jedan divan topik.
Genetski četnik

Bilja

Znaci, vama je film dobar zato sto ste nostalgicni i secate se vremena kad ste bili klinci i prvi put ga gledali na nekom videu?
Mozda je i dobar, mozda je i kultni ali to vazi samo ako ste ga gledali kao klinci, u vreme kad je bio aktuelan. Ako ga gledas sada, a nikad pre ga nisi gledao, veruj mi, izgledace ti glupo.
Meni se nije svideo, ali mislim da je to zato sto jednostavno takav film vise ne "prolazi".
A da je smesan, smesan je, da li slucajno ili namerno, ne znam.
Bilja

WARLOCK

Ako zelite da vidite Asha kako se bori protiv Leatherface,Blejda itd..klik na http://zombiemovies.blogspot.com/2006/12/debil-dead.html

Tex Murphy

Biljo, postoje dobri i loši filmovi, a ne oni koji "prolaze" i "ne prolaze". Primjera radi, neki horor s vampirom koji je snimljen prije osamdeset pet godina biće dobar u današnje vrijeme jednako kao što je bio dobar i tada. I to nema veze sa tim da li ga prvi put gledamo sad ili se nostalgično prisjećamo vremena kad smo ga kao klinci gledali kad se tek pojavio  :twisted:
Genetski četnik

Bilja

Tu se slazem, ali postoje filmovi koji su bili strasni i pre 10-20 godina, a jednako su strasni i dan-danas. Evil Dead 2 to nije.
Uzmi na primer, toliko poznati Halloween (tu naravno mislim samo na 1). Taj film je snimljen 1978 godine, dakle i pre ED2 a dalko je bolje osmisljen, napravljen i dan-danas moze da prestravi gledaoce pa makar ga gledali i prvi put. Cak i Psiho je poznat po odlicnim momentima strave iako je snimljen cak tamo davne 1960 ako se ne varam...
Mnogi horor filmovi, snimljeni pre nekoliko decenija, i dan danas su sjajni i dan danas ostavljaju jednak utisak. Vreme i nostalgija ne bi trebalo da naprave stetu ako je film dobar.
A Evil Dead 2 ipak JESTE komedija (tako bar stoji u imdb) sto je DOBRO, posto ga to cini na izvestan nacin parodijom a i JESTE smesan. Dakle, problem zapravo ne postoji.  :)
Bilja

Armagedda

Quote from: "WARLOCK"Ako zelite da vidite Asha kako se bori protiv Leatherface,Blejda itd..klik na http://zombiemovies.blogspot.com/2006/12/debil-dead.html

Šta kažeš da napraviš neku kratku parodiju tipa Evil Bread? :)
Pretty Lisa took an axe
Gave her captor forty whacks
When she saw what she had done
She gave his partner... forty-one

WARLOCK

onaj kratki film"night of the living bread" je sjajan puko sam od smeha..haha! :)

Bilja

Turistas - definitivna tresh-ina!
Nista zanimljivo, nije cak ni strasno. Tih nekih par scena su sadisticke i odvratne ali to je sve. ZApravo, nema elemenata pravog horora. Jedva gledljivo, ali samo zbog zanimljivih scena iz Brazila i narocito ronjenja u podzemnim pecinama, sto ima neki klaustrofobicni smek. Inace, mimo toga, film je sranje.
Bilja

marduk

Quote from: "Bilja"Turistas - definitivna tresh-ina!

ronjenja u podzemnim pecinama,
.

Ohoho, pogledacemo SAMO zbog ovoga!  :!:

ginger toxiqo 2 gafotas

...ovom naslovu je donekle samo mesto na ovom topicu, ali nisam bio siguran kuda bi sa njim...film ima svojih svetlih, mada retkih, svetlih trenutaka( B svest, par zanimljivih uglova snimanja, creepy atmosfere u tragovima...), ali ipak se radi o ne bash reprezentativnom uzorku zanra...

...DARK RIDE, bash frishak slasher, grupe autora, koja je, kanda bar na kratko, poverovala da je doshlo vreme za novi THE FUNHOUSE T.Hoopera...nazalost, nisu odmakli dalje od te polazne zamisli, jer isporuchili su gotovo generichki slasher sa svim konvencijama podzanra, dodatno zacementiran prvoloptashkim pristupom i ne bash inovativnim pristupom( uvodno ubistvo u proshlosti, saznajemo shta se desilo potom tokom shpice a putem strobom osvetljenih novinskih isechaka, grupa potupavih( ovaj put i poiruznih), seksualno raspamecenih koloedzara na prolecnom odmora koji traze djavola, monstrum odbegao iz slabo chuvane psihijatrijske klinike, gde rade sadistichki nastrojeni chuvari, osveta prezivelih rodjaka, plot twist koji se vidi od samog pochetka, 1 filmofil medju akterima, nekoliko predvidivih posveta...)...

...in a nutshell, samo za fah-idiote i kompletiste!!!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Truba

zašto svi pljuju po Turistasima

pa film je neloš

zapravo nit bolji nit gori od mnogih sranja koja prolaze...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

ako oćete stvarno bezvezan film, pogledajte ALTERED e. sancheza, člana BLAIR WITCH dueta.
warlock i harv će da svršavaju na ovo baš zato što je film nesnosno cheezy (a trudi se da bude ozbiljan, zajedno sa nesnosno smrknutim gl. junakom, koji deluje melanholičnije nego stole aranđelović u svom najcrnjem alkoholnom stuporu!) i što je zaplet prepisan iz TREĆEG OKA, i što je akcija na nivou EVIL ALIENS (mada sa malo manje splattera), i što sve to nema nimalo smisla, i što je kraj najidiotskiji deus ex machina koga sam poslednjih godina video u nečemu što sebe smatra profesionalnim filmom.
zapravo, zbog svojih trainwreck 'kvaliteta' ovo će kempoljupci, poput gingera i kunca, ili iskreni trasholjupci, poput plisskena, verovatno overiti anyway; za opštu populaciju, ghoul kaže: zaobići!

Tex Murphy

Ima li u filmu grudi?
Genetski četnik

Truba

valjda ima
jer sam film već nabavio
a što se nabavi mora se gledati  :!:  :!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

ima grudi, ali samo muških, za harva, i alienskih, za warlocka... :(

lenny

Quotezašto svi pljuju po Turistasima

pa film je neloš

Film je skroz posten.
Jest da nije bas horor, a i mnogo je interesantnije posmatrati ga u kontekstu prethodnh filmova Johna Stockwella.
Ako je u Into the Blue i u Blue Crashu kroz  perspektivu proleterijata predstavio demistifikovanu stranu  turistickih rajeva, Havaja i Bahama, ovde, kroz  perspektivu potrosaca,  od brazilskih rajskih plaza pravi pakao.

WARLOCK

Turistas je zanimljiv film,u svakom slucaju se ne propusta.. :!: Za Harvestera garantujem da ce uzivati..samo da ne ocekuje previshe  bice bolje..

Sto se tice Altered" moglo je bolje da prodje,ideja mi se jako dopala..steta sto film nije bolje proshao..usavrsio bi scenario i odradio rimejk ali da se desava u Srbiji  :D

Plissken

Turistas je majka u odnosu na slicni Hostel. Sasvim jedan pristojan, lepo snimljen i dinamican film sa par simpaticnih krvavih momenata.
Can't argue with a confident man.

Tex Murphy

Vilsone, to što govoriš nije nimalo lijepo. U tvom postu njušim nipodaštavanje Hostela.
Genetski četnik

Bilja

The Hitcher - iako je trebalo da bude remake poznatog, starog filma, ispalo je malo beznacajno sranjce. Film nema neke posebne vrednosti, osim ukoliko muska publika ne obrati paznju na noge mlade glumice. Sve ostalo je cisto sranje.
Pogledala sam pola filma, dalje nisam izdrzala (doooosadnooooo) i nikako nema ni price, ni napetosti, ni nekih horor elemenata, cak ni fikcije, a ono sto ima, nerealno je i besmisleno, uglavnom kreirano vestacki radi nekakve, kakve-takve horor/triler atmosfere. Uglavnom, nije im uspelo.
Bilja

Ghoul

PLANE DEAD
S. Thomas
**            
2

podjednako glup kao zmije u vilajonu, ali blago zabavniji (onoliko koliko su zombeji zanimljiviji za gledanje od glupavih cgi 'zmija'): zombi izgledaju kao oni iz 28 dana kasnije – hiper-brzi, krvavih usta i linda-bler-očiju.
krv šiklja u solidnim količinama, ali efekata maske (kidanje kože, mesa, iznutrica, delova tela) ima neverovatno malo; dakle, striktno kečap.
gluma i likovi su inferiorniji u odnosu na 'zmije', sve to ima malo duha i malo dobro iskorišćenih potencijala, ali može se podneti za relativno-bezbolno utucavanje vremena.

~Psychotic Child~

:x  :x  :x  :x
gledala sam pre neko veche na sinemaniji film "krvne veze" ne da nema veze sa nazivom nego mu nije dobro,a nisam bome ni uspela da uhvatim kako ga nazvashe na engleskom.
ne znam da li sam gledala neshto gluplje!
u stvari jesam,mislim da sam vrisak mozhe da se kvalifikuje kao gluplji
oomfg

Tex Murphy

Psihotično dijete, navedi nam nekoliko razloga zašto je taj film glup.
Vrisak, on the other hand, je odličan film.
Genetski četnik

~Psychotic Child~

mislila sam na nastavke vriska xD
sorej

enivej,radnja prezhvakana 300 hiljada puta,ubica je uvek onaj na koga "najmanje" sumLJash,gluma katastrofalna etc.

Tex Murphy

Ah, to je to. Groovy! O nastavcima Vriska (kao i mnogobrojnim klonovima istog) ne vrijedi trošiti riječi.
Genetski četnik