• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beware! Attack of the crappy horror flicks!

Started by Kunac, 29-11-2005, 10:11:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Quote from: "Harvester"Ah, to je to. Groovy! O nastavcima Vriska (kao i mnogobrojnim klonovima istog) ne vrijedi trošiti riječi.
A zasto da ne? Mislim da bi iz toga ispao zabavan text. Btw, meni su delovi VRISKA 2 sasvim solidni (uvod u bionji je 4 the books), mada film definitivno pada kao celina. Trojka je znatno losija, to svakako.
"zombi je mali žuti cvet"

angel011

Meni je drugi deo Vriska bio gledljiv, a treći je izgledao kao da je Krejven namerno upropastio sopstveni film.
We're all mad here.

~Psychotic Child~

meni su oba retardirana,da se vishe ne setjam ni o chemu se radi O.o

Kunac

Quote from: "~Psychotic Child~"meni su oba retardirana,da se vishe ne setjam ni o chemu se radi O.o

VRISAK 2

Two years after the terrifying events that occurred in Woodsboro, Sidney is now attending Windsor College in Cincinnati with long time friend Randy. Meanwhile, Gale Weathers best selling book on Sidney's life has now been made into a major motion picture. When two college students are killed in a theatre while watching the new film "Stab," Sidney knows deep down that history is for sure repeating itself again. Gale Weathers is present around the college reporting on the latest gruesome details that her movie has sparked. Dewey comes to visit Sidney after he hears the news also. No one believes the murders were in any way connected to Woodsboro, until more students around the campus are found dead. Gale and Dewey investigate and find that someone is trying to recreate Woodsboro. Sidney is no rookie when it comes to surviving a killer but someone wiser is on campus to show her some good old fashion revenge.

VRISAK 3

After the terrifying events that occurred around Windsor College, Sidney is now living alone in a secluded Northern California mountainside. Still haunted by her past, frightening images of her dead mother reappear time after time in her head as she tries to get on with her life. She now gives advice, under a fictional name for safety, to women in crisis via telephone. Soon enough though, her comfort turns to fear as she receives a threatening phone call from an anonymous source who informs her on the recent murders committed around the Hollywood set of "Stab 3: Return to Woodsboro, the third and final chapter to the 'Stab' series. Sidney decides to visit the set when she finds out that with every victim, the new killer leaves behind a different photo of Sidney's deceased mother, Maureen Prescott. Eventually the cast of "Stab 3" start dying one by one and more photos of Maureen appear. Mark Kincaid, an LAPD detective, is sent to investigate the strange murder and becomes friendly with Sidney. Meanwhile, Gale visits the set of "Stab 3," after she hears of the murders. Ironically, she meets up with Dewey, who is now working behind the film alongside his actress/girlfriend Jennifer. Gale, Dewey, and Sidney rejoin along with the actors and actresses of "Stab 3," who are all shaken up by the rest of the cast being killed off. As the secret to Sidney's past unfolds, the three discover that in the trilogy, anything can happen.

Written by Kyle {Kyleshivers@aol.com}

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

~Psychotic Child~

okeeeeeeeej
sad znam o chemu se radi xD

ginger toxiqo 2 gafotas

...ukoliko se zamisliti nadd prirodom nastavaka uspešnih filmova, ne samo iz horror zabata, očito je da,gotovo uvek,treći deo potone u parodiju prethodnika ili raspojasanu dekadenciju, čime se, naravno, relativizuje/problematizuje smislenost i kvalitet onoga što je u okviru serijala publici ponuđeno pre toga...SCREAM je dobar, rečit primer u prilog ovoj tezi...

***izuzetak od ovog pravila je Cravenov serijal NIGHTMARE ON ELM STREET gde je urušavanje niza sprečeno new blood postupkom po pitanju režisera...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Tex Murphy

Prije nekoliko dana moj drug se na volšeban način dokopao nekakve Hollywood DVD kolekcije horora i SF-ova Ž produkcije. Naslovi su takvi da nisam čuo apsolutno ni za jedan*, mada drugi ljubitelji sira na forumu vjerovatno znaju za njih. Sad su mi pri ruci nekakvi Skeletons in the Closet (sa sve Treatom Williamsom i Lindom Hamilton  :? ), Beyond the Door II, The House on Sorority Row i The Grim Reaper. Kao što vidite, sve sami reprezentativni naslovi.
Sinoć smo pogledali ovaj potonji, za kojeg se ispostavilo da ga je režirao Joe D'Amato  :x . Nakon što sam vidio njegovo ime na ekranu, bio sam veseo. Ipak je to čovjek koji je snimio bizarni Beyond the Darkness, a kažu i da je radio nekakve erocke horore. Međutim, ispostavilo se da je film jednostavno strašan. Pod "strašan" naravno podrazumijevam dosadan. U pitanju je generička priča o grupi ljudi koji su zarobljeni negdje i nešto ih smiče jedno po jedno. Suptilne finese su mi promakle, jer film nije imao nikakve titlove, a i bio sam pospan. Konačnom utisku doprinose užasna gluma, užasna engleska sinhronizacija, sporost, nedostatak kvalitetnih ubistava, grudi i bilo kakve napetosti. Npr. Joe D'Amato uspijeva da učini dosadnom scenu kad cura ide kroz mračni hodnik sa svijećom u ruci, dok se po kući vrzma mahniti manijak. Mislim da u svakom slešeru ima onih lažnjaka kad neko ode da provjeri šta je izazvalo buku i otkrije da je to bila mačka ili ga neko od njegove raje trzne i isprepada, međutim ovde su te scene jednostavno pojele ostatak filma. Ovaj film po nekvalitetu podsjeća na Bloodmoon ili (ipak mnogo manje loš) Prowler. However, za popravljanje konačnog utiska Bloodmoon je imao grudi, a Prowler nekoliko odličnih ubistava (Tom Savini  :!: ). Ovde nemamo apsolutno ništa. Pozitivna stvar je što sad bar imam donju među na svojoj skali slešera. Sve ćemo da ih mjerimo ocjenama od 1 do 10, pri čemu je 10 Black Christmas, a 1 The Grim Reaper. I rekao bih da Džoa D'Amata treba zadaviti da kojim slučajem nije već mrtav.

(Inače, ovaj film smo gledali zato što je trejler bio među najinteresantnijima. Kakvi li su tek ostali filmovi, ne smijem ni da pomislim.)

* Lažem, čuo sam za Mirror, Mirror, čak sam ga i gledao prije dvanaestak godina, ima glavnu glumicu interesantnog imena - Rainbow Harvest. A tu je ona Blek žena, dal' Karen, dal' Kerol, sad ne mogu da se sjetim.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

D'Amato je mrtav već godinama. Taf lak, Harvi.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: "John Reynolds"D'Amato je mrtav već godinama. Taf lak, Harvi.

ali je zato otvoren za razne vrste BEYOND THE DARKNESS nekro osvete!  :evil:
https://ljudska_splacina.com/

Джон Рейнольдс

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "John Reynolds"D'Amato je mrtav već godinama. Taf lak, Harvi.

ali je zato otvoren za razne vrste BEYOND THE DARKNESS nekro osvete!  :evil:

"Otovren" je anderstejtment. Bušan je k'o sito. Pretpostavljam.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Milosh

The Hitcher (2007)

ukratko: piece of shit

konkretnije: ako nekoga zanimaju detalji? ovo bezlično zlodelo je potpuno neinspirativno za bilo kakvu analizu/pljuvačinu...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kunac

Quote from: "Milosh"konkretnije: ako nekoga zanimaju detalji? ovo bezlično zlodelo je potpuno neinspirativno za bilo kakvu analizu/pljuvačinu...
Kakvi su glumci? Posebno Šonbin?

Milosh

Quote from: "Dr Kunac"Kakvi su glumci? Posebno Šonbin?

Bean je solidan, ali lik Autostopera u njegovom tumačenju je isuviše običan; uvođenjem dva lika na početku potpuno je uništen odnos između Autostopera i Džima (C Thomas Howell u originalu) preko koga je lik Autostopera i definisan, i ovde on deluje kao običan psihopata dok su delići dijaloga prepisani iz originala u novom kontekstu više zbunjujući nego što njegovom liku daju auru preteće mistčnosti. Naprosto, film je generički do srži, na nivou dubljeg značenja (a za razliku od u tome vrlo suptilnog ali efektnog originala) isprazan u potpunosti, režiran sterilno  i uz spotovske upadice (automobili koji se prevrću uz Nine Inch Nails, mislim stvarno, da bar ide sa radija iz kola pa da ima smisla...), Likovi dvoje tinejdžera su živopisni koliko i onih iz prequela Teksaškom masakra, a 5 od 6 glavnih scena (čuvena: prst u pomfritu je izostavljena) su delimično kopirane iz originale na taj način da je svaka od njih dramaturški/rediteljski inferiorna, a posebno je banalna čuvena scena čerečenja gde je izvršena inverzija muško-žensko, pa zbog toga ovaj put valjda i smemo da vidimo smrt junaka na ekranu uz krv koja pršti; ta scena je u originalu jedna od najsurovijih scena egzekucije na filmu iako je off-screen tj. ništa se ne vidi, dok u novoj verziji sve deluje nepodnošljivo banalno i na prvu loptu. Preko te scene se može sumirati i suštinska razlika: The Hitcher (1986) je odlično  i promišljeno režiran, a The Hitcher (2007) je samo snimljen. ocena: 1
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Kunac

Demo(n)lisher

Quote from: "Dr Kunac"Da li je bar bodycount veci?
Jeste, ako je tu prisutan Ice T. :evil:
I`m a self - improved evil baby.

Kunac

Quote from: "Jimmy Conway"
Quote from: "Dr Kunac"Da li je bar bodycount veci?
Jeste, ako je tu prisutan Ice T. :evil:
Ili Ruggero Deodato.  :o

Kastor

http://www.imdb.com/title/tt0349113/

Čoveče, kakav brilijant od naslova. Nisam gledao, već bih da priupitam ima li neko nekakav torrent link, or something?

You Axed For It!
xrofl
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Tex Murphy

Pogledao sam Arđentov Card Player. Prvo pa žensko. Film je toliko loš da sam poslije toga naprosto uživao gledajući Librarian: Quest for the Spear.

Elem, film je za jedan triler neočekivano nenapet, a uz to još i nezanimljiv, sa dosadnom "pričom" koja ne nudi ništa što već nismo prije vidjeli, uz kretenski "plot twist" koji je toliko očigledan od samog početka da je bolje da ga nisu ni stavljali. Nekakav serijski ubica igra poker sa policijom, a ulog je život mlade djevojke koju on prije toga kiNDapuje. Naravno, dotični ubica rastura poker, tako da je i body count prilično visok. Nemajući kvalitetnog kockara u ekipi, policajci angažuju mladog osamnaestogodišnjeg džabalebaroša koji takođe rastura poker. U veoma uzbudljivom meču uspije da razvali ubicu 3:0 i tako spasi život kćerki šefa policije (ili šta god već bio). Naravno, našem antiheroju se ne sviđa da mu neko smanjuje badi kaunt, te stoga smakne mladca i nastavlja sa ustaljenom rutinom. Najjači adut ovog filma je (eksidentalan) komik rilif - način na koji je poker prikazan puts to shame čak i najjeftinije kaubojske filmove (najviše volim kako u svim tim filmovima svi odmah u prvom dijeljenju dobijaju razne trilinge, fulove i tome slično). Zaobići u širokom luku. Film je po kvalitetu otprilike na nivou Ghosts of Mars.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"Film je toliko loš da sam poslije toga naprosto uživao gledajući Librarian: Quest for the Spear.

je li to dugo čekani nastavak filma CONAN THE LIBRARIAN?

pejcina

Odgledao sam film THE MANGLER - REBORN.
Totalno razocarenje, predvidljiv film koji , po meni uopste nije trebao da bude snimljen.Bio sam srecan kada sam ga downloadovao, ali posle toga je sledelo zatisje.
Film nema nikakvu dinamiku do pred sam kraj.Scene sa zlom masinom koja melje ljudsko meso nisu lose.Cak su one bolje odradjene u originalnom filmu sa R.Englund-om.
Vidi se da je niskogudzetan...naravno, bez obzira na sve to ideja kao nastavak nije kvalitetna.
Neka mi neko objasni, ko je gledao, kako je psihopata uspeo da prezivi!!!!!

Plissken

Can't argue with a confident man.

Ghoul

naterah se da odgledam novog wickermana.
strašno.
ne mogu da verujem da je neko iole ozbiljan ovo osmislio OVAKO, i mislio da će to da bude a thinking man's thriller-horror, ili uopšte ozbiljan, dostojan rimejk odličnog engleskog wickermana.
kakva smejurija.
negde u pozadini mozga priželjkivao sam da je ovo zapravo duboko neshvaćen film, koga su svi popljuvali zbog navodne mizoginije.
avaj.
mislim da je ovo kao poručeno za sve ove wicca-paganke i nj. sl. kao ilustracija pogrešnosti falocentričnog poretka, oličenog u IDIOTU n. kejdžu.

ipak,
za one koji bi voleli INTELIGENTNU satiru na ženke kultove, koje je muta od labuta ovde hteo ali nije umeo da kritikuje, čitajte izuzetan roman tomasa trajona HARVEST HOME (ima i tv film, nisam gledo, ali sumnjam da su u njemu preneli subverzivne potencijale ovog prvorazrednog romana – od koga je, zapravo, la but maznuo jednu foru koje nema u orig. wickermanu: čiča sa zašivenim ustima i očima...).

Tex Murphy

Kako ti stigneš da pročitaš te silne knjige i pogledaš sve te horore?
Genetski četnik

Merlin of Britain

Reaping.....uprkos finom pocetku film je samo spoj Biblije-za-neobavestene-u-kojoj-izmisljamo-pravila-u-hodu i horora-sa-malim-devojcicama upakovan u "Do you want fries with that?" ambalazu. Doduse gledljivo (vidi razlog 2), ali dosadno, nedozivljeno (koja bi majka kojoj je dvometarski vrac sa macetom ubio cer'u reagovala onako blago?) sa mozda 1 ok scare scenom (ukljucuje tog istog vraca i traje mozda 0.5 sekundi) i naravno predvidljivog kraja. Od 10 posasti, cini mi se (mozda sam propustio) da su stigli svega 7 da iskoriste. Mnogo bolje kad se gleda u bioskopu ili uz mnooogo pojacan zvuk. Dve pozitivne stvari u vezi filma:

1) jedan od retkih filmova koji dovoljno realno prikazuje kadar snimljen fotoaparatom (sa sve motion blurom i plitkim DOF-om) i koji je btw. reklama za Nikon
2) nije slasher ili horor snimljen po kompjuterskoj igri

Shozo Hirono

Mr.Garrison:"People of Mongolia are Mongols,NOT MONGOLOIDS,like that actor Nicholas Cage !!!"

Ghoul

APT
*(*)        
2-
od svih imbecilnih azijskih ghost hororčića koje sam video (3-4 tuceta, najmanje) ovaj nosi šnjur kao najimbecilniji: od totalno preposterous backstory za duha, do nepojmljivo uninvolving & zapetljanog načina na koji se to mlitavo 'zapliće' pa do kretenskog raspleta... ne, ne vredi truda: ZAOBIĆI!
:roll:  :cry:  :P

Bilja

Love Object - Moglo bi da se posmatra kao muska verzija May, ali je film daleko slabiji od May, tezak k'o crna zemlja za gledanje, previse ozbiljan (i previse se uzima za ozbiljno) bez trunke humora i malo neke leprsave neozbiljnosti i zafrkancije koju inace jako cenim kod horora, narocito onih sa jako mnogo nasilja i sadizma, a uz to ima onu osobinu koju najvise mrzim kod filmova, a to je da autori filma ocigledno drze svoje gledaoce za imbecile, u smislu da ima nekih stravicnih nelogicnosti i totalnih gluposti u filmu koje ni totalno ignorantna osoba, pa jos zatvorena u nekoj izolaciji od rodjenja ne bi progutala. Mislim da sam izgubila u nepovrat nekih sat i po vremena svog zivota a uz to sam se nakon filma osecala totalno izbedaceno i prevareno.
Ko to toliko mrzi muskarce i policajce da napravi ovakvo govno od filma? Koja to policija, odnosno, jos gore, detektivi za ubistva, u moru dokaza koje bi svaki normalan i iole priucen gledaoc prumetio, onako totalno pogredno resila slucaj i napravila onako uzasne i nepopravljive greske za koje bi svako iole odgovorno lice u stvarnom svetu moglo da ima grdne neprilike? I najveci totalni laik u kriminologiji vidi da sve to nema smisla i da su reakcije te "policije" protivne ne samo zakonu nego i osnovnoj ljudskoj logici i humanosti. Ljuti me kad autori nekog filma posmatraju svoje gledaoce kao takve budale koje ce tako nesto progutati a niko ne voli da ga prave budalom pa da jos izgubi 99 dinara i sat i po vremena zivota na to govno.
Da ne pominjem da je film ocigledno muskomrzacki u najgorem smislu. May je bio film pun humora, predivne rezije, odlican i originalan u svakom pogledu, a likovi predivni, cak i do te ekstremne mere da su se mnogi, pa i ja, bez teskoca, identifikovali bar malo sa May iako je ona zapravo mentalno poremeceni ubica.
SA ovim stvorom iz filma Love Object, i pri tom ne mislim na lutku, niko normalan se ne bi identifikovao niti bi pozeleo da ima trunku slicnosti sa tim odvratnim, ljigavim, totalno poremecenim i nadasve pateticnim likom. Neki negativci mogu da budu simpaticni, ali ovaj je patetican do te mere da je odvratan. Neko od tih autora bas mrzi muski pol. Ni ostali likovi, pogotovo muski, nisu bolji. Imamo sefa, Novak, hladnog i poslovnog, koji misli samo i iskucivo na novac, bez trunke emocija, bez empatije, bez bilo kakvog karaktera osim materijalistickog i despotskog. Imamo matorog tipa koji dovodi lake mlade zene u stan, ljigavog voajera koji prisluskuje tudje stanove, koji tretira zene kao meso i koristi opijum a ponasa se kao toliki idiot da to takodje nervira (sifra "radoznali komsija").
Kraj je takodje debilan, film sam po sebi pun teskog sadizma, mazohizma, vrlo jakog nasilja teskog za gledanje a bez tuncice humora da malo ublazi los utisak i los osecaj koji ostavlja.
Za izbegavanje.
Bilja
----------------------------------------@

Truba

8)  ma daj Biljo pretjeruješ
film je osrednje djelce ali nikako nije toliko loš
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Bilja

Mene je izritiralo i to sto ima ideju koja se mogla fenomenalno obraditi da su autori imali smisla za humor i da znaju sta je uopste strasno i sta spada u horor. Sadizam i mucenje nije strasno, samo je mucno za gledanje i izaziva potpuno pogresne emocije.
Dalje, ima toliko nevidjeno glupih propusta, pazi recimo ono sa pandurima. Pored toliko dokaza koji ukazuju ko je tu koga drzao vezanog (otisci kaiseva na vratu i zglobovima, otisci u stiroporu, ko je narucio onu skupu opremu i odakle mu lova za to kad je vec sav u dugovima????), odakle im onako glup zakljucak? I otkad panduri, cak i najluplji, smeju tek tako da ubiju nekog? Mene nerviraju gluposti i ne volim da me neko smatra idiotom. Dijalozi su katastrofa, reakcije likova nerealne i ne piju vodu uopste, a kraj je sadisticki umesto da se fokusira na samu jezivu lutku koja uzgred ne izgleda nimalo realno. LUtike u izlozima izgledaju realnije i zivotnije od onog jezivog cuda, a i deluje kao da je napravljena od nekog striropora ili tako neceg.
Osim toga, posle filma sam se osecala, da izvinete, kao popisana a to ne volim.
Bilja
----------------------------------------@

ginger toxiqo 2 gafotas

...THE HITCHER...ostavio me je potpuno ravnodušnog, nepojmljivo ravan film, ako na stranu stavimo zaista uspeo prikaz razapinjanja između 2 kamiona, napetost je ovde izfinigirana do te mere da u poređenju sa ovakvim AUTOSTOPEROM, cerebralnosti Wooodyja Allena deluju kao istinski adrenalinski tobogani... film je pogrešno pomeren od straha pred manijakalnim ubicom(koga Sean Bean tumači sa manje od pola gasa!) ka praćenju toka kako će se dvoje mladunaca izboriti da organi reda i mira poveruju u njihovu nevinost; osim toga,nije mi najjasnije šta se tačno, a povoljno po film u celini, želelo postići sa inverzijom junaka u odnosu na ponosni  i znameniti izvornik...u konačnom ishodu, došlo se do onog najporaznijeg- film je pravi, zaboravljivi so-so, a ovakav kakav jeste čini se potpuno izlišnim kao i onaj neverovatno upadljivi CGI zec u uvodnoj sceni... da citiram cviljenje Bona Voxa i družbe-"stuck in the moment that we can't get out"

ginger toxiqo 2 gafotas

...THE MAD sa Billyjem Zanom o zombiluku kao posledici konzumacije mesa ludih krava, sirotinja od uratka kako po pitanju produkcije, tako i glede idejnog i zanatskog plana...meni je već malo pun kufer tih bedastoćica, čiji autori, makar intuitivno, svesni sopstvene nemoći i suštinske bezidejnosti, beže u komično( ne i u parodično jer parodija zahteva a higher state of mind i odnos poštovanja prema delima i konvencijama žanra koji je meta parodije!)... u The Mad, kao u velikoj većini srodnih, skorašnjih naslova, rezultat je porazan- dosta amaterskog i prežvakanog i komedija koja nije smešna, kao i horor koji nije strašan...at all..ovde tome treba dodati i napadnu,kvazi-modernu montažu kojoj je, kanda,  jedini cilj bio navlačenje feature-length dužine...

Tex Murphy

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...THE HITCHER...ostavio me je potpuno ravnodušnog, nepojmljivo ravan film

Na trenutak sam se štrecnuo, pomislivši na trenutak da se rivju odnosi na originalnog Hiča.
Genetski četnik

Kunac

Da je HITCH 2007 loš - jeste. Zar je neko očekivao da će biti drugačije?

ginger toxiqo 2 gafotas

...juče sam pogledao THE TORTURER dugo odsutnog Lamberta Bave...na ovo nije vredelo čekati ovoliko dugo...Bava svoj najnoviji uradak postavlja i izvodi tako kao da se ništa bitno nije snimilo, ništa suštinsko promenilo od njegovih zlatnih dana do ovog trenutka...ovo je prežvakvano, prazno, izlizano, aritmično a banalizovanim nasiljem Bava pokušava napraviti privid provokativnosti...teško mi je da to otkucam, ali ovakav TORTURER ukazuje na potpunu kreativnu sušu autora i neprijatan je za gledanje baš kao i većina celulituša među glumicama u ovom izlišnom pokušaju oživljavanja jedne karijere koja se, po svemu sudeći, završila kada je i trebalo...

Plissken

UPOZORENJE:

Iza Maske Leslija Vernona je neopevano djubre.
Can't argue with a confident man.

Milosh

The Messengers

Ili The Grudge na selu; užasno neinventivno, derivativno, generički, sa sve onim: ubica je onaj koji nema nikakvu drugu funkciju u filmu osim da bude ubica. 1+

Kunac

Ako mislite da THE MESSENGERS ne valjaju, pogledajte UNHOLY da iskusite šta su itinski strava i užas...

Ja sam veliki poštovalac Adrienne Barbeau i bio sam prijatno iznenađen kada sam video da igra glavnu ulogu u ovom filmu - smatrao sam da će to biti garancija kakvog-takvog kvaliteta. Grdno sam se prevario. UNHOLY je neozbiljna papazjanije koja podseća na pomahnitali studentski film. Tema filma je ispiranje mozga i samoubistvo u porodici, ali je sve to bedno izvedeno i prikazano na najneuverljivoji moguci nacin. Kao bonus, ljubiteli BUFFY serijala mogu da u glavnoj muškoj ulozi vide urušenog Nicholasa Brendona.

ginger toxiqo 2 gafotas

...taj UNHOLY jeste sramota od filma, glupo, sporo, traljavo, gotovo tehnički neispravno ostvarenje, a povrh svega neprijatno gledalačko iskustvo- skromni apetiti stvaralaca fino su se poklopili sa njihovim više nego skromnim sposobnostima...Adrienne Barbeau izgleda urušeno, a takav je UNHOLY uopšte uzev, još gori od nedavne kanadske horror bruke DEATH 4TOLD, u kome je Adrienne Barbeau takođe raila na degradaciji svog imena i opusa so far...

ginger toxiqo 2 gafotas

...nešto malo bolji je pre desetak dana pominjan SEANCE, nevešti, šepavi i prežvakani ghost story koji pokušava da priču o nekakvoj vintage USA Samari osveži sa college tematikom i karnalnim zamahom satudentske populacije...sve to sa bednim i brzog zaborava vrednim učinkom, gde mnogo ne pomaže ni Adrian Paul kao besmrtni zlikovac, a poseban kuriozitet predstavlja tri glavne glumice, pomasne kože, koje su toliko ružne da nesvesno redefinišu pojam drolja u horror ostvarenjima ovog produkcionog, vrednosnog i svakog drugog kalibra...

ginger toxiqo 2 gafotas

...od SEANCE je za nekoliko manje bitnih nijansi bolji BLOOD AND CHOCOLATE Katje Von Granier, ljubavna priča sa vukodlacima i glazurom od istočnoevropske (produkcione) gotike... film je nastao u produkciji Ehrene Krueger,koji je i jedan od scenarista, i tima koji je isporučio UNDERWORLD mini-franšizu...BLOOD AND CHOCOLATE je bledo, ziheraško delce, neinteresentno čak i za ovlašnu analizu, ima da ponudi samo trunku-dve atmosfere, lepe glumce (Agnes Bruckner, Hugh Dancy, Olivier Martinez...) i lepo usnimljen, gotovo eterični Bukurešt, zanimljiv skor Reinholda Heila&Johnnyja Klimeka (LOTD)...mimo toga, ovo je ipak tek nešto ispoliranija, ušminkana, spotolika šarena laža tipa THE PROPHECY/HELLRAISER franšiza snimanih kod dragih nam suseda..

ginger toxiqo 2 gafotas

...kako sam poslednjih dana odgledao dosta friških horroraca, a nisam ih zabeležio postom, neka ne bude iznenađenja što će u naredna 24 sata ovde osvanuti još nekoliko naslova ovih jadnih dometa, dakle, nisam u pljuvačkom moodu, nego se jednostavno nakupilo utisaka...

Kunac

U ovu skupinu upada abominacija CEMETERY GATES koja donosi priču o genetski izmenjenom tasmanijskom đavolu koji hara po krajoliku ubijajući sve na koje naleti. Film se trudi da bude dinamičan, ima mnogo smrti i još više likova, ali ne uspeva da zadrži pažnju. Propali Reggie Bannister skakuće okolo - i jedino što uspeva jeste da se obruka. CG pokušava da bude horor komedija - a nije ni smešan, ni strašan.

Izbegavati u širokom luku!

I nemojte da vas sličica ispod zavara - CG zaista nema šta da vam ponudi!

Kunac

Penny Dreadful (2006) nisam čak ni uspeo da odgledam do kraja - što se, zbog moje uigranosti i discipline, retko dešava. Bilo mi je samo žao da vidim na šta je Mimi Rogers spala.  :cry:

Truba

hm cudno
mislio sam napisati hvalospijev  o peniju (solidno)

ali sam pogledao u arhivu gdje pise

samo jedna riječ (dosadno)
:x
cini mi se da mi je u sjećanju ostalo samo ono najbolje od bljutavog kolača... čak ne volim ni auta  :twisted:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Kunac

Quote from: "Truba"Hm, čudno... Mislio sam napisati hvalospijev  o peniju (solidno), ali sam pogledao u arhivu gdje pise samo jedna riječ (dosadno). :x Čini mi se da mi je u sjećanju ostalo samo ono najbolje od bljutavog kolača... Čak ne volim ni auta  :twisted:

Jeste čudno... He, he... Mada, s(j)ećanje ume da se poigra s nama. Ja sam se ogradio da film nisam pogledao u celini, tako da postoji mogućnost da sam propustio neke genijalne delove (što čisto sumnjam), ali stoji fakat da je 1/2 smrtno dosadna.

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: "Dr Kunac"U ovu skupinu upada abominacija CEMETERY GATES koja donosi priču o genetski izmenjenom tasmanijskom đavolu koji hara po krajoliku ubijajući sve na koje naleti. Film se trudi da bude dinamičan, ima mnogo smrti i još više likova, ali ne uspeva da zadrži pažnju. Propali Reggie Bannister skakuće okolo - i jedino što uspeva jeste da se obruka. CG pokušava da bude horor komedija - a nije ni smešan, ni strašan.

... da, CEMETERY GATES je bezobrazno i besprizorno loš film u svakom mogućem aspektu i po svim postojećim merilima...ovo zlodelo, bez obzira na svoje skromne apetite, ostavlja utisak i unutaržanrovske i sveopšte filmske nepismenosti autora i predstavlja još jedan u dugom nizu pokušaja da se potpuno odsustvo ideje, smisla, koncepta i razloga postojanja zabašuri nazovi-humorom i citatofilijom... tuga, čemer, jad i beda samo tako!!!

Kunac

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"
Quote from: "Dr Kunac"U ovu skupinu upada abominacija CEMETERY GATES koja donosi priču o genetski izmenjenom tasmanijskom đavolu koji hara po krajoliku ubijajući sve na koje naleti. Film se trudi da bude dinamičan, ima mnogo smrti i još više likova, ali ne uspeva da zadrži pažnju. Propali Reggie Bannister skakuće okolo - i jedino što uspeva jeste da se obruka. CG pokušava da bude horor komedija - a nije ni smešan, ni strašan.

... da, CEMETERY GATES je bezobrazno i besprizorno loš film u svakom mogućem aspektu i po svim postojećim merilima...ovo zlodelo, bez obzira na svoje skromne apetite, ostavlja utisak i unutaržanrovske i sveopšte filmske nepismenosti autora i predstavlja još jedan u dugom nizu pokušaja da se potpuno odsustvo ideje, smisla, koncepta i razloga postojanja zabašuri nazovi-humorom i citatofilijom... tuga, čemer, jad i beda samo tako!!!

Kao da sam gledao srpski film! Toliko je loše!  :evil:

ginger toxiqo 2 gafotas

Kunac

Gledao sam nešto izuzetno, izuzetno... loše! Toliko loše da ga treba uhvatiti za kosu, izvući na ulicu, i baciti na lomaču!

U pitanju je NIGHT of the LIVING DEAD 3D - rimejk broj 2 Romarovog klasika. Film je režirao neki neznalica iskoristivši to što je originalni film, zbog nekog zajeba, u javnom domenu, tako da svaka šuša može da ga koristi kako god poželi.

I eto, evo nama zabave.

Obrisi originalne priče su tu, ali je scenarista debiltant Robert Valding stvari preokrenuo, preradio, doradio i uspeo da sve uprska (potpomognut, naravno, šarlatanom režiserom i grupi zbunjenih ljudi koji su angažovani da, kao, glume). Sid Haig je jedino iole poznatije ime u filmu, ali ni on puno ne pomaže da ova zbrka postane prihvatljivija i pitkija.

Znači, film je loš - mucho loš - ali to ne znači da nije interesantan. Ja sam veliki fan originalnog filma, i bilo mi je zabavno da vidim sve izmene u novoj verziji.

"Genijalne" izmene:

Glavnica radnje se odigrava na farmi Cooperovih - na kojoj se, btw, gaji marihuana. :roll:
Barbara zahteva da je zovu Barb i deluje nadrndano.
Ben je belac i diluje šit.
Henry Cooper je jedan fini čova.
Karen Cooper je maloletna ljubopitljiva drolja.
Hellie Cooper je druga Henryjeva žena kojoj je on pomogao da se skine s teških droga.
Tommy i Judy su dva gola cipova koji se krešu u ambaru.
Mrtvi su oživli zato što pogrebnik Tovar (Haig) nije 2 meseca spaljivao leševe zbog svog iracionalnog straha od vatre. Tela su došla u dodir sa nekom supstacom koja je iscurela iz restlova vladinih eksperimenata poslatih na spaljivanje.
I kao poslednja uvreda: "junaci" NotLD 3d gledaju na TV-u, potpuno stondirani, originalnu Romarovu verziju.

:!: