• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Scientists: Passionate Love Lasts Just One Year

Started by Black Mamba, 30-11-2005, 00:26:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Black Mamba

Molecule gives passionate lovers just one year

Tue Nov 29, 1:40 PM ET

ROME (Reuters) - Your heartbeat accelerates, you have butterflies in the stomach, you feel euphoric and a bit silly. It's all part of falling passionately in love -- and scientists now tell us the feeling won't last more than a year.

The powerful emotions that bowl over new lovers are triggered by a molecule known as nerve growth factor (NGF), according to Pavia University researchers.

The Italian scientists found far higher levels of NGF in the blood of 58 people who had recently fallen madly in love than in that of a group of singles and people in long-term relationships.

But after a year with the same lover, the quantity of the 'love molecule' in their blood had fallen to the same level as that of the other groups.

The Italian researchers, publishing their study in the journal Psychoneuroendocrinology, said it was not clear how falling in love triggers higher levels of NGF, but the molecule clearly has an important role in the "social chemistry" between people at the start of a relationship.

i know :(
nothing lasts :cry:
but nothing is lost :lol: 8)

ali ozbiljno, ovo je so fuckin' true... i kako posle da verujem u brak.... fuj! :evil:

Morticia

Nekada si verovala?  :x
Predlazem ili Charli-a ili cokoladu. Depp je uvek pozeljan, so is the chocolate.
Ili da se bacis iznova na citanje odredjene knjige. Vidis, Mamba, kod nekoga funkcionise. :wink:
You're dead, son. Get yourself buried.

Jake Chambers

Ako mene pitate, cist BS. Ljubav je malo vise od jebenih molekula (pardon my german).
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Black Mamba

Quote from: "Morticia"Nekada si verovala?  :x
Predlazem ili Charli-a ili cokoladu. Depp je uvek pozeljan, so is the chocolate.
Ili da se bacis iznova na citanje odredjene knjige. Vidis, Mamba, kod nekoga funkcionise. :wink:

ma.. nekad sam verovala... nekad sam bila mlada i glupa :lol:

al Deppu nikad ne bih mogla da kazem ne... jedino je problem sto on ne bi imao nikakav problem meni da kaze ne :mrgreen:

ja obozavam ultra strastvene veze.. nikad ne traju dugo, ali mozda bas zbog toga i najvise vrede

mac

Quote from: "Jake Chambers"Ako mene pitate, cist BS. Ljubav je malo vise od jebenih molekula (pardon my german).
Oni valjda i ne pričaju o ljubavi, nego o "passionate love". To mu više dođe zaljubljenost, ili bar strast.

Zaljubljenost je mehanizam prirode za produženje vrste. I mrzim kad mi se desi...

otaku

Na kraju ce svi naucnici biti na platnom spisku Politikinog Zabavnika! samo jos fale dva akademska guzicara da zabijaju epruvete u svaku rupu i analiziraju ljubavne molekule. Iza njihove radoznalosti smrdi autizam. Sad mozemo od raznoraznih mutiranih viruscina da poumiremo, ali znajuci da nas je neko ostavio jer mu je opao nivo nerve growth factora.
Proooobaj da u glavi budes sam

mac

Quote from: "otaku"Sad mozemo od raznoraznih mutiranih viruscina da poumiremo, ali znajuci da nas je neko ostavio jer mu je opao nivo nerve growth factora.
Pa ne mogu svi da traže lek za sidu... I ova nauka je važna. Što reče Čarli Braun, "Svetu je potrebna kiša, ali svetu je potreban i bejzbol".

Black Mamba

Quote from: "otaku"Na kraju ce svi naucnici biti na platnom spisku Politikinog Zabavnika! samo jos fale dva akademska guzicara da zabijaju epruvete u svaku rupu i analiziraju ljubavne molekule. Iza njihove radoznalosti smrdi autizam. Sad mozemo od raznoraznih mutiranih viruscina da poumiremo, ali znajuci da nas je neko ostavio jer mu je opao nivo nerve growth factora.

u bre, sto tako sumnjicavo i hladno gledas na ovako jednostavno strastvenu stvar? :lol: podsetila si me na jednog lika sa jednog drugog foruma koga su svi znali po Zaveri, da, tu rec je uvek pisao velikim slovom i uvek se nalazila nekakva teorija zavere u njegovim postovima.... al dobro, sad..

live, love [passionate] and die :evil:

salim se za ovo die... :wink:

u svakom slucaju, ko uziva u strastvenim vezama zna da takve ne opstaju dugo... sto se mene licno tice, ovi naucnicnici su to samo potvrdili

otaku

Nisam mislila da je posredi zavera.
S druge strane, ne vidim nista strastveno u njihovom eksperimentu, upravo je suprotno, navatali su nekolicinu ljudi koji su u "strastvenim" vezama i prikacili ih na neke aparate i onda potpisali jedan clancic o tome kako je tom ostalo jos pola godine strasti, ko u jednoj drami Sare Kejn gde junakinja kaze: "Cekala sam sat vremena kod lekara da bi mi rekao da imam jos pet minuta zivota." Oni su sumnjicavi i hladni, a ne ja.

Black Mamba

uff.. otkad ti imas tako negativne stavove? mnogo si se uozbiljila little sista', no good :lol:

ok, ako ne verujes naucnicima - veruj meni, a ja kazem, iz licnog iskustva i bez ikakvih naucnika/experimenata/istrazivanja.. da su oni potpuno u pravu :wink:

otaku

Quote from: "Black Mamba"uff.. otkad ti imas tako negativne stavove?

hm, oduvek  :lol:

Quote from: "Black Mamba"mnogo si se uozbiljila little sista', no good :lol:

Pa fala bogu da ima jos mrguda, svi su nesto opusteni, ne daj boze da im poremetis harmoniju. Pre neki dan sam se skoro posvadjala sa drugom samo zato sto mu je zasmetalo jer sam se drznula da budem neraspolozena, a nisam refleksno to stigla da prevedem na humor, samoironiju i slicno. Sto je veci pritisak optimista i opustenih da svi moramo da budemo opusteni, ja sam utoliko vise namrgodjena, valjda je to mehanizam odbrane. Nisam mislila nista lose, samo su me, iz nekog razloga, iznervirala ta dva Italijana sa epruvetama, pa ne moze sve da se izmeri, dodjavola.

Ghoul

Quote from: "otaku"pa ne moze sve da se izmeri, dodjavola.

Čak ni tvoje neraspoloženje?

Šalu nastranima, otaku, podržavam tvoje pravo da budeš nadrkana i da se nikome ne izvinjavaš zbog toga, štaviše da se skroz prepustiš tome (pod uslovom da ne potraje baš predugo, ili postane lifestyle).
https://ljudska_splacina.com/

Black Mamba

Quote from: "otaku"
Quote from: "Black Mamba"uff.. otkad ti imas tako negativne stavove?

hm, oduvek  :lol:

hm, onda mora da nisa mdobro citala izmedju redova :lol:

inace znam ljude koji vazda tvrde kako su negativni i kako privlace negativnu energiju/negativne dogadjaje, a meni su isti ti ljudi fakat pozitivni.. tako da.... bem li ga sta je vama zapravo u glavi :mrgreen: