• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Preporuke molim :)

Started by ex-Dv8, 02-02-2003, 21:35:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ex-Dv8

Procitao sam sve Sandmane, Invisiblese, Watchmen, Preachera, Kabuki, Hitmana, Transmetropolitena, Starmana, Sin City, skoro sve Grendele i jos dosta toga. Takodje sam citao i bitnije i nebitne stvari na srpskom, tipa Torgala i Astera Blistoka, kao i starih exova. Volim i mangu tipa Blade of Immortal, Oh my goddess, Crying Freeman. Zanima me da li je neko citao Box Office Poison ili Bachusa od Edie Campbella, kao i to da li ima nesto sto vredi citanja a da sam propustio. Kvalitetniji Marveli (stari Wolverine i X-men, Avengersi) i DCji (koje ne poznajem toliko) takodje dolaze u obzir.

Djole

Baci se na studiranje Alana Moorea, sto novijih ABC izdanja, sto starijih DCijevih (Swamp Thing)...
"THAT is why they call me The Decorator."

Rommel

moja preporuka ti je serijal Lone Wolf & Cub - ili u originalu Kozure Okami...kako sam vidio da u homeru imas oko 6 filmova iz tog serijala, vjeruj mi da ce ti biti nevjerojatno iskustvo kada vidis koliko su filmovi vjerno (nesto najvjernije sto sam ja ikada vidio, otprilike kao sto je serija Ja Klaudije - vjerno prenjela knjigu Roberta Gravesa) prikazali strip....

evo ti i link na fan site serijala lw & cub

http://www.mightyblowhole.com/lonewolf/background.htm

SANdMAN

poz deewee.. nabavio sam prvi trejd invisiblesa kako si mi preporucio, u planu mi je za citanje ovih dana kad se napokon malo skrasim u novom stanu. uzvratio bih ti preporuku sa azzarellovim "100 bullets", "midnight nation" michael j. straczinskog i izvan svega maestralnim "the filth"

ex-Dv8

:) Hvala na preporuci Sandmane. Probao sam 100 Bullets i procitao deo prvog tradea ali me opterecuje sleng i sadrzaj a la crna hronika. Cak se razmisljam da prodam te tradeove koje imam. Da li mozes da mi kazes o cemu se radi u Midnight Nationu kao i to ko je pisao 'Fifth', da bih ga lakse nasao na Amazonu ? Da li neko zna kakve su DC Archives tipa JLA i tako dalje? Kakav je NAIL i ostali DC-jevi TPB?

SANdMAN

nema na cemu, hvala tebi  :)
tacno je skroz za crnacki sleng u 100 bullets ali cini mi se da je malo problematican iskljucivo u delu u koji si ti citao, prva polovina prvog tradea. ne znam da li mi se uopste isplati da te navlacim na ovaj serijal, posto se meni to nabavlja u tradovima, ja sam ga citao u digitalnoj formi skinutoj s neta... sell me cheap? ;)
midnight nation je jako pitka avantura smestena u paralelni svet sa jedinstivenom mitologijom, u fazonu brit-fanastike. straczinsky je inace scenarista babylon five koji je preko gaimana kao prijateljske veze usao u svet stripa. sve sto uspes da nabavis od njega je jako. midnight trade bi trebalo da postoji ali nisam sasvim siguran posto injegav zdavac image razvlaci do beskraja sa tradovima ...
the filth ti je novo morrisonovo ludilo za koje sam hintovan da ce mi spoilirati invisiblese jer je navodno za duzinu radikalnije. javicu ti za koji dan koliko su bili u pravu. zasada izaslo 7 od 13 epizoda...

Djole

Quote from: "SANdMAN"straczinsky je inace scenarista babylon five koji je preko gaimana kao prijateljske veze usao u svet stripa. sve sto uspes da nabavis od njega je jako.

Rising Stars bas i nije nesto. Jeste, ima tu lepih detalja, ali ipak... prvi trejd kopira pocetak Watchmena (neko ubija maskirane her... ovaj The Specialse, i jedan od njih, koji je uvek bio outsider mora to da istrazi... zvuci poznato?), drugi trejd kopira Kingdom Come - citaj Twilight (veliki no holds barred blow out izmedju super-junaka...). Mozda treci i zavrsni trejd izvadi stvar, ali jos ga nema, Straczinsky gnjavi sa njime od kako radi Spajdija.
"THAT is why they call me The Decorator."