• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

nova odluka PTT-a

Started by Pennywise, 03-12-2005, 13:51:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pennywise

Ne znam dal je ovo napisano na pravom mestu ali....

Jutros sam saznao da su sve poste u Srbiji dobile dopis u kome se zabranjuje slanje diskova i video kaseta u inostranstvo.

Revoltiran, odmah sam nazvao postu za carinjenje u novom sadu i potvrdili su mi da je dopis zaista poslat ali se on odnosi samo na provokativni materijal i materijal koji krsi eticke norme. Kad sam ih zamolio da mi pojasne sta podrazumevaju pod ovim pojmovima nisu znali da mi objasne.

Odem ponovo na postu, a oni ponovo nece da prime nikakav disk i na insistiranje su mi pokazali dopis u kome pise da se ne smeju slati narezani diskovi (?)!!!!!

Voleo bih da cujem kakva su iskustva u drugim gradovima i bas me zanima sta ce biti sa diskovima koji pristizu iz inostranstva?

Truba

jedno vrijeme ja ništa nisam od CDova mogao slati vani...bez skuuupe carine...
sveska a5 sa tvrdim koricama koja je iznutra izbušena može ponijeti 5 CDova ... umotana u papir se šalje kao tiskovina bez ikakvih problema upola jeftinije  :!:  :!:

kasnije su ukinuli plaćanje carine  :!:
inače i dan danas moram ići u jednu te istu poštu da bih poslao CDove jer mi u drugoj neće prihvatiti CDove bez svađanja i nadmudrivanja  :(  :cry:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Pennywise

Quote from: "Truba"jedno vrijeme ja ništa nisam od CDova mogao slati vani...bez skuuupe carine...
sveska a5 sa tvrdim koricama koja je iznutra izbušena može ponijeti 5 CDova ... umotana u papir se šalje kao tiskovina bez ikakvih problema upola jeftinije  :!:  :!:

kasnije su ukinuli plaćanje carine  :!:
inače i dan danas moram ići u jednu te istu poštu da bih poslao CDove jer mi u drugoj neće prihvatiti CDove bez svađanja i nadmudrivanja  :(  :cry:

Ja nisam imao nikakvih problema bilo sa slanjem diskova ili kaseta jedino ogranicenje je bilo ako saljem jedan cd ili kasetu ne moram placati carinu ali za dva ili vise komada, moram. To je bilo do danas, al sad izgleda nema nikakve druge opcije.

Ghoul

quel gigne!

ovo je stvarno downer! mora da je ovo zbog onih bugarskih pedofila!

istina, ja imam svoje ljude u banjskoj pošti, možda bi se još ponešto moglo prošvercovati, mada... sranje, šta reći!
:P  :?  :x
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

Ma nema sanse da se prosvercuje... jerbo kad se radi o postovanju TAKVIH pravila, onda su nasi prvi.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

taurus-jor

To ti je večiti problem u Srbiji - vid'la žaba da se konji potkivaju...
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com