• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SF mjuzikl "Spusti se na Zemlju"

Started by Draza, 12-12-2005, 11:21:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Draza

Vanzemaljci sleću u Pozorište na Terazijama

Premijera naučno-fantastičnog mjuzikla "Spusti se na Zemlju" biće održana 23. decembra u Pozorištu na Terazijama. Tim povodom Gordana Goncić, dramaturg pozorišta Atelje 212, po čijem tekstu je urađen mjuzikl, otkriva kako je došlo do ideje da se napravi jedno ovakvo delo.

"Ideja za tekst 'Spusti se na Zemlju' nastala je pre skoro dve godine u jednom stvaralačkom trouglu (Svetislav Goncić, Ivan Ilić i ja)", kaže Gordana Goncić. "Želeli smo da napravimo naučno-fantastični mjuzikl koji bi uz to bio i komedija. Pošto sam odavno imala želju da spustim vanzemaljce u Srbiju onda je priča tako i krenula. Greškom, dva vanzemaljca prinudno sleću u Srbiju, u Beograd i to u pozorište, u sred probe, jedan dan pred premijeru! Kako je priča dalje napredovala, otvarale su se mnoge druge teme. I kao što uvek u literaturi pogled sa strane, pogled iz drugog vremena, prostora daje novu dimenziju i omogućuje nam da iznova sagledamo život oko nas sa svim detaljima koje u svakodnevici podrazumevamo, tako je komad počeo da dobija smisao ponovnog upoznavanja sa vrednostima života i onom najvećom koju ljudska vrsta ima, a to je ljubav."

Radu na ovoj predstavi priključio se i naš najpoznatiji baletski igrač Konstantin Kostjukov, koji će po prvi put u svojoj karijeri biti koreograf u mjuziklu.

Kompozitor je Ivan Ilić, reditelj Jug Radivojević.

Glavne uloge tumače: Svetislav Goncić, Ljiljana Blagojević, Milan Gutović, Aljoša Vučković, Milena Ražnatović...

Nakon premijere 23. decembra, Spusti se na Zemlju će imati prvu reprizu već 24. decembra, a do kraja godine ovaj mjuzikl će biti prikazan i 27. decembra.

Izvor: http://www.photontide.org/vesti/vesti.php

Jake Chambers

Oni umesto da insceniraju Webbera, Abbu i druge svetske stvari koje bi im punile kase, oni placaju tamo neke nase nazovi autore i pevace-glumce i niko ziv ne ide...
Mislim, ideja je super, ali bilo bi lepo da malo misle na siru publiku i svoju kasu... :roll:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!