• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ubiću se ko siroče...

Started by Tex Murphy, 27-12-2005, 02:05:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Gledam neki dan nekakav izvještaj na TV-u. Kažu vako: "U našoj zemlji danas se govore tri jezika: srpski, hrvatski i bosanski. Ali i dalje nema prevodilaca."  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x Čime oni zamlaćuju ovaj napaćeni i sluđeni narod...

Ili, kao što spomenuše Nadrealisti prije petnaestak godina: "Mi smo došli do epohalnog otkrića da u lingvistici ne postoji jedan jezik, koji se do sada pogrešno nazivao srpskohrvatski odnosno hrvatskosrpski jezik. Naime, radi se o šest različitih jezika: srpski, hrvatski, bosanski, hercegovački, crnski i gorski."
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

angel011

Pre petnaestak godina, na beogradskoj TV, je neka baba izjavila da ne bi išla u Hrvatsku na letovanje jer ne zna kajkavski jezik
We're all mad here.

Loengrin

Ništa za to.
Šta kažete što mene godinama beeagradska mladež pita odakle sam, samo zato što imam rečnik ipak malo širi od beogradskih granica. Da, da, i moji su iz Beograda itd.
Ne - kažem - ja sam iz Beograda, nego samo malko čitam (komentar uz opasnost da kranje pretenciozno zvučim)

Da li smo mi to dobili i Beogradski, ili ti Smorski, he he.
Polako primećujem da nekima moram da prevodim svaku desetu reč, a kad je prevedem dobijem samo dugačko - aaaaa ... a-ha - uz čuđenje što se toliko naprežem i eventualni komentar - ma opusti se! (grrrr)

... k'o siroče!
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Paramecijum

A kamo su te reči za razjašnjavanje i prevođenje u tvojim postovima?
Ili ih čuvaš samo za usmeno odražavanje?

col. von Strohm

A gde su tacno te "granice Beograda" koje Vi vrli gospodine sa lakocom prevazilazite u potrazi za onostranim recima?
"El Fary estas dios!" - José Luis Torrente

Kastor

...Kavvobag, Vivovitica, Oguvin...   qpuke

Dog! Pig! Hyena!   :D
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

col. von Strohm

Pa bas je porastao... ako se to procuje vecina pravih beogradjana ce dobiti krize identiteta, kao i napade panike i ksenofobije.  :x Razlog je ocigledan: To bi znacilo da su se bas svi iz unutrasnjosti preselili u njihov lepi grad!!! Iako je  ocigledno da su ostali gde su bili, ali ako su ukljuceni na teritoriju grada onda ce zasigurno da traze da Lastine linije idu do njih i da nam tu prave guzvu u gradskom prevozu...  
xjump  xjap  xjap  xjap  xjap  xjap  xjump

Kao da Pancevo vec nije bilo previse!!! E ponekad me zabrinjavaju nase gradske vlasti... ali dobro, barem su izostavili Kavlovac. To je verovatno da bi Beogradjani ipak imali bar nekoga u odnosu na koga mogu da se osecaju superiorno.   :lol:

Jake Chambers

Zao mi je Herr Oberst von Strohm, ali Loengrin je zhensko :P

A za ovo sto Harvester rece.... :roll:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Loengrin

Danke sehr mein lieber Freund.

Još bih samo da ulučim priliku i poželim svima sve najbolje u 2006. godini. I tebi Jake, i tebi naravno  :lol:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

col. von Strohm

E pa srecnu novu godinu vama sviju zeli i moja malenkost!

A drugarici Loengrin se izvinjavam na omasaju u nagadjanju. Nisam ni razmisljao o tome da budem iskren, ali vodicu racuna ubuduce... mame mi! :)

col. von Strohm

QuoteZao mi je Herr Oberst von Strohm...

Molim vas, za prijatelje samo: Kurt.  xcheers  
Mislim ne morate da lomite jezik sa onim "Panzer-strumph-ban-fuhrer".

Nego nikako ne uspevam da ubudzim smajlija kojeg hocu... smrc... a to mi je jedan od omiljenijih medju ovim malim vragolanima koje lagano pocinjem da mrzim iz dna duse. :(

Morticia

Quote from: "Kastor"...Kavvobag, Vivovitica, Oguvin...   qpuke

Dog! Pig! Hyena!   :D

Zamolila bih vas da ga ne dirate. Dotični čovek ima brojčano više knjiga i od samog Kinga. Razlika je što su Šešeljugine knjige ZNATNO stravičnije.

Moj favorit - Žari, pali, dedinjske dizdare!  :arrow:
You're dead, son. Get yourself buried.

col. von Strohm

QuoteZamolila bih vas da ga ne dirate.

Ma mi se samo salimo... ili barem JA se samo salim. Ipak treba o haskom optuzeniku sve najbolje. Kakav je daje, ipak je on zrtva rezima [i to ne jednog, nego vise domacih i stranjih]. Malo kome su danas tako ugrozena ljudska prava. Tolike godine, a Seselju se jos ne sudi.  :roll: I to tim pre sto ga optuzuju za najtezi od svih ratnih zlocina: verbalni delikt!

col. von Strohm

QuoteNaime, radi se o šest različitih jezika: srpski, hrvatski, bosanski, hercegovački, crnski i gorski."

Zalosno je sto i da se skupimo svi koliko nas ima na ovom spisku, pa jos na to da dodamo slovence, makedonce i bugare, ne bi smo svi zajedno medju sobom mogli da skupimo ni za jedan cestit jezik.

Jake Chambers

Ne brinite Herr Oberst Von Strohm... ja jezik ne lomim čak ni na Hallenleichtathletikweltmeisterschaft, a kamoli na nečemu drugom ;)
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Kastor

Quote from: "col. von Strohm"
QuoteZamolila bih vas da ga ne dirate.

Ma mi se samo salimo... ili barem JA se samo salim. Ipak treba o haskom optuzeniku sve najbolje. Kakav je daje, ipak je on zrtva rezima [i to ne jednog, nego vise domacih i stranjih]. Malo kome su danas tako ugrozena ljudska prava. Tolike godine, a Seselju se jos ne sudi.  :roll: I to tim pre sto ga optuzuju za najtezi od svih ratnih zlocina: verbalni delikt!

Mda. Toliko je nevin da se za njega brine jedan nacistichki pukovnik.
:D

Seselj, zrtva, ugrozena ljudska prava, sve najbolje...
Ne,ne,ne,ne decko - pa to se ne pishe u istoj recenici.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Ghoul

Quote from: "Kastor"Seselj, zrtva, ugrozena ljudska prava, sve najbolje...

Čekaj, ti OZBILJNO misliš da NIJE kršenje ljudskih prava što nekoga drže u apsu već –koliko, dve ili tri godine?- a da ne podižu optužnicu, odnosno da ga krive za takvu smejuriju, i čak mu ne dozvoljavaju da na slobodi čeka početak –eventualnog- suđenja, iako se DOBROVOLJNO prijavio?
Da li se mi ovde zalažemo za vladavinu PRAVA ili za LIČNU osvetu ljudima koji nam nisu simpatični?
https://ljudska_splacina.com/

Kastor

Chek, chek, chek, da prvo nesto razjasnimo.

Dragi Vojislav se nije dobrovoljno (prijavio!) predao, vec je zbrisao u Haag. Druzio se sa pogresnim ljudima, pa kada je shvatio da ce Lauferi i ostala decurlija da naprave vise sranja nego sto on moze da proguta, Seki je  podvio rep.

Da li stvarno mislis da je inteligentan covek (koliko god ja njega mrzeo) ostavio i zenu i decu i otisao u Holandiju kako bi raskrinkao svetsku zaveru protiv srpskog naroda?

Tacno je da je optuznica smesna (osim onog dela o "sirenju ratne propagande i raspirivanju mrznje protiv nesrpskog stanovnistva'), ali reci iskreno: Da li bi ti (kao sudija) poverovao u nevinost  "tamo nekog" Seselja iz "tamo neke" Srbije koji ti usred politickog govora o ljudskim pravima ubaci po neko govno, sranje, pusenje kurca?

Na koncu: Tribunal je smejurija, ali nam je neophodan – pa kojom bismo magijom sa politicke scene uklonili Slobu ili Sekija? Demokratijom? Vladavinom prava? Takav sistem mozda i moze da funkcionise u nacijama kojima je licni interes iznad nacionalnog,
ali ovde! – ovde se to pretvara u sistem u kome dve budale glasaju da jedan pametan skoci sa mosta.

Dakle, zalazhimo se za selektivnu vladavinu prava.
:wink:

Ghoul

Quote from: "Kastor"Da li stvarno mislis da je inteligentan covek (koliko god ja njega mrzeo) ostavio i zenu i decu i otisao u Holandiju kako bi raskrinkao svetsku zaveru protiv srpskog naroda?

Da, mislim da je zato otišao (ali ne mislim da je Šeki 'inteligentan' u smislu u kome obično koristim taj epitet).

To kako se Šeki ophodi prema njima – kao i razlozi zašto je tamo otišao – nema ama baš nikakve veze, NITI SME DA IMA, sa činjenicom da je njihova optužnica smejurija, a njegovo višegodišnje zadržavanje tamo – protivpravno, ili u najmanju ruku, neosnovano.

col. von Strohm

QuoteMda. Toliko je nevin da se za njega brine jedan nacistichki pukovnik.

Znam da si se za ovo salio, ali cisto da pomenem: meni je deda narodni heroj, otac nosilac vise odlikovanja SFRJ, a majka nosilac "Medalje rada" i "Ordena za ratne zasluge 1999.".  :wink: Moj patriotski pedigre je u tom smislu nesumnjiv i neoboriv. A cak i ja sam imam poneku zaslugu tu i tamo, ali cudno mi dodje da sam sebe hvalim.  :?:

Da ne bude zabune, ime koje koristim datira iz dana kada sam sa drustvom jednom nedeljno igrao Battlefield, pa sam se u nemackom timu potpisivao ovako, a u saveznickom kao drug "Izstvan Fekete".

I uz ovaj citat moram jos osim ovih objasnjenja i da naglasim jednu ispravku: pukovnik Vermahta, a nikako nacisticki. U seriji se nigde ne pominje da je nacista, a istorija nas uci da je oko 80% oficira Vermahta bilo ili vrlo nepoverljivo prema nacistima ili su ih otvoreno mrzeli. :wink:

QuoteSeselj, zrtva, ugrozena ljudska prava, sve najbolje...

A za ovo moram da ti kazem [bez zelje da ulazimo u rasprave da li je kriv i ko je od njega jos krivlji] da je on vec par godina u zatvoru BEZ PRESUDE. To je valjda po svakom kriterijumu ugrozavanje ljudskih prava. Ako imaju nesto, neka mu sude i neka ga osude [znamo da mogu i bez dokaza-vec su to i radili], a ako nemaju duzni su da ga puste na slobodu. Mozda on nije bas Nelson Mendela, ali Mendela je barem imao neku klimavu osudu za izdaju i protiv-ustavno delovanje dok je sedeo u zatvoru. Ono sto se radi Sekiju je mnogo gore od namestenog sudjenja.

Ja ga licno ne volim, ali ljudska prava ako ne postoje za sve, onda zapravo ne postoje ni za koga. U najmanju ruku ja ne bih voleo da MENE zatvore na pet godina i da mi posle tog vremena kazu "e izvini burazeru, salili smo se". Bas zato ne mogu, a da ne budem na njegovoj strani sto se toga tice.

col. von Strohm

QuoteDragi Vojislav se nije dobrovoljno (prijavio!) predao, vec je zbrisao u Haag.

Jeste on zbrisao, ali da nije ubili bi ga kao zeca. Ako je neko verovao da je Sloba imao eskadrone smrti svakako je, taj isti neko, mogao i da nastavi da veruje u postojanje takvih sluzbi i nakon Djindjicevog ubistva.

Kao sto ne mislim da je on otisao dobrovoljno isto tako ne mislim ni da je neko zaista pokusao da pohapsi zemunski klan. Isto tako  nisam bas ubedjen ni da su ti propaliteti imali nesto direktno sa tim ubistvom koje je bilo previse izvan njihove lige. Isto tako ni danas ne verujem da su nesretnog Djindjica slucajno ostavili da sa nogom u gipsu pesaci 15m do ulaza u zgradu, a mogli su kolima da udju u samu zgradu pa da ga tamo iskrcaju. Svasta ja tako ne mislim i ne verujem pa tu ni Seselj nije izuzetak.

A to sto je tuzilastvo u Hagu prihvatilo da ga uhapsi i drzi tamo je samo do njih. Mogli su oni i da mu kazu "Pa ne mozemo bi bas svakome da sudimo. Idi negde drugde, mi nemamo nikakvih dokaza." Ali nisu. Dakle oni su odgovorni za njegovo drzanje u pritvoru.

QuoteTacno je da je optuznica smesna (osim onog dela o "sirenju ratne propagande i raspirivanju mrznje protiv nesrpskog stanovnistva'), ali reci iskreno: Da li bi ti (kao sudija) poverovao u nevinost "tamo nekog" Seselja iz "tamo neke" Srbije koji ti usred politickog govora o ljudskim pravima ubaci po neko govno, sranje, pusenje kurca?

Da li je on i sta je raspirivao je nesto deseto, ali ni za to mu se ne sudi. Njemu se NIZASTA ne sudi. A ako nekome neces da sudis onda ga saljes kuci i to uz obestecenje za maltretiranje.

Da i ne pominjemo da se u Hagu za ubijanje i maltretiranje dosudjuje po 10-20 godina robije, pa shodno tome i da ga osude za
Quote"sirenju ratne propagande i raspirivanju mrznje protiv nesrpskog stanovnistva'
on ce dobiti do 3 godine robije tj. cak i uz presudu on je vec odsluzio svoje.

A za nepostovanje suda [psovanje i slicno] mogu da mu dosude novcanu ili cak i zatvorsku kaznu, ali ni to nisu uradili tako da je njegov boravak tamo i dalje pravno neutemeljen iako cak ne bi ni morao da bude.

taurus-jor

Isto se može kazati za optužnicu protiv Miloševića, još jednog "heroja" naše i vaše mladosti. Napišeš je sramotno loše, i onda drekom dvoje karijerista pokrivaš rupe u švajcarskom siru. Pa na pola procesa, baš kad dođe vreme za odbranu, smisliš da optuženi više ne može sam da se brani, jerbo neracionalno koristi sudske vreme, to jest tranžira svedoke uzduž i popreko, kako tužioci-tupani nisu planirali. Ono je bio neviđeni blam za sud. Hej, pa na pravičnosti suđenja Miloševiću i Sadamu Huseinu ustanovljava se presedan za buduća suđenja šefovima država i drugim naredbodavcima. Sadama će obesiti, jer "humane" Ujedinjene nacije nisu prstom mrdnule da smrtna kazna u Iraku bude ukinuta, ali zamislite da se Sloba vrati u Srbiju oslobođen, zbog nedostatka dokaza... Brrrr
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

sloba će da se vrati u srbiju slobodan (sic!) ko tičica, za godinu-dve.
a onda će i da pobedi na prvim izborima koji se potom raspišu.
mark my words!

col. von Strohm

Quotebaš kad dođe vreme za odbranu, smisliš da optuženi više ne može sam da se brani, jerbo neracionalno koristi sudske vreme, to jest tranžira svedoke uzduž i popreko, kako tužioci-tupani nisu planirali.

Pa stvarno nije u redu od njega sto se brani.  :lol:

Na zalost sansa da se vrati je manja cak i od sanse da ziv doceka kraj sudjenja. Naime bice doneta presuda u prvom stepenu makar i bez dokaza. On ce onda da ulozi zalbu na presudu [a do sada ima vagon materijala za razne zalbe], a onda ce da umre pre odluke o zalbi i ostace presuda koja nije pravosnazna, ali je jedina koja je na raspolaganju.

Ali kada bi se kakvim cudom zaista vratio mogao bi da pobedi na izborima bez ikakvih problema. Pitanje je samo da li bi se vratio u SPS ili bi napravio sebi kompletnu novu stranku iz pocetka.  Ja bih bas voleo da se vrati samo da bih video lica clanova SPS-a kada dodje.  :D

QuoteHej, pa na pravičnosti suđenja Miloševiću i Sadamu Huseinu ustanovljava se presedan za buduća suđenja šefovima država i drugim naredbodavcima.

Kredibilitet tih sudjenja uveliko je premasio sumnjivost cak i onih iz Nirnberga. Ne sumnjam ja da je Geringa i bandu trebalo malo "provesati pa pustiti", ali presude protiv njih su ipak vise nego smesne, a najsmesnija je protiv Rudolfa Hesa. Taj je bio budala pa pokusao da spreci rat vecih razmera i dobio je dozivotnu robiju.

A za Sadama prosto ne mogu da verujem da mu, od svega sto se pricalo o njemu, sude za ubistvo 100-tinak sita u nekom selu tokom necega sto bi moglo proci i kao gusenje pobune. Ako je on za 30 godina vladavine ubio samo 100 ljudi treba ga proglasiti za sveca!  :)

Mislim da ce jedini standard koji ce se ustanoviti nakon ovih sudjenja biti da ne treba suditi predsednicima i proci ce novih 50 godina pre no sto to neko ponovo pokusa.

Kastor

Eto mi ga na! Vratim se sa zurke, a vi me docekate sa ovakvim postovima. Sutra, drustvo, sutra. Nemam sada snage...

Pozdrav

Ghoul

Quote from: "col. von Strohm"Ali kada bi se kakvim cudom zaista vratio mogao bi da pobedi na izborima bez ikakvih problema. Pitanje je samo da li bi se vratio u SPS ili bi napravio sebi kompletnu novu stranku iz pocetka.  Ja bih bas voleo da se vrati samo da bih video lica clanova SPS-a kada dodje.  :D

biće to LEGENDA O VELIKOM INKVIZITORU – sa slobom kao hristom! :evil:  :evil:  :evil:

Loengrin

Neke je ovde zaista progutao mrak!

JAKE! Hej! Kako bi Nemci preveli: Svetskoprvenstvourušenjutopikapolitičkohaškimnemamštapametnijedaradimtemama?

col. von Strohm

Pa nije rec ni o politici ni o Hagu, nego o elementarnim ljudskim pravima, a ona su navodno univerzalna vrednost i kao takva ne poznaju granice i barijere.  :x

Ali slobodno nazovite stvari i pravim imenom: "Jedenje g@#$%$", necemo se uvrediti.  :!:

Kastor

Quote from: "Ghoul"To kako se Šeki ophodi prema njima – kao i razlozi zašto je tamo otišao – nema ama baš nikakve veze, NITI SME DA IMA, sa činjenicom da je njihova optužnica smejurija, a njegovo višegodišnje zadržavanje tamo – protivpravno, ili u najmanju ruku, neosnovano.

Ma, potpuno si u pravu. Ali kad cujem to ime i prezime najezim se duz kicme; jako mi je tesko da ga branim (ili da branim ljudska prava kada je on u pitanju) dok mi mnoge slike iz proslosti prolecu kroz glavu.

Kastor

Quote from: "col. von Strohm"Znam da si se za ovo salio, ali cisto da pomenem: meni je deda narodni heroj, otac nosilac vise odlikovanja SFRJ, a majka nosilac "Medalje rada" i "Ordena za ratne zasluge 1999.".  :wink: Moj patriotski pedigre je u tom smislu nesumnjiv i neoboriv. A cak i ja sam imam poneku zaslugu tu i tamo, ali cudno mi dodje da sam sebe hvalim.  :?:

'bi ga gospodine pukovnice, mene to ne impresionira. Kada kazes orden - meni je to isto kao zlatan sat za 50 godina rada. Ja patriota nisam (kada u Gardi nisu uspeli da mi "uteraju" patriotizam, onda to nece uspeti niko - nikada), niti smatram da je to nesto cudno - obzirom na to gde zivim (A gde ja to zivim? Kako se zove drzava? Ko nam je ove godine prijatelj, a ko neprijatelj?). Ja svoje "zasluge za gradjane" :roll:  vezujem za 5. oktobar (kao i ranije, bezuspesne, datume na ulici).

Poziv koji sam dobio 1999., zapalio sam na terasi dok sam sa drustvom osmatrao nebo, a prethodno sam javio svom "choveku" da sredjuje to kako zna i ume - nemam nameru da hvatam rakete zubima.

Quote from: "col. von Strohm"Da ne bude zabune, ime koje koristim datira iz dana kada sam sa drustvom jednom nedeljno igrao Battlefield, pa sam se u nemackom timu potpisivao ovako, a u saveznickom kao drug "Izstvan Fekete".

Ma, ime je super, kao i avatar - odusevio sam se kada sam ga prvi put video.

Quote from: "col. von Strohm"I uz ovaj citat moram jos osim ovih objasnjenja i da naglasim jednu ispravku: pukovnik Vermahta, a nikako nacisticki. U seriji se nigde ne pominje da je nacista, a istorija nas uci da je oko 80% oficira Vermahta bilo ili vrlo nepoverljivo prema nacistima ili su ih otvoreno mrzeli. :wink:

Apsolutno tacno. Doduse, nisam siguran za procenat, ali se i moja pretpostavka (na osnovu procitanog) krece u tim razmerama.

Quote from: "col. von Strohm"A za ovo moram da ti kazem [bez zelje da ulazimo u rasprave da li je kriv i ko je od njega jos krivlji] da je on vec par godina u zatvoru BEZ PRESUDE. To je valjda po svakom kriterijumu ugrozavanje ljudskih prava. Ako imaju nesto, neka mu sude i neka ga osude [znamo da mogu i bez dokaza-vec su to i radili], a ako nemaju duzni su da ga puste na slobodu. Mozda on nije bas Nelson Mendela, ali Mendela je barem imao neku klimavu osudu za izdaju i protiv-ustavno delovanje dok je sedeo u zatvoru. Ono sto se radi Sekiju je mnogo gore od namestenog sudjenja.

Slozio bih se - da nisi spomenuo Mendelu. Ako cemo pravo, Mendela je bio terorista - u izvornom smislu reci. Bio je specijalista za eksplozivne naprave i niko ne zna koliko ljudskih zivota ima na dusi. Dakle, bombas postaje simbol borbe za slobodu, a neko ko je ubacio sibicu u skupstinu je, kazu Sekijevi sledbenici) huligan i strani placenik.

Quote from: "col. von Strohm"Ja ga licno ne volim, ali ljudska prava ako ne postoje za sve, onda zapravo ne postoje ni za koga. U najmanju ruku ja ne bih voleo da MENE zatvore na pet godina i da mi posle tog vremena kazu "e izvini burazeru, salili smo se". Bas zato ne mogu, a da ne budem na njegovoj strani sto se toga tice.

Na ovo sam dao odgovor u prethodnom postu.

Kastor

Quote from: "col. von Strohm"Kredibilitet tih sudjenja uveliko je premasio sumnjivost cak i onih iz Nirnberga.

Ne, mislim da je Nirnberg jos uvek vrhunac, jer je sudjeno pogresnim ljudima. Ali, ako su nasi "gradjani na radu u inostranstvu" nesto naucili iz Nirnberskog procesa to je spaljivanje dokumenata.

To je osnovni razlog smesnih optuznica i protiv Slobe i protiv
Sekija. Sudjenje na kojem se izvodjenje dokaza sastoji od izjava svedoka!!!!!! Pa pitaj i najobicnijeg pravnika (koji se ni ne bavi parnicnim postupkom) koliko su svedoci cenjeni u sudnici. Pa naravno da ih nece osuditi. I sta cemo onda? Neko ce za to da
odgovara? A da ih mi malo bombardujemo?

Ispali smo glupi u drustvu - od Obrenovica do danas nismo napravili nijedan pametan spoljno-politicki potez. Zasto niko nije bombardovao Izrael? (Znam da volite SF, ali nemojte sada da me gadjate "Sionskim protokolima" i ostalom smejurijom od propagande) Zato sto je Izrael umeo da slusa. Kada Britanci i Francuzi kazu: "E, aj' sad napadnite malo Egipat da mi zauzmemo Suec pa se onda povucite" - oni to i urade. Kada Amerikanci kazu:
"Sada malo prekinite sa raketiranjem Palestinaca" - oni prekinu. Ali
ne mi - ne! Mi smo veliki narod i nece nama neko da naredjuje kako da ginemo. Ma sjajno!

Najsmesnije je, sto su uvek najvece patriote oni koji ne zive u Srbiji.
Mojim rodjacima u Becu i LA sam rekao (2000) da im ne bih dao pravo glasa, pa makar zbog toga Sloba dobio na izborima. Isto to mislim i o gradjanima starijim od 75 godina. Oni ce ponosno da umiru i ponosno da trose eure i dolare a meni ostavljaju ovu rusevinu od drzave.

Slobu i Sekija ce da nam vrate (nadam se da nece, ali Marfijev zakon je cudo  :x ) i mi cemo opet sa ponosom uzvikivati: "Ovo je Srbija!"

Mda, ovo je Srbija.

Kastor

Quote from: "Loengrin"Neke je ovde zaista progutao mrak!

JAKE! Hej! Kako bi Nemci preveli: Svetskoprvenstvourušenjutopikapolitičkohaškimnemamštapametnijedaradimtemama?

:D

Jes, jes. Aj' da zatvaramo ovu temu. Ja sam politiku napustio 2003, al' se ovih dana "povampirela" (znate li Savu?  :arrow: ). Dakle, naostrite glogove kocheve, pa da predjemo na neki drugi topik.

Loengrin

Jadan topik, kad bi samo mogao da se seti kako je počeo  :arrow:

... ali ja sam kriva, pomenula sam Beograd  :? (???) i sve je potom otišlo u m...rinu

Kastor

Ako si, vredan je pominjanja.

OKRECITE BEOGRAD!  :!:

Tex Murphy

Početak topika bio je nedostatak prevodilaca sa srpskog na hrvatski i bosanski uBosni  :x Ovo je najgora država na svijetu  :cry:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!