• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li neko zna o kom filmu se radi?

Started by Kunac, 03-01-2006, 10:52:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Pre 15-ak godina sam pogledao film koji me je veoma dojmio> može biti da sam ga pogledao i na legalnoj kaseti, ali svakako se redilo o dobrom starom VHS formatu...
Godinama sam mislio da je ovaj film zapravo O'Bannononov THE RESURRECTED (zašto sam to mislio: sam Bog zna), ali se pre izvesnog vremena, kada sam nabavio i reprizirao O'Bannona; ispostavilo da to nije taj film!
Našao sam se u rebusu!
Koji sam ja to film zapravo gledao?
Ne sećam se svih detalja (očigledno je došlo do mešanja različitih naslova) ali evo u šta sam siguran:

U nekom (čini mi se) omanjem gradu počinju da se dešavaju zverska ubistva. Policija istražuje. Ispostavlja se da su ubice groteskna bića koja žive u katakombama. Naime, ispod grada postoji sistem podzemnih odaja za koji niko nije znao. Jedna radoznala plavuša i par momaka završavaju ispod zemlje i suočavaju se sa ovim mutiranim grozotama. Postoji scena u kojoj plavušu vreba čudovište koje je slepo: ona se trudi da što tiše pobegne a to nije baš lako...

Da li nekome ovo zvuči poznato?
"zombi je mali žuti cvet"

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

kladio bih se da govoriš o filmu dena o benona HEMOGLOBIN, aka BLEEDERS.
vidi sliku, pa reci dal su to ti monstrumi.

https://ljudska_splacina.com/

col. von Strohm

Ja bih potrazio na IMDB-u medju filmovima Rutgera Hauera. ;)

Naime on ima jedan film u kojem neke male mutirane spodobe zive u podzemnim odajama i hrane se lesevima sa groblja. Lesevi su naravno po starom americkom obicaju [mada je ovo valjda na nekom ostrvu i pominju se holanddjani] imaju formaldehid naliven u krvotok - bas kako male spodobe najvise i vole. Kada se pojave planovi za izmestanje groblja mala i miroljubiva stvorenja pocnu da izlaze iz svojih katakombi i da napadaju ljude i tako sve nesto.

Film je pocinjao sa tekstom tipa "...U 17. veku holandski kralj je zabranio vencanja unutar plemickih porodica..."

Zapamtio sam ga posto je na pocetku bio vrlo interesantan a od pola mi se nikako nije svideo. Napravili su dobru atmosferu i nisu je upotrebili ni za sta.

Ovo je jedino sto mi pada na pamet prema tvom opisu: mali grad, groteskna bica, slepi, mutirani, podzemne odaje ... :)
"El Fary estas dios!" - José Luis Torrente

col. von Strohm

Dok sam ja otkucao, Ghoul je vec i sliku okacio... e pa svaka cast!!!  :)

Ghoul

da budem precizniji: o benon je samo piso scenario, a režiro neki pera svatek; to je, inače, slobodna adaptacija Lavkraftove priče LURKING FEAR, i ja taj film cijenim kao vrrrlo dobar, ne slažem se da II polovina ne valja – dobro, kulminacija na svetionuku je mogla da bude pompeznija i žešća, ali melanholično-ukleti završetak (skoro anti-klimax) je SPOT ON, predivan, vrlo lavkraftovski (iako je mnogo različit u odnosu na priču) – ukratko, nepravedno zaboravljen biser... a maske su, kao što se iz priloženog vidi, odlične.
ti stvorovi su zapravo GHOULOVI po svemu sem po izgledu...

Kunac

Nije Hemoglobin. Ovo je stariji film. Kraj osamdesetih, početak devedesetih...

Ghoul

pa jebem li ga, imaš i CATACOMBS, ali to se dešava ispod stare crkve a ne malog gradića (iako ostatak opisa može da se poveže s tim).
seti se još nekog detalja (mada, ako su KATAKOMBE, to nije baš bogzna kako vredno pamćenja)

Kunac

Njet. Nije ni to.
Da napravim jednu malu korekciju. Mislim da se ne radi o malom gradu, već o predgrađu nekog većeg grada.
Ima scena i u centru. Setio sam se još jednog prizora: policajci ispituju sredovečnu ženu o čudnim događanjima (u blizini njene kuće su viđene čudne prilike): kasnije i ona postaje žrtva čudovišta.
Takođe, ako me sećanje ne vara,  monstrumi nisu jednobrazni, različito su dizajnirani.

col. von Strohm

Ghoul:
Quotei ja taj film cijenim kao vrrrlo dobar, ne slažem se da II polovina ne valja

Ja sam ga davno gledao [~10g] i ne secam se vecine scena, ali takav mi je ostao utisak. Nakon onako dobrog pocetka ocekivao sam nesto vise. Sada se vise ni ne secam sta je to "vise" trebalo da bude. :) A maske su stvarno dobre.

Rutger je meni veliki gotivac, tako da kad god naidjem na njegov film obavezno ga pogledam... a najcesce se takodje i razocaram.  :D

A dobrom doktoru ne mogu dalje pomoci posto mi nista drugo ne pada na pamet pa necu dalje da ometam tred. :)

WARLOCK

nije li mozda po prici Klajv Barkera"underworld" ili se radi o mutantima
iz kanalizacije "C.H.U.D"

Ghoul

pomislio sam na CHUD, ali tamo su monstrumi uniformni, nešto ne pamtim ni da su bili slepi, a film se dešava usred velegrada.
UNDERWORLD – sumnjam, opet, nisu slepi, plus – njihova nakaznost (iako raznolika) teško ih kvalifikuje za monstrume. a i film je shit neopisivi, prema kome je RAWHEAD REX goli masterpis.

Kunac

"Underworld" i "C.H.U.D" su poznati filmovi koje sam pogledao vishe puta... Drugi naslov je u pitanju... U svakom slucaju, hvala bna trudu. Ako neko naleti na nesto slicno: neka mi javi.

Milosh

Verovatno nije ovaj pošto je nešto noviji? (davno sam ga gledao pa se ne sećam baš svih detalja...)

GRIM (1995); plot: A team of spelunkers, when investigating a system of caves beneath a small town, come across a hideous creature that can move through walls.
IMDB ocena: 2.1

:evil:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kunac

Quote from: "Milosh"Verovatno nije ovaj...

Nije Grim. Hvala na pokušaju...

Truba

i ništa na kraju?

a hemoglobin je onako... žali bože pokušaja ... moglo je biti mnogo bolje... imalo se materijala...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Kunac

Quote from: "Truba"i ništa na kraju?
Ostade misterija.  :(

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!