• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

WHERE IS YOUR GOD NOW?!

Started by Ghoul, 12-01-2006, 20:51:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zoskoz

Narod.hr i Filotea nagrađuju: Osvojite društvene igre koje djecu uče istinskim vrijednostima

QuoteDošašće ili advent je predbožićno vrijeme u kojem kršćanski puk pohađanjem zornica, molitvom i djelima milosrđa iščekuje i priprema se za blagdan Božića. Narod.hr u suradnji s Filotea Heartmades povodom Božića dva pratitelja portala Narod.hr na Facebooku i Instagramu nagrađuje Filotea društvenom igrom! Imate priliku osvojiti igru Domini (6+) ili Bingoli (3+).

Kako možete sudjelovati?

Zapratite Narod.hr i Filotea Heartmades  na Facebooku i/ili Instagramu.
Podijelite u komentaru ispod objave na Facebooku ili Instagramu najljepše sjećanje iz djetinjstva vezano uz advent ili Božić.

Navedite koju od dvije navedene igre bi željeli dobiti.
Označite nekoga kome bi se svidjelo ovo darivanje.
Komentirati možete više puta, ali je potrebno označiti različite osobe. Igramo se do nedjelje 14.12. u ponoć. Dobitnike ćemo objaviti u ponedjeljak, 15.12.

Što su Filotea društvene igre?

Filotea društvene igre za djecu osmislila je Gabriela Dragičević, učiteljica i majka trojice dječaka. Osnovala je brend društvenih igara koji je nastao kao spoj ljubavi prema domovini, tradiciji i vjeri.

,,Društvenim igrama, koje stvaram uz nesebičnu podršku supruga, mojih sinova i obitelji želja mi je potaknuti naše najmanje i najmlađe da zavole svoj hrvatski i vjernički identitet, bolje ga upoznaju i u budućnosti žive", objašnjava Gabriela Dragičević.

Nakon pozitivnih povratnih informacija mnogobrojnih obitelji, župnih zajednica, vjeroučitelja i odgojitelja na edukativne igre Bingoli, Domini i Abecedu, Gabriela je ove godine predstavila novu društveno-edukativnu igru Međugorje (Gospin dom u domu mom).

pise gospin dom u domu mom! nije "gospin dom u lidlu mom"!

zlobnici neopjevani.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Šta nam rade:

Do tri godine zatvora: Tužilaštvo u Sloveniji podiglo optužnicu protiv Perića – objavio njegov bivši sveštenik

Narečeni "Perić" je srpski patrijarh, gospodin Porfirije, naravno. Optužnica je "zbog zlostavljanja". Ako je išta od ovoga istina, naravno.

zoskoz

Trampov ministar rata se molio Bogu

QuoteMinistar rata SAD Pit Hegset održao je u sredu svoju prvu mesečnu hrišćansku službu u Pentagonu od početka rata u Iranu, moleći se da "svaki metak pronađe svoj trag".

(...)

Truman

Čitam sad malo o Konkordatu, povod je treća Sezona Senki nad Balkanom. Crkva je i tada bila štetočinska organizacija koja gleda samo sopstveni interes, a narod je i tada verovao njenim lažima.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truba

srpska serija o katolickoj crkvi?
jesu li zidovi upleteni u scenarij
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

Ajd što ne koristiš slova s kvačicama, ali mogao bi ponekad Shift da upotrebiš. Kakvi te zidovi spopali...

Truman

Da se vratimo temi, ako sam dobro razumeo potpisivanje i aktiviranje ovog ugovora sa Vatikanom značajno bi poboljšao položaj Kraljevine u predstojećim svetskim događajima i fašiste bi držao podalje. Međutim, prepametna SPC se usprotivila i digla bunu. Na kraju parlament nije izglasao Konkordat. Posledice znamo.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

tomat

Pa to je solidan ŠBBKBB. Mislim, potpisivali su se sporazumi i direktno sa fašistima pa ih to nije držalo podalje.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truba

Imas 0 armije 0 tehnike i ti krsis sporazum s najjacom armijom na svijetu

Meho Krljic

Čanak: SPC da venčava, sahranuje i plaća porez, skupe automobile da poklone bolnicama a oni da stopiraju

Quote"U Vojvodini za vreme Drugog svetskog rata nije bilo četnika, a današnja 'nostalgija' za četnicima je uvezena u propagandne svrhe"

(...)

,,Od crkava treba napraviti domove za stara i nezbrinuta lica ljudi čija su deca otišla iz ove zemlje pa više o njima ne mogu da vode računa, i zbog te i takve crkve i zbog politike koju podržava. A popovi neka daju zdravstvenim ustanovama svoja vozila. Oni mogu i da stopiraju, pošto ih narod tako voli, sigurno će ih svako povesti", rekao je Čanak novinarima.

Prema njegovim rečima, ,,zemlja koja ima manje popova ima veći nacionalni dohodak".

Založio se za sekularizaciju a najavljeno osnivanje Univerziteta ,,Sveti Sava" u saradnji između Vlade Srbije i SPC nazvao je osnivanjem ,,univerziteta SS".

Truba

koliko je u Užasu bilo partizana 1941.?
:D
a koliko 1945

20 000 na 220 000 garantirano

ALEKSIJE D.

Truba

Quote from: ALEKSIJE D. on 13-05-2026, 15:56:09A u Sarajevu ustaša?

popis pučanstva u
Drinskoj banovini   P 992 924 K 169 613 i M 356 469

odgovor je premalo morali su uvoziti iz drugih krajeva

zoskoz

Pojas Presvete Bogorodice stigao u Srbiju; Svetinju dočekali Vučić i Potpirije; "Velika čast i nada"

QuoteJedna od najvećih svetinja pravoslavnog sveta – Pojas Presvete Bogorodice, iz manastira Vatoped sa Hilandara stigla je danas u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" svetinju su dočekali patrijarh srpski Potpirije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svetinja, koja će se nositi beogradskim ulicama tokom sutrašnje Spasovdanske litije, dočekana je uz posebne crkvene i državne počasti i služenje molebana.

(...)

Potom se obratio arhimandrit Jefrem, iguman manastira Vatoped.

(...)

"Dolazim u zemlju koja je obespravljena i koja i pored nepravde opstaje i živi. Verujem da primanjem ovog pojasa srpski narod prima i veliku utehu. Svedočim vam da pojas presvete Bogorodice čini velika čudesa. Neka je presveta bogorodica sa vama."

(...)

:roll:

Truba

Uskoro u vojvodinu stizu relikvije svete male terezije

zoskoz

glupost sa pojasom je bar za nijansu manje neukusna. :cry:

Truba

From an ecumenical perspective, we wonder about the real number of innocent victims in the camps during the NDH, and especially the camps in Jasenovac and Stara Gradiška, because the real number of victims has become a major stumbling block in the national, political, church and ecumenical fields.

https://www.nedjelja.ba/hr/english/news/the-number-of-jasenovac-victims-a-special-ecumenical-stumbling-rock/39608

The number of 1 700 000 was reached in March 1947 by comparing the percentage growth of other neighboring similar nations, and the demographic overview of victims included: unborn who could have been born; expelled, missing and actual losses - but from all possible reasons (death due to illness, for example, because there were no medicines due to the war)...

znaci brojali su i nerođene  xcheers
sad su osobe
a kada ih treba pobaciti nisu

zoskoz

Sveštenik o požaru u crkvi: U šoku sam, odjedared, za 15 minuta - šta bi bi

QuoteSveštenik Svetozar Buzadžija, vidno uznemiren, navodi da je požar izbio nešto pre 6h ujutro.

"Odjedared, za 15 minuta - šta bi bi", priča za N1 sveštenik koji navodi da je u šoku.

Dodaje da su uspeli da spasu knjige i relikvije i da se radi o starom botoškom hramu, prvom, koji je i pod zaštitom države.

Hram je posvećen Maloj Gospojini, odnosno rođenju Prevete Bogorodice, a sveštenik navodi da se dosta povećao broj vernika koji su dolazili. Naročito važan deo hrama je zidani ikonostas, delo Konstantina Pantelića.

Pogledajte trenutak pada tornja:
https://youtube.com/shorts/PQjwjYltYmI

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truba

nisam te skonto
elaboriraj

tomat

Šta znam, recimo Hiperion, pa onda Dina i Batlerijanski džihad, ...

Truba

Vama srbima smeta vatikan i u sf-u

zoskoz

Ovo su heroji u koloni vernika koji čekaju da celivaju Pojas Presvete Bogorodice

QuoteOd trenutka kada je u Srbiju donet Pojas Presvete Bogorodice prošle noći zabeležen je ubedljivo najveći broj vernika koji su u miru, molitvi i tišini čekali u redovima da se poklone svetinji.

U toku čitave noći, sve do ranih jutarnjih časova, mogle su se videti nepregledne i neprekidne kolone hiljada vernika koje su iz tri pravca vodile do Hrama Svetog Save na Vračaru.

Sedam sati čekanja u dugoj koloni vernika u gotovo svakoj drugoj situaciji bi značilo umor, nestrpljenje i odustajanje. Ali za jednu trudnicu Saru u osmom mesecu i jednog devetogodišnjaka Dimitrija to vreme pretvorilo se u nešto sasvim drugo – u priču zbog koje su postali tihi heroji te noći, a kroz njihov primer postali prava slika vernika koji se već sedmi dan čekaju i kolometarskim kolonama kako bi se poklonili Pojasu Presvete Bogorodice.

(...)

Vernici koji stajali u nesporednoj blizini trudnice i dečaka neprestano su im nudili svoje slatkiše...

da, da, dodji ciki, ciko ima bombona. :x
prvo sam pomislio da je naslov malo pretenciozan, heroji. ali 7 sati tako medju vjernicima...

Truba

lepo je to lep hram bas je predivno vidjeti da srbi konacno vjeruju u nesto normalno a ne bjelosvjetske zavjere protiv njih dok upravo bjeze u taj bijeli svijet i normalno zive

zoskoz

KATOLIČKI APOLOGET - 14. lipnja 1936. umro G. K. Chesterton – 'svjež zrak zdravog razuma'

QuoteGilbert Keith Chesterton, umro na današnji dan 1936., engleski pisac, esejist, novinar i katolički apologet poznat pod nadimkom ,,Apostol zdravog razuma", mogao bi postati novi svetac Katoličke crkve.

Pokretanje kauze za proglašenje svetim G. K. Chestertona

Nedavno je odjeknula vijest kako biskup Northamptona Peter Doyle traži prikladnog svećenika koji bi vodio istražni proces u svrhu pokretanje kauze za proglašenje svetim G. K. Chestertona. Taj obraćenik na katoličanstvo osobito je popularan u SAD-u, gdje su vijest o mogućoj kanonizaciji dočekali s oduševljenjem.

(...)