• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pesic odbio mesto slektora!

Started by crippled_avenger, 25-01-2006, 03:28:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Svetislav Pesic je odbio mesto selektora.

Hajde da (Lurde, ocekujem tvoju pomoc) napravimo ozbiljnu diskusiju na ovu temu.

Sta znaci ova odluka?

Ima li dubljeg znacenja ovo odbijanje osim pukog zakazivanja termina?

Kakav odnos imati prema Pesicu ubuduce?

Ko su vasi favoriti & predlozi?

Ja cu odmah izneti svoj.

Tim bira selekciona komisija u saradnji sa tim menadzerom. Smatram da se odgovornost ne sme staviti na jednog coveka.Ne sada, u ovako kriticnom trenutku.

Igraci raspolozeni da igraju za nacionalni tim se stavljaju na spisak u aprilu. Ono sto je osnovni kriterijum je da to budu igraci koji po svojim dokumentima mogu da igraju za nas nacionalni tim.

Spisak se objavljuje javno. U formi oglasa u najtiraznijim dnevnim novinama tj. sredstvima javnog informisanja kao i Konkursi.

Predrag Danilovic, sef strucnog staba

Dragan Sakota & Aco Petrovic, treneri

Zarko Paspalj, tim menadzer

Ovaj tim bira igrace, s tim sto Danilovic preuzima frontmensku ulogu, vodi ekipu, i svojim autoritetom nosi pripreme i same utakmice. Sve takticko-tehnicke resava par iskusnih trenera iza kojima se on obraca za pomoc.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Šakota prihvatio ponudu!

Trener KK Crvena zvezda Dragan Šakota prihvatio je ponudu čelnika Košarkaškog saveza SCG i predlog Stručnog saveta da postane novi selektor.

Šakota se u sredu sastao sa vodećim ljudima našeg saveza i održao obećanje da će brzo odgovoriti na ponudu saopštenu dan ranije.

Očekuje se da će predsednik KSSCG Goran Knežević do kraja nedelje i zvanično razgovarati sa vodećim ljudima KK Crvena zvezda, kako bi i od njih dobio saglasnost.

Očekuje se da će Upravni odbor KSSCG zasedati najkasnije u ponedeljak ili utorak, kada bi naš najbolji tim konačno trebalo da dobije selektora posle dvomesečne potrage.

Ishod kompletnih pregovora biće poznt najverovatnije sledeće srede, posle dve bitne utakmice Šakotinog kluba - sa Olimpijom u Beogradu i Lukoilom u Sofiji.

Ivan Bevc

Meni je samo zao sto nisu Slavnicu dali da bude selektor. Ovom narodu je potrebno da dotakne dno, znaci Moka selektor i Toma Nikolic predsednik vlade. Nakon toga bi se valjda prizvali pameti.
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

Ghoul

Quote from: "Ivan Bevc"Meni je samo zao sto nisu Slavnicu dali da bude selektor. Ovom narodu je potrebno da dotakne dno, znaci Moka selektor i Toma Nikolic predsednik vlade. Nakon toga bi se valjda prizvali pameti.

OPTIMISTO!  :x  :roll:  :wink:  :P
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

Moka i Toma nisu dno.

Moka i Toma su nazalost jos uvek superiorni izdanci ovog naroda. Dugo sam bio ubedjen da su dno. Ali, ne, gresio sam. To je najveca tragedija. Dno je kad se vlast zaista da ovom narodu.

morbius

Šakota je dobar trener i mislim da predstavlja ispravan izbor u ovom trenutku. Ne znam i zbog čega bi na kormilo reprezentacije morali da vraćamo ljude koji su tu već bili. Šta, nemamo dovoljno kvalitetnih trenera? Imamo, i vreme je da neko od njih dobije priliku. Nadam se da će Šakoti dati odrešene ruke, on to sigurno i zaslužuje.
Why me?

arya

Mislim da glavni problem nije u strucnom stabu vec u igracima.  Ljudi kao Radmanovic izjavljuju da se igracima iz NBA ne isplati da idu na prvenstvo ako ne igraju veci deo utakmice.  Stojakovic mora da se odmara.  Potreban nam je igrac kao sto je bio Divac, koji moze da mobilise ove ovde iz Amerike i one tamo iz evrope.

Dok ne nadjemo takvog coveka, mislim da necemo imati rezultate sa reprezentacijom.  

Takodje, dobio sam DVD "--Jugoslavija-- Zemlja kosarke" gde Divac kaze da je problem reprezentacije u stvari problem drzave.  Kako se zove drzava?  Koja je nasa himna i koja je nasa zastava?  Stariji su imali neku viziju drzave i pored pogresnog imena zemlje i himne, mladji to nemaju.  

Sve u svemu, jako je tesko napraviti proaktivnu korekciju nekad je najefikasniji nacin dotaci dno i poceti iz pocetka.  Mislim da je Pesic napravio pravu stvar za sebe, covek nece da se upusta u problem koji ne moze da resi.