• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Festival znanstvene fantastike 2007. u Sloveniji

Started by Boban, 25-01-2006, 17:07:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Dobih malopre ovakvo pismo:

Poštovani!

pišem Vam u imenu organizatora festivala znanstvene fantastike, koji će se verovatno održati u proleće 2007. u Sloveniji, tačnije u
Mariboru.

Makar do te kulturne manifestacije ima još dosta vremena, organizatore zanima ako bi pojedinci sa srpske "SF scene" želeli sudjelovati na festivalu. Naime, sadržajni okvir događaja bi bio prikaz (u obliku predavanja) literarne produkcije SF literature u poslednjih 20 godina, na području Slovenije i bivših Jugo-republika. Ujedno će se održati i tematske izložbe profesionalnih umetnika, jer se i sami organizatori bave sa tim područjem.

Zanima me ako bi mi već sada, dok je izgradnja projekta još u fazi sakupljanja ideja, mogli poručiti ako bi Vas ili neke pojedince zanimalo sudjelovati na festivalu i predstaviti Vaša saznanja i iskustvo na području izdavaštva i teorije SF literature. Dakako, moje pitanje je za sada tek "neformalni" upit, u slučaju potvrdnog odgovora bi Vas kasnije formalnije kontaktirali organizatori sami.

Mnogo bih Vam bila zahvalna, ako bi ovu poruku posredovali svojim kolegama, "stručnjacima" za SF ili barem meni spomenuli koga bi još mogla da kontaktiram.

Unaprijed Vam lepa hvala na odgovoru!

Srdačan pozdrav,

Tanja Cvitko

PS - Molim Vas izvinite na mojem lošem srpskom jeziku.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Pavle

Mnogo "navodnika" na "pogresnim mestima"...
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Sam Lowry"Mnogo "navodnika" na "pogresnim mestima"...

A i "ti" si "primetio" ?  :evil:

Tanja.C

Dakle, ono gore pisamce sam napisala ja i nadam se da će se pojaviti neki interes i / ili komentari.

Što se tiče navodnika, ako koga vređaju - ispričavam se, jer mi to nije bila namera.  :oops:

Ghoul

hey, ne verujem da je lowry mislio išta loše!
ja sam zainteresovan da posetim sloveniju, ako vas zanimaju hororisti, a ne samo SF-ovci!
:!:
https://ljudska_splacina.com/

Tanja.C

Mene osobno zanimaju i ja ne bi imala ništa protiv, samo eto... organizatori festivala imaju na umu više SF.

A tebe kao hororistu (i druge, naravno) ćemo pozvati na koji manje "formalniji" (opet ja i navodnici :oops: ) događaj... ali to je druga priča.

Boban

Pošto horor nije žanr, ghoul se ladno može ubaciti u redove SF-a kroz obožavanje Aliena i ostalih SF remek-dela... a kada se već zatekne na licu mesta, biće šta bude.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Bab Jaga

Quote from: "Ghoul"hey, ne verujem da je lowry mislio išta loše!
ja sam zainteresovan da posetim sloveniju, ako vas zanimaju hororisti, a ne samo SF-ovci!
:!:

Sorry na OT-u ali mi u Istre imamo u ovoj godine sve u znaku horrora: Dani Fantastične književnosti u Kringe se vrte oko vampira (to će biti početkom leta), a bit će dosta horrora i na ISTRAKONU (31.03. - 02.04.). Čak planiramo LARP Cthulhu Lives! Ne mogu te službeno pozvati jer nisam jedan od organizatora, ali poslat ću ti ma PM koga možeš kontaktirati u vezi toga.

A.M.
Ghoul fhtagn!

Kastor

Quote from: "Boban"Pošto horor nije žanr, ghoul se ladno može ubaciti u redove SF-a kroz obožavanje Aliena i ostalih SF remek-dela... a kada se već zatekne na licu mesta, biće šta bude.

xjump

Ghoul je isprekidano disao u lokvi krvi i gledao Bobana koji je odlazio sa zamazanom sekirom koja je visila na pojasu. Pokušavao je da ga dozove rukom, ali ona više nije bila njegova; kao i utroba, plutala je beživotno, u lokvi pored njegovog izobličenog lica.

Zadržao je poslednji dah i, pre nego što ga je tečnost u otvorenim plućima ugušila, uzviknuo rečenicu koja će odjekivati po školskim udžbenicima: ,,Horor je žanr!,,

Boban je koračao, ne osvrćući se, kada ga je ovaj uzvik sustigao. Mali osmeh se prvi put pojavio na njegovom, večno namrgođenom, licu. Prešao je šakom preko sečiva sekire, da bi obrisao krv koja mu je natapala pantalone i prošaputao: ,,Ma nije bre, budalo. A i koga to boli kurac...,,

:wink:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."