• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OSKAR 2006.

Started by Milosh, 31-01-2006, 15:24:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Milosh

Mrzi me da prepisujem, evo ih ovde nominacije: http://www.aintitcool.com/display.cgi?id=22347

Nemam favorita, a nijedan od nominovanih (u kategoriji najbolji film) još nisam pogledao. Ova nagrada postaje sve dosadnija i predvidivija. Inače, zanimljivo je da A HISTORY OF VIOLENCE ima 2 nominacije upravo u one dve kategorije koje su po meni najproblematičnije...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

Preskočeni su: "Kiss Kiss Bang Bang" (Robert Downey Jr. za glumu i Shane Black za scenario), zatim kad je reč o "History of Violence" taj film, po meni, pre svega zaslužuje nominacije za režiju (Cronenberg), kao i za žensku ulogu (Maria Bello). "Sin City" je isto izostavljen, a tu mislim na nominacije za najbolju ulogu (Mickey Rourke) i masku. Ima toga sigurno i još, ali bolje je da neko ko je pogledao više filmova iz 2005. da svoj sud...

btw Da li je taj "Crash" (Paul Haggis) zaista toliko precenjen film kako se priča?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

ginger toxiqo 2 gafotas

...meni nije nikakvo iznewnadjenje toliko prisustvo CRASH-a u nominacijama jer radi se o sasvim pristojnom,umeshno uradjenom filmu koji je odlichno odglumljen,veshto sastavljen,ima jasan koncept i ideoloshki sadrzaj...za moj ukus film je isuvishe straight a smetala mi je i ochita didaktichnost ali mogu da poverujem da stvari izgledaju drugachije gledane iz ugla nekog sa matichnog mu trzishta...definiciju ovog filma trazite prateci smernice SHORT CUTS Roberta Altmana,EXOTICA Atoma Egoyana;KOREKCIJE Dzonatana Frenzen kao literarni sabrat...sve garnirano raskoshnom,i na veliku srecu-zauzdanom glumachkom podelom(Matt Dillon,Brendan Fraser,Sandra Bullock,Don Cheadle,Thandie Newton...)...po pitannju Academy Award potencijala,svakako vredan film-the true underdog of the year!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Milosh

Zanimljive su nominacije za najbolji animirani film. Dva filma rađena stop-motion tehnikom, i jedan klasični crtani. Ništa kompjuterska animacija.

Kunac

Walk the Line je jedan sasvim prosečan, bled i konvencionalan film. Joaquin Phoenix me je ostavio potpuno ravnodušnim. Reese Witherspoon me takođe nije impresionirala: u najboljem slučaju, njena uloga bi se mogla opisati kao podnošljiva. Sasvim je sumanuto to što su njih dvoje dobili Oskar nominacije.

Judi Dench u filmu Mrs. Henderson Presents je ostvarila (verovatno) najgoru ulogu u životu ali je ponovo među nominovanima. Inercija je čudo!

William Hurt je potopio finale Creonebergovog filma: a dobija nominaciju za naj epizodu. WTF!?

Večeras ću pogledati Transameriku... Možda Felicity Huffman popravi utisak.
"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

Transamerica je jedan sasvim pristojan mali film> ako volite gender bender flickove, obavezno pogledajte.
"zombi je mali žuti cvet"

milan

Da li ikoga iznenadjuje nedostatak Lucasove EPISODE III u nominacijama za vizualne efekte?

iNCUBUs

Ne, pošto je sve vezano za SW odavno smorilo..
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

milan

Alex

Čim je DV onako samouvereno tvrdio da će Ang Lijev film dobiti oskara odgovorivši na pitanje voditeljke da je tu čista situacija i da je to apsolutno izvesno, znao sam da će neki drugi film da pobedi (Crash).  :)

U svakom slučaju daleko je bolje njega pozivati da komentariše nego Gordana Kičića ili nekakve glumce od kojih se ništa pametno ne može čuti.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

iNCUBUs

Ja bih poludeo da sam sedeo u onoj stolici ...

Nisam mogao da podnesem onu voditeljku pa sam lepo prebacio na Pro7 i uživao dok nisam zaspao :)
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Jake Chambers

Ja sam isto gledao na Pro7, mada ni Hrvati nisu imali komentatora... sve u svemu nijedan film gledao nisam, a sad mi se Brokeback Mountain još više gleda. Ipak Anga Lija stvarno volim. A i vidi se da je ekipi Crasha stvarno bilo iznenađenje što su pobedili.  :!:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

crash je stvarno zaslužio da dobije oskara.
ali 1996!
kao poslednji (za sada) veliki kronenbergov film.

a brokeback je fina melodrama, svakako vredi pogledati.
https://ljudska_splacina.com/

Kastor

Quote from: "Ghoul"crash je stvarno zaslužio da dobije oskara.
ali 1996! kao poslednji (za sada) veliki kronenbergov film.

Ih, bre Ghoul...

Ovom novom Crashu nedostaje samo malo muda i bio bi vrlo dobar film (mlakost mu je najveća mana). Može da se posmatra iz nekoliko uglova i nijedan od njih nije loš.
Crash iz 1996 ne mogu da komentarišem jer sam špicu gledao tri puta, a sredinu i kraj nijednom. Ne ide, pa to ti je...
Po meni je Kronenbergov Spider odličan film.

Brokeback stvarno nije loš film - iznenadio me je. Nisam ni nameravao da ga odgledam (predrasude, predrasude...), ali mi je drago da jesam. Još uvek mi nije jasno kako je to izveo (Ang Li): ovo nije "pederski film" to je ljubavna melodrama. Ali to nije dovoljno za najbolji film.

Očekivao sam bar Vilijamsov Oskar za Munich (nije da mu treba još jedan), mada većinu nominacija ovaj film nije ni zaslužio (scenario, režija, najbolji film) - ove godine je strašno slaba konkurencija. Spilberg se fokusirao na autentičnost ('olimpijski' deo je reprodukovan do najsitnijih detalja) kako bi nas ubedio u istinitost ostatka filma, ali mu to nije pošlo za rukom. Čini mi se da se pogubio u onoj ličnoj priči...

Čekao sam godinu u kojoj će na dodeli dominirati nezavisni filmovi i eto mi ga sad...u zadnjicu.

P.S. Oće li već jednom dati tu statuetu Tim Bartonu ili će morati da čeka Altmanove godine?
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

crippled_avenger

alexts, milo mi je da te je omaska obradovala. to je bas super cuti.

medjutim, kako ocekivati da ce oskara dobiti film koji je SAMO najbolje napisan a nije dobro ni glumljen ni reziran.

ovakav rasplet se sa naknadnom pamecu mogao naslutiti da je iko bio dovoljno perverzan da pretpostavi kako ce se hvalospev Haggisu zaustaviti na scenariju.

konacno, scenario sam bez koske ubo u obe kategorije i to mi je jako milo.

mislim da sam ove godine, vise no ikad dobro ocenio situaciju, a to sa CRASHom je zapravo vrlo sicardzijski potez Akademije posto su ocigledno rezonovali da je Haggisu licno vazno da bude nagradjen u osnovnoj struci, u kojoj na njega, iskreno receno jedino i racunaju, eno ga pise novog Bonda, a da se Ang Lee takodje na isti nacin licno nagradi, premda BROKEBACK ima bitnije oskare jer je i najbolje napisan i najbolje reziran, u svojoj kategoriji.

kako onda nije najbolji film?

pa ocigledno CRASH je nadoknadio kvantitet nagrada sabiranjem uticaja u jednom coveku, s tim sto CRASH nije single-credited scenario.

kako bih te jos vise obradovao alexts, da si tek pratio kako sam se izlupetao prosle godine, duboko uveren da ce AVIATOR pobediti, i da postoji velika sansa da jamie Foxxu izmakne statueta. ako hoces mogu ti poslati VHS da jos vise uzivas u mom promasaju.

meni je licno iz ove sume nominovanih najbolji film bio MUNICH, najbolja rezija Spielberg, mada ne znam da li bi se MUNICH uopste nasao na spisku da sam izdvajao top 5 filmova prosle godine.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

ako je nečemu MLAKOST najveća mana, uopšte ne želim da mu otkrivam manje!

SPIDER jeste odličan - u poređenju sa SPIDERMANOM, ali CRASH je poslednje njegovo remek delo u punom smislu reči.

''ljubavna melodrama''?
u jeee!
šta sve neće da izmisle ti ameri!
koji bizaran spoj žanrova!

nikad dosadnija godina na oskaru, nikad bezvezniji, zaboravljiviji, nebitniji filmovi – nisam čak ni poželeo da vidim čak ni delić 'ceremonije' – who cares kad me ama baš zabole ko će da dobije a ko neće! čak i u kategorijama koje me obično bar malo zanimaju – make up effects + visual efx- ove godine sam skroz ravnodušan.

a tim barton...? pa prvo mora da SNIMI dovoljno bljutav i glup film da bi dobio Oskara (ali pod uslovom da nije pederska romansa ili tako nešto... hmm, kad bolje razmislim, onaj ED MAKAZORUKI je bio vrlo gay... kao i ED VUD... a i sav onaj camp u MARS ATTACKS... da ne govorim o travestiji heterosexualne porodice u BITLĐUSU... ili gay pedofilu PEE WEE-ju... ili svim onim dlakavim majmunima na PLANETI... ukratko, Barton mora da snimi film koji NIJE gay da bi konkurisao za Oskara...)

Jake Chambers

Ahem... meni se Brokeback gleda BAŠ zato što sam i u Tigru i Zmaju kod Lija na drugo gledanje skontao da se radi o (da, Ghoule :P), ljubavnoj melodrami. Ili drami. Svejedno. A i nije da imam neke predrasude, je li...

Kastor

Quote from: "Ghoul"SPIDER jeste odličan - u poređenju sa SPIDERMANOM

E jebi ga sad... Spiderman.

Quote from: "Ghoul"
''ljubavna melodrama''?
u jeee!
šta sve neće da izmisle ti ameri!
koji bizaran spoj žanrova!

u bree al' si naporan, hteo sam samo da istaknem da je film ljubavni (a ne pederski).

Quote from: "Ghoul"nikad dosadnija godina na oskaru, nikad bezvezniji, zaboravljiviji, nebitniji filmovi

Baš tako.

Quote from: "Ghoul"a tim barton...?

Jes' onaj makazoruki malo gej.
A za ostalo se nećemo složiti ni za deset godina, pa nema potrebe da raspravljamo...

Nego, šta kažete za najbolji song? :idea:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Jake Chambers

Iskreno? Nijedna pesma nije bila da svršiš na nju. Doli Parton je imala najbolji nastup - lepa pesmica i žena je čisto pevala. Ona druga beše dosadna do bola, crnci su imali dobar nastup, ali im ona pevaljka užasno falšira... i to ono na četvrt stepena, čisto da ne može ni klavir da uhvati a da te bode u mali mozak kao igla. Mada, kad se uzme studijski snimak, verovatno i jeste najbolja... jebeš to kad nema nijedna pesma da se kako treba uhvatiš za nju.

Jake Chambers

Quote from: "Kastor"
u bree al' si naporan, hteo sam samo da istaknem da je film ljubavni (a ne pederski)

Vidi ovo mi promaklo. Ček, šta je po tebi uopšte pederski film??? A šta, kao opozicija, strejtaški?

Kastor

Šta je pesnik hteo da kaže: Dok gledaš film, vrlo lako izgubiš iz vida da su u pitanju dva muškarca.

Jake Chambers

I dalje mi nisi odgovorio na pitanje.
Šta ti znači "film je ljubavni, a ne pederski". Šta je po tebi definicija pederskog filma?

Kastor

Film koji vrišti: Mi pederi smo ugnjetavana manjina je pederski film.

Jake Chambers

A kao nisu ugnjetavana manjina? Eto, šta si ti upravo radio? Odvajaš pojam ljubav od pojma peder i samim tim pojam peder od pojma čovek... ti to ne bi nazvao ugnjetavanjem?
I generalno, druge manjine, neseksualne prirode, smeju da vrište "mi smo ugnjetavani", a pederi ne smeju?

Kastor

Nisi ti mene uopšte razumeo Džejk (ili samo voliš da me udaraš po glavi).
Ako se vratiš na post u kome sam prvi put pomenuo film videćeš da sam tu distinkciju upotrebio da istaknem da to nije film o gej kaubojima (kakvu je etiketu dobio) već o ljubavi.

Očigledno je da tebi ovde smeta reč pederski.

QuoteI generalno, druge manjine, neseksualne prirode, smeju da vrište "mi smo ugnjetavani", a pederi ne smeju?

Ne, ne smeju. I to vrištanje mi smeta.

Jake Chambers

Ne, razumemo se mi itekako. Meni smeta tvoja bljutava diskriminacija. I naravno da smeju da vrište. I film naravno JESTE o gej kaubojima i o njihovoj ljubavi.

Kastor

Quote from: "Jake Chambers"Meni smeta tvoja bljutava diskriminacija.

Nisi ni svestan koliko me ne poznaješ.

Quote from: "Jake Chambers"I naravno da smeju da vrište. I film naravno JESTE o gej kaubojima i o njihovoj ljubavi.

Aha. U međuvremenu si pogledao film?

Jake Chambers

Ne. Ali ako se u filmu radi o dva muškarca koji su kauboji i vole se, to jeste film o dva gej kauboja koja se vole, ergo je film o ljubavi dva gej kauboja.
I ne zanima me da li te poznajem ili ne, na osnovu čovekovog MIŠLJENAJ koje on manifestuje u svom pisanju po raznim medijima, pa i forumu, možeš dosta da zaključiš o samom čoveku, zar ne? Ti si rekao da ti smeta vrištanje gej-zajednice da su ugnjetavani i da nemaju pravo da vrište da su ugnjetavani, iako to jesu.
I još jednom da ti izvedem logički zaključak iz tvojih sopstvenih reči:
Quotehteo sam samo da istaknem da je film ljubavni (a ne pederski)

Možemo da podelimo tvoju rečenicu na dva iskaza:
1. Film je ljubavni.
2. Film nije pederski.
"ljubavni" i "pederski" ne mogu stojati u nekoj logičkoj relaciji. Samim tim ni matični izrazi "ljubav" i "peder" ne mogu. Pošto je pak ljubav ljudska osobina, svojstvena svim ljudima (ako ni prema kome, makar prema sebi, mada ima onih koji kao ne vole ni sebe), onda onome "peder" odričeš i čovečnost. Ako to nije ugnjetavanje, za koje bih ja da je ovo neki totalitarni sistem vešao.... onda ne znam šta je.

Kastor

U leto 2001 godine, u ulici Srpskih vladara u Beogradu, za vreme Gej parade, zaradio sam četiri kopče na unutrašnjoj strani leve butine kada sam sa prijateljima (koji takođe nisu pederi, već su se, kao i ja, zatekli u haosu) pokušavao da odbranim jednu lezbejku od "razularenih četnika". Dotična devojka je izbegla teške povrede (mislim da joj je samo slomljen mali prst).

Eto toliko me poznaješ.

Quote from: "Jake Chambers"Ti si rekao da ti smeta vrištanje gej-zajednice da su ugnjetavani i da nemaju pravo da vrište da su ugnjetavani, iako to jesu.

Nigde ja nisam rekao da nisu ugnjetavani. Nisam rekao da mi njihovo vrištanje smeta, već da mi smeta vrištanje uopšte, jer (kod mene) izaziva kontraefekat.

Film koji donosi samo vrištanje je politički pamflet koji ja nemam nameru da gledam: iz istog razloga iz kog neću gledati ni Grbavicu.

Quote from: "Jake Chambers""ljubavni" i "pederski" ne mogu stojati u nekoj logičkoj relaciji.

Izvukao si pogrešan zaključak. Film može biti i ljubavni i pederski. Film može biti samo pederski. Film može biti i ljubavni, a ne pederski (iako u njemu ima dva gej kauboja).

Jake Chambers

Fino. That's settled then. Mada - ja reč "peder" koristim samo kao karakternu osobinu.
Nego, još jedno nevezano pitanje: Da li bi reagovao na isti način, te hebene 2001, da je u pitanju bio muškarac, a ne žena?

Kastor

Izgleda da je reč peder ovde i izazvala nesporazum.
Tu reč ne smatram pogrdnom. Kada bi homoseksualci bili pametni i prigrlili tu reč ona bi čak zvučala i simpatično (kao što se crnje međusobno oslovljavaju sa nigger)

QuoteDa li bi reagovao na isti način, te hebene 2001, da je u pitanju bio muškarac, a ne žena?

Hm, iskreno, i sada ćeš me verovatno pogrešno shvatiti, ja sam (prvobitno) i mislio da je muškarac.

Jake Chambers

Neću te pogrešno shvatiti. I nije reč izazvala nesporazum nego tvoje prvobitno odvajanje pederski i ljubavni - što sam ja uzeo kao diskriminaciju. Ali i dalje zastupam vrištanje, dopalo se to tebi ili ne. Ako mogu crnci, Albanci, makrobiotičari, vegetarijanci, Greenpeace, i ko sve ne - mogu i pederi.

PTY

Vrištati, vrištati, jašta!

I lemati sve oko sebe.

Mrzim (generalno manjinske) šonje koji čuče u ormanu i čekaju da se neko drugi izbori za njina prava.

plus, ako se svojski lemaš za ono što smatraš da je vredno lemanja, nemaš vremena da kmezaš uokolo kako si obespravljen. (Žene svojevremeno nisu imale pravo glasa; a vidi ih samo danas, alapače glasne kakve već jesu.  :| )

Haug.

Jake Chambers

Amen, sister!  :!:
A vidi i kakav sam prigodan smajli našao:

I da, ovo je poslednji offffftopiiiiccc od mene an ovu temu.

Ghoul

kastore, bojim se da je tvoja prvobitna izjava – ono, film nije pederski nego ljubavni- nedvosmisleno uvredljivo sročena, sad dal je svesno ili ne, drugo je potanje, kao i tvoj minuli rad, ratne rane i sl.

razlog što brokeback funkcioniše i za tzv. strejt populaciju je upravo u ovome: rađen je kao klasična melodrama. kao što znamo, u svakoj melodrami mora da postoji neko ograničenje ili prepreka za ljubav: socijalni položaj, pare, rasa, rat, bolest, whatever. u ovom slučaju, to je činjenica da su oba zaljubljenika muškoga pola, pa još usred ambijenta koji nije baš kalifornija. kad i ako se to pastrahuje, ostaje vrlo pitka i gorkoslatka ljubavna priča o dvoje mladih koji se vole, al im se ne da, što je prototip SVAKE melodrame.

crippled_avenger

Holivud je bio mnogo bolji u vreme kad su gej glumci igrali strejt momke nego sada kad strejt momci igraju gejeve...

crippled_avenger

Inace, Pahomije je NEVIN...

Bab Jaga

Quote from: "libeat"Vrištati, vrištati, jašta!

I lemati sve oko sebe.

Tako je! Čak i ako ne dobiješ ono za što se boriš barem kanaliziraš negativnu energiju.  :lol:
Ghoul fhtagn!

Jake Chambers

Quote from: "crippled_avenger"Inace, Pahomije je NEVIN...

Nije. Rekoh, ja imam posredne dokaze. A ti?

nemanja

crippled_avenger wrote:
Quotemeni je licno iz ove sume nominovanih najbolji film bio MUNICH, najbolja rezija Spielberg, mada ne znam da li bi se MUNICH uopste nasao na spisku da sam izdvajao top 5 filmova prosle godine.

Meni je Minhen odlican, a bas me zanima koji su to filmovi koji bi usli u top 5?

Ghoul

zašto pahomiju ne ponudiš cameo pojavu u DOBU NEVINOSTI?

Kastor

Quote from: "Ghoul"zašto pahomiju ne ponudiš cameo pojavu u DOBU NEVINOSTI?

:arrow:

Može da trči za školskim autobusom ili nešto sl.

Alex

crippled_avenger:
Quotekako bih te jos vise obradovao alexts, da si tek pratio kako sam se izlupetao prosle godine, duboko uveren da ce AVIATOR pobediti, i da postoji velika sansa da jamie Foxxu izmakne statueta. ako hoces mogu ti poslati VHS da jos vise uzivas u mom promasaju.

Ma ne vređaj se, tako treba; pripremljeno, informativno i analitički.

Samo da opet ne zovu one glumce.
:x
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Ghoul

MINKEN me je ostavio ladnim, oca mu u vr' guzice!

fali mu narrative drive, suviše je to razuđeno i all over the place – ima dobrih, simpatično nasilnih deonica (ako zanemarimo goofove poput onog u prvom ubistvu, kad čiča padne NA STOMAK preko onih namirnica, a onda par kadrova kasnije – leži na leđima!) – no, u cjelini, čemu sve to?
da nam pokaže da nema crnih i belih, dobrih i zlih momaka?
wow, spilberge, baš ti fala što si snimio 3 sata ovoga da hroničnim gutačima tvojih infantilnih produkata otkriješ ovu veliku istinu, ali... moj omiljeni antiteroristički film ostaje DAY OF THE JACKAL, genijalan film koji funkcioniše i kao akcija i kao ultra-saspens triler, i kao drama – ovo poslednje bez pompeznih introspekcija, monologa i melodramskih govorancija.

ukratko, nije zaslužio oskara i opravdano nije ni dobio.

KulFejs

Ja nisam uspeo ni da ga odgledam do kraja. Digo sam ruke posle prvog CD-a.

Ghoul

Quote from: "Trol Superstar"Ja nisam uspeo ni da ga odgledam do kraja. Digo sam ruke posle prvog CD-a.

savršeno te razumem, i ja sam bio na ivici da učinim isto... :(  :roll:

KulFejs

Ma, meni je krivo i što sam taj jedan odgledao.

Tex Murphy

Tooooooooo, brate!!!  :lol:  :!:

Elem, što se teme tiče, ja kao i obično nisam pogledao nijedan nominovani film. Brokeback Mountain vjerovatno nikad neću ni gledati (taman da ga je 16 puta režirao Ang Lee, a scenario pisao autor knjige po kojoj je Piter Bogdanović snimio onaj svoj legendarni film sa Sibil Šepard i Džefom Bridžisom, a glavnu ulogu igrao Doni Darko) iz očiglednih razloga - ovaj film je blatantna diskriminacija homoseksualaca, a ja ne podržavam nikakvu diskriminaciju, bez obzira što mislim da su homoseksualci bolesnici i da ih treba sve pobiti.
Kako je ovaj film diskrimacija? Pa, na isti način kako je i Gospodar prstenova diskriminacija ljudi malog rasta - pun film patuljaka i hobita i umjesto da neki poznati glumci niskog rasta dobiju njihove uloge, onaj klipan novozelandski se tarzana sa perspektivom i sličnim glupostima. Lejmer! Da su producenti ovog filma ljudi (kao što nisu), dali bi film Klajvu Barkeru da režira (scenario bi napisao u kooperaciji sa Kevinom Vilijamsonom), glavne uloge bi dobili Ian MekKelen i Stiven Džefris i tako bi bilo još mogućnosti za razvoj likova - prepreke odnosu dva glavna junaka bile bi činjenice da su obojica muškarci, da je jedan mnogo stariji od drugog, kao i da je jedan od njih zapravo ljigava troglava nakaza sa pipcima iz dubina podzemnog svijeta. Ovako, nama obožavaocima PRAVIH gej filmova ostaje samo da ponovo vrtimo već izlizane trake sa remek-djelima kao što su npr. Transsexual Prostitues 1 i 2.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Jake Chambers

Gledao sam Brokeback Mountain i jako sam zadovoljan.

Lurd

Quote from: "Jake Chambers"Gledao sam Brokeback Mountain i jako sam zadovoljan.

(Ovo je stvarno jače od mene)

Kao čovek ili kao gej?
My trees...They have withered and died just like me.