• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Slither

Started by WARLOCK, 03-03-2006, 02:33:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

WARLOCK

Stizu Slithersi 31-og ,ovo jedva cekam http://www.slithermovie.net/ najvece ludlo koje cete videti u filmu,efekti sjajni boli glava film deluje mesavine "Bloba" "Thinga" i "Species" pruzace nam dobru zabavu.

marduk

Pogledah pre neki dan spomenutu filmcinu. Vrlo dobar omaz starim dobrim 80im sa na momente finim humorom.
There IS gore as well  :evil:
Uchinak vrlo dobar.

Gledo ko?

Ghoul

slither mi se izrazito nedopao.
užasno rutinski scenario, jeftini omaži, i sve u svemu - bez duha, što je neoprostivo: tih par dobrih fazona stali su u trejler, nema ni jedan stvarno memorabilan set-piece te je svako poredjenje sa remek-delima kao što su THE THING '82 ili BLOB '88 sasvim van pameti; po učinku je bliži onom budalastom trashu, NIGHT OF THE CREEPS (od koga je nešto malkice bolji, i naravno ima bolje efekte).
preterivanje sa CGI efektima, a naročito sa 'pijavicama', skroz je promašeno: kao što su kriplu nedostajale prave, mesnate, ljigave zmije u S. ON A PLANE, meni su ovde nedostajale prave, prostetičke, ljigave pijavice. u visceralnom žanru kakav je horor takvi detalji nisu detalji nego suština.
zato mi ni 'explozija' one debele žene ('something's wrong with meeee!') nije delovala kako treba, a ni ono što sledi.

sve u svemu, ovo je jedna rutinska tvorevina sa par dobrih maski, ali shvatam da je s pravom loše prošao na box office-u.

od mene, 2+
https://ljudska_splacina.com/

Bilja

Iako slither ima dobre recenzije, i sasvim je OK, zabavan horor filmcic, sada kad sam pogledala nekoliko puta, mislim da je  u sustini neoriginalan i bice brzo zaboravljen. U njemu nema niceg toliko duboko uznemirujuceg, sto bi ostavilo traga na psihi, sto bi malo intenzivnije i trajnije uticalo na gledaoca. Vise je napravljen za neke "bljak!" reakcije. Mislim da je Slither u osnovi solidno napravljen i ne bih nikako rekla da je los, ali mislim i da nece ostaviti posebnog traga, niti ce biti upamcen.
Bilja
----------------------------------------@

marduk

Quote from: "Bilja"U njemu nema niceg toliko duboko uznemirujuceg, sto bi ostavilo traga na psihi, sto bi malo intenzivnije i trajnije uticalo na gledaoca.

Nor was it meant to be that way.

Film je prosto da ga progutas ko kesu kokica i da uzivas u semi-trash rollercoasteru ki iz 80ih!! Kaka crna psiha... za to gledajte/mo Descent npr, ali ovo nije THAT kind of movie...

Za to sto jest [fun] dobija prelaznu ocenu od mene.

Bilja

Pa i napisala sam da je zabavan.
Bilja
----------------------------------------@

Tex Murphy

Sinoć sam i ja pogledao ovaj filmčić. Not bad. Mada je povremeno dosadan i ima signifikantan nedostatak grudi, ipak ima
a) Nekoliko lijepih ljigavih scena (ovo nije oksimoron)
b) Majkla Rukera.
Prema tome, mislim da ga vrijedi pogledati, ali kao što rekoše moji prethodnici, uz značajno srozavanje očekivanja prije toga.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

nema grudi dakle... neću da gledam... a tek ga nabavih  :x
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Nije da nema. Ima scena kad se cura kupa u kadi pa je napadnu one crvene paprike. Sve se brzo dešava, pa moraš da gledaš sliku po sliku da bi vidio ono što te već interesuje  :lol:
Genetski četnik

WARLOCK

Evo konacno sam odgledao film kod Slithera sam ocekivao mnogo vishe,vredi pogledati ali mi nesto mnogo nedostaje,jedva trojka bas sam pogodio kao sto je Ghoul rekao..animacija pijavica mi je ok..
ps.najjaca scena ono u kadi :lol: pa kad skoci pravo u :?

Tex Murphy

Naravno da je najjača scena u kadi  :wink:
Mada ovde moram da stanem na Ghoulovu stranu - CGI povremeno baš bode oči. Doduše, ono što su uradili od Majkla Rukera zaslužuje zlatnu medalju.
Genetski četnik