• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

UMRO SLOBA!

Started by Ghoul, 11-03-2006, 14:31:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

šta reći?

žao mi je što nije poživeo da se odbrani od onih smešnih i nedokazivih optužbi.

pokoj mu duši, uprkos svemu (videti topik Slobodan Milošević i ja)
https://ljudska_splacina.com/

milan

Mislim da je on mnoooooooooogo daleko od pokoja duse. Nekoliko miliona svetlosnih godina od pokoja duse.

Ghoul

pa dobro, tako se kaze, a ja u dusu ionako ne verujem, a mrtvima zlo ne zelim. zapravo, retki su i zivi koji zasluzuju tu privilegiju.

Tex Murphy

Quote from: "Ghoul"šta reći?

žao mi je što nije poživeo da se odbrani od onih smešnih i nedokazivih optužbi.

pokoj mu duši, uprkos svemu (videti topik Slobodan Milošević i ja)

Amin!

:(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

informer

Šteta što nije dovoljno poživio da dobije pravednu kaznu za svoje brojne zločine. Čudne su ove srpske smrti zadnjih dana, netko čisti sve dokaze, Milošević je ionako bio samo lutka na koncu. Postavljen je na vlast da stvori veliku srbiju, skinut je sa vlasti jer nije uspio. Ubijen je da ne bi bio osuđen. Babić je ubijen da ne bi svjedočio. Igrači iz sjene stoje iza Miloševića, oni su ga postavili, skinuli, smaknuli. Velikosrpska ideja još nije umrla, tako se bar nadaju neki.

Ghoul

zanimljivo da do sada nisam primetio da je sloba imao ISTI ROĐENDAN KAO LAVKRAFT!
20.08.

štaviše, umro je ZAMALO kad i lavkraft, dakle 11. umesto 15. marta.

hm, pitam se ima li ovo neko značenje...

naročito u svetlu činjenice da lavkrafta NIKO u srbiji nije objavljivao DECENIJAMA, a onda su čak 3 njegove knjige u srbiji objavljene 1990-1991, TIK PRED POČETAK RATOVA!

slučajnost?
ili su iza toga zakonitosti koje tek treba proučiti?

i kakve li će posledice imati predstojeći izlazak NEKRONOMIKONA????!!!

crippled_avenger

Međunarodni sud u Hagu je 27. maja 1999, u vreme agresije NATO-a na SRJ, optužio Miloševića i još četvoricu najviših funkcionera SRJ i Srbije za zločine protiv čovečnosti počinjene na Kosovu. Optužnica je proširena i za odgovornost Miloševića za zločine počinjene i u Hrvatskoj i BiH.

kako dokazati da si u pravu ako ratujes sa nekim? proglasis ga za zlocinca. i onda to nije rat, vec policijska akcija. to se desilo Slobi i celom srpskom narodu,.

umro je, Bog da mu dusu prosti, u pravom trenutku.

nece ga osuditi za smesne optuzbe, nece moci da se odbrane od cinjenice sda su ga ubili neadekvatnom medicinskom negom.

prezirao sam ga za zivota ali nacin na koji je skoncao, cini da mi postane jako simpatican. verovatno prekasno.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ivan Bevc

Da stvar bude jos bizarnija umro je samo dva dana posle 9. marta, a dan pred godisnjicu Djindjiceve smrti...ima nesto cudno u ovom delu godine...
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

Black Mamba

Quote from: "Ghoul"zanimljivo da do sada nisam primetio da je sloba imao ISTI ROĐENDAN KAO LAVKRAFT!
20.08.

hm, pitam se ima li ovo neko značenje...

naročito u svetlu činjenice da lavkrafta NIKO u srbiji nije objavljivao DECENIJAMA, a onda su čak 3 njegove knjige u srbiji objavljene 1990-1991, TIK PRED POČETAK RATOVA!

slučajnost?
ili su iza toga zakonitosti koje tek treba proučiti?

i kakve li će posledice imati predstojeći izlazak NEKRONOMIKONA????!!!

ako se dobro secam, ovakve tripove, dobro ajde - konekcije, si imao i za Bozic :!: sta onda ja da kazem sto mi na ovogodisnji rodjendan padaju 3 sestice: 06/06/2006 :evil:

elem, od kako sam ovde, apsolutno ne pratim politiku, ali ovu vest o Milosevicu nikako nisam mogla da izbegnem..... jedini osecaj koji imam je zal sto ga nisu osudili za zivota, tacka

Ghoul

"Finally, we have some reason to smile. God is fair," said Hajra Catic, who heads an association of women that lost their loved ones in the 1995 massacre of 8,000 Muslims in the eastern Srebrenica enclave by Serb troops.

"Justice was late," said Hashim Thaci, the leader of ethnic Albanian insurgents against Milosevic's forces in 1998-1999 in Kosovo's capital, Pristina. "God took him."

Dr Arsim Gerxhaliu, a Kosovo Albanian forensics expert who has exhumed hundreds of bodies since the 1998-99 war, told Reuters: "In the end, he went very easily. The people didn't see him get what he deserved.

nakon OVAKVIH textova (vidi dole) teško je odoleti vrtoglavom gađenju:

Obituary: Slobodan Milosevic
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/655616.stm

(moj izbor hajlajtova)
The Serbs there - then a dwindling 10% of the population of Kosovo - complained of persecution by the majority Albanians. As Milosevic strode out to address an angry crowd of Serbs, he uttered the words which were to change everything.
"No-one shall dare beat you again!" he told them.
His words were a rallying cry for Serbs disillusioned with the old-style communism. Suddenly they had the leader they craved, ...
But the crude fervour which drew Serbs together, was repellent to the Slovenes, Croats and other nations of Yugoslavia. Milosevic saw himself forging a Greater Serbia from the remnants of Yugoslavia. Instead he created a monster which all but devoured Serbia.
...
Bosnia was subjected to the same treatment. When the republic declared its independence, its Serbian minority was already armed and braced to resist.
...
Over 10 years, conditions in Kosovo had worsened dramatically. But now, it was the Albanians who were seething against Serbian rule, and demanding the return of their autonomy.
...
Slobodan Milosevic may be remembered as a nationalist who brought disaster upon his nation and the Balkans. Or as a gambler, playing with people's lives, and using conflict to cement his hold on power. Few will mourn his passing, and many in the Balkans will breathe more easily.

I ONDA NEK MI JOŠ NEKO PRIČA O BBC-JU KAO O PROFESIONALNOJ, OBJEKTIVNOJ I ŠTA-TI-SVE-NE KUĆI!
A EVO IZBORA SA CNN-A:
The term "ethnic cleansing" became synonymous with Bosnia -- as Serb forces there -- loyal to the Serbian Orthodox Milosevic, tried to carve out a separate state by forcibly moving the non-Serb civilian population.
They did it by bombarding towns and cities like Sarajevo with heavy artillery, besieging villages and massacring civilians.
Snipers targeted men, women and children. Markets full of people shopping were shelled. There were concentration camps, mass rape and the forced prostitution of women and very young girls.
...
After Yugoslav republics of Croatia, Slovenia and Bosnia-Herzegovina declared independence in the early 1990s, troops under Milosevic's command enforced a policy of "ethnic cleansing" -- which Milosevic was accused of continuing later in Kosovo.
...
TOLIKO O OBJEKTIVNOM INFORMISANJU.
ODOH DA POVRAĆAM.

Kastor

Quote from: "Ghoul"zanimljivo da do sada nisam primetio da je sloba imao ISTI ROĐENDAN KAO LAVKRAFT!
20.08.

Jel' ti to nameravaš da prirediš sabrana dela?

Elem, izvukao se debeljko, kao i Tuđman i Alija.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Tex Murphy

Neću reći da sam volio Slobodana za života (bar ne do pojave na sudu Hagu, onda mi je naprasno postao simpatičan briljantnim rasturanjem i demaskiranjem te zločinačke institucije), ali žao mi je što je umro, a još više mi bude žao kad vidim ogavnu đubrad kako likuje (kao u ovim primjerima što je Ghoul postavio).
Majku mu, pa sjećam se kad je umro Alija, kad je umro Tuđman, nisam uopšte osjećao nekakvo veselje ili nešto slično, a kamoli da to još iznosim javno. A ovde JAVNE LIČNOSTI otvoreno likuju  :x Pa ispadosmo mi Srbi najcivilizovaniji narod na svijetu. Ja se ne sjećam da je neki naš političar rekao za Aliju Izetbegovića "Eto, šteta je što je umro prije nego što ga se dočepao haški tribunal da mu sude za zločine nad Srbima". Zar nije osnovni element kulture da se izrazi saučešće porodici ili nešto slično???
Sad na kraju ispade da je eto Slobodan potpuno single-handed sve nas dobre i poštene ljude uvalio u nevolju, eto sam je rasturio Jugoslaviju, da njega nije bilo ovde bi bio raj na zemlji itd.
I na kraju krajeva, budimo iskreni - Slobodana Miloševića je UBIO sud u Hagu. Još u decembru prošle godine on je podnio zahtjev da ga puste na liječenje u Moskvu. Ne mogu da vjerujem kakvi su to licemjeri. Sad govore "Suludo je optuživati Tribunal za njegovu smrt." EJ!!! Čovjek traži da se liječi, oni mu NE DAJU, on UMRE i onda oni nisu krivi  :x  :x  :x Inače, već četvrti Srbin koji je umro u Hagu. Znam da je užasno, ali pade mi na pamet scena iz Road To Wellville kad Metju Broderik sav van sebe vrisne "IF THIS IS SUCH A HEALTHY PLACE, HOW COME EVERYONE DIES IN HERE????"  :(

A ovo za etničko čišćenje mi je vazda bila omiljena tema. Naravno, niko od toh bjelosvjetskih "civilizovanih" mirotvoraca neće da spomene koliko je Srba živjelo u Sarajevu prije rata, a koliko ih ima sad. Da završim jednom vrlo lijepom kletvom naših starih: DABOGDA SE O SVOM JADU ZABAVILI!
Genetski četnik

Kastor

Ja i dalje mislim da se izvukao, ne verujem da bi ga oni tek tako pustili da odšeta iz Holandije. Kako bi to objasnili? Tolike pare su potrošili, a nemaju dovoljno dokaza. Verujem da je i njima laknulo (ako to nisu i priželjkivali).

@Harvi
Što se toliko iščuđavaš i nerviraš, zar si očekivao drugačiji rasplet?
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Tex Murphy

Moj Kastore, šta ću kad sam emotivac  :cry: Naravno da nisam ništa drukčije ni očekivao, ali sam ko kakva stara baba koja stalno koristi priliku da kuka.
Genetski četnik

Kastor

Quote from: "Harvester"Moj Kastore, šta ću kad sam emotivac  :cry: Naravno da nisam ništa drukčije ni očekivao, ali sam ko kakva stara baba koja stalno koristi priliku da kuka.

Kukaj ti slobodno, samo nemoj da mi se nerviraš toliko, svi oni gore sada igraju karte i zabole ih Qrac što se ovde ljudi džapaju zbog njih.

Ivan Bevc

Dodatak teoriji neobicnog marta u Srbiji: bombardovanje i 27. mart 1941. ... ima jos sigurno samo ne mogu sada da se setim. :twisted:
Shoot it up
Shoot it up

Ghoul

uuu, jebote, preko 10 godina unazad dolazim u Bg 10-ak puta godišnje na po nekoliko dana, stalno se vozim gradskim saobraćajem, obišao sam sve postojeće relacije, išao i do surčina, zemuna, novog bg, batajnice, višnjičke banje, banovog brda itd. – i niko me od mojih brojnih prijatelja nije upozorio na ovo što TEK DANAS saznadoh zahvaljujući zabrinutim, ali dobronamernim istinoljupcima iz britanskog GUARDIANA:

''Few Serbs can afford to travel to neighbouring countries nowadays so most have little idea how far the Serbian capital lags behind its neighbours such as Budapest or Prague. Visitors to Belgrade using public transport are warned to be very careful where they stand for fear of falling through the floor of the dilapidated Ikarus trolley-buses that have not been repaired for decades.''
http://www.guardian.co.uk/yugo/article/0,,1728956,00.html

nikad za 10 godina ne čuh ovo upozorenje, niti mi noga propade kroz ijedan pod autobusa...

ehh, the myth of 'the land behind the big forest' continues...
za njih ćemo zauvek ostati tamo nekakva moldavija, transilvanija, tunguzija, ruritanija – nekakav fiktivni konglomerat njihovih sopstvenih projekcija, polu-istina i totalnih fabrikacija koje im se prodaju za 'istinu'...

Kastor

Quote from: "Ghoul"i niko me od mojih brojnih prijatelja nije upozorio na ovo

Hm...  :twisted:

:arrow:

PTY

Nadam se da u Srbiji neće biti kakve frke po pitanju Slobine sahrane. Ipak je on bio legitimno izabran predsednik, mada ga se tako nije tretiralo.

Ne znam tačno zašto pizdim, ali stvarno pizdim; ponekad mi se čini da sam samo dlaku udaljena od čvrstog verovanja u sve moguće radikalne teorije zavere. Nikada se niko ovako nije tretirao, nikada! Čak je i jebeni Nixon dobio maestralan tretman i sahranu! Ovo se bre nije radilo ni u srednjem veku, kad su svako malo fikarili okrunjene glave!

Sranje!

Kastor

Lično, nemam ništa protiv da bude sahranjen u Srbiji, samo nek ga drže podalje od Aleje zaslužnih građana.
Ni to ne bi bio toliki skandal, ima tamo još po neko ime viška, ali kada bih mogao da odlučujem...

PTY

Ma nema to veze sa Slobom, imam daleko više razloga da Slobu mrzim nego većina koji ga danas na sva usta pljuju a ranih devedesetih su lepili njegove slike po šoferšajbni; ali ovo je poniženje za celu zemlju i celokupan narod. Ljudi skiknu očas posla u sred boga zatvora u Hagu a ona nekompetentna glupača još ima obraza da javno ucenjuje vladu suverene države i sjebava ionako nestabilnu političku situaciju potpuno nesuvislim zahtevima, bar u svetlu skorašnjih zbivanja. Kao ono, samo vi nama isporučite i ostale a to što živi ne dočekaju kraj suđenja, nema veze!

Ne verujem da je globalna politika ikada bila ovako nemoralna, možda zato što nikada nije bilo više blue-collar kriminalaca u sveckim predsedničkim foteljama.

Ivan Bevc

Mene najvise sekira to sto, ako je Mladic i bio blizu predaje, sada mu to verovatno ne pada na pamet. Posto ne verujem u njegov osecaj glede Srbije  vec samo glede sopstvene zadnjice on zaista vise nema sta da izgubi krijuci se.

...sto u prevodu znaci "putuj Jevropo"...

p.s. samo da znate da nam posle aprila ni Argento vise nece dolaziti :twisted:
Shoot it up
Shoot it up

Ghoul

logično je i normalno da sloba treba da počiva u srbiji.

sad, aleja zaslužnih je malo pipavo mesto.

on jeste zaslužan za mnogo toga, ali... da li je to vrsta zasluga na koju se mislilo?

u svakom slučaju, ako bude pokopan bilo gde u srbiji, to mesto će zahtevati stalni nadzor (skupo!), jer će biti pretvoreno u nešto između poor man's kuća cveća i... javnog klozeta (u najboljem).

Ivan Bevc

A najtuznije je sto bi i to proslo...pa ulicama Beograda mirno setaju razni Vucelici, Ivani Markovici, pretpostavljam da je i Komrakov veseli posetilac splavova...da smo neki narod tukli bi ih usranom motkom kad god ih vidimo, a mi se samo podgurkujemo i pokazujemo, kao: ej vidi, eno ga onaj, mamicu mu...

orijentalni ulizicko autoritarni tip, a ne dinarski
Shoot it up
Shoot it up

PTY

Pa što ih kog andraka ne tučete usranom motkom? Šta, da niste u manjini? njih, kao, cela tri komata, a?

Ako ništa drugo ono bar da se vlada ne blamira kad je svaki mufljuz javno na CNN ucenjuje kartom za Jevropu.

Kastor

Quote from: "libeat"Pa što ih kog andraka ne tučete usranom motkom?

Eh...sada je kasno. Potpuno pogrešna taktika. Hteli smo da ličimo na civilizovan svet i izbegnemo javna vešanja nadajući se da će se miševi zavući u rupe. Ostadoše neiskorišćene dve dobre omče što su onomad visile na semaforu ispred skupštine.

Ivan Bevc

Mislim da sam na kraju maila objasnio zasto...

p.s. uvek mi je bilo simpaticno kada nam dijaspora porucuje da istrajemo u pravednoj borbi i nikako ne popustimo pred zapadnim nistarijama.
Shoot it up
Shoot it up

Kastor

Quote from: "Ivan Bevc"uvek mi je bilo simpaticno kada nam dijaspora porucuje da istrajemo u pravednoj borbi i nikako ne popustimo pred zapadnim nistarijama.

Mda. Nešto slično sam već postovao na jednom drugom topiku.

PTY

Mala ispravka: ja nisam nikakva dijaspora, sem možda mentalna.

A zapravo ne poručujem nikome ništa, samo mi nije jasno kako jedna tako vrhunski politizovana zemlja nema ama ni malo instinkta da uradi politički pravu stvar u politički pravo vreme. (pazi da ne svojatam kopirajt na ovu izjavu; samo konstatujem da se vazda samo jadikuje, eh, da smo onda ono i oh, da smo onda ovo a pritom se sada, trenutno i konkretno po pravilu ne radi ništa.)  :twisted:

Kastor

Quote from: "libeat"pritom se sada, trenutno i konkretno po pravilu ne radi ništa.)  :twisted:

Tačno, ali sada bi to naišlo na opštu osudu i zatvorsku presudu. Čak je i politička struja, koja bi (možda ne javno) podržala ovakvu akciju, izbačena iz svoje stranke.