• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SLIKOVITI KVIZ: prepoznaj kadar iz filma!

Started by Ghoul, 16-07-2006, 04:03:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Васа С. Тајчић

Амерички гангстер
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Васа С. Тајчић

Ово је заиста забрињавајуће. Америчког гангстера сам гледао прије 4-5 година у високој дефиниција са диска у пропалом формату HD-DVD али су ми ове сличице потпуно непознате.
Од мене један слабо познати ђало:

Моја колекција дискова

PTY

Quote from: djvaso on 28-05-2015, 13:19:56
Ово је заиста забрињавајуће. Америчког гангстера сам гледао прије 4-5 година у високој дефиниција са диска у пропалом формату HD-DVD али су ми ове сличице потпуно непознате.

Ovi kadrovi iz Vijetnama su ti negde oko pola sata u film, cela ta storija oko prve kupovine; debeljko na žičanoj ogradi je jedan od Trupove ekipe, u onoj sceni kad su ubili Lukasovog psa na lancu. Scena hapšenja je pri kraju filma, kad ređaju sve policajce koje je Lukasovo svedočenje otpravilo u ćuzu, a kadar sa zastavom je deo stripovanja aviona.
Inače, sve ovo je uzeto iz kraće verzije, jer nema one scene na kraju kad ga Riči dočeka po izlasku iz zatvora...

Васа С. Тајчић

Quote from: PTY on 28-05-2015, 15:23:59
Quote from: djvaso on 28-05-2015, 13:19:56

Ovi kadrovi iz Vijetnama su ti negde oko pola sata u film, cela ta storija oko prve kupovine; debeljko na žičanoj ogradi je jedan od Trupove ekipe, u onoj sceni kad su ubili Lukasovog psa na lancu. Scena hapšenja je pri kraju filma, kad ređaju sve policajce koje je Lukasovo svedočenje otpravilo u ćuzu, a kadar sa zastavom je deo stripovanja aviona.
Inače, sve ovo je uzeto iz kraće verzije, jer nema one scene na kraju kad ga Riči dočeka po izlasku iz zatvora...
Ја сам гледао краћу, биоскопску верзију али ми је слабо шта остало у меморији памћења.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Моја колекција дискова

Seth Brundle

The weapon, the hour and the motive

Васа С. Тајчић

Моја колекција дискова

Seth Brundle

Evo nečeg prostog:

Meho Krljic

Meho Krljic

Pa, da, taj kostur na točku se pamti za ceo život.  :lol:

E, sad, evo nešto neobično. Mislim, neobična kombinacija glumaca, režisera i pristupa obradi materije:

Meho Krljic

Ajmo djeco, film je sa kraja prošlog desetljeća, u njemu igraju jedan profesionalni rvač i jedan cenjeni američki glumac koji je jedinog oskara kog ima dobio za - scenario (al ne za ovaj film). Takođe igra glumica koju ste gledali kao žrtvu kidnapovanja u tri nastavka poznatog serijala, ali i u jednom od najvećih televizijskih hitova iz prošle dekade...

ridiculus

Ovo je vaistinu prelako, čim ja znam iz samih slika, ali nešto mi se ne postavlja zagonetka...

I kako da ne znam ko je mis/is Grace... 8)
Dok ima smrti, ima i nade.

Father Jape

Pomislih po opisu da nije Southland Tales. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

ridiculus

Jedna reč...

Postavio bih ja zadatak da imam vremena, ali danas se bavim Maksom. :(

Father Jape

ridiculus

Jeste!

A nisam ni znao da Billy Bob nije dobio Oskara za glumu! Čovek se, srećom, uči dok je živ!

Father Jape

Father Jape

Father Jape

Mme Chauchat

I sad mi treba da pročešljavamo Mastrojanijevu filmografiju iz sedamdesetih dok ne nađemo šta je... Veliko ždranje nije, to bar mogu pouzdano da kažem.

Dybuk

Izgleda kao 'period piece' te sam metodom eliminacije dosla do sledeceg zakljucka: Allonsanfan, recimo?  :lol:

Father Jape

Tako je! :lol:

Ja nravno znam za film samo zato što je za njega Morikone napisao Rabbia e Tarantella.

http://youtu.be/yCF5y7Q1m0A?t=66

Dybuk

Nema sta da postavljam dodatne skrinsotove, na slikama su protagonisti, a fotografija je toliko autenticna, da ko ga je pogledao taj ce prepoznati. Sav je u ovoj plavicastoj boji. Inace, u pitanju je japanski film. Nije horor, vise erotski triler, reditelj je veoma poznat, bar (relativnim) poznavaocima japanske kinematografije.

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Dybuk

Yes, sir!  xjap

I predivna Asuka Kurosava u glavnoj ulozi, remek delo.

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

Milosh

I dalje ništa? Jedino da neko javi Harvesteru (ili kako se već potpisuje ovih dana) da svrati na ovaj topik, on bi ovo pogodio iz cuga...

Ygg

Quote from: Milosh on 05-06-2015, 01:57:01
Jedino da neko javi Harvesteru (ili kako se već potpisuje ovih dana) da svrati na ovaj topik, on bi ovo pogodio iz cuga...

Pominjao je danas (to jest juče) nastavak ovog filma na fejsbuku. Ne znam da li je bio inspirisan ovim slikama ili je to slučajnost. :)
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Meho Krljic

Pa, ja znam šta je ovo jer se po imenu hotela lako nađe film, ali pošto ga nisam gledao, niti čak čuo za njega, nisam hteo da se javljam...

Tex Murphy

Јаобре како сте необразовани, ово је легендарни НЕМЕСИС Алберта Пјуна, а Милосх је сигурно то ставио само зато да и ја некад нешто погодим.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Milosh

Tako je! Sad im (nam) uvali neki treš koji si samo ti gledao!

Tex Murphy

Слика стиже убрзо (тм)!
Genetski četnik

džin tonik

ovo je lako, konacno da opet ubodem: the invisible man iz 1933. po wellsu.

ridiculus

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

mac

Васа С. Тајчић

Ја сам мислио да је у питању Кроненбергов Франкенштајн али сад видим да није
Моја колекција дискова

Tex Murphy

Еј несретници, пробао сам да поставим слику, ал изгледа да су биле неке промјене на Имиџшеку (на коме нисам био од свог посљедњег поготка у овом квизу, што је било прије двоцифреног броја година), тако да сад не знам како и гдје да поставим слику. Имате ли какве приједлоге?
Genetski četnik

Meho Krljic

Pa, imaš ugrađenu podršku za Tinypic na ovom forumu. Iskoristi to, dugme ti je iznad polja u kom pišeš post.

Tex Murphy

Genetski četnik

mac

Nemesis 2: Nebula

Javljam se samo zato da ne bi postavljao dodatne slike...

džin tonik

ali ne nastavlja se dok harvi ne potvrdi...

Tex Murphy

Quote from: mac on 10-06-2015, 23:54:37
Nemesis 2: Nebula

Javljam se samo zato da ne bi postavljao dodatne slike...

Ха! Овог пута си погодио, ал кад ми Милосх сљедећи пут набаци пенал, добићете ексклузивне слике из четвртог Немесиса!!!!! Муахахахаха!!!
Genetski četnik

Seth Brundle