• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dejan Ognjanović: "Faustovski ekran"

Started by Kastor, 23-07-2006, 16:09:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Preglup sam ja za ovakve igrarije.

PTY

Quote from: "Meho Krljic"Preglup sam ja za ovakve igrarije.

Odlično, pošto se zaista trudim da ubijem koverzaciju. Mislim da će to biti ipak lakše no što sam strepila u početku.

krema

Ghoule, hoce li se u RS moci naci knjiga, konkretno u BL ili ce se morati potezati za Beograd zbog primjerka?

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Izvinavam se još jednom što sam OTovao i obećavam da ću i ja kupiti knjigu. Predivno će čučati na mojoj polici uz istorijski rad (i svijevrsnu preteču) od strane dr Živkovića - 'Zvezdani Ekran'.

crni meho, ni kupovina 3 komada neće te oprati od ove uvrede! (hm, 3 možda hoće, ali...)

videćeš kad vidiš, ali, zaista, sa zoćom i njegovim pristupom i pisanjem ova knjiga nema NIŠTA, ali ni jotu zajedničku.
for better or worse, zavisno od toga koliko cenite njegovo pisanje, a naročito o filmu (koje je, po meni, apsolutno bezvredno).

za bosnu ne znam, ali pitaću izdavača.
mali zajeb je u tome što je knjiga, kao i cela edicija, na ćirilici, što mi se nimalo ne dopada.
ne toliko zbog toga što je praktično neupotrebljiva izvan srbije, nego i zato što ja razmišljam i pišem na latinici, i užasno je zajebano bilo sve to pretvoriti u ćirilicu...

ko zna, možda se uradi prevod na 'bosanski' ili 'hrvatski'...
https://ljudska_splacina.com/

krema

Ajd provjeri mi, molim te.
Usput, to sa cirilicom nije problem da ne dodje u Banjaluku.
U Sarajevo mozda, ne bih ti znao reci...

Meho Krljic

Ghoule, valjda shvataš da sam se zajebavao. Mislim, da, kupiću knjigu, taj deo se nisam zajebavao. Samo me ta prelepa simetrija (obe knjige imaju ekran u naslovu i pridev izveden od imenice pre toga) ponela da se našalim.

Kastor

Quote from: "Ghoul"
sad sam pričao sa izdavačem, i on mi kaže da će biti VRLO gusto da knjiga bude spremna u subotu

1. Da bude u subotu.
2. 1 primerak + 1 primerak gratis što sam otvorio topik ( :lol: )
3. Kako mi da te olajavamo u subotu kada ne znamo šta si sve tamo nalupao?
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Ghoul

Quote from: "Kastor"Kako mi da te olajavamo u subotu kada ne znamo šta si sve tamo nalupao?

that's the whole point!

mada, kao da je pa do sada bilo potrebno neko poznavanje lika, dela i kontexta da bi se neko olajavao!
znači, ko je voljan - izvolte!

inače, predavanje je zamišljeno tako da ima i audiovizuelnu komponentu (satanistička muzika i slike iz đavolskih filmova na video-bimu), znači, neće biti suva priča, a tu je i milosh da me razmrda ako mnogo počnem da smaram.

Kastor

inače, predavanje je zamišljeno tako da ima i audiovizuelnu komponentu (satanistička muzika i slike iz đavolskih filmova na video-bimu), znači, neće biti suva priča, a tu je i milosh da me razmrda ako mnogo počnem da smaram.

:!: :!:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

PTY

ghoule, ako si pametan, pridruzices mi se u trolovanju.

ceo ovaj sajt od danas ni za kurac nije.

mada... paradoksalno... bas ko i ove deponijeske djevuske...
jedino za to i jeste. :evil:

Bab Jaga

A grrrrrr..... Kupila bi ja knjigu ako bi se mogla naći u Hr.  :(
A ti možeš da smaraš? Dobro, gušti su gušti... U svakom slučaju kad ne mogu biti tamo, očekujem da ovdje netko napiše isrpni izvještaj.
Ghoul fhtagn!

angel011

Može valjda poštom da se pošalje u Hrvatsku.
We're all mad here.

Bab Jaga

To smo probali, i nije baš dobro ispalo. Zato više i ne pitam. Vrag je odnesao i poštu, imaju pravo moji psi što mrze poštare!
Ghoul fhtagn!

Ghoul

možda ću imati snimatelja na terenu, ali bilo bi previše da snima 90 minuta, možda zabeleži samo neke nasumične momente (ovog puta, biću trezan i trezven, obećavam!  :wink: ).

na istom ovom dešavanju biće i sneak preview još jednog satanskog izdanja, temata naredne Gradine, o DEMONOLOGIJI.

exkluzivno ovde kačim sadržaj celog tog broja:

ГРАДИНА 16 - 2006.

ГДЕ СУ ТЕКСТОВИ

РЕЧ УРЕДНИКА
Зоран Пешић Сигма Страх од страха

ДЕМОНОЛОГИЈА
Расел Хоуп Робинсон -Речник демонологије (izabrao i preveo Ghoul)
Ko је Ђаво?
Алиса Острајкер -Плес на Ђаволовој забави
Јохан Волфганг фон Гете -Краљ Вилењака
Јовица Аћин -Изабране демонофаније
Мерилин Менсон -Омађијани црв
Радосав Стојановић -Ђаво
Aхил Манго -Ђаво у театру
Франко Лоренцо Аруга -Ђаво у музици
Дејан Огњановић -Фаустовски екран
Растислав Динић -Кратак извод из приручника музичке демонологије
Драгана Стојиљковић и Павле Зелић -Але и бауци мог компјутера
Дејан Стојиљковић -Људи су од снова, снови су од песка (o demonologiji Sendmena - misli se na strip  :wink:  )
Марко Стојановић -Ђаволи, ђаволи, ђаволи (đavoli u stripu)
Бранислав Милтојевић -Скица за портрет Ивице Стевановића
Зоран Пеневски -С оне стране ивице
Борисав Стојановић -Љубазни лешеви

КЊИЖЕВНИ ПОРТРЕТ: ДЕЈАН АЛЕКСИЋ
Данијела Костадиновић Jeзичке тајне неизрецивог
Саша Хаџи Танчић Једино у уметности достојно слободан
Душица Потић Кредо за вечну запитаност
Дејан Алексић О савремеништву
Дејан Алексић Октаве о егејској соли

СТРАХ ОД ПОЕЗИЈЕ
Мариа Лаина Ружични страх
Габор Чордаш Сусрети треће врсте
Томислав Маринковић Укус кафе
Каћа Ерменкова 365 месечина је прошло
Ивона Тачева Преступно сунце
Миодраг Раичевић Сићевачка добродошлица
Радивој Шајтинац Вино сићевачко и ретро-дитирамб
Велимир Костов Међу сликарима у Сићеву
Александар Рајски Кључеви

ЛИНКОВИ
Надежда Стојковић Историја и идентитет у делу Матије Бећковића
Предраг Лазаревић Мушко и женско лице историје
Дејан Петровић Писац није света крава
                           (Разговор са Владимиром Арсенијевићем)
Никола Дедић Слика америчке заједнице у филмовима Клинта Иствуда
Веселин Митровић Социолошки дневник
Зорица Јевремовић Лингвисти једног региона

СТРАХ ОД КРИТИКЕ
Момчило Радић -Страх, време, чаробнице и путовања (ne znam čega je ovo prikaz, ali zvuči mi žanrovski...)
Саша Ћирић Тријумф говора
Александра Ђуричић Кућа у два града
Стојан Ђорђић Песма унутрашњег озарења
Душан Видаковић  Демонтажа предвидљивих клишеа
Илија Бакић -Тврдо кувани хорор (o Otovim CRNIM CIPELAMA)
Желимир Вукашиновић Завичајност и егзистенција
Даница Вујков У ноћи цивилизацијској певати
Симон Грабовац Историја као литерарно штиво
Симон Грабовац Митско озрачје Симовићеве драматургије
Снежана Николајевић Хорско певање - и поврх тога
Наташа Антић Радост хорског музицирања
Емилија Радмиловић Нишвил 06
Дејан Дабић Небо изнад целулоида
Срђан Савић Оловне магле над Тврђавом
Срђан Савић И овај камен земље Србије

Белешке о ауторима

Ghoul

ne zaboravite: milosh i ghoul prizivaju đavola danas, na crnu subotu, 25.11. u crnih 13 h u pogonu doma đavolske omladine. :evil:

by the way, ako na ovom forumu ima ikoga iz zaječara ili okoline:
PRVA PUNA PROMOCIJA 'FAUSTA' (nakon beokonske pretpremijere) DEŠAVA SE U PONEDELJAK, 27.XI, U NARODNOM MUZEJU U ZAJEČARU, U 19 H.

Bab Jaga

Ghoul fhtagn!

marduk

by the way, ako na ovom forumu ima ikoga iz zaječara ili okoline:
PRVA PUNA PROMOCIJA 'FAUSTA' (nakon beokonske pretpremijere) DEŠAVA SE U PONEDELJAK, 27.XI, U NARODNOM MUZEJU U ZAJEČARU, U 19 H.

:evil:
:|
Aj i to da vidimo  :lol:

lilit

Quote from: "Ghoul"ne zaboravite: milosh i ghoul prizivaju đavola danas, na crnu subotu, 25.11. u crnih 13 h u pogonu doma đavolske omladine. :evil:
nadam se da ce uskoro izvestaj :).
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

marduk

Quote from: "lilit_depp"
Quote from: "Ghoul"ne zaboravite: milosh i ghoul prizivaju đavola danas, na crnu subotu, 25.11. u crnih 13 h u pogonu doma đavolske omladine. :evil:
nadam se da ce uskoro izvestaj :).

Izgleda da je Đavo došao po svoje čim se niko ne javlja  :lol:

lilit

Armagedda

mrzelo me da je editujem. sasvim misteriozno, ali fotić nije hteo da škljoca pod promenama pa ghoul i milosh izgledaju kao da izranjaju iz mraka (sa sve svetlećim očima):

http://img157.imageshack.us/img157/1285/pic016ab9.jpg
Pretty Lisa took an axe
Gave her captor forty whacks
When she saw what she had done
She gave his partner... forty-one

marduk

Upravo sam se vratio sa promocije Faustovskog ekrana u Zaječaru, čestitao Ghoulu ali i obezbedio primerak knjige, koja na oko izgleda veoma dobro - a što se tiče sadržaja - ne sumnjamo da je ĐAVOLSKI dobar  :evil:

Okačio bih i neku fotku kada bi sestra mogla da nađe kabl za prebacivanje sa digitalnog  :x

Ghoulovo izlaganje, iako kratko (zbog još nekoliko gostiju) bilo je precizno, sober i to the point.

Джон Рейнольдс

Quote from: "marduk"... sober ...

Dakle, pustila ga je moja priprema za Istočnu Srbiju.  :evil:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Bab Jaga

Quote from: "marduk"Upravo sam se vratio sa promocije Faustovskog ekrana u Zaječaru, čestitao Ghoulu ali i obezbedio primerak knjige, koja na oko izgleda veoma dobro - a što se tiče sadržaja - ne sumnjamo da je ĐAVOLSKI dobar  :evil:
Ne sumnjam ni ja, ali s obzirom na sve te vražje pridjeve počinem se bojati da sam postala članicom nekog ĐAVOLJEG kulta (Ghoul, vraže jedan...  :) ).
Ghoul fhtagn!

Ghoul

uh, mrtav sam umoran! samo što stigoh iz zaječara: detaljniji osvrt na obe promocije napisaću kad stignem, a do tada samo važna obavijest:

najzad imam nešto malo primeraka u svojim rukama, i prvih 10 osoba koje mi se jave na pm moći će da sebi rezervišu po komad knjige, po exclusive ceni od 550 din (ptt + pakovanje uračunati).

za one koji više veruju knjižarama, najkasnije do kraja iduće nedelje cela ova edicija moći će da se nađe u knjižarama stubova kulture (a zatim i u nekim drugim): FAUST će tamo, kako izgleda, IPAK biti prodavan po ceni od (samo) 666 din!

lilit

vrlo sam zainteresovana da dodjem do knjige, a ako ce je sigurno biti u knjizarama krajem decembra, onda se ne prijavljujem na spisak onih koji ce je dobiti po ekskluzivnoj ceni.

svidja mi se ta 666-cena.
:wink:

Ghoul

BEOKONSKA PROMOCIJA (subota, 25.XI, 13.h):
nisam baš najzadovoljniji, i to iz sledećih razloga:
1.   izostao je svojevrstan uvod, u vidu armageddinog predavanja o hororu u muzici kojekakih metalaca i satanista: zbog ovoga sam ustao i iz niša sat ranije krenuo, a kad stigoh – ni tehnika nije postavljena, ni publike nema, itd. tako da su bim i ozvučenje bili spremni tek, otprilike, kad je FAUST trebalo da počne (oko 13.15 h).
2.   izostala je masa publike koja je prisustvovala mom prethodnom đavolskom, a zatim i lavkraftovskom predavanju: ne znam da li zbog lepog subotnjeg dana koji su imali gde pametnije da provedu, da li zbog termina od 13 h kada normalan svet ili spava ili tek polagano ustaje iz kreveta, da li zbog predavača i teme... ukratko, došlo je tek 15-ak duša, što je drastičan pad u odnosu na ranije slučajeve (kad ih je bilo po 50-ak). ipak, ono što je došlo, bilo je kvalitetno, i ja im se zahvaljujem: otaku, angel 011, ivandj, itd. (preskočiću nekog!) pa čak i jor, usred sve gungule i organizacije koje je imao na sebi, nađe vremena da odsedi veći deo promocije i da, čak, hvata beleške (valjda za izveštaj?).
3.   izostala je sama knjiga: do poslednjeg časa je bilo povuci-potegni sa štamparom, da li će uspeti da mi dostavi bar 15-20 komada knjige u petak, i to se na kraju nije desilo, iz razloga viših sila. tako, na promociji knjige – nije bilo knjige, što je baš onako bezveze. hvala videlo-bimu itd. pa bar donekle dočarasmo sadržaj i izgled knjige, ali... papir je papir...
4.   što se same priče tiče, bem li ga, to nek kažu drugi: meni se čini, moglo je i bolje, ali u datim okolnostima nije bilo loše. milosh je oživljavao stvar svojim pitanjima, i sve je imalo formu manje-više opuštenog razgovora: možda pomalo i previše opuštenog i slobodnog, ali svejedno, mislim da smo pokrili sve bitnije TEME, ako već ne NASLOVE, vezane za ovu tematiku. u strahu da ne uskočim u termin narednoj tribini (o prevođenju) ja sam čak i prerano završio, i čak skroz smetnuo s uma da se okoristim grdnim đavolskim slikicama koje sam uredno narezao na disk i spremio za ilustraciju nekih poenti: taj disk sad ostade zakku, pa bar neka on uživa...

ZAJEČARSKA PROMOCIJA (ponedeljak, 27.XI, 19h):
ovim sam znatno zadovoljniji, i to iz sledećih razloga:
1.   pre svega, najzad videh i u svoje ruke uzeh – knjigu. odlično odštampana, na dobrom papiru, sa finim koricama, i vrlo jako povezana: ima 270 str, ali uprkos mekom povezu, rikna je jaka, spec. japanski lepak čvrst, ovo će da potraje. prelom je dobar, i nalazim samo nekoliko picajzlinskih zamerki: par fusnota je nepotrebno preneto na narednu stranu, a na nekoliko mesta prebacivanje mog latiničnog texta u ćirilicu nije izvedeno najbolje, pa su neke eng. reči ostale spelovane ćirilicom (npr. деатх метал, itsl.). ipak, ovo je i u poglednu dizajna, i papira, i poveza, itd. vidan napredak u odnosu na NAŽIVO.
2.   posećenost je bila neočekivano velika: u zaječarski muzej sjatilo se 50-60 posetilaca, naravno, ne zbog mene ili FAUSTA per se, budući da je on promovisan zajedno sa ostatkom I kola edicije Istok-Zapad (4 knjige ukupno), povodom 140 godina zaječarske biblioteke. bilo je ljudi, bilo je medija (čujem posle da su bili izveštaji na rts-u i pinku, pored ostalih...), a bio je tu čak i marduk, moj dragi bivši student a sada horor-smarač. posebno me je razgalilo kad ga videh kako je u muzej krenuo sa kesom kokica: bole njega kurac za žene u krznima i za originalne slike okačene po zidovima, na high-profile zbitije, čovek gricka kokice i pod miškom drži 2 prava B-horror double bill DVD-a. bio je to sjajan prizor koji me je podsetio na moje mlađe i besnije dane, tim simpatičniji što je sasvim prirodan: ništa 'poza', ništa 'statement' – to je samo marduk, kakvog ga bog/đavo dao. šteta samo što me nije poslušao i odenuo se u neki metalski dux sa iskeženim đavolskim facama da skroz upotpuni sliku.
3.   sama priča je bila srećno lišena fraza i dugih govora i isprđivanja: bilo je kratko ali jebitačno, sadržajno, smisleno, opušteno, kulturno, baš po meri. odradili smo tu žvaku (članovi žirija, gojko božović i tihomir brajović, i nas petoro nagrađenih, plus saša jelenković kao izdavač) za oko 45 minuta, a onda odosmo u kafanu, kako je i red, na orgije mesožderstva i književnih tračeva, uz crno vino koje su mi dolivali čim bih otpio, pa je teško bilo brojati čaše, ali sve u svemu- beše sjajno i, što reče marduk, uglavnom sober.
4.   kad iscrpeh žvaku sa ovim književnim i kritičarskim veličinama, odoh u obližnji irish pub na još malo zezanja sa a. novakovićem, jedinim dobitnikom mlađim od mene (r. 1975): njega znam sa dodele nagrada 'ulaznice', prošle godine, a i sagitaši bi trebalo da ga znaju jer je na poslednjem konkursu za priču bio među prvih 10 (čini mi se osmi?). on je super lik, i s njim se, posle irskog fajronta, zaputismo u lutanje zaječarem nad koji je pala gusta magla. greota je bilo ne upiti malo toga, naročito posle obilne večere, pa se zaputismo kroz puste posleponoćne ulice, kroz maglu, sivilo i tišinu, nigde žive duše pa jedva čak i ponekog auta. u par navrata se čak i izgubismo, ali to je sve bio deo avanture, i videsmo grad u jednom neuobičajenom svetlu...

NARUDŽBE:
molim zainteresovane za knjigu, kako one koji su već pisali, tako i one koji će to tek učiniti, da uz svoj statement of purpose ('želim knjigu!!!') odmah daju i svoju adresu kako bih što pre mogao da šaljem primerke, a pare neka šalju na znanu adresu (ko ne zna, neka pita).

PS: KO ŽELI, MOŽE I MENI DA KNJIGU PLATI I 666 DIN!

PPS: KO ŽELI POSVETI ITSL, NEKA KAŽE EXPLICITNO (da ne bude posle 'ghoul me ne voli' itsl)

Usul

A je'l mozemo nesto da se dogovorimo oko slanja u inostranstvo?
Ja tebi cenu knjige + troshkove za postarinu siljnem preko western union a ti meni knjigu na moju adresu po primanju novca?
God created Arrakis to train the faithful.

krema

Reci mi, Ghoule, provjeri li ti meni kod izdavaca hoce li knjiga preko Drine?

marduk

Eto, i sad će svi da me mrze što sam među prvima (od forumaša ođe) dobio primerak F.Ekrana. Čuj dobio, kupio!  :lol:

Naravoučenije: Do Fausta najlakše preko kokica!  :evil:
Daklem, zainteresovani, zatrpajte autora kokicama i - eto vam
knjige!  :!:

Ghoul

evo par sličica captured sa snimka koji je načinio moj verni direktor fotografije, mr plissken (snimak traje 15ak minuta, odmah da kažem baba jagi i dr. fanovima...)

Bab Jaga

Quote from: "Usul"
A je'l mozemo nesto da se dogovorimo oko slanja u inostranstvo?
Ja tebi cenu knjige + troshkove za postarinu siljnem preko western union a ti meni knjigu na moju adresu po primanju novca?

Same here. Adresu znaš. Sa posvjetom, molim.
Ghoul fhtagn!

Nyarlathotep

Jasta, drago mi je da je knjiga napokon izmilela iz stampe... i lepo je sve ovo procitati, kad, jbg, nisam mogao da prisustvujem. Samo, brate, Gojko Bozovic.....  :x  :x  :x gde ti njega uvalise, covek je olicenje dilentatizma, bagi retard i pobornik najjeftinije demagogije, mislim, onomad sa Carlsom Simicem kad imasmo razgovor, koja je ovaj celavi cika najgora bulaznjenja okolo prosipao.  :lol:
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Ghoul

po principu 'ladies first', neka se zna da su prve 2 pretplatnice angel 011 i lilith depp (knjige su vam upravo poslate!)
molim kastora, dushmana i ostale da mi dostave svoje ptt adrese...

lilit

Quote from: "Ghoul"po principu 'ladies first', neka se zna da su prve 2 pretplatnice angel 011 i lilith depp (knjige su vam upravo poslate!)
hvala!
stvarno si ekspeditivan. :)
nadam se da ce i moja mama biti ista takva. :wink:

angel011

Quote from: "Ghoul"po principu 'ladies first', neka se zna da su prve 2 pretplatnice angel 011 i lilith depp (knjige su vam upravo poslate!)

Hvala!
We're all mad here.

Armagedda

1.   izostao je svojevrstan uvod, u vidu armageddinog predavanja o hororu u muzici kojekakih metalaca i satanista: zbog ovoga sam ustao i iz niša sat ranije krenuo, a kad stigoh – ni tehnika nije postavljena, ni publike nema, itd. tako da su bim i ozvučenje bili spremni tek, otprilike, kad je FAUST trebalo da počne (oko 13.15 h).

da, u vreme kada je trebalo da bude predavanje ja sam opravljao pano koji mi se spontano raspao u rukama. za sve one koje zanima, predavanje će se najverovatnije održati u lazi početkom godine pošto je decembar popunjen. zapravo, ovo je možda i bolja opcija, jer improvizacija nije nikako preporučljiva za prvo predavanje ikada. samo mi još ostaje da se zahvalim ghoulu što mi je pružio neizmernu podršku tako što je rekao da će mi glas sigurno pucati (''ma, hoće, veruj mi!''). ali, jebiga, izgleda da je onaj litijum bezvezno potrošen.

nevertheless, prašio je opasan death i black (thanatos, burzum, morbid angel...) pre faustovskog ekrana. jedino što se čuo samo na bini, jer nešto nije bilo u redu sa ozvučenjem.
Pretty Lisa took an axe
Gave her captor forty whacks
When she saw what she had done
She gave his partner... forty-one

angel011

Ovo je bilo brzo; knjiga mi je već stigla.

Utisci kad je pročitam, vizuelno izgleda dobro.
We're all mad here.

Mica Milovanovic

Ima li je u beogradskim knjižarama?
Mica

krema

Pa ajd, rekoh, ghoule, po cijenu da me opet ignorises, da te pitam da nisi pitao izdavaca hoce li knjiga u Banjaluku ikako?Jel planiran odredjen broj ovamo?

Ghoul

kremo, 100 mu gromova, nemoj da pucas, pito sam izdavaca, ali me on 'ignorise' tj verovatno je prezauzet oko organizovanja promocija, distribucije i cega sve ne, kad dobijem odgovor, okacicu ovde...

Ghoul

Quote from: "Mica Milovanovic"Ima li je u beogradskim knjižarama?

receno mi je da ce je u Bg knj. biti NAJKASNIJE do kraja iduce nedelje (i to prvo kod stubova kulture, pa kod ostalih)

krema

Bez  brige, Ghoule, vracam pistolje u futrolu...
Javljaj kad saznas detalje... :lol:  :lol:  :lol:

lilit

ghoule,
knjiga stigla jutros.
hvala mnogo jos jednom.
:)

Kastor

Ova knjiga iznenađujuće dobro izgleda u svakom pogledu.

Tekst kasnije.

Ghoul

Quote from: "Kastor"Ova knjiga iznenađujuće dobro izgleda u svakom pogledu.

bar nešto!

neki su mi zamerali koricu za NAŽIVO (koju sam ja birao!), sad svi hvale ovu koja je, za moj pojam, SUVIŠE ukusna i fina...  :x

Kastor

Ti piši, a drugi neka opremaju.  :evil:

Više mi se svidela ona naslovnica koju si postovao - crvena umesto ljubičaste, ф - srebrno, a pozadina bela... ali to su sitnice, ovo je odlično.

Iznenađen sam (vrlo prijatno) što knjiga tog izdavača šije sve redom. Stvarno svetski izgleda. Format, font, dizajn, tehnika... ma sve mi se sviđa. Ilustracije su, čak, višak.

Ghoul

Quote from: "krema"Bez  brige, Ghoule, vracam pistolje u futrolu...
Javljaj kad saznas detalje... :lol:  :lol:  :lol:

kaže mi izdavač:

''Sto se distribucije knjige u inostranstvu tice, tu ima citav niz problema koji mi nisu jasni, za sada, jer ni nasa biblioteka ne moze, u ovom trenutku da kupi crnogorsko izdanje Muzilovog COveka bez osobina.
Kad nesto razjasnim javljam!''

dakle, do daljnjeg, ništa bih, hr, cg itsl.  :(

DušMan

Ma, prodace se sve u Srbiji, pa ce second print da ide u inostranstvo.
Inace, mnogo je simpatican format knjige, a i celokupan dizajn je fino odradjen.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

krema

Hvala, Ghoule, na obavijestenju. Ako bude kakvih promjena u politici kuce, javi. :wink: