• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

George Clooney

Started by PTY, 28-07-2006, 13:55:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PTY

Potrefilo mi se da odgledam Syrianu i Good Night, and Good Luck u jedno veče. (insomnia, šta da kažem...)
Kao rezultat, došla sam do zaključka da Đorđi nije samo priti fejs. Baja prilično jasno definisan politički, nema tu šta.

A fakt da se ne libi da na neke stavove skrene pažnju, i to na suptilan i umetnički opravdan način (za razliku od tamo nekih) izdvaja Đorđija iz holivudske gomile.

Tako bar ja to vidim. :roll:
Ko je od vas još gledao?

Kastor

Gledao oba, takođe sam mišljenja (nakon Good Night, and Good Luck) da Đole nije samo priti fejs. Međutim, ne znam kakve on veze ima (autorski) sa Sirijanom. Možda sam nešto propustio?

Good night and Good Luck mi se baš svideo, čini mi se (ako se dobro sećam) da sam poželeo da je malo duži. Iznenađujuće dobar casting (nije uskočio u glavnu ulogu - dobar znak, a ispostavilo se i veliki plus za film) scenario suptilan kakav se samo poželeti može u politički motivisanom filmu. Dakle predviđam Đokin skori finansijski krah.  :(

EDIT: Da, propustio sam. Producirao je Sirijanu, maj bed.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

PTY

A, fino da se slažemo bar oko nečega.  :twisted:
Nego, pitam se ima li dovoljno politički motivisanih filmova da bi govorili o trendu kao takvom?
Naravno, bilo bi tu podosta varijacija u kvalitetu, da se razumemo, ali mislim da bi u takav trend upao i Lord of War.

Kastor

Ne znam da li se može govoriti o trendu; ako ima još ko da prati ovaj topic nek ubaci par naslova, meni trenutno od vrućine vri mozak. Lord of War je rad autora (scenario) koji je do sada igrao na granici, a sa LoW i stupio na onu stranu. Da li će ostati tamo, to verovatno zavisi od blagajne.
Nažalost.

Na tvoje  :twisted: , odgovaram sa  :evil: .
:lol:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."