• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Den Simos, najzad!!

Started by varvarin, 21-08-2006, 15:06:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BladeRunner

Virus
QuoteA sta je s ostalim nacijama? A Ameri koji kupe tone Nobelovih nagrada ? A Japanci. Sve su to po SImonsku retardirane nacije a samo su Jevreji pametni.
Zaboravio si Ciroki indijance. Od njih se prave automobili.
Zaista ima svakakvih ... ccc

Cinizam bre smrdi gore od pokvarene haringe.

A kad naidjem na globalistickog slepca koji ne slusa (niti zna da procita) sta je sagovornik rekao nego kao vo ide glavom kroz zid zarad neke debilne tolerancije podidje me zgaravica.

A najgori retard moze da bude neko ko ne zna da napise dve reci do proste uvrede.

A onda se nadje pajac koji ga na losem engleskom podrzi hahahaha.

Strasno.
Vrh pasus! Globalisticki slepac i vo su moja malenkost, najgori retard je Kastor, a pajac je Libeat. Ako nista drugo, bar sam u dobrom drustvu. Nego, to je manje bitno. Vise je bitno ovo 'na losem engleskom'. Tu si tico! Govoris engleski! Jezik okupatora poznajes! Jos malo pa ces i hebrejski da mi progovoris i "Hava Nagila" po kuci da zvizdis? Eeee... 'bem ti ekstremizam na sta je spao. A sto se tice zgaravice, to ti je valjda zato sto jedes BEEP, a ovo BEEP nisu pokvarene haringe. Vozdra care.

P.S. Jesi li ti virus side ili si vise kao neka prehlada (recimo grip tip B?).
All those moments will be lost in time like tears in rain.

lilit

Quote from: "BladeRunner"

P.S. Jesi li ti virus side ili si vise kao neka prehlada (recimo grip tip B?).
runneru,
moram samo da primetim da je grip - grip, a prehlada - prehlada (bar terminolosko-mehanisticki...a posledice mogu biti slicne). :wink:
virus meni vise lici na neki RNK virus.
od njih se tesko odbraniti, ali, srecom, jos nisu krenuli da napadaju humanu (ako ima takve) populaciju.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

PTY

Quote from: "BladeRunner"Vrh pasus! Globalisticki slepac i vo su moja malenkost, najgori retard je Kastor, a pajac je Libeat.

Pusti, Blejde, ne vredi; profil foruma se promenio.
Sad ovde caruju oni kojima je Virus car.

Tja.

Svaka budala mora da ima svoj dan.
(Greota samo što ima više budala no dana.)

poZ. :wink:

Alibaba

Libeat ajde priznaj svima da si Jevrej i da si se zato popalio.

Interesantno je koliko se krijete ccc.

Ne znam sto?

Meho Krljic

Libeat je skraćenica od Lidija Beatović, čisto da znaš.........

lilit

viruse,
izgleda da ovaj forum izaziva paranoidne oblike ponasanja, ali ti meni, nekako, delujes jako poznato.
ili sam ipak preterala s pivom sinoc...verovatno je to u pitanju.

Alibaba

Izgleda... svi se isparanoisali da je nastala neka navala nacizma ?!?! Umesto da pricamo o Simonsovom cionizmu.

Meho Krljic

Što li sam ti kačio onaj link za wikipedia entry o cionizmu kad si ga ti ignorisao te i dalje pričaš napamet? Prvi put si mogao da imaš izgovor neznanja, sada je najbolje što možeš da ponudiš frivolnost...

Bab Jaga

Zašto bi smo pričali o Simonsovom cionizmu? Mislim, koga briga za njegova uvjerenja, dok ne kandidira se za predsjednika ili tako nešto. Pisac mora dobro pisati, koga briga za njegov politički angažman? Mislim, ako je tebe briga, slobodno brini i dalje ali nemoj nama naturati raspravu o nećem za večinu nas irelevantnom. Ako misliš da je bilo kakvo bavljenje politikom i političkim nepravdama u književnosti opasno koketiranje s pisanjem pamfleta, nemoj čitati pisca koji to radi i gotovo.
Ghoul fhtagn!

Ghoul

Quote from: "Bab Jaga"Mislim, koga briga za njegova uvjerenja, dok ne kandidira se za predsjednika ili tako nešto.

aha, tako su govorili i za regana, i za sczshwartzeniggerra, i za vuka draskovica... pa gledaj kuda je to odvelo.

ja mislim, bolje spreciti nego leciti!
https://ljudska_splacina.com/

Bab Jaga

Utječe li Celineov antisemitizam na procjenu vrijednosti njegovog djela? Na život mu je itekako utjecao. A antisemita među književnicima koliko hoćeš.
Ghoul fhtagn!

lilit

Quote from: "Virus"Izgleda... svi se isparanoisali da je nastala neka navala nacizma ?!?! Umesto da pricamo o Simonsovom cionizmu.
da bi se konstruktivno diskutovalo o bilo cemu nije neophodno da svi ucesnici imaju isto misljenje o temi, ali jeste pozeljno da, kolikotoliko, vladaju nekim terminima oko kojih se dijalog vodi.

teorija da simons (nicimzasluzeno i nametnuto) velica jevreje je blizu izjave da su jevreji protezirani narod, a koja je, btw, prvi put data pre rimskog carstva, spanske inkvizicije, drajfusove afere, nacionalno-radikalskog tabora, treceg rajha i nekoliko drugih okolnosti slicne prirode.

glava me boli...

Alibaba

Pa treba covek da se zamisli malo zasto je to tako jos od Hrista!

Ghoul

Quote from: "lilit_depp"glava me boli...

THERE IS NO SPOON!

lilit

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "lilit_depp"glava me boli...

THERE IS NO SPOON!
brufen bolje radi od myself.

Milosh

Quote from: "Kastor"Hm, mislio sam da to nikome neću reći na ovom forumu, ali ti si prilično ograničen momčić.

Preduhitrio si me, i ja htedoh da kažem nešto slično...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

Quote from: "Milosh"
Quote from: "Kastor"Hm, mislio sam da to nikome neću reći na ovom forumu, ali ti si prilično ograničen momčić.

Preduhitrio si me, i ja htedoh da kažem nešto slično...

a, ne, od tebe bih ocekivao nesto mastovitije!  :wink:

Alibaba

A ja mislim da se bas potrudio da bude mastovit.

Tex Murphy

Metalika je moj dobar drugar.

Meho,  mislim da nije pristojno navoditi puna imena učesnika foruma na forumu.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Ja i jesam poznat po nepristojnosti. A Lidija je praktično selebriti. Ali, evo, izvinjavam se najdublje ako nije trebalo to da uradim.

Milosh

Quote from: "Virus"Izgleda... svi se isparanoisali da je nastala neka navala nacizma ?!?!

Ja nisam. To je ipak preoštra kvalifikacija. Mislim da je u pitanju poplava sveopšteg kretenizma na ovom forumu u poslednje vreme... Dobro de, da sad ne uopštavam previše, ima pametnih ljudi i postova, ali ipak imam utisak da je Libeat blizu istine u svojoj oceni aktuelnog stanja foruma. Da ujedno odgovorim Harvesteru na pitanje s drugog topika, nisam ljut i nadrkan, naprotiv, samo mi je dodijalo da budem tolerantan na gluposti koje pojedinci prosipaju ovde na dnevnoj bazi.

Toliko od mene, i neću više da hejtujem... valjda.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

angel011

Ma samo ti hejtuj! Možda i ubediš nekog debila da ode, ili bar da smanji količinu postova.

Small chances, I know.  :(
We're all mad here.

Alibaba

Andjele ako si mislila na mene ja cu da smanjim :(

Ghoul

PTY

Quote from: "Meho Krljic"Ja i jesam poznat po nepristojnosti. A Lidija je praktično selebriti. Ali, evo, izvinjavam se najdublje ako nije trebalo to da uradim.

Ne znam za Lidiju ali Libeat je postala selebriti zbog dobronamernih ljudi poput tebe, šur as šit.

Ako zaista hoćeš da se izvineš, postuj ovde svoje puno i pravo cenjeno ime; em ćeš i ti okust' status ove i ovakve selebriti, em ćeš naprasno da otkriješ koliko je zapravo teže i srat' i govna kusat' kad te svaki prdež može javno po krsnom menu da oslovi.

Meho Krljic

Nije neki problem: Uroš Smiljanić

PTY

Drago mi je Uroše; ja sam Lidija.

PS. sad smo cool.  :)

Meho Krljic

Pa, namera mi nikad i nije bila da budemo uncool, al, jebiga, omakne se... Roud tu hel iz pejvd vid gud intenšns i sve to...

PTY

Istina.

A i ja imam tendenciju da generalizujem i svodim pod zajednički nazivnik... to uglavnom onaj najmanji... i eto... dva loša očas utepaše Miloša.

Tex Murphy

Kuku, pa šta je sad Miloš skrivio  :P A taman je obećao da više neće da hejtuje...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ghost_in_the_shell

e da mi ue neko rekao da cu u temi sa ovakvim naslovom prisustvovati diskusiji da li den Simons forsira Jevreje ili ne,i slichne druge budalashtine-debelo bih se razocharao...!Za mene je on pre svega extra pisac,i ceo Hyperion serijal,po meni,nosi jednu zaista bitnu poruku chovechanstvu,i to bash suprotnu ovome shto ovaj Alibaba tripuje...Samo to shto se u prvom delu,7 hodochasnbika Shtrajka-razlichitog porekla-okupljaju u jednom zajednichkom cilju,pa preko toga da se kasnije u beshe trecem delu,valjda?,chak i jedan sveshtenik odrekne slepog verovanja u neshto shto je pogreshno,kad vidi da to vodi u stranputicu,i josh niza slichnih asocijacija,po meni neuporedivo bitnijih negoli-pishe li on o Jevrejima ili o muslimanima ili o ...!!
Ja kad posmatram knjigu (ili film) gledam prvenstveno ideju aitora,koliko je originalna,nachin kako pishe tj.pripoveda pisac-a Simons je sjajan!-pa onda kako to dvoje spoji u celinu tj.kako izglewda krajni produkt,tj.knjiga...A to-teorije zavere,da li nekog placaju ovi ili oni,i daje neko crnac,Jevrej,ili shta god...to je za mene smeshno...
Potpuno druga stvar bi bila da je neka knjiga zaista okrenuta protiv nekog naroda,vere,kulture,ideologije,lichnosti,i sl.,i da je to sve napisano na uvredljiv i sirov nachin...shto kod Simonsa nije sluchaj...
Bdw-serijal Hiperion je za mene neshto najbolje shto sam prochiytao u zadnjih vishe godina,i jedino shto moze da mu primirishe-po meni-jeste Hronike Ambera i Zelazni kao autor,uopshte,mislim da je jedan od retkih koji moze da mu parira...

Meho Krljic

:lol:  :lol:

Možda ne bi bilo loše da prošaraš malo. Čuo sam da je Nabokov prilično dobar pisac. Kami isto, ima svetlih tačaka.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Možda ne bi bilo loše da prošaraš malo.

You're talking to a 'ghost in the SHELL', my dear Meho!  :wink:

Meho Krljic

Sigurno nisi čitao mangu, ali si gledao crtani: 'shell' je samo metafora za ljucko telo, dragi moj!!!!

Ghoul

dođavola, nadao sam se da ćeš bar ti shvatiti moju igru reči sa 'shell', odnosno 'biti u ljusci', izolovan, fah-idiot koji ne zna za nabokova itsl.  :x

Meho Krljic

Ups... Priznajem da me nije asociralo.. Problem je verovatno taj određeni član koji meni direktno navodi misli na poznatu ljušturu na koju je Masamune Širo aludirao svojim stripom.. Pa nisam razmišljao o širim konotacijama... Uprkos tvom boldovanju.... Mea Culpa. :oops:

Goran Skrobonja

Quote from: "libeat"... i eto... dva loša očas utepaše Miloša.

Odnosno - Two bad, Milosh dead.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

PTY

Indeed.

In deed.

Što ne znači da u svemu tome nema nekog maleckog apsajda, makar u faktu da đegod fletlajneri vegetiraju tu mu je Miloš zdravo kralj i beyond grave. Što ti je pop-kulturni fenomen već samo za sebe... tipa legendarnih rok-zvezda što su skiknule pre metamorfoze u ozija-tv-ozborna i tako tome slično... nešto u skladu sa pančlajnom fascinantong komada proze pod naslovom Perzefona & Had.
(autor mi sad za inat izmiče ali znaće bar Mića o kom to kiborg-orjentisanom komadu ovde zborim...)
:wink:

angel011

Koji beše pančlajn? Mislim da znam na koju priču misliš i da jeste imala dobar pančlajn, ali ne mogu da se setim koji je.
We're all mad here.

PTY

Tako nastaju legende.

Inače, jes da je to malko pre tvog vremena, ali, verujem da je bilo objavljeno u Siriusu... a Siriusi su, znamo to dobro, sad već legendarni, te stoga i danas aktuelni.

Mica Milovanovic

Persephone and Hades - Scott W. Schumack

Kod nas objavljena u Siriusu 70 iz aprila 1982, a ima je i u zbirci priča SF Galaksija iz 1989. Priča je originalno objavljena u Analogu (1973). Inače, to mu je jedina priča vredna neke pažnje...

At your service...
Mica

zakk

Quote from: "libeat"Tako nastaju legende.

Inače, jes da je to malko pre tvog vremena, ali, verujem da je bilo objavljeno u Siriusu... a Siriusi su, znamo to dobro, sad već legendarni, te stoga i danas aktuelni.
ne znam dal imadeš ovo,
na http://www.skola-hodosan.hr/iba/SF/index.htm ima lepo popisano šta je izišlo u SIRIUSu, može da pomogne u raznim prisećanjima :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

PTY

E, hvala obojici.
A znala sam za Siriusov index (ako se ne varam čak je i ABN učestvovao u pravljenju istog), samo nisam znala da ga ima dostupnog u e verziji.

zakk

Quote from: "libeat"E, hvala obojici.
A znala sam za Siriusov index (ako se ne varam čak je i ABN učestvovao u pravljenju istog), samo nisam znala da ga ima dostupnog u e verziji.
ovo je ABN-free trud. a ABN ima svoju nezavisnu studiju. bar kolko sam razumeo.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

PTY

Quote from: "zakk"
ovo je ABN-free trud.

:lol:  opako.

nego, kako bi bilo da se indeksiraju Monoliti?
ja ne znam ni koliko ih je bilo, sve zajedno...  :(

zakk

http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=2632
kako se ne sećaš OVOGA?

EDIT:
naravno da se sećaš,
a ja sam zaboravio kolko je teško ne smejati se na sve ono :D
i iskrčiti ABNove komentare dok ne dođeš do sadržaja broja  :x

PTY

mda.
na ono pre edita - odgovoram citatom jedinog čoveka čiju svaku izjavu bez griže savesti mogu da usvojim...

QuoteOvo nije bibliografski rad. Ovo su Acina nagadjanja...
Ali zabavna nagadjanja. Kao sto rekoh nekada davno, Acine bibliografije se mogu citati. Opasno je samo koristiti ih u bilo kakve svrhe...

A za ostalo je kriva ne toliko senilnost koliko lenjost... na primer, da me onomad nije mrzelo skrolovanje po kilometarskom bookmark našla bih i http://www.sfera.hr/sirius.html

Ali danas ne radim pa ...
:evil:

PTY

Quote from: "Mica Milovanovic"Persephone and Hades - Scott W. Schumack

Kod nas objavljena u Siriusu 70 iz aprila 1982, a ima je i u zbirci priča SF Galaksija iz 1989. Priča je originalno objavljena u Analogu (1973). Inače, to mu je jedina priča vredna neke pažnje...

At your service...

Sad kad kažeš da mu je to jedina priča vrednja pažnje... eto, ne čudi me bog zna kako, baš kao i za Cveće za Aldžernona. Istina, daleko je to od sofisticiranog pisanja, ma po čijim standardima, ali ipak, ima u njoj dovoljno ingenioznosti da nadoknadi te nedostatke autorovog neiskustva i, na momente istinski smarajućeg, egzibicionizma.
Plus, bio je to jedan od retkih komada sf proze baziran na moralnoj dilemi, ma kako mlitavoj... što valjda i objašnjava zašto se upravo te priče sećam i posle toliko godina, dok su neke druge, daleko elokventnije, odavno kliznule kroz memorijske rup(ic)e.   :oops:  :wink:

taurus-jor

Dropulić mi reče da će uskoro početi da prevodi najnoviji Simonsov roman, Terror, onaj o kanibalizmu kao posledici propasti ekspedicije Džona Frenklina u Severozapadnom prolazu, u drugoj polovini 19. veka. Jedna od najjezivijh priča o kojoj sam čitao kao klinac. Dropulić kaže da mu se Ilion i Olimp nisu dopali, a da je Terror puno bolji. Red bi bio da je tako, ako se uzme u obzir dugogodišnji kreativni post koji je u suprotnosti sa Simonsovim renomeom, kao i potencijal koji pruža priča o brodolomu brodova Erebus i Teror na severu Kanade. Bilo kako bilo, sprski prevod romana očekuje se pred Uskršnji sajam knjiga.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

milan

To je o kanibalizmu i ogromnom belom medvedu koji ih jede jednog po jednog...