• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amazon

Started by Bilja, 19-02-2003, 10:09:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bilja

Bas sam malocas balavila nad Amazon.co.uk sajtom. Taj njihov Comic section!!!!! Sve je fantasticno, toliko tih stripova zelim da imam.
Da li je neko narucivao preko Amazona, i to mislim na nekog iz Juge (jel se to jos tako zove?), sta ste kupili, koliko je kostalo, je li stiglo citavo i na broju, koliko ste cekali itd itd? Puno me zanima sve to.
Bilja
----------------------------------------@

Pajke

Quote from: "Bilja"Bas sam malocas balavila nad Amazon.co.uk sajtom. Taj njihov Comic section!!!!! Sve je fantasticno, toliko tih stripova zelim da imam.
Da li je neko narucivao preko Amazona, i to mislim na nekog iz Juge (jel se to jos tako zove?), sta ste kupili, koliko je kostalo, je li stiglo citavo i na broju, koliko ste cekali itd itd? Puno me zanima sve to.

Ja sam narucio preko americkog Amazona ove naslove:

David Boring (Daniel Clowes)
Music for Mechanics (Love and Rockets)
Jimmy Corrigan: The Smartest Kid on Earth (Chris Ware)
It's a Big World, Charlie Brown (Charles M. Schulz)

Sve zajedno sa postarinom me je izaslo oko 87 eura(narucio
preko prijateljice iz Hrvatske koja je narucila stripove
na svoju adresu i kasnije mi ih poslala). UK Amazon salje,
za razliku od americkog, u nasu zemlju pa sam preko njih
narucio par sveski Chester Browna. :)

Imas pravo da su za pojedine naslove iste cene ali velika vecina je ipak mnogo, mnogo jeftinija na americkom.(ako neverujes poslacu ti uporedno linkove da se uveris) :lol:  Ima i izuzetaka, recimo jedna od knjiga Malog Nema je bila za 50% jeftinija na UK Amazonu! :lol:

Djole

Pajke je u pravu za cene originala, medjutim postoje Titanova reizdanja poznatijih stripova koja su znacajno jeftinija (a verujem da ti je sve jedno da li na stripu pise DC/Vertigo ili Titan Books).
Ja sam inace narucio proletos Mooreov Whatever happened to the man of tomorrow za nekih 10 funti (cena mu je ovako 5 $, ako se ne varam) i stigao je za nedelju dana bez ikakvih problema.
(onda sam iz Mile High Comics narucio gomilu drugih stripova, i oni nisu uopste stigli... :cry: )
"THAT is why they call me The Decorator."

...(ex-Dv8)

Mozes i da narucis sa americkog Amazona, samo stavi province Serbia i country Greece i sve ce ti lepo stici. Provereno radi, ceka se oko 1 mesec ili manje :)

Bilja

Problem je sto na americkom Amazonu nema bas tih fantasticnih stripova koje sam nasla na UK, mada zvuci neobicno da u UK imaju taj Americki strip, a u Americkom Amazonu ga nemaju. Ili ga ja prosto nisam nasla...
Zamislite samo kako bi takva knjizara izgledala da postoji u nevirtuelnom obliku (a jel postoji?) onako ogromna. Pa jos da imam puno para da potrosim, gde bi mi bio kraj! Provela bih tamo jedno 3 dana bez hrane i vode i WCa.
Uzgred, pitala sam ih za placanje i ovo su mi poslali (salju u Jugu!) ali ja pojma nemam sta je postal money order niti payment card. Zna li neko? HEEELP!
Ide tekst:
1. Paying by cheque or postal money order

You can select "Pay by Cheque" on the order form, and send us a
personal cheque (payable to Amazon.co.uk) or money order in GB Pounds
for the amount of your order. Please note that currently we are only
able to accept postal money orders or cheques denominated in GB
Pounds and drawn on a UK bank. Unfortunately, we are not able to
accept Eurocheques.

Paying by cheque does slow down your order somewhat, as we do not
order your items until your cheque is received, and we do not
dispatch the items to you until your funds clear. If you are in the
UK, paying by personal cheque typically delays your order about a
week or two.

2. Calling in or faxing your payment card number

We have a way for you to use your card without ever having to enter
the complete number on the Internet. When filling out the order form,
you may enter just the last five digits and the expiry date of your
payment card on the order form. This guarantees card security, and
gives us a way to track your order. After submitting your order, you
can then call or fax us to give us the rest of the card number. You
can do this even if you can not use our secure server, and your card
number will be totally protected.
Bilja

Bilja

U stvari, imaju to i na americkom (sad sam nasla) samo sto su to druga izdanja od onih koje sam trazila. Imam kolekciju Elf Quest pa hocu da je upotpunim. Oni imaju neke drugacije knjige i nesto malo su skuplji od Britanskog Amazona, mada imaju polovne knjige za malo para. Ali opet, u pitanju je drugaciji format i izdanje.
Bilja

Pajke

Quote from: "Bilja"Problem je sto na americkom Amazonu nema bas tih fantasticnih stripova koje sam nasla na UK, mada zvuci neobicno da u UK imaju taj Americki strip, a u Americkom Amazonu ga nemaju. Ili ga ja prosto nisam nasla...
Zamislite samo kako bi takva knjizara izgledala da postoji u nevirtuelnom obliku (a jel postoji?) onako ogromna. Pa jos da imam puno para da potrosim, gde bi mi bio kraj! Provela bih tamo jedno 3 dana bez hrane i vode i WCa.
Uzgred, pitala sam ih za placanje i ovo su mi poslali (salju u Jugu!) ali ja pojma nemam sta je postal money order niti payment card. Zna li neko? HEEELP!
Ide tekst:
1. Paying by cheque or postal money order

You can select "Pay by Cheque" on the order form, and send us a
personal cheque (payable to Amazon.co.uk) or money order in GB Pounds
for the amount of your order. Please note that currently we are only
able to accept postal money orders or cheques denominated in GB
Pounds and drawn on a UK bank. Unfortunately, we are not able to
accept Eurocheques.

Paying by cheque does slow down your order somewhat, as we do not
order your items until your cheque is received, and we do not
dispatch the items to you until your funds clear. If you are in the
UK, paying by personal cheque typically delays your order about a
week or two.

2. Calling in or faxing your payment card number

We have a way for you to use your card without ever having to enter
the complete number on the Internet. When filling out the order form,
you may enter just the last five digits and the expiry date of your
payment card on the order form. This guarantees card security, and
gives us a way to track your order. After submitting your order, you
can then call or fax us to give us the rest of the card number. You
can do this even if you can not use our secure server, and your card
number will be totally protected.

Ja mislim da odavde mozes placati samo drugom varijantom, a za to ti treba Visa kartica, ili bilo koja koju primaju na doticnom sajtu. Ako je ti nemas onda nadji nekog ko ima pa neka ti pomogne... :lol:  :lol:

Djole

Quote from: "Bilja"Zamislite samo kako bi takva knjizara izgledala da postoji u nevirtuelnom obliku (a jel postoji?) onako ogromna. Pa jos da imam puno para da potrosim, gde bi mi bio kraj! Provela bih tamo jedno 3 dana bez hrane i vode i WCa.

Stauf Facher u Bernu, CH.  Cetri sprata plus podrum sa stripovima.
I ja. :wink:
Verovatno bih kosti ostavio tamo da me nije bivsa devojka izvukla polumrtvog...
Inace, ako imas kreditnu karticu (preporucujem Deltin Standard Master Card, provereno funkcionise), bolje ukucaj preko neta, nego da saljes postom svoj broj...
Neprimenljivo ovde, ali ipak interesantno: 1997. sam se, probe radi, pretplacivao na Amazing Spider-Man, i to uradio tako sto sam poslao pare za pretplatu u koverti (iz Nemacke, ne odavde). I Marvel mi je slao stripove!
Vecina je cak i stigla...
"THAT is why they call me The Decorator."

Bilja

Raspitala se o Visi i Master CArd. Prilicno komplikovana procedura i dugo se ceka, a moras i da uplatis min 200 evra da bi ti za mesec-dva uopste odobrili karticu (odakle mi 200 E?). Ako cu narucivati knjige oko par puta godisnje, koliko mi se to isplati?
Moras da cekas da ti otvore deviznu, pa da cekas par meseci da ti odobre karticu...  :shock:
Eto, sad covek teze dodje do knjiga nego do kokaina. Nije da sam probala da nadjem kokain, ali pretpostavljam da nije toliki problem  :)
Uostalom, mogla bih da pitam vlasnike knjizara u gradu, ako idu u inostranstvo po robu, a mnogi to rade, da mi donesu nesto. SAmo ce mi to masno naplatiti...
Samo kad bi nas "Prostor" imao malo vise stripova... :roll:
Bilja

dejann

Danas sam saznao da poslednjih nekoliko meseci Raiffeisen banka izdaje VISA Virtuon karticu koja se moze koristiti iskljucivo za placanja preko Interneta. Koliko sam uspeo da pohvatam potrebno je otvoriti devizni ziro racun sa min 20 eura (depozit koji mora stalno da stoji) i podneti zahtev za dobijanje kartice. Kartica se dobija za 5-7 dana, a pocinje da funkcionise od 1. sledeceg meseca. Clanarina je broj_meseci_vazenja X 50din. Broj meseci vazenja je 3-15. Planiram da sutra skoknem do banke.
I caught a petal fallen from cherry tree in my hand. Opening the fist I find nothing there.

Bilja

Hvala na informaciji, Dejanne. Provericu to sto pre.
Sta ce biti ako se totalno upecam na Amazon, pa ne mogu da prestanem da narucujem?  :?:
U stvari, to se ne moze desiti jer kako stoje stvari sa nasim postama, mozda mi ni prvi paket uopste ne stigne nikada.
Bilja

Pajke

Quote from: "dejann"Danas sam saznao da poslednjih nekoliko meseci Raiffeisen banka izdaje VISA Virtuon karticu koja se moze koristiti iskljucivo za placanja preko Interneta. Koliko sam uspeo da pohvatam potrebno je otvoriti devizni ziro racun sa min 20 eura (depozit koji mora stalno da stoji) i podneti zahtev za dobijanje kartice. Kartica se dobija za 5-7 dana, a pocinje da funkcionise od 1. sledeceg meseca. Clanarina je broj_meseci_vazenja X 50din. Broj meseci vazenja je 3-15. Planiram da sutra skoknem do banke.

Tacno, sad sam proverio na njihovom sajtu.
Evo linka za zainteresovane:
http://www.raiffeisenbank.co.yu/srpski/index.html
Eto Biljo, tebi je jos olaksana stvar jer si iz Novog Sada!  :lol:

Truba

ja pokušao kupovati neke filmove preko amazona
sa hakerisanim brojevima(valjda se tako kaže) koje je prijatelj negdje nabavio

naravno nijedan broj nije funkcionisao :x

otada ne vjerujem amazonu
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dejann

U petak sam bio u Raiffeisen banci, otvorio devizni račun i predao zahtev za izdavanje kartice. Trebalo bi da je dobijem u sledećih desetak dana.
I caught a petal fallen from cherry tree in my hand. Opening the fist I find nothing there.

Bilja

Quoteja pokušao kupovati neke filmove preko amazona

naravno nijedan broj nije funkcionisao

Hmmmmmm  :?:
Bilja

Anonymous

Quote from: "komunjara"ja pokušao kupovati neke filmove preko amazona

naravno nijedan broj nije funkcionisao :x

otada ne vjerujem amazonu

Ovo je za mene samo plus za Amazon. :!:

dejann

:oops: Zaboravih da se ulogujem malopre.