• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Muzika clanova ovog foruma....

Started by Nyarlathotep, 21-09-2006, 04:58:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

lou benny

Quote from: Meho Krljic on 24-08-2009, 10:51:22
Siluješ ga kao braća u getu neku zalutalu plavušu. Zanimaće me da čujem verziju sa pravim bitom + pretpotavljam da ćeš negde da se izdupliraš/ tripliraš. Ambiciozno i brzo, meni se to sviđa ali valja egzekucija da se perfektuira.

ma da, u regularnom snimku ima svega, du/triplexa, prasećih/pretećih vokala ali sam u toj regularnoj verziji krući na beatu jer mi je malo nadrkaniji delivery. ali u ovoj je ideja bila da izbacam sve iz jednog tejka i da budem smooth što više i nije toliko trip u brzini koliko je u prelazima iz takta u takt, prelazima iz doubletimea u normalnu brzinu i obrnuto a sve to uz održavanje tog swing momenta sa odlascima u off-beat i vraćanjem on-beat.

trip mi je bio da prvi put u istoriji rapa na "bhs jeziku" :s neko isfura flow koji imaju andre i big boi u "elevators" (posebno big boi u 2. strofi) a da opet strofa ne oskudeva u zabavnim prijavicama.

Outkast - Elevator (Me & You)

edit: ovo je pravi jazz rap a ne rap koji ima jazz semplove!!!
put duha sa sekirom je zaobilazni put

Meho Krljic

Shvaćeno, shvaćeno. Sinkope i sve to. Poštujemo. Treniraj.

lou benny

hohohohohioiooaoaa smooth odjeb :D

Meho Krljic

A, me, ne, nije, nije stvarno. Mislim, shvaam nameru i, kako sam gore već napisao, mislim da treba malo da se usavrši egzekucija. I sam kažeš da finalna verzija zvuči nešto drugačije tako da, mislimo isto!!!

crippled_avenger

Žika je potpuni seks simbol. Mi u Nimanijima računamo na njega kao na frontmena da privuče ženski deo publike.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Milosh

Quote from: crippled_avenger on 24-08-2009, 17:08:45Mi u Nimanijima računamo na njega kao na frontmena da privuče ženski deo publike.

A ko će da privuče onaj muški?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

Pa muški će da privuče naša pevačica, naravno. Ona će privući i neki procenat ženske publike koje će se identifikovati sa njenim pesmama.

---

meni su shozo i ghoul u nišu rekli da vi mene ovde svojski zajebavate, i da se moram vratiti na forum ne bih li razbandao bandu.

dakle, sram vas bilo! čoveku narušenog zdravlja i mentalnog stanja ovde spočitavate nekakav seksepil i nekakvu dušu. i još ti, meho, od svih, našo da se hvališ kako si sviro "i nogama". pa to je kao kad mister bin dođe kod onog čoveka uvijenog u gips i maše rukama i nogama na sve strane!

što se tiče identiteta, zakkče, priznajem da si u pravu. mada mi je srce zaigralo kad si nabrojao sve ove divne ljude i pre svega frontmene, pošto bih ja hteo da budem svi oni. bar na prvom albumu velebita. posle ćemo otići stranputicom joy division i pekinške patke i praviti samo mračne i depresivne pesme pune bas rifova.

a cilj nimanija je da napokon učestvujem u orgijama. e, tu će biti svega.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

acaciA

ups! :lol:

Shozo i Ghoul su mnogo bezobrazni.

ja sad odoh da se sakrijem, i nećete me više videti ovde.  8-)

Meho Krljic

Quote from: Zika Kisobranac on 26-08-2009, 14:20:23
i još ti, meho, od svih, našo da se hvališ kako si sviro "i nogama".

Uvek možeš da se tešiš time da ti zapravo nešto i znaš da sviraš tu gitaru (i da pevaš) a da ja ništa ne znam da sviram te bubnjeve, džaba funkcionalne noge...

Роланд Десчејн

Вазда се напијем и отимам микрофон али није ме нико снимао, ваљда.... Ако буде какав линк, будем га метнуо

crippled_avenger

Nimaniji će prvo na Sagiti obelodaniti svoju prvu pesmu za javnost, sa kojom počinje uvod u najavu našeg prvog albuma DEVOJKE MASOVNOG UNIŠTENJA.

Reč je o obradi jednog zaboravljenog klasika.

http://www.mediafire.com/?sharekey=fa397d829ad791c6aaca48175a79d1c3e04e75f6e8ebb871

lou benny

Meho Krljic

Toliko '80s da ja ovo ne mogu ni da podnesem da slušam.

crippled_avenger

lou benny

ih! prestižete vi sevdaha nema greške... mislim da kepa nije baš ljubitelj sevdahovog talenta iako je sam sevdah jedan od najviše pop i jedan od produkcijski najjačih koji su se pojavili na toj listi

crippled_avenger

Pazi, mi držimo osmo mesto a Svedah napreduje. Znači prodali ste se, lou benny!

lou benny

izgleda da jesmo a da sam ja istovremeno postao koštunica u ekipi  :(

crippled_avenger

Ako te Sevdah neće, uzećemo te mi :) Da igraš, kao W-Ice

---

Velebiti, skidanje za dž, najuspešniji snimci s proba, ljubavno pismo azri, pastirski pank, četvorica iz rume:
http://www.zshare.net/download/73616007a42b0a9b/

ne mogu da utovarim na rapidshare, malo rukah malena i snaga, ako može i oće neka čika meho utovari.
a malo smo sredili i myspace profil. jašta.

Meho Krljic

crippled_avenger

crippled_avenger

Nimaniji su u kući.
Prva pesma sa albuma "Devojke masovnog uništenja" sada dostupna za download i druge zločine.
Bila je na ovom topiku i ranije, ali ovo je malo zvaničnija varijanta.
Reč je o obradi singla grupe Max & Intro iz 1985. godine.
http://nimanis.bandcamp.com/track/beogradska-devojka

DušMan

Mrzi me da slušam onu staru verziju što je visila ovde, ali ovo mi zvuči puno bolje iz nekog razloga. Vidim da je album najavljen za kraj godine. Jedva čekam.  :)
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

crippled_avenger

Na www.nimanis.bandcamp.com možete naći i Nimanifest koji je zabeležio Žika, Kardelj našeg malog muzičkog kolektiva.

lou benny

uuuu baš gotivno zvuči ova verzija beogradske devojke! prostranija je

crippled_avenger

I praktično svetska premijera jednog potpuno drugog lica Nimani Teenage Riota

http://nimanis.bandcamp.com/track/devojka-sa-divxa

lilit

mene ovo negde podseca na rani denis & denis. :)

btw, sta se desava sa velebitima? misli li neko tu da pogura izdavanje albuma ili cete i dalje da se prenemazete?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Polako bre, još se to vežba, još se traži pravi identitet pa čak i postava. Kao mali privju evo jedne od novijih pesama u kojima imamo i

a) (ženski) bek vokal

b) (ženske) klavijature

http://rapidshare.com/files/378503880/Cekajuci_snegove.mp3

Malo me stra da se ne izgubimo u širini ideje, ali generalno, zabavno je

lilit

Quote from: Meho Krljic on 21-04-2010, 20:33:50
Polako bre, još se to vežba, još se traži pravi identitet pa čak i postava. Kao mali privju evo jedne od novijih pesama u kojima imamo i

a) (ženski) bek vokal

b) (ženske) klavijature

http://rapidshare.com/files/378503880/Cekajuci_snegove.mp3

Malo me stra da se ne izgubimo u širini ideje, ali generalno, zabavno je

Stvar je zanimljiva, ima dobar ritam. Ono sto mi se ne svidja je sto se boja zenskog bek vokala nikako ne slaze sa bojom Sexy-Zika  :lol: glasa. Imas li negde ovu stvar bez bek vokala, bas me zanima kako bi zvucalo? Zenske klavijature su cool, eto jos jednog omaza. :)

Meho Krljic

Ima negde.. recimo ovde:

http://rapidshare.com/files/378575446/02._Cekajuci_snegove.mp3

Pazi, uzmi u obzir da je za ovu što je pevala i ovu što je svirala klavijature to bilo prvi put da izvode pesmu, tako da se mnoge nesavršenosti mogu očekivati...

Meho Krljic

Oh, nisam ni znao da je ovo neko okačio na JuTjub. Čudo je šta tonac sa internacionalnim iskustvom može da učini, skoro da zvučimo kao bend

Acroholia

Kao kontrast tome, evo kako zvučimo na domaćem terenu u Domu Omladine  :lol: :lol:

Acroholia

A evo i naš ceo prvi snimak, izašao na split singlu sa Intestinal Disease. Da nema JuTjuba trebalo bi ga izmisliti

Acroholia - Ecology Dying Of Disease 7'' EP (´92)

Savajat Erp

интересантно је да кад се овај снимак из Дома омладине гледа на јутубу, са стране излази, осим Канибал Корпса, још ваших песама и Сумрака(?), и Сузана Манчић са песмом Пукла тиква!!!  :mrgreen: :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Meho Krljic

Pukla, pukla, nismo imali probu godinu dana  :lol: :lol: :lol: Najviše zbog lenjosti, naravno.

Ne mogu da odolim, evo i kako Bethor obrađuje Napalm Death a sve provučeno kroz Acroholiu

Bethor-The Kill (Uvek Bethor Nikad Acroholia)

---

Velebiti live u pankerskom razmahivanju na oproštajnom koncertu u Skupljenu kod Vladimiraca & Šapca...

Velebiti - Žasu

Meho Krljic

xrofl xrofl xrofl

Super je montirano, mada se sinhronizacija raspada na momente. Posebno inspirisan potez je kada se sa kadra Slavkove žene kako đuska pređe na Slavkovu isusovsku fizionomiju dok svira. Siniša je umetnik  :lol: :lol:

lilit

ma ne zvuci ovo uopste lose.

kakav oprostajni koncert i kakve to cvike zika ima?

---

jeste, sinhronizacija zajebava jer smo zvuk snimali odvojeno, direkt sa miksete. otić ću ja kod sinka marinka pak ćemo popraviti... inače, slavko je apsolutna zvezda ovog videa, ima na početku trenutak kad svira bas kao da uleće u finiš trke na sto metara. dobar je i rez sa tebe na čuvenog cikija, vladimiračku legendu, kako svira air drums (ciki je posle izveo dve pesme smf-s u a capella maniru sa grind core modulacijom glasa) :) ma pizdarija totalna.

inače nam je oproštajni koncert do daljnjeg, pošto ja odoh da raskrinkavam hrvatsku državnu bezbednost, a basista da podiže čileansku revoluciju. cvike su od februara, prepiso neurooftalmolog, veli, ne boli te glava od tumora mozga već te glava boli što ne vidiš dobro

lilit

:lol:

ajde onda srecno i paz sta radis. cvike ce posluziti u tu svrhu. bas tamo, juce, drugaricu mi uhapsise dusmani, odnela je 3 policajca do marice, sad je kod sudije za prekrsaje, a volela je da lezi po ulicama gde ne treba i peva: kada zagreb izranja iz sna.

---

nacisti oduvek udaraju na varšavu

zakk

Quote from: lilit_depp on 21-07-2010, 16:10:41bas tamo, juce, drugaricu mi uhapsise dusmani, odnela je 3 policajca do marice, sad je kod sudije za prekrsaje, a volela je da lezi po ulicama gde ne treba i peva: kada zagreb izranja iz sna.
"Prosvjed za Varšavsku"?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lilit

da, da, to je u pitanju, a zika je problem, ko i vazda, sazeto izneo. :).

a ni ona nije luda, stavila cvike i sesiric, a tri zgodna momka je nose. :lol:

zakk

To je pogolema svinjarija. Nisam uopšte siguran da ovde ne bi prošla.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Savajat Erp

Бенд Спакс, чији сам врли члан, поставио је напокон на јутјуб једну студијски испеглану ствар, па баците поглед, пљувачки комантар, стидљиве похвале или шта већ.
Упозорење: ово би се могло назвати реп-баладом са гитарским испадима, чисто да понеко, ко се зајебе да погледа, не буде изненађен...

SPAKS - ja tebe cekam (Serbian Rap)

Meho Krljic

Dobro je ovo, samo ja MRZIM rep balade. Više mi se, daleko više sviđa Moj grad,moja krv.

Savajat Erp

ни ја нисам био најсрећнији чињеницом да испадамо одмах са тзв. реп баладом...то је проклетство бендова/група у којима влада демократски начин одлучивања!  :lol:

Meho Krljic

Takvi bendovi retko potraju  :lol: Ali kako rekoh, ova druga pesma je znatno više po mom ukusu. Trebalo bi vi, Sajsi i Iskaz da se udružite i napravite asocijaciju gitarskih rep bendova, da budete zajedno jači itd.

Savajat Erp

само још мало афирмације и стварамо нови покрет, пан-гитарскирепизам! ко није са нама против нас је!  :lol:

morbius

Ovog meseca sam poručio i stigla mi je iz Nemačke moja prva hromatička usna harmonika, čime sam verovatno postao prvi Srbin koji svira ovaj instrument. Brzo sam je zagotivio, zvuk ima neki džez šmek, baš sam se iznenadio koliko dobro je zvučao "Summertime" kad sam ga odsvirao. Snimiću jednom kad se trgnem iz lenjosti, pa ću okačiti na Youtube.
Why me?