• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Muzika clanova ovog foruma....

Started by Nyarlathotep, 21-09-2006, 04:58:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Nyarlathotep

Ako se bilo kod od clanva ovog foruma bavi bilo kakvim muziciranjem ne bi bilo lose da ovde postuje link ka njegovoj/njenoj/njihovoj online muzici (maticni sajt, Soundclick, MySpace itd). Nije bitno koji zanr, nije bitno kakav je kvalitet snimka, niti starost materijala (mozda neko od starijih rokera ima koji neotkriveni biser iz mladosti), bitno je da stvari budu autorske, a ne obrade. Isto tako, nije bitno da li se radi o zivoj svirci benda, studijskom snimku benda, ili kompjuterski aranziranoj muzici pojedinca. Bitno je da se malo zezamo ako ovo prodje...

Poenta je jasna, opustena i otvorena kritika neafirmisanih autorskih stvari.

Ja mogu postovati link za tri moja neozbiljna benda (1. dub-rock, 2. alter-noise-postrock, 3. jazz-rock-funk-blues, sva tri su manje vise zajebancije) sa kojima uglavnom iznova iprovizujem teme na razne tripove, ili mogu postovati neke stvari koje zbudzih usamljen na mom kompujteru. Sve ovo sam ja odavno postovao na forumima (domacim i stranim) specijalizovanim bas za muziku... odredjenim cak i za odvojene zanrove.

No, ajde, da ne ispadne da se nesto promovisem, kenjam ili navaljujem sa dosadnom temom, necu to sada uciniti, sem ako nekog bas ne interesuje.

Mene, licno, zanima da li se jos neko odavde iz fantasticnog fandoma bavi muzikom, kako i koliko. Znam za Spidera, Darka i JBa sta su radili vezano za muziku i za klub... upoznat sam i sa sjajnim i obimnim muzickim delom Nikole Vitkovica, poput ostalih ljubitelja alternativne lo-fi elektronike, verujem.

Mozda neko od preostalih sf/h/f geekova ima nesto da podeli.

Ova tema ni jednom nije pokrenuta od nastanka samog sajta, i mozda ce biti cisti promasaj, a mozda se zacne i neka kreativna saradnja, razmena misljenja, ili sta god pozitivno.

pozd.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

crippled_avenger

Jel se racuna kad pises stihove...?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Mixitron M. Storm

Nešto mi se čini da bi morao i da ih otpevaš da bi upali u konkurenciju. (kvalitet snimka, muzika)

otaku

Quote from: "crippled_avenger"Jel se racuna kad pises stihove...?
Daj! Mene zanima  :)
Proooobaj da u glavi budes sam

crippled_avenger

Ne, ne, mislim na otpevanu & snimljenu muziku u kojoj sam učestvovao sa stihovima, ne mislim na neku jalovu kućnu skribomaniju, samo snimci...

Mixitron M. Storm

Pa to prilično odgovara opisu...

Nyarlathotep

Quote from: "crippled_avenger"Ne, ne, mislim na otpevanu & snimljenu muziku u kojoj sam učestvovao sa stihovima, ne mislim na neku jalovu kućnu skribomaniju, samo snimci...

Naravno!
Bacaj.

Tex Murphy

QuoteNaravno!
Bacaj.

Ju!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Nyarlathotep

Quote from: "Harvester"
QuoteNaravno!
Bacaj.

Ju!

Bacaj, u smislu - bacaj link! Da ne bude zabune.  :!:

Aj' da ja prospem par linkova ka mojim brljotinama.
Da bi ste poslusali odredjene stvari morate se registrovati na Soundclick, jbg, ali takva je procedura.

Da krenemo redom, jedan po jedan bend, da ne opterecujem previse, a vi slobodno ospite paljbu, bolje ikakav komentar, nego  nikakav:

Imaginary Time Path Integrals

http://www.soundclick.com/imaginarytimepathintegrals

Ova muzika je produkt dugogodisnjeg prijateljstva oslikanog u lepim trenucima razbibrige. Sve stvari koje smo snimili su cista improvizacija vodjena intuicijom i prepustanjem (doduse, mnoge teme u ovim stvarima su bezbroj puta improvizovane). Znaci, nismo bend koji nesto obecava, niti svesno namerava to da uradi (mada smo toliko u zivotu srali i sanjali o svemu tome, ali nam je drugarstvo nekako uvek gutalo disciplinu i samosvesni progres). Znaci, ovo nije snimano da bi se drugima prosipalo kao gotova muzika, vec da bi nama zabelezilo tokove nase svirke. Bez obzira na to, nije me sramota da sa ljudima podelim ove snimke u nadi da cu dobiti konstruktivnu kritiku.

Sve ovo su sirovo snimljeni snimci zivog dzemovanja na basu, gitari i midi bubnjevima. Sve ovo smo nas trojica kad ne gledamo filmove, cepamo igrice ili balavimo nad muzikom. I tako je vec godinama, godinama i godinama. Ovo su potpuno instruMentalne stvari i ja sa vama sada delim momente naseg drugarstva u mp3 formatu.  

Postovao sam pesmice koje su sasvim razlicite i potpuno variraju u medjusobnim odnosima: od sporog, emo-dzezi ljuljkanja LAGANEZE (jedna od najiskrenijih i meni najdrazih); atmosfericne skice THREE ABOVE THE EAST, podsvesnog i kilavog omaza velikim uzorima Mahavishnu Orchestra tj. VISHNU MAHA; trzavih nebuloza prljavog schizo bluza u SWALLOW THAT BLUES SLIME; crossovericne emo stvarcice KINDRED SPIRITS; naseg epskog, na momente retardiranog, dugometraznog prvenca INNER SHELTER ODYSSEY.

Nyarlathotep

Mala napomena za one koji me ne poznaju najlicnije - ja ovde sviram el. gitaru (kao i svuda ostalo, sem jednog perioda u Zemlji br. 9, gde sam drndao sint).:lol:  :lol:

Jake Chambers

Hm... ja imam samo par snimaka mog hora nekih mojih kompozicija... čekam još uvek od drugih horova da mi dostave snimke sa koncerata na kojima nisam bio...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Nyarlathotep

I sta cekas?
Sharuj sa drugarima. 8)

Jake Chambers

Errr... ajd sačekaj dan dva da prebacim u mp3...

Tex Murphy

Njarlatotepe, dok čekamo ovog Bosanca da prebaci svoju stvar u MP3, reci mi koji su ti muzički uzori, šta slušaš i tome slično. Ako se dobro sjećam onih topika sa elektronskom muzikom i solo dionicama, čini mi se da imamo relativno sličan pogled na muziku, pa će biti interesantno da čujem tvoje muziciranje (naravno, tek za desetak dana, jer sam već skoro ispucao kvotu za download).
Genetski četnik

Nyarlathotep

Quote from: "Harvester"reci mi koji su ti muzički uzori, šta slušaš i tome slično.

Dragi Harvester (of Sorrow),
zajebano pitanje, toliko toga, od 11. do 16. god. sam bio iskljucivo metalac i mainstream hard rocker (od NWBHM do Progressive Death tripova), sa 16. sam zakacio Pink Floyd, King Crimson, Weather Report, King Tubbya, FSOL, nesto kasnije Slint, Tribal Tech, MMW, Ground Zero, Aphex Twina, Can, Tortoise, Kyuss,  etc... i tada sve ode na sve strane... od 20. do danas (27) je svestrana konfuzija zanrova, perioda, rasa, boja i muzickih oblika.

Avaj, mrzi me da pisem sve sto slusam, ali nabacu sve koji mi trenutno padnu na pamet. Bez ikakvog reda - prioriteta. Svi su oni moji uzori i ostavili uticaj u nekom smislu - manje ili vise:

Weather Report, John Scofield, Shakti, Mahavishnu Orchestra, John McLaughlin, Bill Frissel, Captain Beefheart, Sun Ra, Jimmy Hendrix, King Crimson, Can, Brian Eno, Led Zeppelin, Rainbow (samo sa DIOm), Medeski Martin & Wood, Alex Skolnick Trio, Dave Holland Quintet, Erik Truffaz, Esbjorn Svensson Trio, Gutbucket, Miles Davis, Return to Forever, Frank Zappa, Tribal Tech, Jing Chi, John Zorn, Dave Fiuczynski, Bill Laswell, Bowery Electric (najraniji period), Oziric Tentacles, The Cinematic Orchestra, Vince Mendoza, Thelonious Monk, Flanger, Burnt Friedman, HIM, Soil & 'Pimp' Sessions, Marko Djordjevic, Jaga Jazzist, Keziah Jones, Beastie Boys, Faith No More, Pantera, Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath, Kuyss, Mr. Bungle, Naked City, Painkiller, Death, Cynic, Atheist, Megadeth, Janes Addiction, Sepultura, Tool, Helmet, RATM, Primus, Henry Rollins, Zenzile, Bob Marley, King Tubby, Augustus Pablo, The Clash, Bad Brains, Autechre, Aphex Twin, µ-Ziq, Squarepusher, FSOL, Fugazi, Cold Cut, Red Snapper, DJ Shadow, Kraftwerk, Tangerine Dream, Urban Dance Squad, Otomo Yoshihide, Isotope 217, Tortoise, Joe Henderson, Cathedral, Voivod, Grand Magus, The Mars Volta, At The Drive, Tappa Zukie, Lee Perry, Ras Michael, Prince Far I, Jah Shaka, Prince Jammy, Scientist, TCDSS, High Tones, Teledubgnosis, Sonic Youth, Bardo Pond, Shining, Blind Idiot God, Praxis, Bras Knuckle Surfer, Boris, Screaming Headless Torsos, Pole, Do Make Say Think, Deadbeat...

...bla.bla.bla

---------------------------------------

To je ukratko to, otprilike... valjda, mada uvek izlecu novi tripovi.
Inace, ne mroas da skidas stvari sa Soundclicka da bi poslusao - postoji stream za 56k i za jacu vezu (razlika je i u kvalitetu snimka, naravno).

pozd!

Tex Murphy

Cool! Poslušaću prvom prilikom. A ako ikad bude nešto od mog muziciranja, ćete da budete prvi obaviješteni.
Genetski četnik

detektiv Hamfri

Nyarlathotep

Vidim, izgleda da je malo ko zainteresovan za deobu misljenja o autorskoj muzici. To se vidi i na tvom primeru Hamfri - ja sam prvi koji tenutno skida tvoj fajl. Sledi komentar.  :wink:

Jake Chambers

Heh... ajd kasnije cu da instaliram Audiograbber na kompu tu u kancelariji i da napokon postujem moje stvari...

Truba

ja bih volio da sviram trubu... ili da pušem u rog  :!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Nyarlathotep

Ovako - svestan si sta si postovao, i ja takodje, te cu tome pristupiti kao tvojim kucnim lo-fi zezancijama, barem ja tako to shvatam - nema ljutis. :wink:  

Realno, ovo nije bitno, ali snimak ti je toliko prepun shuma... da to daje izvestan car citavom tripu. Stvarno su OK neke temice, a neke su skroz isforsirane, smuljane i nejasne, negde bas falsiras i ispadas, ali i to daje neku car, ali vidi se da osecas gitaru, da si slobodan i prepusten kad sviras - sto je vrlo, vrlo bitno!!!

Jbg, nisi sad Otomo Yoshihida, niti Keith Rowe, niti Frank Zappa (kratke sekvence sa Captain Beefheartovih ranijih albuma) (a ko jeste????), ali jasno mi je kakav si osecaj hteo da postignes i samo nastavi sa svirkom.

Nego, mislim, kad bi ovo potpunio razjasnio, sredio, izaranzirao, malo bolje uvezbao i nasao ljude koji razmisljaju kao ti (ili malo uz pomoc kompa sam izaranzirao) - mogao bi da radis zanimljive avant folk tripove u ovom fazonu. Da li si nekada svirao sa jos nekim, ili samo sam kod kuce?

Nyarlathotep

Quote from: "Yamakomi"ja bih volio da sviram trubu... ili da pušem u rog  :!:

To, "voleo bih" - ne priznajem, kenjas...  :wink:
Ako bi vec voleo, to znaci da i sada zelis, a ako zelis - sto to ne radis???
Nema opravdanja za ne-muziciranje. To je bar svakome dostupno, i sasvim je licno, te ni od koga, niklada ne moras da zavisis i nikada nista ozbiljno ne moras da uradis, samo licna uzivancija ostaje zagarantovana. :lol:  :lol:  :lol:

detektiv Hamfri

Quote from: "Nyarlathotep"Da li si nekada svirao sa jos nekim, ili samo sam kod kuce?
Svirao sam svojevremeno s nekim postmodernim hipicima ali ne sećam se da je nesto bitno memorabilno izaslo iz tog vremena, to je bio kucni bend gde se svirka svodila na sedenje u foteljama i eksperimentisanju sa nekim zvukovima, tehnikama snimanja i trajalo je dok mozak ekipe nije dobio decu i polako izgubio interes nad menedžiranjem i suportiranjem preostalih individua. U to vreme muzička preokupacija mi je bilo kolažiranje zvukova i kakofonija a inspiraciju sam crpio od nekih teško slušljivih stvari tipa Lennonove Revolution #9 ili Two virgins, Life with the Lions... posle sam snimao neke smijurije sa svojom bivšom na klaviru, ili smo se dobili u nekom placu probavali sastaviti Texas radio & the Big Beat ili nešto slično. Sa melodikom sam se sreo tek kasnije, kao i sa elektronikom, pa tako na komjputeru imam dve do tri stvari koje su aranžmajski malo sređenije, mada je kompozicija tu još uvek plod improvizacije udri iz prve i te stvari su nastale uglavnom u saradnji sa prijateljima koji nisu muzičari. Imam tu nekih dobrih zajebancija, a snimci kao ovi ambijentalno solistični pre su iznimka nego pravilo. Voleo bi da više sviram gitaru ali pravo da ti kažem ne umem je baš naštelovati... usput hvala na kolegijalnim komentarima, jasno mi je da su ovi retkost jer ipak pretpostavljam da su u ovom cyber kutku članovi ipak više orientirani na pisanje nego na sviranje, a i dobro, najmanje nam se fali da narodnjaci počnu rokerima objašnjavati kako se pravi recimo orkestracija.

Jake Chambers

Pa... NEKI narodnjaci to NEKIM rokerima itekako mogu objasniti :lol:

Tex Murphy

Čisto da se razjasne stvari, ja ne skidam muziku isključivo zbog nedostatka prostora za download (tj. ispucavanja kvote), al to će brzo bude riješeno.  :)
Genetski četnik

Jake Chambers

E 'vako...

Ova prva stvar je proizvod mog igranja programom Music Maker. Techno-Trance-Dance-štagod, i naravno zvuči potpuno kao ono što sam ja sam slušao devedesetih. Btw, to je super programčić, koji recimo ako si sve vreme radio u Techno-stilu sve što ubaciš iz drugih stilova prilagođava zadatom tempu. Tako recimo u već nekoliko taktova odmaklog technoa ubaciš bubnjeve iz hip hopa i dobiješ u stvar RnB... lepo, lepo.

http://rapidshare.de/files/35040732/Hit.mp3

E da, nije baš završena stvar, zato se naglo i prekida,a pred kraj sam koristio već svih 16 ponuđenih kanala.

Sledeće je nešto sasvim drugačije. 2002 mi je poginula, odnosno posle dve nedelje umrla od zadatih povreda pri saobraćanoj nesreći, veoma draga prijateljica iz škole. Ja sam joj komponovao parastos koji je premijerno izveden 12.07.2003. na festivalu Horovi među freskama u Galeriji fresaka  u Bgd, što je u stvari bilo zatvaranje. Te večeri je nastupao hor u kom ja pevam, odnosno kako naziv fajla sam kaže Pevačko društvo "Mokranjac pri Hramu Sv. Save". Solisti su Branislav Jovanović (hor RTS), bas i Ivan Debeljak, bariton. Ovom prvom bih zabranio nastupe kao solisti, ali jbg, ne odlučujem ja. Dirigovala je Jelena Jež, koja je te godine dobila na dotičnom festivalu i nagradu kao najbolji dirigent. Hor je ovo pevao još u nekoliko prilika, pa i u Grčkoj na nekom tamo festivalu, na kom ja nisam bio. Nije mi se išlo. LOL.

http://rapidshare.de/files/35040483/12_-_Pevacko_Drustvo_-Mokranjac_pri_Hramu_Sv._Save-_-_Miljan_Tanic_-_Parastos_za_Maju_Malisevic__198

Nyarlathotep

Evo me, sve sa pivca iz nocne blejaze sa drugarima iz benda (ovog ovde postovanog).

Hamfri, vidim da imas osetljiv i probran muzicki ukus - super je to. Da, sto se tice improvizacija - od moje 18. godine, tj. od kako sam prestao svirati cisto samo heavy metal obrade sa bendovima ovakve orjentacije, malte ne sve sto sviram je cista improvizacija, ili je proisteklo iz ciste improvizacije. Mislim da je najiskrenije improvizacijom i opustenim pristupom najbolje roditi ideje, a zatim to malo srediti i smuckati u pravu smesu. Nemam pojma, tako kazu i Roger Waters, John Medeski, Miles Davis... a i ja tako osecam. Mada, jebiga, glupo je pricati ovako, generalno govoreci muzika je presirok i svestran pojam i svasta se tu moze provuci i desiti. Negde je cista improvizacija srz stvari, negde joj nikako nema mesta.

Jake, dragi druze, ne znam koji narodnjaci mogu kojim rokerima bilo sta objasniti - izuzev u slucaju da su ti rokeri, rokeri samo po frizurama i oblacenju.  :lol:

Super, drago mi je da je diskusija malo zazivela - a Jake ti si sutra na r(l)edu.  :wink:

He, he, vidim da ima poente pricati, te ako na bilo koji nacin prokomentarisete Imaginary Time Path Integrals (stvarno sam spreman sve sto je drugarsko da svarim... da svarim... he he lepo zvuci), postavicu linkove za druga moja dva benda ConcreteBlood Tribe (impro dub rock, sa post rock elementima) i JC Robotics (noise, alter post rock), kao i neke stvari koje sam radio na kompu (uglavnom minimalne i cisto improvizacijske ambijentalstine, psihodelije, dubove, ili sta god, da ne kenjam na prazno). Glupo mi je sad da postavljam linkove i da vas zatrpavam mojim pricama (kojih, vala, dosta ima), te ako budete zainteresovani mogu kasnije podeliti sa vama.

pozdrav svim ucesnicima diskusije, lurkeri nek suck-uju.
:!:  :!:  :!:

divča

...track 106 je kolapsirani bluz dostojan Loren Mazzacane Connors-a.
to je najveci kompliment koji mozes da dobijes od mene : )
Hemfri, voleo bih da smo nekad ranije  mogli da zasviramo  :lol:
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

Tex Murphy

Quoteuglavnom minimalne i cisto improvizacijske ambijentalstine, psihodelije, dubove, ili sta god, da ne kenjam na prazno

Liči li to imalo na ono što su povremeno radili Can, Kraftwerk, Tangerine Dream i slična bratija na svojim ranim albumima?
Genetski četnik

Nyarlathotep

Ne... jbg, iako volim pomenute bendove.
Ovo je vise u nekom Laswell free fazonu.

crippled_avenger

Pored svog tog proga, elektronike, ezoterije, evo malog parceta primenjene muzike. Power pop pesma DEDA za A3 gde sam pisao stihove... Malo sam posramljen sto nije prog.

Pesmu peva glumac Zlatko Rakonjac, muziku je napisao Igor Perovic iz Plejboja koji svira gitare i peva bek-vokale, bas svira Roman Gorsek iz Plejboja a bubanj Goran Milosevic.

http://rapidshare.de/files/35389133/Deda.mp3.html

DušMan

Podseti me na dobru staru Koalicijinu "Zasto me mrzis sto volim Seselja?".
Pitanjce, da li Vlade Tica i peva/svira u filmu ili samo glumi da to radi?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Nyarlathotep

Nema cega da se stidis Cripple... zika je zika. Zanr i fazon nije bitan, ako je kvalitet na nivou.
Iskreno, stvar je "n" puta bolje osmisljena, izaranzirana i odsvirana od one sprdacke obrade Negativa.   :(  

OK je, nije mi bilo neprijatno za cuti - naprotiv, sasvim OK deluje (djitre solidno prste za ovakvu ziku, ok je otpevano, ima neki svoj vajb), iako mi popadija zaista nikad bliska nije bila.

well.. I can't, can't... ergh.... resist:
Jesi li zaista toliko "zajeban" i volis Seselja?
Il' si "samo" ironican (nije mi poznat kontekst stvari kao soundtrack-a u filmu A3, naravno)?  

Hehe...
...pozdrav!  :!:

Nyarlathotep

Jake, druze, iskreno... za opelo skidam kapuljacu (kape ne nosim)!!!
Nisam neki znalac sto se tice duhovne muzike, te ti ne mogu komentarisati detalje - ali ovo je ozbiljno odradjen posao. Svaka cast, care!!!  :!:  :!:  :!:

Za "Hit" ti preporucujem "shift + delete" i pravi novi!  :cry:

Nyarlathotep

Quote from: "Nyarlathotep"Za "Hit" ti preporucujem "shift + delete" i pravi novi!  :cry:

Btw, ako ti terba neki ozbiljniji software - javi se!
Glupo da radis u tom Music Makeru - imam odlicne audio editore i aranzere i na tone prejebano kvalitetnih VST pluginova.

crippled_avenger

Quote from: "DušMan"Podseti me na dobru staru Koalicijinu "Zasto me mrzis sto volim Seselja?".
Pitanjce, da li Vlade Tica i peva/svira u filmu ili samo glumi da to radi?

DusMane, ti si jedini primetio da je rec o posveti Truloj Koaliciji. Potpuno je neverovatno da je pesma napisana, svirana, snimana i da niko nije provalio da je pesma posveta Koaliciji. A sve ukljuceni neki eksperti za rock, i stari i mladi. poceo sam vec da osecam frustraciju da niko nece provaliti sta je pisac hteo da kaze.

Svaka cast!

Inace, u filmu Tica ne svira stvarno, samo glumi...

Sto se tice pesme, nije da se stidim, nego je s jedne strane rec o primenjenoj muzici, dakle pisano sa funkcijom a ne radi izrazavanja intime, drugo, nije tako sofisticirano kao drugi komadi pa mi delovalo malo deplasirano.

Nyarlathotep

Ej, Cripple, ako su ti drugi komadi "sofisticirani", aj malo detaljnije prokomentarisi zasto i kako, ako stvarno tako mislis... a i ne moras, kako hoces; rekoh, cisto da malo razvucemo i produbimo pricu.

Sto se mene tice, ja sam domace muzike svesno hronicno nenaslusan - sem Presinga, Bjesova i ranih Darkvuda, nista me drugo nikada nije privlacilo. Tu ne racunam moje drage, stare prijatelje iz Fonografa, koji je, sto se mene tice, bio ubedljivo najveci bend na nasim prostorima, ikada.

Nema leba da ti ja provalim sto o Truloj koaliciji, ili o bilo kome drugom.  :wink:

crippled_avenger

Pa ja se slabo razumem u stilove izložene za sada na ovom forumu.

Moj ukus je dosta širok a opet vrlo pop-fetišistički i ne obuhvata pravce koje ste ovde izložili.

Recimo, Miljanov parastos je zaista impozantan. Ne razumem se u duhovnu muziku, ne znam kako sad to delo stoji u odnosu na kanon, druga dela, i šta ja znam, koje su tu već propozicije, ali meni ovo stvarno zvuči kao vrlo ozbiljno dostignuće. Svaka čast!

Jake Chambers

Quote from: "Nyarlathotep"
Quote from: "Nyarlathotep"Za "Hit" ti preporucujem "shift + delete" i pravi novi!  :cry:

Btw, ako ti terba neki ozbiljniji software - javi se!
Glupo da radis u tom Music Makeru - imam odlicne audio editore i aranzere i na tone prejebano kvalitetnih VST pluginova.

Ma ne radim to bre više... to je dok sam još imao živaca da se igram :lol: A ne znam šta mu fali, meni se baš sviđa :lol:
Kasnije ću se nakaniti da ispišem delove parastosa (zaboravih kad sam postovao)... što se tiče kanona, jeste u kanonu, jer imam i blagoslov za njega, a i delovi su izvođeni na raznim parastosima u crkvi (Đinđiću za 6 meseci recimo)... e sad, problem je što ja nemam više mnogo vremena da se bavim pisanjem, pa samo na brzaka ako mi nekad nešto naleti ubacim u komp. Ajd postovaću kasnije neke midije još koji još nisu izvođeni...
Kad je u pitanju položaj moje muzike u odnosu na savremene tokove srpske duhovne muzike, ona se nalazi u centru onoga što horovi, odnosno pevači i dirigenti vole, ali je za pojmove muzičkih "stručnjaka" zastarela. No mene, još gomilu drugih, crkvenih kompozitora, kao i horove za to zabole :lol: Ja se ne bavim matematikom i istorijom, već muzikom, a njen jedini zadatak je da bude lepa. To što bi neko od Oče naš da pravi savremeno delo koje je sve samo ne molitva, to je njegov problem (poslušati sva "duhovna" dela Aleksandra S. Vujića).
Kao što rekoh, parastos i druga dela su naišla na veoma pozitivan prijem i kod publike, ali i kod stručnjaka, i pored toga što ne prati "tokove". Mada, ja svakako mislim da duhovna muzika i ne mora da prati tokove, već pre svega osećanja samog kompozitora u odnosu na datu molitvu.

DušMan

Quote from: "crippled_avenger"DusMane, ti si jedini primetio da je rec o posveti Truloj Koaliciji. Potpuno je neverovatno da je pesma napisana, svirana, snimana i da niko nije provalio da je pesma posveta Koaliciji. A sve ukljuceni neki eksperti za rock, i stari i mladi. poceo sam vec da osecam frustraciju da niko nece provaliti sta je pisac hteo da kaze.

Svaka cast!
To samo govori koliko su ti "eksperti" neobrazovani.
Nego, pusti to... Gde je nagrada zbog prepoznavanja?  :wink:

Jake Chambers

Mislim da to nema veze sa obrazovanjem, već sa zainteresovanošću i ignorancijom :D

crippled_avenger

Bogami, zasluzio si nagradu!

Za onaj S.T.R.A.H. si izvisio onomad no valjda si ga u medjuvremenu nabavio, cime bih te mogao nagraditi?

DušMan

Naravno, nabavio sam S.T.R.A.H. ep, cak i nekakav demo sam nasao. Drago mi je da se secas.
Hmmm... toliko mogucnosti, toliko izbora... da li da trazim poznanstvo sa Mirkom, ili nekom drugom mladom glumicom, ulogu u sledecem filmovanom scenariju, dusu, nevinost? Oh, toliki pritisak.  8)
Nista, ako budes bio u prilici da imas dve karte za A3 sa kojima ne znas sta ces, seti se mene.

Meho Krljic

Jake, evo ja sa malim zakasnjenjem da ispunim obecanje i reknem koju o ovome sto si pravio. Za sada sam skinuo samo onu plesnu pesmicu, a rapidshare mi kaze da moram malo da popricekam za ovo drugo. Posteno.

Dakle, uh... Sto se tice ove prve kompozicije, pa da kazemo da je vise nego kompetentno napravljena. Mislim, nisam manje ni ocekivao od nekoga ko je ocigledno muzikalan. Sigurna ruka, dobro osmisljen aranzman, dobro razvijanje teme, profesionalno odradjen breakdown na 2.20, mislim, dobro ti to radis i definitivno bi mogao da zaradjujes od ovoga kada bi zeleo da akolitima i duhovnim potomcima Doktora Igija prodajes ovakvu muziku. Pogotovo sto si je napravio u programu koji je manje-vise igracka. S te strane cak i sam zvuk ima dovoljno kvaliteta, pa cak i na mojim usranim zvucnicima ovde.

S druge strane, dakle ne sa neke profesionalno-objektivne vec sa krajnje licne, meni se ovo ne dopada, mislim da je sama estetika veoma plitka, koristi sve moguce precice jeftinog pop-densa, od blago flendzovane sint-teme u drugoj polovini pesme, preko neverbalizovanih zenskih vokala pa do bubnjarskih kresenda na sve strane, ne samo da su ovo sveprisutni klisei ovog zana nego mi se i u startu ne dopadaju.

Eto...

Posto nije ljudski i lepo da samo kritikujem drugog a da ne omogucim da neko kritikuje i mene, evo linkova do par mojih, ah, polupokusaja. Mozes bar da se lepo nasmejes...

Pek Minik Melek:

http://rapidshare.com/files/504955/Pek_Minik_Melek.mp3.html

White Punk on Hope

http://rapidshare.com/files/506080/White_punk_on_hope.mp3.html

Primetices da je sve to dosta sirovo, primitivno i, ah, 'pankerski'... (Epitet koji je vazda bio pribeziste nemustih muzicara)

Meho Krljic

Evo, slusam i rekvijem za drugaricu koji si napisao i, ocekivano, ovde su mi utisci znatno povoljniji.

Naravno, ja nisam neki poznavalac duhovne muzike pa ne mogu da dam neko informisano misljenje, zato, evo nekoliko nabacanih impresija.

Svecani ton i melanholicni prizvuk su, reklo bi se, po defaultu cinioci jedne ovakve kompozicije, kao sto je i kontrast izmedju muskog soliste (uh, nisam pogledao kako se covek zove) sa svojim izgovaranjem molitve dok mu hor odgovara ponovljenim frazama. Ono sto mi se ovde dopada a sto je tvojih ruku delo je delikatan balans izmedju tradicionalne forme i pomalo 'novog' tumacenja u koje se sve harmonske strane moze otici. Ili ja to malo previse ucitavam, ipak ne slusam dovoljno savremene duhovne muzike da bih ovakve stvari znao sigurno.

Nije ni bitno, posto su meni u muzici tekstura i boja jednako (cesto i vise) vazni kao i sama 'naracija' (melodija, harmonija, ritam, aranzman), dopada mi se kako je snimljen ali i napisan odnos zenskog i muskog dela hora, kao i momenata kada hor prihvata temu koju solista zapocinje. Kompozicija ima prozracnosti ali i topline. Ja sam naravno navikao da slusam horske kompozicije koje su dinamicki znatno razbacanije i cesto skrecu u atonalnost pa mi je ova stoga sva nekako frazilna i nezna.

Momenat kada oko 11.30 hor predje u naglaseno ritmicku temu mi je zazvucao skoro revolucionarno u kontekstu onoga sto se do tada desavalo, skoro kao da ti je to deo neke druge kompozicije. Sada, u retrospektivi vidim da je on oglasio pocetak drugog dela kompozicije koji, iako mirniji, ima primetno drugaciji ton od prvih 11 minuta. U nedostatku pametnijeg izraza mogu da kazem da je mirniji (ne dinamicki vec duhovno) i mozda cak i sugerise odredjenu nadu.. Mada, opet, sam kontekst mi sugerise ovakvo tumacenje...

Votevr, tema koju solista peva oko 18.30 mi je jedan od hajlajta cele kompozicije i kresendo u koji hor nakon minut-minut i po ulece i kojim se kompozicija zavrsava je vrlo prijatan. Da samja pravio ovu kompoziciju (pod uslovom da imam potrebne skillove), imao bih vise ovakvih laznih kresenda pre nego sto zavrsim, ali, kao sto vec vise puta rekoh, to je samo posledica mog kratkog attention-spana...

Sve u svemu, eto, rekoh valjda i nesto donekle pametno. Sve cestitke na ovoj kompoziciji i voleo bih da cujem jos neku. Moze? A?

A evo i jos jedan moj komad cisto kao reciprocitet i podloga za dalje ismevanje mog lika & dela

http://rapidshare.com/files/508753/Skinwriter__cocksucker__tight_cunt__metal_eater_.mp3.html

Jake Chambers

Hvala Meho, nikako da okačim naslove pojedinih stavova ovde, to sam zaboravio, say sorry. Što se tiče balansa između tradicionalne i savremene muzike, da, taj sam. Savremena "duhovna" muzika (koja ne zaslužuje taj epitet ni po čemu) više liči na soundtrack za horor film nego na molitvu. Trenutno nemam ništa kod sebe od mojih stvari, ali će biti... a i mogu uvek midije da postavim  :lol:

Meho Krljic

Midije? Nikako!!! Ja sam previše hardkor za tako nešto.

I, hehe, ja ću uvek pre slušati dobar horor saundtrak nego generičku molitvenu muziku, ali shvatam šta hoćeš da kažeš.

Jake Chambers

E Meho,  hteo ti ili ne, ja moram da postavim jedan midi... ovih dana sam pod užasnim pritiskom i s poslom i emotivno i tako i noćas nisam mogao da zaspim a nisam znao kako da izbacim energiju i hormone iz sebe (masturbacija ne pomaže BAŠ uvek :lol:), te sam napisao minut muzike i ok je bilo.

http://rapidshare.com/files/1964763/za_m2.mid

Nije nikakvo remek delo, nije ni loše... jednostavno pražnenje.

Meho Krljic

Lepo zvuci. Lako mi je da zamislim kako hor ovo izvodi, ali nesto se mislim da bi tu tempo svakako morao da bude znatno sporiji, pogotovo u drugom delu gde bi ovaj tempo malko oduzeo na dostojanstvenosti (ali bi dodao na tehnickoj tezini, hehehehe). Dakle, znas sta ti je ciniti.

Da, masturbacija ne pomaze bas uvek, to je jedna od najvecih nepravdi koje su nam kosmos/ tvorac naneli.

Boban

ja sam... ja sam jednostavno... zgrozen i zgranut i verovatno jos nesto na z, kada vidim cime se sve ljudi sa ovog foruma bave.
alo bre, bacite se na drogu i zenske, radite nesto konkretno... komponuju, jebote.
ne mogu da verujem.
jednostavno ne mogu da verujem.
ja...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.