• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Guca

Started by S., 04-10-2006, 00:28:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

S.

Гуча од А до Ш  нпр:

Тараба - свака четврта судска тужба у Србији садржи у тексту реч "тараба". Обично се ту негде у тексту помиње и фраза "пола метра", јер најчешће за толико комшијина новопостављена тараба иде у суседно имање. Зато је и један од најплаћенијих послова у Србији - геометар. Осим што геометар има своју редовну плату као судски вештак, на терену заради много више, што у новцу, што у домаћим животињама, храни и свим другим облицима мита.

:mrgreen:

Mixitron M. Storm

Jako, jako.

Truba

i nama je komšija uletio pola metra.... ali na duzini od 200 metara... međutim nismo se tužakali... ako se bude prodavala zemlja...prodat ćemo i taj problem  :evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Mixitron M. Storm

То само туриш тотални хербицид у прскалицу и полако дуж тарабе  :evil: После немаш појма.

S.

Е, у першун обојица :lol: али стварно то "пола метра" је појам у Србији. Мој давно покојни деда је "пустио" комшију да уђе баш тих 0.5m овај се занео и ушао читава два метра, требало му за пут. Деда умре недуго затим а комшија мртав хладан даје часну реч да га је покојник пустио баш толико колико је зашао. Тја.

Него ја бих рекла да има и занимљивијих појмова, тамо ...

---

ja znadem samo da su ovi neki sto su isli u srednju skolu tu geodetsku pojali "ko ne slusa juzni vetar, nije pravi geometar"
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Mixitron M. Storm

Лично не знам за те полуметарске упаде код било кога, али ми је добро позната појава одоравања пута. Кол'ко год да је оставио неодорано од међе, да га комшиоја не би сачекао у сокаку под изговором да је претерао на његово, толико ухвати по путу - он је државни, ко их шиша.
100х је било да би морали неколико км у рикверц да нисмо били у теренцу :)