• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Nova izdanja za Sajam knjiga

Started by marlowe, 11-10-2006, 00:17:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marlowe

Sajam knjiga se blizi, pa rekoh da stavimo na papir sta sve treba da izadje do tada. Ja ono sto znam, pa da popunimo. Cisto da covek moze da odredi kreditnu politiku u narednom periodu....

Beli put
- Manara & Felini: Put u Tulum
- Jaguar
- Šninkel
- Torgal
- Bleksad

Marketprint
- Princ Valijant 18
- Billy the Pljuc
- Cat Claw 1
- Boa-Mori 13

System Comics
- Dylan Dog Gigant 1

Zdravko Zupan
- Nikola Navojev: Tarcaneta

Ateneum (Žika Bogdanović)
- Čardak ni na nebu ni na zemlji (Beogradski strip 1934-1941)

- Fibra
Spaghetti Brothers 1 & 2
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alex

Bouncera nisi računao, jer je već izašao?

A Liga Džentlmena?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

marlowe

Da, tako je. Bouncer je vec par dana u prodaji.
Ligu dodajem.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Nightflier

Zikina knjiga ce bas biti dobra. Gledao sam dok su je radili.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Duh_koji_hoda

Evo Vuce mozez  i ovo da dodas na onaj spisak, posto je od jutros u prodaji, smrc...

I tako, ostaje mi samo da pocnem da cmizdrim...

marlowe

Dakle, dopunjavamo spisak:

Beli put
- Liga izuzetnih dzentlmena
- Jaguar (sva tri albuma u integralnom izdanju)
- Šninkel
- Torgal (treca knjiga, albumi 11-15)
- Bleksad (sva tri albuma u integralnom izdanju)

Marketprint
- Princ Valijant 18
- Billy the Pljuc
- Cat Claw 1
- Boa-Mori 13

System Comics
- Dylan Dog Gigant 1
- Izbacivac

Zdravko Zupan

Prometej
- Svetozar Tomic: Antologija novosadskog stripa

Bookglobe
- Moby Dick 1, 2
- Sillage 1, 2
- Belladone 1, 2
- Blacksad 3
- Blacksad: Akvareli pricaju
- Tajna povijest 3, 4

Fibra
- Spaghetti Brothers 1 & 2
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

sivka

Dakle, želim ovo dole... i pitam se koliko će to da košta?

Beli put
- Šninkel

Marketprint
- Princ Valijant 18
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Duh_koji_hoda

Eh ja zelim ovo, tj. moram, ali kako....

Beli put
- Šninkel

Marketprint
- Billy the Pljuc

System Comics
- Izbacivac

Zdravko Zupan

Prometej
- Svetozar Tomic: Antologija novosadskog stripa

Bookglobe
- Moby Dick 1, 2
- Sillage 1, 2
- Belladone 1, 2

Fibra
- Spaghetti Brothers 1 & 2

marlowe

Stavi veceras par hiljada na Jermeniju. :?  :!:
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

prozirna senka

Моје је:
Beli put
- Šninkel

Marketprint
- Billy the Pljuc
- Cat Claw 1

System Comics
- Dylan Dog Gigant 1

Zdravko Zupan

Bookglobe
- Moby Dick 1, 2

А кад изађу и:

Fibra
Босанске басне
Пресвето срце

Libellus
ММ Гигант 3 и 4
Клара 3 и 4

Надам се да ће и Систем избацити последњи део Бича Божијег као и Инкала #3.
"Kruna je u Beogradu, glava je u Beogradu i nastavićemo borbu da se kruna nađe na glavi" (V.D.)

sivka

Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

milan

Hocu da nabavim gomilu ovih evropskih stripova koji se spremaju - ceo zivot volim samo americke sveske, pa rekoh, doso red da zavolim i neke druge stvari.
Od cega da krenem? (samo mi nemojte ove XIII ili Hermana preporucivati, to mi je dozlaboga dosadno - zelim samo ove nove stvari)

marlowe

Recimo da bih ti ja od ovih integrala najvise preporucio Bleksad, Šninkela i Sambrove. To bi, recimo, bila tri pravca, a na osnovu toga sta ti se svidelo moglo bi se ici dalje.
A ja sam prilicno uveren da ce ti se sva tri svideti. :D
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

milan

Okej, zapamtio.
Jedino sto je ovaj Blacksad sa machkastim humanoidima...

A Silage? Video sam neke table i izgleda fenomenalno.

Duh_koji_hoda

Blacksad, Sambre, Sillage, Raptors, Jaguar...

marlowe

Sillage je veliki hit. Nisam citao.
Bleksad je spoj Raymonda Chandlera i Walta Disneya.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Djole

Sillage, je veoma, veoma dobar, mada ne baš od prvog albuma. Milane, tebi se sviđa Galaktika, pa ti se možda dopadne i ovo, SF sa određenim političkim/ideološkim konotacijama. Najbliže poređenje je Valerijan, osim što je Kristin levičar, a Morvan nije, naprotiv.

Enivej, treći album Sillage ima moje stoprocentne preporuke, a i ostali su veoma dobri...
"THAT is why they call me The Decorator."

jfk

nekad se je ovde govorilo o 300 (onako u lux izdanju 36x30) da će biti uz film a kako se film polako privodi kraju zanima ma privodili se kraju i strip

prozirna senka

Quote from: "greymalk"Koga si orobio?  :wink:  :wink:
Шшшш, имам федералце за вратом :mrgreen:
"Kruna je u Beogradu, glava je u Beogradu i nastavićemo borbu da se kruna nađe na glavi" (V.D.)

Boban

Quote from: "jfk"nekad se je ovde govorilo o 300 (onako u lux izdanju 36x30) da će biti uz film a kako se film polako privodi kraju zanima ma privodili se kraju i strip

Na stolu mi je... radimo ga odmah posle Sajma.
Biće originalni američki format, 27x34, tvrdokoričeno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

marlowe

Izgleda da Antologija novosadskog stripa ipak nece ici za sajam vec oko 15. novembra.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Duh_koji_hoda

vuhuuu.... sad pocinje da se radujem kasnjenjima....

kraken

Vala kako ce mi trebati najmanje 300 evra za sajam da kupim samo ono sto je izaslo u poslednjih mesec dana nesto i ne zelim da se ista novo pojavi do sajma   :shock:

marlowe

Srecko Jovanovic: Veliki san
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Duh_koji_hoda

Palestina - Joe Sacco u izdanju Rendea

druga sveska Persepolisa u izdanju Fabrike knjiga...

prozirna senka

А колико видим, и ДД Гигант #1 је ту.

SuperGoof

Posto taj DD Gigant 1? Kakvo je izdanje (tvrd, mek povez itd.)?
We ain't getting any younger, you know!

prozirna senka

Дакле, пошто су се на форумима појавиле неке контрадикторне (ик за мене изненађујуће) информације, ДД Гигант би ТРЕБАО:
- да буде А4 формата
- у тврдом увезу
- и са ценом коштања од 800 динара

Сутра ће ми сестра у Омен, па ћемо да видимо шта је и како је...

magirus

A4 izdanje, tvrdi povez 920 dinara, ocajni papir, stampa i dizajn, klasika.

Alex

Zar ne mislite i da bi informacija o broju strana bila od koristi ( i da li je cb ili color), jer cena bez toga ne znači mnogo?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

prozirna senka

Те информације имаш и на www.sergiobonellieditore.it.

Но, добро, има 214 страна, и ц/б је, наравно, ко и сваки Бонели.

Boban

Stvarno, senko, kada ćeš da pošalješ sestru u Beli Put u nabavku?
Ne mogu da verujem da pristaješ da plaćaš proviziju raznoraznim nakupcima i kesedžijama.

Duh_koji_hoda

Quote from: "magirus"A4 izdanje, tvrdi povez 920 dinara, ocajni papir, stampa i dizajn, klasika.

Hm, pa dobro, par je los, ali nije bas toliko ocajan... stampa je ok, korice su isto ok, ne kao kod Bouncera, ali ok... A sto se tice onog crnog okvira, moram da kazem da mi se dopada i da mu daje neku drugu dimenziju... sve u svemu, verovatno vredi tih 900 kinti, ali kako imam to u piratima i kako nisam tolko zagrizen za Dilana nekupujem...

prozirna senka

Quote from: "Boban"Stvarno, senko, kada ćeš da pošalješ sestru u Beli Put u nabavku?
Ne mogu da verujem da pristaješ da plaćaš proviziju raznoraznim nakupcima i kesedžijama.
Колико ја знам, ниједно Белопутово издање које имам (Бетмен, Сендмен, Вендета, Хогар, Конан, а ваљда и тврдомеки Вочмени) није плаћено накупцима :D

Шта је са Лигом? И какав је план што се новела тиче до краја године, чисто да имам зашта сестру да пошаљем до вас :!:

Boban

Neke stvari je teško prepričati, evo, danas smo imali zatvorenu prezentaciju za novinare na tajnoj lokaciji i to je to... ko je bio bio je.

Alex

Quote from: "Boban"Neke stvari je teško prepričati, evo, danas smo imali zatvorenu prezentaciju za novinare na tajnoj lokaciji i to je to... ko je bio bio je.

I svi su bili pod maskama ...

Boban

jok... goli u plitkom bazenu, kako i priliči predstavljanju Manarinih radova.

Death Wish

papir DD giganta je katastrofa - sve se providi sa sledece strane

uvodni text je prepolovljen "naslovnicom" prve price, cime ta "naslovnica" nema smisla jer se posle nje nastavlja text.

mislim da bi ljudi iz systema morali malo ozbiljnije da se pozabave kvalitetom stampe, narocito u periodu velike navale tvrdokoricenih giganata iz hrvatske (MM, NN, TEX i dr.)

u suprotnom - ovaj dilan dog gigant postace jedan bezobrazluk kao sto su pre toga to ucinili sa Magicnim Vetrom, gde je kvalitet papira i poveza los, a cena previsoka! Narocito kada se usporedi sa Libelusovim Kenom Parkerom!

Da li da ocekujemo LIGU i PROPOVEDNIKA 2 od Belog Puta do kraja godine?
Pol Kerzi ne oprasta!

Alex

Šta si zapeo za Propovednika, ja hoću Hellblazera 2!

marlowe

Quote from: "prozirna senka"Те информације имаш и на www.sergiobonellieditore.it.

Но, добро, има 214 страна, и ц/б је, наравно, ко и сваки Бонели.

i josh ovo:
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alex

Pretpostavljam da tanak papir zbog koga se mestimično providi suprotna strana, što su pojedinci naveli kao nedostatak, nije drastičan problem - odnosno da je slično kao sa Ken Parkerom?

marlowe

Nisam imao prilike da vidim.
U utorak idem na sajam knjiga pa cu da zaronim u sva ta nova izdanja.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Death Wish

papir je bas tanak u DD -

ne znam da li si mislio na systemovo izdanje Kena Parkera, ali ono ima bolji kvalitet papira..

o libelusovom da ne govorimo... to je ubedljivo najbolje strip izdanje tog tipa...
Pol Kerzi ne oprasta!

Boban

marlowe, utorak možda nije dobar dan za Sajam, tek počinje, uveče, otvaranje i takve stvari, pa sat-dva i zatvaranje.
Na Sajam treba zaista doći na samom početku da se pokupe rariteti i unikati, zatim u sredini, recimo četvrtak da se na miru pregleda sve i onda na samom kraju kada je moguće iscenkati se za mnogo niže cene, posebno sa strancima koje mrzi da vraćaju sve nazad.
Ja ću, nažalost, tamo biti svaki dan, od jutra do sutra...

marlowe

Znam sve to, i to jeste ispravna taktika, ali ne mogu previshe da biram. Bicu tu u utorak, dakle nulti dan, i verovatno petak i subotu. Sredu i cetvrtak imam casove.
Stvar je u tome da vise i ne jurim neke posebne raritete - neke stvari sam nabavio i tesko da bih naleteo bas na ono sto mi jako treba. Cilj je da se nakrcam ovim novim izdanjima po sajamskim cenama. A to cu moci bilo kog dana.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Boban"
Ja ću, nažalost, tamo biti svaki dan, od jutra do sutra...

Sto nazalost, i ja cu verovatno biti tamo svaki dan, i to sa uzivanjem  :!:  :!:  :!:

DušMan

Ti si odustao od ideje da radis na standu Belog Puta?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Duh_koji_hoda

pa ako ne mogu da setam, onda da....

Alex

Vest na POPBOKSU je da će BP na sajmu predstaviti novu ediciju Integrali.

To znači samo najavu edicije ili i izlaženje i prodaju nekih izdanja iz nje do sajma tj. na sajmu?

Znači, govorimo o roku od dva, tri dana.

Po kojim cenama će se prodavati izdanja, uključujući i Nadzirače i Put u Tulum?

Boban

BP ide na Sajam sa 30% popusta u odnosu na knjižarske cene, dakle Put u Tulum 1260 a Nadzirači meki/tvrdi 1900/2500.
Dva Integrala su gotova: Jaguar i Šninkel, a tokom sajma možda stignu još i Bleksad i Sambrovi... no, štamparija u Subotici je totalno prenapučena, a poseban problem je na tvrdom povezu jer se ove godine nesrazmerno mnogo štampa tvrdog poveza u odnosu na ranije periode, tako da nisam siguran da će uspeti išta više da završe, svakako ne za prvi dan Sajma.