• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dva genija na istom mestu - manara&felini

Started by Boban, 12-10-2006, 00:13:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Beloputi "Put u Tulum" nastao je spajanjem dva izdanja: "Put u Tulum" i "Putovanje Đ. Mastorne"... pored četiri stripa koja su nastala saradnjom ova dva majstora, tu je pregršt tekstova i ilustracija koje potpomažu shvatanju kako je ova simbioza uopšte bila moguća... Meni je najbolji deo gde se raspravlja o različitom viđenju žena... za Felinija žena nije ženstvena ako nema 100 kg i metar i po u grudnom košu, a manara preferira neuhranjene manekenke.

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Duh_koji_hoda

Ja se slazem sa Manarom... Neuhranjene manekenke su zakon...

Nego jel ovo znaci da je u prodaji??? Aj daj naslovnicu, cenu, karakteistike....

Boban

U prodaji je od juče... 180 strana, 22x29cm.

Nego, na koga vam liči ovaj Manara (ovaj gore)?

Duh_koji_hoda

Hm, nemam pojma.... Nego, aj daj naslovnicu i cenu pa da idem da insajderujem i prosvecujem raju...

Boban

Za stripofile: izdanje postoji u dve verzije, sa različitom prvom unutrašnjom stranom, dodatna slika i tekst i numeracija od 1-400.
Ostalo su regularni primerci koji idu u prodaju za razliku od ovih 400 koji su svi podeljeni i teorijski ne mogu se više dobiti, sem ukoliko neko od onih koji su dobili ne odluči da utopi svoj primerak.

Mislim da je puna knjižarska cena nešto malo ispod 2000.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Boban"Za stripofile: izdanje postoji u dve verzije, sa različitom prvom unutrašnjom stranom, dodatna slika i tekst i numeracija od 1-400.
Ostalo su regularni primerci koji idu u prodaju za razliku od ovih 400 koji su svi podeljeni i teorijski ne mogu se više dobiti, sem ukoliko neko od onih koji su dobili ne odluči da utopi svoj primerak.

Mislim da je puna knjižarska cena nešto malo ispod 2000.

Hm, bas nikako ne mogu da se dobiju??? A koji je to uopste sistem bio???

kraken

Prosto pitanje- koji je to trip? Imam sva strip izdanja bp-a i sad mi se zakida na kolekcionarskom a jedan od boljih razloga zasto sam do sada kupovao sva izdanja je bas kolekcionarstvo.

E sad ako imate 400 likova koji su vam stalni kupci svaka cast, ovako se osecam blago zeznut.

Boban

šta da se radi... zamisli da se pojavi osoba i kaže: "vi štampate komplet Rejmondovog Flaša Gordona od 500 tabli, sjajno, da li ja mogu da kupim 400 primeraka po punoj ceni i da mi uštampate dodatni tekst na prvoj strani uz numeraciju, a sve to s namerom da poklonim gostima na svadbi svog sina?" Ovo je naravno hipotetički primer, nije u pitanju svadba već Sinergija i nije u pitanju 400 primeraka već 4x400... ko bi ovde odbio zbirnu cifru od 13000 evra za tako nešto? Ovakvih stvari će verovatno biti i kasnije, ali protiv toga se malo šta može. Uostalom, ekstremno kolekcionarstvo je besmisleno, naših 100 metaka, recimo, postoji u 3 različite verzije, a Sendmen i Propovednik u dve, Sendmen postoji sa osam dodatnih ilustracija na kraju i bez njih (50 primeraka); a Betmen postoji u tri verzije takođe, sa mat i sa sjajnom plastifikacijom i određena količina (20 komada) bez broja na rikni. Ko želi da nabavlja sve to?

kraken

Ok, to vec kapiram ali onda nije rec ni o kakvom primerku za stripofile jer od 400 ljudi koji su dobili taj primerak mogao bih da se oplkladim da njih 390 ne znaju ni ko je manara a vala tesko da imaju uopste neki strip kod kuce.

Boban

Moj post je više zajebancija za ekstremne stripofile tipa Vlada Topolovački koji su zacrtali sebi da nabave SVAKU verziju SVAKOG izdanja, nego što postoji ikakva realna potreba da se to nabavlja, posebno u slučaju ovog Manare, mesta uznemirenju nema, jer je upitanju identična štampa svega sa beznačajnom mutacijom na prvoj strani.

marlowe

Da, ne treba se oko toga uzbudjivati.
Nego, Bobane, ajde stavi naslovnu ovde.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

E, al znaš šta je frapantno?
Ljudi su se organizovali i nabavili ove deljene primerke.
Da li treba da kažem da je Topolovački jedan od njih?
Zaista čovek dobije želju da krene u igru izmaranja...

Ghoul

sasvim nevezano za ovo, pade mi na um stara narodna mudrost: 'ovce treba šišati'...
https://ljudska_splacina.com/

marlowe

Quote from: "Boban"E, al znaš šta je frapantno?
Ljudi su se organizovali i nabavili ove deljene primerke.

Nadam se samo da niko nije povredjen u toj akciji.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

zoro

Mali preview desetak nepovezanih stranica iz ovog izdanja Belog Puta.