• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Naj-strip u trećem tromesečju 2006.

Started by marlowe, 13-10-2006, 22:50:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Koji je najbolji strip izasao u trecem tromesecju ove godine?

Marfi: Princ Valijant, 17. tom
2 (5.9%)
Mur/Gibons: Nadzirači
19 (55.9%)
Žiro/Šarlije: Bluberi - Apač Džeronimo
1 (2.9%)
Žiro/Šarlije: Bluberi - O.K. koral
1 (2.9%)
Dejan Nenadov: Elazar
8 (23.5%)
Janjetov/Jodo: Tehnopape, 1. tom
1 (2.9%)
Bleda: Zavjera srijedom, 1. tom
0 (0%)
Bilal: Sastanak u Parizu
1 (2.9%)
Sitar: Glave
1 (2.9%)
Munitić: Fucking Comics
0 (0%)
De Kresi: Mlin za kafe
0 (0%)
Satrapi: Persepolis, 1. tom
0 (0%)
Malengre: Tuga - Uputstvo za upotrebu
0 (0%)

Total Members Voted: 33

Voting closed: 13-10-2006, 22:50:20

marlowe

Malo glasanje, najbolji, najlepsi, najznačajniji, najmirisniji (ili već šta ko očekuje od stripa) strip album izasao u periodu jul-septembar 2006.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

sivka

Nisam glasala. Jednostavno zato što nisam ni videla ni pročitala sve što je predloženo. Čak se razmišljam, i da jesam, po kom kriterijumu bih mogla da odaberem? Od onog što sam pročitala mogla bih da napravim sledeći redosled.
1. Najlepši /naslovnica/ Elazar
2. Najmirisniji -Nadzirači
3. Najznačajniji - Tehnopape
4. Najbolji - Sastanak u Parizu
A možda se i predomislim. Ovo je na prvu loptu.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

sivka

Quote from: "marlowe"omirishi jos jednom sve to... :?:

Što se mirisa tiče, naravno Nadzirači. I što se tiče opreme, kvaliteta. Takodje. Ali, da razmislimo  :roll:

Duh_koji_hoda

Hm, Tehnopape, znacajniji od Watchmena???

sivka

Quote from: "Duh_koji_hoda"Hm, Tehnopape, znacajniji od Watchmena???

Ja napisah to sto napisah. Zasto ne obrazlozis svoj stav a i ja cu svoj: ja sam vec napomenula da kriterijumi mogu biti razliciti.
Recimo da su autori ovih ostalih stripova listici nase gore. Mozda je to meni kriterijum. Mozda i nije, mozda ja jednostavno nemam pojma. Ali su i Nadziraci usli i to na drugo mesto. Mozda je Elazar na prvom jer je to meni bilo vazno, mozda, u nekom trenu.
Sta je tebi vazno_?
Ajd malo vise od jedne recenice, ja sam se makar potrudila.  :lol:  :lol:  :lol:

Duh_koji_hoda

Pa Nadziraci su po svim zvanicnim i nezvanicnim listama jedna od tri najznacajnije graficke novele svih vremena... i otprilike must read za svakog ko se obreo u strip vodama... Otprilike kad bi pravio poredjenje bilo bi to otprilike ovako >>> volite gitaru, a niste slusali Hendriksa, Zapu, Kleptona... - volite stip, a niste citali Nadzirace, Mausa, Povratak mracnog viteza....

sivka

Quote from: "Duh_koji_hoda"Pa Nadziraci su po svim zvanicnim i nezvanicnim listama jedna od tri najznacajnije graficke novele svih vremena... i otprilike must read za svakog ko se obreo u strip vodama... Otprilike kad bi pravio poredjenje bilo bi to otprilike ovako >>> volite gitaru, a niste slusali Hendriksa, Zapu, Kleptona... - volite stip, a niste citali Nadzirace, Mausa, Povratak mracnog viteza....

Čitala Nadzirače i još ih čitam. Stoje na stolu i svako ko dodje može da vidi izuzetno opremljenu knjigu, ( kako da nazovem izdanje koje je tako dobro opremljeno da niko, ali baš niko ko je ušao u moju kancelariju nije odoleo a da ne prelista i da me ne pita "šta je ovo"). :lol:  O čitanju znači, a ni gledanju, ne možemo da razgovaramo.
Verovatno sam ja autsajder kojemu nije sve najvažnije što je i svetskim "zvanicnim i nezvanicnim listama" ... ali mi je jako drago da si se uključio u priču.  :lol: Pa ću nastaviti da te davim.
A sad pitanje: Zašto su Nadzirači tako bitni?

Boban

Nadzirači su bitni tunjavim Amerikancima koji su se decenijama davili u Marvelovim glupetanjima. Ameri su imali svoj čuveni stripovski kodeks po kome su morali da stvaraju i kada je svima dopizdilo stvoren je na jednu stranu andergraund strip, a na drugu, strip koji ne poštuje taj kodeks i koji je nazvan grafička novela.
E, pa Nadzirači su svetionik grafičkih novela i izuzetno su bitni za razumevanje američkog stripa uopšte.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Alex

Quote from: "Duh_koji_hoda"Pa Nadziraci su po svim zvanicnim i nezvanicnim listama jedna od tri najznacajnije graficke novele svih vremena... i otprilike must read za svakog ko se obreo u strip vodama... Otprilike kad bi pravio poredjenje bilo bi to otprilike ovako >>> volite gitaru, a niste slusali Hendriksa, Zapu, Kleptona... - volite stip, a niste citali Nadzirace, Mausa, Povratak mracnog viteza....

Potpuno pogrešna i neprihvatljiva analogija, karakteristična za nekog ko misli da je strip započeo i ostvario najznačajnija dela u njegovom detinjstvu, a ne u periodu od pola veka pre.

Hendriks i Klepton (iz rane faze, dok je bio u grupama) mogu se porediti sa Marvelom 60 -ih ili čak sa sindikatskim stripom od 30 -ih do 50 - ih, a Zapa recimo sa francuskom eksperimentalnom scenom 70 - ih iz perioda Metal Hurlan(t)a.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Quote from: "Boban"Nadzirači su bitni tunjavim Amerikancima koji su se decenijama davili u Marvelovim glupetanjima. Ameri su imali svoj čuveni stripovski kodeks po kome su morali da stvaraju i kada je svima dopizdilo stvoren je na jednu stranu andergraund strip, a na drugu, strip koji ne poštuje taj kodeks i koji je nazvan grafička novela.
E, pa Nadzirači su svetionik grafičkih novela i izuzetno su bitni za razumevanje američkog stripa uopšte.

Nadzirači su remek delo stripa, ali su kao i fenomen grafičkih novela izuzetno značajni samo za one koji su nedavno otkrili toplu vodu, što znaju i ptice na grani.

Ovo je malo teže objasniti onima koji su ograničeni samo na USA strip, zbog ogromnih rupa u znanju.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Duh_koji_hoda

Quote from: "alexts"

Potpuno pogrešna i neprihvatljiva analogija, karakteristična za nekog ko misli da je strip započeo i ostvario najznačajnija dela u njegovom detinjstvu, a ne u periodu od pola veka pre.

Hendriks i Klepton (iz rane faze, dok je bio u grupama) mogu se porediti sa Marvelom 60 -ih ili čak sa sindikatskim stripom od 30 -ih do 50 - ih, a Zapa recimo sa francuskom eksperimentalnom scenom 70 - ih iz perioda Metal Hurlan(t)a.

Mislim da smo 100 puta vrteli istu diskusiju, ne  nameravam ponovo... nemam volje , cisto da se zna....

@ Grays

Otprilike ono sto je Boban rekao, samo na finiji nacin...

Alex

Volje ili argumenata?

Istorija stripa se ne može pisati uvek iznova i prepravljati kako kome padne na pamet.

Ostavimo to ipak istoričarima umetnosti.

Duh_koji_hoda

Quote from: "alexts"Volje ili argumenata?

Istorija stripa se ne može pisati uvek iznova i prepravljati kako kome padne na pamet.

Ostavimo to ipak istoričarima umetnosti.

volje, argumenata imam na pretek, ali ipak bolj da ti zadrzis svoje, a ja svoje... stvarno nisam raspolozen ovih dana...

thor

jebi ga....dovoljan mi je Slash xkoenig

Duh_koji_hoda

Quote from: "thor"
jebi ga....dovoljan mi je Slash xkoenig

Respect...

zoskoz

Boban

pogledajte samo taj zaljubljeni pogled koji palaca između Zagora i tog, kako beše, supermajka... da li si siguran da se oni nisu povalili u nikad nacrtanom nastavku epizode?

zoskoz

zato je to naj-strip: potice na razmisljanje, razvija mastu, budi kretivnost, navodi na istrazivanje...
ti ga vjerojatno nisi citao, a vec sama slika naslovne te potakla da razmisljas, zapitkujes...

Boban

Konačni dometi razmišljanja vezanih za Zagora mogu biti otprilike ovakvi: zašto zelenilo u njegovom svetu ne prati vodu, tj, voda uvek protiče kroz pustinju, a trava i šumarci su na bezbednoj udaljenosti.

zoskoz

da, tko bi rekao da se taj zagor trenutacno prodaje u nakladi od 26.000 komada u hrvatskoj i nekih 1.000 u sicg.

jednostavno nasvrljano uz odlicne scenarije da bude puno, saljivo i jeftino. i ljudi kupuju.

marlowe

Quote from: "zosko"da, tko bi rekao da se taj zagor trenutacno prodaje u nakladi od 26.000 komada u hrvatskoj i nekih 1.000 u sicg.

a, jao.
gde se ti informishesh?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

zoskoz

imam turban i kristalnu kuglu. provjerena metoda, nesto neopisivo.

marlowe

tako sam i mislio.
cifra ti je desetak puta prevelika.
oribaj tu kuglu malo, mutne su ti vizije.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

zoskoz

marlok, turban i kugla su uvijek u pravu. uvijek. nemas ti pojma.

marlowe

samo ti ribaj.
nemoj da razmisljash puno.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

zoskoz

e jesi smjesan. pa sta je 26 tisuca na 12 miliona stanovnika u hrvatskoj... bit ce toga i vise, do 80.000

Boban

Nije to veliki tiraž, zaista, Dnevnik je svojevremeno radio neke stvari i po 200000... danas se ne isplati pokretati rotaciju za manje od 20000, najveći deo mašina u okruženju štampa 30-40 iljada na sat.

zoskoz

Quote from: "Boban"Nije to veliki tiraž, zaista, Dnevnik je svojevremeno radio neke stvari i po 200000... danas se ne isplati pokretati rotaciju za manje od 20000, najveći deo mašina u okruženju štampa 30-40 iljada na sat.
eto marlot, citaj i uci se od bobana. njemu sigurno vjerujes.

marlowe

aman, ljudi, zar vam nije muka od toga?!
unististe mi temu, imate gore glasanje, manite se gluposti.
mislim, jasno je da zosko ovamo dolazi samo da bi provocirao, ali to govori o njemu. ko se josh prima na to.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

loki

Quote from: "marlowe"aman, ljudi, zar vam nije muka od toga?!
mislim, jasno je da zosko ovamo dolazi samo da bi provocirao, ali to govori o njemu. ko se josh prima na to.

nego bubni ti cijene integrala ,uzeću od svakog tri komada :!:  :!:

zoskoz

Quote from: "marlowe"...jasno je da zosko ovamo dolazi samo da bi provocirao, ali to govori o njemu. ko se josh prima na to.
hm, pa, ovaj, ti?
ah, zaboravi. marlok vidi sta pise ovaj loki o stripu! vidi!
KUPAC! PRAVI KUPAC! ne daj mu da pobjegne!

marlowe

Quote from: "loki"
Quote from: "marlowe"aman, ljudi, zar vam nije muka od toga?!

nego bubni ti cijene integrala ,uzeću od svakog tri komada :!:  :!:

Cene ja jos ne znam, ali Sajam knjiga pocinje prekosutra i tamo ce sigurno biti najpovoljnije. Ako dolazis, kao sto si napisao, to ti je prilika.
Cim saznam cene napisachu.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

loki

ajde šibni mi na mail,biću u subotu,pošalji mi i broj

Alex

Quoteako ne možeš bolje da onda o ovom više ne pričamo jer su meni stripovi najdraža stvar na svijetu i ne bi više politiku kurvu i rat provlačio odi.

Batali Bobane stare priče - Loki je naš čovek - stripofil.

Bolje mu daj korisne informacije, gde da nađe štand Belog puta i sl.

Duh_koji_hoda

Koja ce biti cena Jaguara i Sninkela??? A mozes i za Blacksada i Smabre da napises ako znas???

Duh_koji_hoda

I sta se desava sa Ligom, jel gotova????

Boban

Liga ima totalno bizaran problem, nemamo slobodan broj koji bismo joj tutnuli na riknu. Trebalo je da to bude 9, ali je tu, ne pitajte me zašto, upao drugi SinCity.
Prvi slobodan broj mi je 37, a kako to da stavim na riknu...

Možda će biti specijalna cena za Integrale samo na Sajmu, recimo 1000 dinara, ali to je odokativna, ni u čemu utemeljena moja lična izjava, zapravo moj predlog, koji možda prođe, a možda ne.

sivka

Quote from: "Boban"Liga ima totalno bizaran problem, nemamo slobodan broj koji bismo joj tutnuli na riknu. Trebalo je da to bude 9, ali je tu, ne pitajte me zašto, upao drugi SinCity.
Prvi slobodan broj mi je 37, a kako to da stavim na riknu...

Ništa me ne bi čudilo i da tako bude, ali mi se čini da tu ima neka greška. Vule je objašnjavao kako idu brojevi, i zašto. Da li imaš vremena i volje da to ovde postuješ.

Quote from: "Boban"Možda će biti specijalna cena za Integrale samo na Sajmu, recimo 1000 dinara, ali to je odokativna, ni u čemu utemeljena moja lična izjava, zapravo moj predlog, koji možda prođe, a možda ne.

Bilo bi lepo da se usvoji. Ostaće više parica za ostala izdanja.

kraken

Quote from: "Boban"
Možda će biti specijalna cena za Integrale samo na Sajmu, recimo 1000 dinara, ali to je odokativna, ni u čemu utemeljena moja lična izjava, zapravo moj predlog, koji možda prođe, a možda ne.

170-tak strana u koloru i hc-u za 1000 dinara, to bi bilo fantasticno.  :lol:

Duh_koji_hoda

Quote from: "Boban"

potrudi se da prodje..... :!:  :!:  :!:

mcn

>Prvi slobodan broj mi je 37, a kako to da stavim na riknu...

Ne ulazechi u susstinu tog opsesivno-kompulzivnog problema, spomenuo bih da ti joss uvijek ostaje nula ili, povedess li se primjerom Donjona, negativni brojevi.

mcn