• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bouncer

Started by Alex, 15-10-2006, 00:46:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alex

Dobro, neka neko ko je kupio ovo izdanje kaže kako mu deluje.

Takođe pitanje za one koji su čitali strip - kog je tipa, koji su mu kvaliteti, šta im se dopalo, a šta ne, vredi li to?

Mene nekako najviše plaši scenario Jodorovskog, jer znam da je sklon bizarnostima i ekscentričnim detaljima. Ali volim dobar western.

Zašto je System za ovu priliku formirao drugu izdavačku kuću?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

Zato što pod starim imenom duguje toliko para štamparijama po Srbiji da niko više neće ništa da mu uzme u rad.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Alex

A njima duguju kiosci i knjižare (a ko duguje njima?). :?:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

mda... biće da je tako, ništa nikada nisu naplatili, rade samo da bi usrećili ljubitelje stripa, ulažu svoj novac, pate se neopevano... mom poznaniku iz jedne štamparije ostali dužni milion i po dinara, tako da ne pričam napamet.

Zvezdan

Sjajno, vrhunski odštampano izdanje, ali prilično skupo, čini mi se.
20 evra za 110 stranica stripa je ipak previše.

Djole

Da si na francuskom govornom području, toliko bi davao za 48 strana stripa.
"THAT is why they call me The Decorator."

Zvezdan

A da sam u Indiji mogao da kupim 20 konja za te pare.

Da sam u Francuskoj, imao bih deset puta vecu platu i bezbroj starih stripova na rasprodajama po cenama daleko ispod 10 €.

Djole

Rasprodaje u toj meri teško, a za platu - pa ne znam koliku je imaš sada. Ako je 100-200 evra, onda si u pravu. Ako ne, onda se da diskutovati o tome.

Inače, konji su uvek dobra investicija.
"THAT is why they call me The Decorator."

lilit

a prvi broj V for Vendetta ("novostampan" i ocajno odstampan) kosta 20 evra u austriji.
srecom, imam pristup jednom lepom laserskom skeneru u boji  :lol:. god bless the internet.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

zoskoz

a onaj giger kosta na a3 formatu, 192 stranice teskom izdanju s kojim zatuces 20 indijskih konja 20 eura (necronomicon 1+2)
http://www.comicshop.de/bestellung/einzel.asp?ArtikelID=98439
(vidim vec je rasprodan)

lilit

Quote from: "zosko"a onaj giger kosta na a3 formatu, 192 stranice teskom izdanju s kojim zatuces 20 indijskih konja 20 eura (necronomicon 1+2)
http://www.comicshop.de/bestellung/einzel.asp?ArtikelID=98439
(vidim vec je rasprodan)
mislim da ga jos uvek ima u kunst muzeju po toj ceni. mogu da proverim.

zoskoz

ma ima ga jos na sve strane; htjeo sam reci da je rasprodan u ovom shopu na koji linkujem.

lilit

Quote from: "zosko"ma ima ga jos na sve strane; htjeo sam reci da je rasprodan u ovom shopu na koji linkujem.
pa sto ga onda linkujes?  :lol:

sala, sala...odoh ja  :D .

zoskoz

Quote from: "lilit_depp"...sala, sala...odoh ja  :D .
shmrc  :cry:

Boban

U nastupu zavisti, Markos nije dopustio da u "Kronologija izlaženja stripova!" najbolja srpska izdanja iz oktobra, Bouncer i Nadzirači uopšte budu pomenuti, bilo slikom, bilo tekstom.
... jebiga, svako radi šta ume i kako ume, uvek bilo i biće...

markos

Nemam sken ni bouncera ni nadziraca ni dd giganta 1 ni budjenja djavola  ni julie 3 ni malog rendzera 7 ni Martija 62 ni usagija 7 ni bonea 9 ...
Ne mogu staviti ono sto nemam, a nitko mi nije poslao sken. LMI je sam slao svoje naslovnice meni na mail prije izlaska i uvijek su bile okacene isti dan, bookglobe uglavnom, kad ih pingam... Zasto BP i System ne bi napravili isto? Ako ih onda ne stavim, tad me mozes optuziti za zavist. inace, Manaru sam stavio - jer je cover dostupan online - ali to se ocito ne uklapa u tezu o zavisti pa si to "slucajno" previdio? Srecom, znam s kim imam posla pa se ne uzbudjujem previse:) Nije mi jasno, sto moras provocirati samo da bi provocirao?

Boban

A što si preuzeo da objavljuješ podatke o tome šta je SVE urađeno ako nemaš rešeno pitanje pribavljanja materijala? Nerealno je očekivati da izdavači tebe jure oko toga. Treba onda da napišeš "Popis onih izdanja za koja sam dobio informaciju od izdavača".
Uostalom, nemoj da se foliraš, nismo od juče, Beli Put ima svoju stranicu www.beliput.co.yu na kojoj su sva izdanja, sve naslovnice i svi podaci... oćeš da kažeš da nisi znao za to ili da te je mrzelo da pogledaš.
Kao što često ponavljam ovih dana, svako radi šta ume i kako ume.

marlowe

Quote from: "marko"Nemam sken ni bouncera ni nadziraca ni dd giganta 1 ni budjenja djavola  ni julie 3 ni malog rendzera 7 ni Martija 62 ni usagija 7 ni bonea 9 ...

Sve ovo sem Nadziracha i Bouncera izaslo je poslednjih par dana.
Nadzirachi su izasli pre skoro mesec dana, skena naslovne ima online odavno (na nekim forumima na kojim ucestvujes, i bez sumnje ih pratis), da ne govorimo o sajtu Belog puta.
Bouncer je noviji ali je i njegov sken vidljiv i na stranici MC (koju verujem pratis) i na drugim mestima poodavno.
Naslovna strana Puta u Tulum bila je na forumu odavno, i mogla je biti postavljena danima unazad s tim sto bi onda bila na vrhu i vidljiva. Ovako, proslo je nekoliko dana, pojavio se po koji novi Alan Ford ili Zagor extra, pa je Put u Tulum stavljen u istom mahu, te je naravno odmah stigao na dno gde se moze videti samo skrolovanjem. Sto retko ko radi jer nema drugih razloga da se skroluje home - svi sadrzaji su odavno vec tu. Situacija koja se ponavlja vec vise puta.
How convenient. No, sve bi to i moglo da prodje kao circumstantial evidence da nemam licno ranije iskustvo kada sam ti na mail poslao skenove naslovnih strana ovdasnjih izdanja koji nikada nisu stavljeni na home.
Sapienti sat.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

markos

Gdje pise da sam preuzeo da objavljujem SVE sto je uradjeno?

Sasvim je realno za ocekivati da izdavaci posalju informacije o svom novom izdanju i naslovnicu na najveci domaci strip sajt. Ali dobro, mozda je problem u meni, mozda je zaista glupo ocekivati od nekoga da ti sam posalje nesto sto ces mu ti poslije BESPLATNO reklamirati.

Naslovnica na belom putu je premala i prelosa.

marlowe

Quote from: "marko"Gdje pise da sam preuzeo da objavljujem SVE sto je uradjeno?

Pa tu i dolazimo do srzi problema. Tu se prezentuje ono sto TI odlucis da postavis, na nacin i u trenutku kada TI odlucis da to postavis (mogu se primetiti i sitne razlikeu kvalitetu skena u zavisnosti od toga koji je izdavac u pitanju).
Dakle, to nisu NOVA STRIP IZDANJA kako pise, vec tvoj izbor, cenzurisan prema tvojim interesima. Druga opcija bi bila da si samo neprofesionalan, ali sada je to iskljuceno.
No, to je poznato vec par godina, i nije nista novo. Posebno nije nesto oko cega covek treba da gubi vreme.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

sveti marko, dobri čovek čijeg života je smisao da donosi zadovoljstvo ljubiteljima stripa u okruženju.

ovo što marlow priča za put u tulum je viđeno mnogo puta ranije, ne objaviš našu naslovnicu nekoliko dana poštoje imaš, sačekaš da se nakupi raznoraznih Zagora i alanfordova i onda kada je staviš, ona nikada ne bude na vrhu strane.

Uzgred, već neko vreme ti stoji na sajtu naslovnica stripa za koji piše da je izašao 21. oktobra. Imaš vremeplov, a?

marlowe

Ma, stvar je toliko providna i primitivna da me podseca na zvrcke iz zabavista.
Mislim, Luxor Comics nije uopste predstavljen, dakle ni Faktor 4 ni Divlja magija, a radi se o izdavackom pokusaju koji je nezapamcen na ovim prostorima i ima ogroman uticaj na domaci strip i publiku. A o tome se pise na jedno 10ak foruma posvecenim sto iskljucivo stripu sto srodnim granama, i skenovi naslovnih strana vriste sa svih strana (pun intended).
S druge stranem, redovno se kaci bezvredni Svetov Alan Ford, a radi se o izdavacu koji nema nikakve veze sa stripom i izdanju koje je potpuno irelevantno. Biche da Choban salje Markosu skenove svakih par dana na mail...
No, necu vise da gubim vreme na takve marginalne pojave, posebno sto je to jasno gomili ljudi sa kojima sam pricao.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

markos

Quote from: "marlowe"
Quote from: "marko"Gdje pise da sam preuzeo da objavljujem SVE sto je uradjeno?

Pa tu i dolazimo do srzi problema. Tu se prezentuje ono sto TI odlucis da postavis, na nacin i u trenutku kada TI odlucis da to postavis (mogu se primetiti i sitne razlikeu kvalitetu skena u zavisnosti od toga koji je izdavac u pitanju).
Dakle, to nisu NOVA STRIP IZDANJA kako pise, vec tvoj izbor, cenzurisan prema tvojim interesima. Druga opcija bi bila da si samo neprofesionalan, ali sada je to iskljuceno.
No, to je poznato vec par godina, i nije nista novo. Posebno nije nesto oko cega covek treba da gubi vreme.

Trudim se hvatati konce koliko mogu, ali kako vise ne kupujem sve, ne mogu i skenirati sve i staviti kad hocu, nego ovisim o tome kad ce mi netko poslati skenove i koje kvalitete ili da li ce se pojaviti na webu. Iskreno, umorio sam se vise od skeniranja, nemam vise volje, a ni vremena kao prvi dan, pet godina konstantnog skeniranja i 5000+ skeniranih naslovnica me je umorilo. Sada imam dr.Westaxa koji mi salje naslovnice stripova sa HR kioska (spasio me) i Marka Davidovica (hvala!) koji salje Svetov AF i Vedrana koji tu ti tamo nesto skenira kad mu dodje u striparnicu (uglavnom System i Van Gogh). Sve drugo stavljam iskljucivo ako nadjem na netu ili ako ugnjavim ljude da mi posalju (kako Tomica radi prijelom svih Bookglobe albuma i vecine Strip Agentovih - a ujedno i naseg MV-a i MM-a, on mi posalje kad ima nesto novo). Dakle, nije MOJ izbor, nije CENZURA, nije INTERES, nego jednostavno, tako to funkcionira. Stripovi.com postoji 5 godina, rodjendan je za par dana i u tih 5 godina konstantno objavljujemo sve sto mozemo i mislim da broj izdanja koji nam je promakao nije veci od desetak, petnaest...  
Sve ove insinuacije su smijesne i jadne, ali od tebe covjek drugo ne moze ni ocekivati. Pogotovo sad, pa ipak si ti urednik Belog Puta.

markos

Quote from: "Boban"sveti marko, dobri čovek čijeg života je smisao da donosi zadovoljstvo ljubiteljima stripa u okruženju.

ovo što marlow priča za put u tulum je viđeno mnogo puta ranije, ne objaviš našu naslovnicu nekoliko dana poštoje imaš, sačekaš da se nakupi raznoraznih Zagora i alanfordova i onda kada je staviš, ona nikada ne bude na vrhu strane.

Uzgred, već neko vreme ti stoji na sajtu naslovnica stripa za koji piše da je izašao 21. oktobra. Imaš vremeplov, a?
Put u tulum je objavljen isti dan kad i SpBros npr. a kod nas su se oboje pojavili u petak, eventualno cetvrtak. Stavljeni su tek u ponedjeljak, jer sam ih tad tek stigao staviti, bio sam na putu. Uostalom, valjda je meni u interesu da stavim naslovnicu svoga stripa isti dan, a ne nakon 4 dana? I mislim, uopce je glupo govoriti o tome, kad je Put u tulum i ovog trena pri vrhu popisa.

AF 38 je stavlje na 21.10 "odokativno", jer mi je tomica poslao sve 4 naslovnice ( 35-38 ) prije tri mjeseca (AF se tiska 4 komada istovremeno) i onda, da ne zaboravim staviti neku (sto mi se znalo desiti - jer ih ne kupujem jedan po jedan nego sve odjednom - ne gledam kioske i ne znam kad se pojavi na kiosku) - stavim sve odjednom, a datume stavim otprilike. Tada se naslovnica sama pojavi na stranici kad dodje taj datum. Dan dva gore dolje ne igra neku ulogu.

markos

Sto se tice Luxora, tu si u pravu. Tu sam stvarno kriv, ali nikad nije kasno ispraviti greske.
Milan mi je stvarno simpatican i stvarno cijenim taj entuzijazam i strast koja je kod njega ocita, ali mene ti stripovi nisu pretjerano odusevili (dobro, nisam ja ciljana publika), niti su naisli na neki odaziv publike tu kod nas.

Boban

A sada si i Onaj koji određuje šta se publici dopada.
Budimo realni, prihvatimo da su stripovi.com okupljalište Bonelijevaca odakle su uredbom proterani svi koji različito misle i neka bude tako. Nije problem, ima i gorih stvari u životu.

markos

Ej, stvarno, ali stvarno seres bezveze. A dobro, ako te to veseli...

Boban

mda... Bouncer nisi stavio jer nemaš sliku, za Nadzirače ti je slika premala, a Luxor si jednostavno zaboravio... čuješ li ti sebe?
Kao slučajno sva tri izdavača sa istog kvadratnog kilometra.

markos

A Put u tulum? A Elazar? A Tehnopape? A Vendetu? Zasto sam to onda stavio? Stvarno ste smijesni sa tim svojim optuzbama o "mrznji" protiv SCG izdavaca, zaista smijesni. A pomalo i tuzni, jer kad se covjek malo zamisli, to najbolje govori o vama...
Ja mislim da nikome ne trebam dokazivati svoju nacionalnu neopterecenost i toleranciju. Ti Bobane si zadnji covjek na svijetu koji smije bilo kome drugome to spocitavati.

marlowe

Ja ne podizem bilo kakve optuzbe. Ne zanima me.
Ovo je jednostavno konstatovanje cinjenicnog stanja.
Donekle je zanimljivo slusati nemastovita opravdavanja i batrganja (uz par optuzbi, jer, napad je najbolja odbrana, kazu agresivci).
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alex

Čini mi se da je istina, kao i najčešće negde između:
ne bih rekao da se radi o strogo cenzurisanom izboru, već jednostavno Marku nije stalo da se za izdanja do kojih mu nije lično stalo (a za koja mu nisu poslali naslovne) ekstra trudi da nađe skenove. Zato ako želite da se neka izdanja nađu tamo pošaljite mu slike u odgovarajućoj rezoluciji.

Ako ni to ne upali - jedino rešenje je srpski sajt za takvu prezentaciju. Ne treba uvek previše očekivati.

markos

Quote from: "marlowe"Ja ne podizem bilo kakve optuzbe. Ne zanima me.
Donekle je zanimljivo slusati nemastovita opravdavanja i batrganja (uz par optuzbi, jer, napad je najbolja odbrana, kazu agresivci).
Cinjenicno stanje, uz zanemarimanje onih cinjenica koji ti ne idu u prilog, to da.

Boban

Važi i obrnuto, naravno.
Razgovor gluvih u mraku gluve sobe u liftu koji pada.

markos

Dobro, hoces li mi poslati tu naslovnicu ili neces?

marlowe

Quote from: "marko"
Cinjenicno stanje, uz zanemarimanje onih cinjenica koji ti ne idu u prilog, to da.

kojih cinjenica?
da si "zaboravio"? da ti slika za Nadzirace nije dovoljno dobra, te tvoja stranica koja se bavi stripom na odredjenom prostoru skoro mesec dana ne pokazuje da je izaslo domace izdanje Watchmena???
Svaka cast.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

markos

Quote from: "marlowe"

kojih cinjenica?
da si "zaboravio"? da ti slika za Nadzirace nije dovoljno dobra, te tvoja stranica koja se bavi stripom na odredjenom prostoru skoro mesec dana ne pokazuje da je izaslo domace izdanje Watchmena???
Svaka cast.
Cinjenica je da sam stavio Put na tulum, Elazar, Vendetu, Tehnopape na home page jer sam dobio naslovnice (ili sam ih skinuo s weba) odmah nakon sto su objavljeni. Cinjenica je da sam javno - na 3 (tri) strip foruma - nahvalio nadzirace. I sad ti meni hoces reci da netko tko je ostavio toliko pozitivnih postova o nadziracima nije stavio naslovnicu na homepage stripovi.com jer mu to nije u interesu? Jer hoce cenzurirati njegovo objavljivanje? Jer se taj strip ne uklapa u izbor stripova?
Svaka cast, sjajna logika.

Boban

sjajna taktika. javno hvališ a iza rovariš na sve moguće načine protiv.

Cornelius

Au, brate mili, ovaj Marko je neki teži smarač. Samo pravi promaju, a kako vidim, voli i da laže.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

markos

Ne valja kad kudim, ne valja kad hvalim. Sto da napravim kako bi ti Bobane bio zadovoljan? Da ugasim stripovi.com? Da prestanem izdavati stripove pa da mozete bez problema uzeti prava i za Hrvatsku? Pretpostavljam da ni to ne bi bilo dovoljno dobro.
koji ljudi, nevjerojatno...

Cornelius

Ma, jok. Dovoljno je samo da prestaneš da lažeš.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

kraken

Quote from: "marko"Ne valja kad kudim, ne valja kad hvalim. Sto da napravim kako bi ti Bobane bio zadovoljan? Da ugasim stripovi.com? Da prestanem izdavati stripove pa da mozete bez problema uzeti prava i za Hrvatsku? Pretpostavljam da ni to ne bi bilo dovoljno dobro.

Zar se i jedno tvoje izdanje poklapa sa bp-om? Nije bas da drzis bookglobe i izbacujes takav obim izdanja pa da nekome smetas  :roll:

markos

Quote from: "Cornelius"Ma, jok. Dovoljno je samo da prestaneš da lažeš.
A sto sam to konkretno lagao?

markos

Quote from: "kraken"
Quote from: "marko"Ne valja kad kudim, ne valja kad hvalim. Sto da napravim kako bi ti Bobane bio zadovoljan? Da ugasim stripovi.com? Da prestanem izdavati stripove pa da mozete bez problema uzeti prava i za Hrvatsku? Pretpostavljam da ni to ne bi bilo dovoljno dobro.

Zar se i jedno tvoje izdanje poklapa sa bp-om? Nije bas da drzis bookglobe i izbacujes takav obim izdanja pa da nekome smetas  :roll:
Poklapat ce se.

marlowe

Poklapat ce se.

Joj. Nemoj mi samo reci da ce Beli put poceti da izdaje Marti Misteriju, Teksa ili Natan Nevera.
Moje srce to ne bi izdrzalo.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

markos

Sto, sad mijenjamo temu?
Inace, informiraj se bolje. Ja ne izdajem Teksa niti Nathan Nevera.

marlowe

Quote from: "marko"Sto, sad mijenjamo temu?
Inace, informiraj se bolje. Ja ne izdajem Teksa niti Nathan Nevera.

ne menjamo nista.
ti si upravo objasnio svoju motivaciju.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

markos

Ma nemojte kaz'ti, gospodine urednice.

kraken

Poklapat ce se.

Kao na primer? Jedino ako ti ne planiras da pocnes da izdajes nesto sto je bp vec izbacio al to je vec za tebe motivacija da ih pljuckas a ne obratno, drugacije ne mogu da zamislim posto niko ni ne zna u kolikom ce obimu bp da plasira stripove i koje serijale.

Dakle probaj da budes precizniji.

markos

Poklapat ce se.

Kao na primer? Jedino ako ti ne planiras da pocnes da izdajes nesto sto je bp vec izbacio al to je vec za tebe motivacija da ih pljuckas a ne obratno, drugacije ne mogu da zamislim posto niko ni ne zna u kolikom ce obimu bp da plasira stripove i koje serijale.

Dakle probaj da budes precizniji.
Pa ja znam jedan dio onoga sto namjeravaju raditi, jer se istovremeno interesiramo za prava na neke stripove - francuski strip, uglavnom. I recimo da za neke stripove nece dobiti prava za Hrvatsku kao sto su planirali. Eto, malo motivacije.
Od onoga sto je BP objavio, interesiraju me Watchmeni, to sam davno rekao, ali tu nema rijeci o pljuckanju, dapace, jasno sam rekao da su jako dobro napravljeni.

Boban

sveti marko, čovek koji iz zadovoljstva u dokolici radi stripove da bi usrećio pučanstvo, spreman je da plati 20000 evra za autorska prava kako bi isterao svoj kapric.
tu se nešto ipak ne uklapa, zar ne?
ako se dobro sećam, svojevremeno si skupljao milostinju među učesnicima foruma da se forum ne bi zatvorio... da li je ikada obelodanjeno koliko je novca zaista skupljeno i za šta se koristi?

glumiš isposnika, skupljaš sirotinju, štampaš tehnički vrlo loše stvari koje zatim po paprenim cenama prodaješ istima onima od kojih si malopre isprosio poslednji novčić...