• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Trait de craie - Miguelanxo Prado

Started by sivka, 15-10-2006, 03:05:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sivka

Svratila sam do Platoa i nisam odolela ...

Za one koji poznaju strip ovo nije novina ali za mene - jeste. Monja mi je preporučio pre par meseci i posle nekoliko pokušaja da nadjem na netu, odustala sam. Sad imam Castermanovo izdanje.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

marlowe

To je apsolutno remek delo. Jedan od najboljih stripova koje sam citao poslednjih godina.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Cornelius

Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Alex

U al ste opširni.

Kako se prevodi naslov, koji je žanr, celina ili u nastavcima?

Bilo koja informacija!
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

Podsećaju me na dva ostarela Turčina, mozgova natopljenih lakim drogama, kako vuku kroz nargile i svakih osamanest minuta poneko progovori po jednu reč...
Dijalog teče otprilike ovako:
dobar
jeste
strip
da
baš
dobar
da
da
da
jeste
dobar
mmm
da
ah da
ah
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

marlowe

Quote from: "alexts"U al ste opširni.

Kako se prevodi naslov, koji je žanr, celina ili u nastavcima?

Bilo koja informacija!

evo sta kaze amazon:
http://www.amazon.com/Streak-Chalk-Miguelanxo-Prado/dp/1561631086
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Cornelius

Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

sivka

Miguelanxo Prado, španski strip autor, rodjen je 1958 godine. Studirao je arhitekturu, pisao priče i slikao, a zatim je počeo da crta stripove.
Svoj prvi album je uradio za francuskog izdavača Les Humanoïdes Associés i to je bio Chienne de Vie (1988), C'est du Sport (1989) i Y'a Plus de Justice (1991). Radio je i na erotskim pričama koje su se objavljivale u L'Écho des Savannes. Njegovo najpoznatije i najbolje delo je  Trait de craie (Streak of Chalk, 1992) za koji dobija nagradu za najbolji inostrani album  1994 god na Angoulême International Comics Festivalu. To mu je drugi put da je nagradjen, prvi put  1991 za Manuel Montano.

Evo malo o autoru, a možemo da nastavimo i o samom stripu, mada ga još nisam iščitala do kraja. Moram da koristim rečnik jer moje znanje francuskog nije na odlikaškom nivou. A i sam strip je takav, čudan, mora se polako.

sivka

Znaš šta Bobane, baš mi ne daš šansu da i ja kao nešto napišem ... gde ti je onaj smajli pogodan za ovu situaciju. Dok sam ja iskucala ti dade link....  :cry:

Mixitron M. Storm

OT greymalk, koje je to poetsko-feudalno delo tako duboko uticalo na tvoj avatar i potpis?

sivka

Quote from: "Mixitron M. Storm"OT greymalk, koje je to poetsko-feudalno delo tako duboko uticalo na tvoj avatar i potpis?

Jukio Mišima  (Kimitake Hiraoka)(14.01.1925-25.11.1970)

Axle Munshine

Kad smo vec kod autora kao sto je M.Prado,mogu da kazem da pomenuti strip nisam imao priliku da procitam,ali sam zato procitao njegovog Stratosa u Stripoteci i odusevio se.Taj strip posle citanja tera na razmisljanje,kao nijedan pre,barem sam se ja tako osecao,a ko hoce da proveri toplo preporucujem,necete se razocarati.Zato verujem Monji i Marloweu u vezi sa Trait de craie.Prado je genijalac. :lol:
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

Alex

Quote from: "axle munshine"Kad smo vec kod autora kao sto je M.Prado,mogu da kazem da pomenuti strip nisam imao priliku da procitam,ali sam zato procitao njegovog Stratosa u Stripoteci i odusevio se.Taj strip posle citanja tera na razmisljanje,kao nijedan pre,barem sam se ja tako osecao,a ko hoce da proveri toplo preporucujem,necete se razocarati.Zato verujem Monji i Marloweu u vezi sa Trait de craie.Prado je genijalac. :lol:

Eh, a ja nikako da se setim odakle mi je ime poznato.

Premda nisam preveliki ljubitelj socijalno - političko angažovanih dela, Stratos je zaista kvalitetan strip.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture