• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TREĆI KAMEN

Started by Goran Skrobonja, 17-10-2006, 13:46:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Goran Skrobonja

Evo od juče krenuše reprize "Trećeg kamena od sunca" na B92 (termin od 9-10 prepodne, po dve vezane epizode), što je zgodna prilika da se podsetimo na neodoljive vanzemaljce. Gledate li? Koji su vam najbolji fazoni? Šta mislite o likovima? Kakav je, ako uopšte postoji, značaj ovog sitkoma po SF?
Evo danas, u epizodi #4, slatko sam se nasmejao kada Džon Litgau - Vrhovni komandant - čita Bibliju kao što bi neko dete čitalo strip, i komentariše: "Ne, ne slušaj zmiju!... Ne, NE JEDI JABUKU!!! NEEEEE..." da bi završio razočaranim komentarom: "Žene..."  :D
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Bilja

Prvih par sezona su bile legendarne. Medjutim, nisu znali kada treba da stanu, ili, sto je verovatnije, nisu hteli da se odreknu para. Po tom pitanju imam ogromno postovanje za seriju "Black Adder". Covek je prosto znao kada treba da stane. I serija je ostala od pocetka do kraja remek-delo.
Za Treci kamen nisu znali da se zaustave i serija je vremenom postala uzasno losa, a scenario katastrofa. No, prvih par sezona se definitivno isplati gledati samo ne znam ko to moze da prati TV program prepodne. Studenti i ucenici mozda?
Bilja
----------------------------------------@

Goran Skrobonja

Quote from: "Bilja"...samo ne znam ko to moze da prati TV program prepodne. Studenti i ucenici mozda?

Hehe, slobodni umetnici?

Loengrin

Quote from: "Bilja"...samo ne znam ko to moze da prati TV program prepodne. Studenti i ucenici mozda?
Lenji smradovi koji u 40toj zive kod i na racun mame i tate, možda? xbigok

Cool! Serija za samoispitivanje sopstvenog utapanja u hedonizmu  :lol:
Na zalost nikada nisam odgledala prvu epizodu.  :(
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Izitpajn

Meni su likovi bili iritantni, vicevi djetinjasti, scenarij zaglupljujući, sve u svemu, SF verzija "Prijatelja".

Goran Skrobonja

Quote from: "Izitpajn"sve u svemu, SF verzija "Prijatelja".

Yay!!!

mac

Meni su u prvim serijalima šale bile nekako površne (kad otkrivaju sebe, svet, pojave), ali su i dalje bile zabavne. U nekim središnim serijalima sam primetio veću filozofsku težinu u šalama i bile su mi još zabavnije. Poslednji serijal je bio bezveze, valjda su zato i prekinuli seriju.

Alex

Samo poslednji set je bio zaista slab, a prvih nekoliko dosta dobri.

Jedna stvar mi se ne sviđa kod američkih humorističkih serija koje imaju veze sa SF-om, a to je da (primer je i ALF) ni najmanje nisu pokušali da nas ubede da su oni zaista sa druge planete i da su tamo imali nekakav život i prošlost.

To mi je smetalo i u stripu Srebrni letač od Stena Lija, jer on sem što je želeo da se vrati na svoju planetu i maštao o svojoj devojci, koja je tamo, nikada nije pomislio na svoje prijatelje, roditelje, događaje sa svoje rodne planete itd, da bi se na iole uverljiv način pokazalo da njegov život ne počinje sa početkom stripa (serije). To je scenaristički propust, koji nam pokazuje da scenarista misli da to nije bitno i ne želi da se zamara sa tim.

Doduše za sitcom to zaista nije od velikog značaja.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

---

evo, jedan fini esej o supermenu i tome sto nema kucu...

http://cc.ysu.edu/~satingle/gary_engle.htm

ameriko, zemljo i mi granata!
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Loengrin

Hej!
Videh danas 3.kamen u 15h!
Ovo je jutarnji termin za one što ubijaju vreme između dve žurke.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

---

kad sam gore meto link za i na esej, mislijo sam da za to nepominjanje proslosti kod americki' likova ima razlog kul  8) tur'ne prirode, i da prica o "scenaristickom propustu" ne pije voshu
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

milan

Quote from: "Zika Kisobranac"kad sam gore meto link za i na esej, mislijo sam da za to nepominjanje proslosti kod americki' likova ima razlog kul  8) tur'ne prirode, i da prica o "scenaristickom propustu" ne pije voshu
A i ne moze da se trazi scenaristicki propust u americkom stripu iz 60ih... To je kao kada bi rekao da su specijalni efekti u Putu na Mesec Dzordza Melijesa pomalo neuverljivi.

Loengrin

Iako mi je došlo da gi odčtampam zbog dužine, uzdržala sam se i pročitala i mogu samo da dodam.

Ovaj novi Supermen nije Američki san, već san svakog Američkog psihologa. Pri tom ni ne mislim njega da šaljem kod šrinkića nego ekipu režija+scenario+produkcija, jer mislim da je potrošiti tolike pare na nešto što čak nije ni limunada, krajnje umobolno!

Svevid

Једна од најбољих хумористичких серија икада!!!  xrotaeye xrofl
Не волим југословене.

Svevid

Једна од најбољих хумористичких серија икада!!!

Како да обришем ово?
Не волим југословене.

mac

Nema vraćke, tako ti je to ovde.

Možeš samo da promeniš sadržaj :)

Svevid

Па ајде, није греда...
Не волим југословене.