• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Alan Ford preskače Sajam

Started by zoro, 18-10-2006, 18:56:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zoro

Na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu, prvi put posle mnogo godina neće biti knjižare Alan Ford.
Razlozi su verovatno finansijske prirode, procena da realna prodaja ne može da pokrije sve prateće troškove.

Kako stoji sa drugim malim i velikim izdavačima i prodajnim prostorima?
Da li postoji mogućnost da se na jednom mestu uradi svojevrsni preview sajamske ponude sa stanovišta ljubitelja stripa ili će svako biti prepušten sebi? Kakav vid predstavljanja bi bio najprimereniji?

Najveća strip-ponuda starih naslova se očekuje u hali 14 na spratu, kao i ranijih godina. Darkwood će biti verovatno na prvoj galeriji hale 1. Dolaze li novosadski prodavci polovnih stripova, koji su bili dosta redovni prethodnih godina?
Hoće li biti objedinjene ponude hrvatskih izdanja?
Šta je sa alternativnim i malim izdavačima iz Srbije koji verovatno neće biti nigde zvanično zastupljeni, da li izdanja Strip-presinga i sličnih treba tražiti gde god ili će negde biti objedinjeno predstavljeni?

sivka

Šteta je da se ne pojave male firme. Sajam, nažalost, ima takvu poslovnu politiku da je loša po druge a odlična za njih. Možda bi mali izdavači i prodavci mogli da razmisle o udruživanju i zajedničkom nastupu na ovakvim manifestacijama?
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

marlowe

Koliko sam ja upucen na sajmu ce biti i Bracha Dalton, a na njihovom standu i "novosadska roba".
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.