• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Borat

Started by lilit, 21-10-2006, 16:53:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Mislim da stvarno nema razloga za uznemirenje. Zosko mu dođe kao one seoske lude, lupeta gluposti i - nikom ništa. Šta se od njega konkretno moglo pročitati? Da misli da je strip šund, ali i da ga voli. I kukumavčio je oko nekih rapidografa ili nečeg sličnog. Piskaraće on još malo, pa će da dođe neki gazda Habsburg da mu otimari konja. Onda ga neko vreme neće biti, pos'o je pos'o.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Izitpajn

Quote from: "Ghoul"toleranciju ipak ne treba izjednačavati sa mirnim gledanjem na lično vređanje, a ono što je zosko napisao nije neka apstraktna, uopštena tvrdnja, već uvreda direktno usmerena na aryu i njegovu izbegličku porodicu.
s tim se čak ni ja ne bih šalio.
Je, ali pogledaj kako je počelo. Arya je prvi potegao pitanje svoje porodice i sve to začinio prilično sočnom uvredom. Meni se čini da je ovo jedan od rijetkih (jedini?) postova zbog kojih kretena ne treba šutnuti. Mislim, ako ga niste prije šutnuli, i ako niste šutnuli i mnoge druge kretene prije njega, onda zbilja...  :roll:

džin tonik

hm, opet kretena kazes jelibore? sad sam 100 % siguran da imas propuh u glavi mali smrdljivko.  :)

Izitpajn

Oprosti, stalno brkam debile i kretene.

džin tonik

Quote from: "krema"U sta pretvoriste jednu lijepu temu.
Al moram dodati- zosko, treba te banovati.
gle sto je najzanimljivije. i tu i na bilo kojem forumu koji evtl. posjetim, mi se zivo jebe hocu li biti baniran, sta umisljeni balkanski konji koji su provukli neki jeftini faks o meni misle, kako umisljeni "akademicari" i "intelektualci" dozivljavaju demokraciju, kako par brdjana pisaca ili novinara prodaje pamet o stvarima koje su vidjeli na filmu... itd. kuzis?
dodjem samo da gadjam takve idiote kikirikijem i razmjenim koju normalnu sa pokojim rijetkim koji se moze zvati covjek. eto.  :wink:

džin tonik

Quote from: "Izitpajn"Oprosti, stalno brkam debile i kretene.
ma nema veze, ako te slucajno negdje sretnem platim ti rucak da ne crknes od gladi ako koji dan napravis stanku da malo odmoris i ne brkas stvari.  :)

Izitpajn

:?  E, ovaj mi je tek sad postao zabavan! Doktore, šta mi je!

Boban

Hteli mi to ili ne, na ovom Balkanu postoji i Hrvati i Šiptari i Srbi, a izgleda i Bosanci i ko zna ko sve ne; kada bi se svakome dalo onoliko teritorije koliko misle da im pripada, jedva da bi površina Kazahstana bila dovoljna.
I, hteli mi to ili ne, moramo živeti nekako stešnjeni na ovom malenom prostoru; možda je svetla budućnost ipak u toleranciji, ne toliko u prizivanju prošlosti i ispravljanju greha predaka. Moramo se pomiriti s time da nismo sami, da nismo jedini, da nismo čistokrvni, istomisleći i da ne želimo svi dobro jedni o drugima, ali mislim da moramo prestati da se gledamo kroz nišane oružja, ma koliko nekima to teško padalo.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

džin tonik

Quote from: "Izitpajn":?  E, ovaj mi je tek sad postao zabavan! Doktore, šta mi je!
nije da sam toliki strucnjak, ali cini mi se nisi opusten jer ne seksas dovoljno, t.j. bar jednom mjesecno.

Izitpajn

E, ajde nemojte se zajebavati i priznajte ko je Bobanu provalio na account!

Black Mamba

Quote from: "Boban"Hteli mi to ili ne, na ovom Balkanu postoji i Hrvati i Šiptari i Srbi, a izgleda i Bosanci i ko zna ko sve ne; kada bi se svakome dalo onoliko teritorije koliko misle da im pripada, jedva da bi površina Kazahstana bila dovoljna.
I, hteli mi to ili ne, moramo živeti nekako stešnjeni na ovom malenom prostoru; možda je svetla budućnost ipak u toleranciji, ne toliko u prizivanju prošlosti i ispravljanju greha predaka. Moramo se pomiriti s time da nismo sami, da nismo jedini, da nismo čistokrvni, istomisleći i da ne želimo svi dobro jedni o drugima, ali mislim da moramo prestati da se gledamo kroz nišane oružja, ma koliko nekima to teško padalo.

high-five!! :|

Mixitron M. Storm

Quote from: "Ghoul"
ja mislim da granica tolerancije ovog foruma treba da bude – LIČNO vređanje

Reče Ghoul, kačitelj fotografija bivših drugova...

džin tonik

džin tonik

Quote from: "Mixitron M. Storm"

nekako mi se cini da mi je gul samo nakalemio jelibora (prvo je stavio smajli  :roll:  ispod boldanog) kad je vidio da se ovaj zakacio...  :cry:

Ghoul

u tom slučaju, uvredu mu je nanela mama priroda, ja samo dokumentovao: to nije uvreda već iznošenje činjenice; molim da se pravi razlika između činjenica i tlapnji!

ps: šteta što ne okačih onu s pahekom! it's a laugh riot! ko sam pahek da ga je crto! iz legije nepromočivih!  :!:
https://ljudska_splacina.com/

lilit

ja bih rekla da je boratov duh nasao novog domacina...
Why are we here?
What's life all about?
Is G-d really weird?
Or is there some doubt?
Well, tonight, we're going to sort it all out,
For tonight is the Meaning of Life.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

džin tonik

Quote from: "Izitpajn"E, ajde nemojte se zajebavati i priznajte ko je Bobanu provalio na account!
evo, sto tu ne nastavis "profesore":
http://forum.tip.it/nosf/viewtopic.php?t=1464
na govnjivom forumu, sa govnjivim pravilima, vecinom govnjivim clanovima i govnjivim temama.

Izitpajn

Quote from: "lilit_depp"
Quote from: "Izitpajn"
:x Aupičku, nemrem bulivit da ekčuli branim kretena...  :x
i ja se cudim, posebno nakon onako dobrog posta na jednom croatia-forumu glede doticnog i njegovog lika_und_dela.  :wink:
Ček' ček', sad sam se malo zamislio i nisam siguran da znam o čemu ti to. Ne sjećam se da sam ovog kretena spominjao na nekom hrvatskom forumu, imaš možda link pri mišu?

džin tonik

bravo jelibore. to ovaj kreten ceka od senjorite lilite. 'ajde lilita da to vidimo, pa da izboratam jelibora po zasluzi...  :roll:

lilit

pa ja sam verovatno sve pomesala, posto sam ja neznalica za SF stories, ali eto, sasvim slucajno sam naletela na ovo:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=156501
i ovo:
http://img93.imageshack.us/img93/9242/izidreklg5.jpg

sad, da li to ima ikakve veze s vama dvojicom, ja stvarno ne bih znala reci.  :lol:

i nisam senjorita, vec frau koja se bori da zoska ne izbace i s ovog foruma!

Boban

Opusti se, lili, ja vrlo vrlo vrlo retko izbacujem ljude, samo kada me baš onako iznerviraju, a ni to nije lako postići. mislim, zosko mi uopšte nije u grupi kojima preti brisanje.

džin tonik

lilita, pa to nije pisao jelibor (kako se da naslutiti iz tvog prvog javljanja), vec zosko. po sistemu oko za lakat, podmetanje za poturivanje.  :D

džin tonik

Quote from: "Boban"Opusti se, lili, ja vrlo vrlo vrlo retko izbacujem ljude, samo kada me baš onako iznerviraju, a ni to nije lako postići. mislim, zosko mi uopšte nije u grupi kojima preti brisanje.
eto, kako bi rekao moj prijatelj dr. svarc, to je covjek (makar se razilazimo u politici).
ajmo bolje u zlin mrdat.  :)

Izitpajn

U jebote, pa ja to nisam ni vidio!  :o  A sudeći po datumima, kreten se javio taman kad sam otišao na more, a šutnulo ga prije nego što sam se vratio, a dotad je tema već pala u zaborav pa nisam ni vidio što se dogodilo  :|

Hehe, sic transit gorila mundi :)

džin tonik

Quote from: "Izitpajn"U jebote, pa ja to nisam ni vidio!  :o  A sudeći po datumima, kreten se javio taman kad sam otišao na more, a šutnulo ga prije nego što sam se vratio, a dotad je tema već pala u zaborav pa nisam ni vidio što se dogodilo  :|

Hehe, sic transit gorila mundi :)
ćoro ni na nebu ni na zemlji, ocekujem da ne previdjas takve poruke.  :x

Mixitron M. Storm

u tom slučaju, uvredu mu je nanela mama priroda, ja samo dokumentovao

Ah, repriza... kad neko ode u radnju pa kupi fizički nedostatak, onda mu se i može smejati, ovako, svako ispada napolje onak'i kako su mu se hromozomi zalomili, i jadno je imati bilo kakav neinterni komentar.

I, kao što rekoh, ako ti je on najružniji-stvor-ikada, onda si stvarno sreo i video malo ljudi.

Boban

I proveo život bez ogledala...

Ghoul

u tom slučaju, uvredu mu je nanela mama priroda, ja samo dokumentovao

I, kao što rekoh, ako ti je on najružniji-stvor-ikada, onda si stvarno sreo i video malo ljudi.

e, moj bato, šta sam ja sve video ti to ne želiš da znaš... the stuff nightmares are made of!

nego, mixo, nije mi jasno dal si stvarno tolko glup ili se praviš; da li toliko nije jasno ono što sam 200 puta i na tom topiku kazao: da tu sliku nisam kačio da bih dokazao da je on ružan (which is beside the point) već - da je sasvim tipičan leskovački gilipter, sirovina, smrdljivko od koga se nešto drugačije od onih baljezganja na deponiji ne bi ni moglo ni smelo očekivati: dakle, da je njegova faca samo objektivni korelativ njegovih 'misli'.

jebote, zar moram da ti CRTAM da uopšte poenta nije ni u 'ružnoći' ni u 'fizičkim nedostacima' koje ti u besvest ponavljaš ko gluv u telefon?

Mixitron M. Storm

A kako se to, moliću, vidi sa slike? Pojava čini čoveka, a? Ajd', fizionomiju po strani, nikad nisi sreo seljačinu napeglanu kao da prima Nobela, ili ljudinu koja izgleda k'o da ga je poplava izbacila pa mačka donela kući?

'Sa slike se vidi da je on plitak i glup, a ko to ne vidi taj mu je drug'... bemga, ja uvek mislio da se to gleda po tome šta kažeš i šta (u)radiš.

krema

Elem, buduci da smo svi ponovo sretni i zadovoljni, izmirili se, izgrlili i izljubili, mogli smo se vratiti na temu.
Veceras sam opet otisao u kino i jos jednom pogledao film i samo se dodatno odusevio.

Black Mamba

ladno planiram isto za vikend :lol: samo pomisao na njega, ne samo da mi razvlaci osmeh vec me ispunjava nekom..neverovatno blesavo-pozitivnom energijom.....strasno kako me zarazio

zamisli da imas Borata za pravog prijatelja, kakav bi to zivot bio :!: :!: :!:

krema

Mada, znas kako kazu za komicare, da je vecina njih u privatnosti veoma dosadna i nezanimljiva. Ali u ovom slucaju, zaista sumnjam.
A Borat je film koji treba pogledati vise puta, bar onaj ko voli ovakve komedije. Uvijek se potkrade neki smijesan detalj koji prosli put nisi vidio.

džin tonik

women  :!:  who wants to be my sister? khm, i am borOt.

Jake Chambers

Quote from: "Black Mamba"ladno planiram isto za vikend :lol: samo pomisao na njega, ne samo da mi razvlaci osmeh vec me ispunjava nekom..neverovatno blesavo-pozitivnom energijom.....strasno kako me zarazio

zamisli da imas Borata za pravog prijatelja, kakav bi to zivot bio :!: :!: :!:

Pa sad... Borata ne bih voleo za prijatelja, ali S.B. Koena da  :!:  :!:  :!:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

krema

Definitivno si u pravu, Jake :D

Black Mamba

zapravo definitivno se slazem

džin tonik

"Rusija je zabranila prikazivanje "Borata" u kinima, filma koji ismijava njima susjedni Kazakhstan i tamošnji narod. Iz ruskog ministarstva kulture stiglo je priopćenje u kojem stoji da ta zemlja neće izdati dozvolu za prikazivanje filma u kino dvoranama jer se radi o ostvarenju koje bi moglo uvrijediti određene vjerske i etničke skupine.

U filmu je naglašen i antisemitizam te homofobija, a jedan kazakhstanski diplomat izjavio je kako opis njegove zemlje kao nasilne, primitivne i nazadne nema veze s realnošću te da je film uistinu pretjeran.

Osim obrazloženja kako bi se neke skupine mogle uvrijediti, Rusi nisu dali nikakve dodatne detalje o tomu zašto su se odlučili na zabranu prikazivanja filma.

Distributeri Borata u Rusiji najavili su žalbu na ovu odluku kako bi možda osigurali da kontroverzni film, koji je oduševio Europu i SAD, ipak dođe u ruska kina.

(A.Be.)"

preuzeto sa vl-a, citajte vl!
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/scena/671570/index.do

Bab Jaga

Zabranjivanje filmova je stara ruska tradicija. Mislim da su jedva dočekali da nešto naleti.
Ghoul fhtagn!

krema

To je i najbolja moguca reklama za film. Zar postoji bolja reklama od zabrane? :wink:

Ghoul

:lol:
Frat Boys in 'Borat' File Suit

Two college fraternity members who appear in Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan have filed a lawsuit against the producers and 20th Century Fox studios claiming they were plied with alcohol and duped into signing a release agreeing to appear in the film. According to the plaintiffs, who are listed in the lawsuit as John Does, the filmmakers had assured them that the movie would not be shown in the U.S. (they presumably were under the impression that it would be shown in Kazakhstan) and that their identities would not be revealed. They are demanding unspecified compensation for their "humiliation, mental anguish, and emotional and physical distress, loss of reputation, goodwill and standing in the community." Also on Thursday, Russian authorities effectively banned the film by refusing to issue a certificate of distribution on the grounds that it "contains material that some viewers may consider offensive to certain nationalities and religions."

Black Mamba

izgleda da ce Borat ipak biti execute jer ce mu trebati dobar deo novca za advokate...... sve vise njih se pojavljuje sa tvrdnjom da su obmanuti od strane SBCa i njegove ekipe.... malopre gledam i ne mogu da verujem kako novac moze da oslepi ljude........ bas mi krivo.. ovde prolaznik moze da te tuzi ako ti je klizav driveway a nemas nikakvo upozorenje da je klizav.... tacno sam znala da mu ovako nesto nece proci bez posledica...

krema

Joj, bas prije neki dan sam slusao o tuzbi koju su podigla dvojica od one trojice retarda u filmu, iz kombija prema La-u.
Medju mnogim stvarima su naveli da im je film narusio drustveni ugled.
Nesto razmisljam, pa se pitam- zar su ona trojica ikada imala neki ugled u drustvu? :)

BladeRunner

QuoteBorat ismejao ljude za tri funte
Sacha Baron Cohen nije snimao uvodne scene iz svog filma Boratov u Kazahstanu, već u rumunskom selu Glod, u kome je tamošnje stanovništvo platio tri funte po glavi "za dokumentarac o njihovom siromaštvu", a zatim ih brutalno ismejao na velikom ekranu.
Rumuni sad žele osvetu, a čini se kako se čitav svet okrenuo protiv Cohena.
Prvo se na noge digla kazahstanska vlada koja je promotivnim spotovima na CNN-u (kruženje novca u prirodi?) pokušala da ublaži Cohenov udarac na njihovu zemlju, a u pripremi je i šou Boratov brat koji će svetu pokušati da predstavi "istinu o Kazahstanu".
Nedavno su dva tinejdžera koje je ismejao u filmu podnela tužbu protiv njega, a na sličan potez bi mogli da se odluče i stanovnici pomenutog rumunskog sela, koje je Cohen iskoristio za snimanje.
Naime, Cohen ih je lagao kako snima dokumentarac o njihovom teškom životu, da bi ih svetu potom predstavio kao grupu manijaka i prostitutki.
I dok se čitav svet smeje siromašnim Rumunima koje je produkcija ovog engleskog komičara jevrejskog porekla izigrala lažnim obećanjima, Cohen broji zarađeni novac: 67 miliona funti za 10 dana bioskopskog prikazivanja filma.

Nema šta, stvarno je kralj. Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Black Mamba

ja bih to nazvala mocni mediji :twisted: pitam se zasto je sve to krenulo sa tuzbama Borata, Ali G je recimo ismejavao uglavnom UGLEDNE ljude Engleske pa ga niko nije tuzio..... dok sa svojim projektima nije krocio u Ameriku gde su i najbanalnije tuzbe u trendu

a sta sa time sto je Borat pre svega ismejao kultne americke ideje, debile i njihov nacin zivota? resili da mu se osvete preko sirotinje :roll:

Tex Murphy

Sam pao, sam se ubio...
A na kraju krajeva, on se zeza sa stvarima s kojima se prosječan američki filmmejker Džo zeza od postanka svijeta naovamo. Deja vu...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

krema

A ja, recimo, vjerujem da tu ima i suplje price.
Recimo ti likovi iz rumunskog sela u kojem su snimane scene iz "Kazahstana". Niko me ne moze ubijediti da oni nisu znali da se kod njih snima komedija, pored svih onih smijesnih scena koje su tamo snimljene. Morali bi izaci pred nekog stvarno retardiranog sudiju da bi tuzba bila usvojena.

mac

Naravno, uvek ostaje mogućnost da su sve te tužbe u službi reklame, for make benefit ticket sales.

lilit

bobane & ostali ucesnici topica,

uspeh ZS i (velikih istina koje se sire ovde) se ogleda i u tome sto su ZSovci citirani i na drugim forumima.

http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=22523&st=280

tiruriruriru (tema iz zone sumraka...:cry: ...ima iste inicijale kao znak sagite, da li je i to slucajnost?):
- dal' sam ja nesto propustila od onoga sto je mixitron pricao u jednom od poslednjih postova?

(volim ove teorije zavere :?)

editujem: zaboravih reci da sam sa uzivanjem odgledala borata i cini mi se da bi veliki broj ljudi mogao da nadje ponesto zabavno u filmu.
zaista ima urnebesnih scena...jednu je vec i krema pomenuo.
:cry:

krema

E, Lili, ovo je vec zrelo za teoriju zavjere... :?

Jake Chambers

E da, Lilit... vidiš nisam ni video ovo tvoje pisanije, ali NIPOŠTO NIPOŠTO NIPOŠTO!!!!!!!!!!!!!! ne smeš da pišeš Getea sa ö. On je Goethe.

I da, ono tamo su neki debili, kanda.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!