• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hostel: Part II

Started by Kunac, 26-10-2006, 00:16:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Ovaj nastavak je počeo da mi privlači pažnju... Ne samo da se snima u Pragu (gradu koji sam pre par nedelja posetio i koji definitivno ima šta da ponudi na vizelnom planu), nego je jednu od uloga dobila Edwige Fenech - legendarna giallo kraljica 70-tih. Svaka čast Rothu na ovom izboru - zaista me je prijatno iznenadio.

Evo jedne fotke sa seta...

http://www.bloody-disgusting.com/news/7428
"zombi je mali žuti cvet"

Kastor

Quote from: "Dr Kunac"
Evo jedne fotke sa seta...
http://www.bloody-disgusting.com/news/7428

Heh, njegova majica je prva liga...

(uzevši u obzir godine - nije ni njena loša  :lol:)
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Ghoul

avaj, majica ne čini čoveka, a još manje režisera (naročito ako je do sada već DVA PUTA mnogo obećavo a malo isporučio!)  :roll:  :(  :cry:
https://ljudska_splacina.com/

DušMan

Jel iskopao neko link za trejler na nemackom?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

WARLOCK

prva liga!
pre svega bi voleo prvo da vidim nastavak cabin fevera :cry:

Ghoul

Quote from: "WARLOCK"prva liga!

DA, ALI U KOM SPORTU?  :evil:  :twisted:

:x

WARLOCK

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "WARLOCK"prva liga!

DA, ALI U KOM SPORTU?  :evil:  :twisted:

:x
pitaj prvo Kastora :idea:

WARLOCK

Ovaj poster je jako retko da se nadje na netu,mislim da su zabranili,deluje mi da je to pravi snimak mrtvog mesa :? pitanje je ko zna!!! ni mastori za efekte ne bi mogli potvrditi da jeste fx.:evil:

Ghoul

odlično izgleda.

samo, šanse da ovo visi ispred usa bioskopa jednake su šansama da sam film (bar ovog puta!) bude na nivou promocije!

dvaput su nas već zmije rotove jele, i slaba je šansa da je u međuvremenu nešto naučio... :roll:

Tex Murphy

Ti si jedan zlobnik. Ne postoji apsolutno nikakva šansa da Hostel II bude manje od remek-djela. Treba li uopšte da spominjem da ga režira legendarni Ilaj Rot, poznat po filmovima kao što je npr. Hostel???
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kunac

Ovaj poster bi više odgovarao za naslovnicu nekog kuvara. Kada sam ga video krenula mi je pljuvačka - krtiiinaaa!

angel011

Mora da si stvarno izgladneo kad ti je na to krenula pljuvačka.

Then again, ja i nisam neki izraziti mesojed.
We're all mad here.

WARLOCK

Ja obozavam njegove filmove,jedva cekam nastavke,on je sjajan reziser,kad sam gledao njegov Cabin fever"znao sam da ce nesto od njega biti velika zvezda..ima fanove sirom sveta a tek smo gledali dva njegova fima :!:
Bas ste zlobni prema Eli Rothu,ja cu njemu licno da saopstim :wink:

krema

Ne znam, meni je Cabin fever jedan ultra-los film, ni po cemu poseban. Hostel je vec dosta gledljiviji i ima odredjenu dozu originalnosti...
Sigurno je i to da ocekujem da nastavak bude kao i vecina nastavaka- ponavljanje, ponavljanje... :(

Will-O'-The-Wisp

Auu, oca mu jebem, pa taj Eli Rotten je i u pozerskoj Crnoj Gori provaljen kao jedan obican serator od kojeg bi i Stivi Vonder snimao bolje horor filmove! Kad sam ovjerio Cabin Fever ukapirao sam da je bolje da Eli radi kao mesar, no reditelj. Mislim, da ima neke koristi od tog co'eka, jebali ga u prkno i Argento, i Miike, i Taratino i svi ostali Hot Shots koji ga hvale!

Bacio dvadesetominutni pogled na Hostel i odmah batalio to smece. Mozda je to jedan od razloga zasto ne gledam filmove mladjanih horor reditelja... sem ako se ne odazivaju na ime Neil Marshall, Alexandre Aja i Brad Anderson.

Aj, zivi bili!

Eli Roth...  :x  :x  :x
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

krema

He he, jos cemo se mi nacekati dok Roth izbaci dobar film. Ako docekamo... :evil:

WARLOCK

mislim da je "Hostel"najgledanji horor ove godine koji je najvishe  zaradio.. :lol: ima li negde lista od najgledanijih horora ove godine?

krema

Za zaradu si najvjerovatnije u pravu...

Tex Murphy

QuoteArgento, i Miike, i Taratino i svi ostali Hot Shots koji ga hvale!

Zaboravio si Pitera Džeksona.
Genetski četnik

Tex Murphy

QuoteAlexandre Aja

Jedan od rijetkih režisera koji je uspio da napravi film (The Hills Have Eyes) tokom kojeg sam zaspao.
Genetski četnik

Tex Murphy

QuoteSigurno je i to da ocekujem da nastavak bude kao i vecina nastavaka- ponavljanje, ponavljanje...

Nadajmo se! Priča kao što su Hostel i Final Destination nikad dosta. A ovaj put umjesto tri tipa imamo tri cure, što znači inkrisovanu količinu grudi. A Rot nikad nije bio od raskida u tom departmentu.
Genetski četnik

WARLOCK

bice i hostel 3 ali ce se desavati negde u srbiji mozda u Nishu :?  :wink:

DušMan

Eli Roth i glumci iz "Hostel 2", Heder Mataraco i Rodzer Bart, u intervjuu na NY ComiConu:
http://www.nycccast.com/wp-podcasts/Hostel2Podcast.mp4

Teaser trailer:
http://www.nycccast.com/wp-podcasts/HostelClip.mp4

Kunac

Beogradska premijera je 05. jula, bar tako stvari stoje za sada.
Inače, navodno je već počeo da cirkuliše piratski DVD rip  odličnog kvaliteta. Ako je to tačno, eto nama uskoro nenadane pred-premijere...

vope

Kad čovjek čuje ovakve komentare, ovo sranje, ono govana nevalja, ono ni primać zdravom razumu...
Pitam se jeli pljuvanje po solidnim filmovima i nipodaštavanje 99% filmova prešlo u modu ili je nekim ljudima to postala dnevna potreba bez koje se ne osjećaju dobro :x  :x  :x  :x  :x  :x
Udrite glavom o zid, imaće više efekta

Merlin of Britain

ja i dalje ne mogu da ukapiram zbog cega ljudi hvale "Cabin Fever". taj film je uzasno dosadan, neoriginalan, izaziva osecaj da je autor potrosio budzet na koku i kurve, odveo ekipu u sumu i snimio ostatak kako je znao i umeo. jedini dobar momenat IMHO je fora sa crncima, dedicom u radnji i sacmarom.

vope

Quote from: "Merlin of Britain"ja i dalje ne mogu da ukapiram zbog cega ljudi hvale "Cabin Fever". taj film je uzasno dosadan, neoriginalan, izaziva osecaj da je autor potrosio budzet na koku i kurve, odveo ekipu u sumu i snimio ostatak kako je znao i umeo. jedini dobar momenat IMHO je fora sa crncima, dedicom u radnji i sacmarom.

Uglavnom...

Kunac

Da, isplivao je DVD rip. Doduše, radi se o WORKPRINT verziji, ali je slika (ako se izuzme par blurovanih mesta ispod kojih su se nalazili sat i sl) odlična. Zaista se retko desi da film ovog kalibra ispliva na zadovoljavajućem snimku pre američke premijere, što može da znači sledeće:

-neko želi da minira Rotha;
-pomama za drugim delom je toliko velika da su pirati potegli sve veze kako bi se dokopali kopije.

Biće zanimljivo videti kako će se ovakav razvoj situacije odraziti na bioskopsku posetu.

Kunac

I ne zaboravite: ko rano rani, "Hostel: Part II" grabi...

:wink:

Shozo Hirono

Ovo su screenovi te verzije koju je sinoc na EUCu skinuo i uploadovao lik za tacno sat vremena brzinom od par Mb.Svaka cast,e sad ja krecem za par sati,pa moze biti do veceras,a utisci sutra,ako me neko ne pretekne naravno !

Shozo Hirono

E pa ovako !
Necu da cekam 24h da bih izneo svoje impresije o filmu,kao sto obicno radim,jer sam to i obecao u prethodnoj poruci..
Kao prvo,nisam do sada ucestvovao u raspravama oko prvog dela,pa je redno da kazem svoje misljenje...ja sam jedan od onih koji misli da je Hostel jedan od najboljih slashera svih vremena,i to je moje misljenje,ne zelim polemike oko toga !
Kako sada stoje stvari Tarantino,Spiegel,Roth su pronasli patern za jedan dugovecni serijal filmova,jer drugi deo ni malo ne zaostaje za prvim.Ne bih se usudio da kazem da je bolji,ali oni koji su voleli prvi deo,jednako ce biti odusevljeni drugim...kao sto vec znate,junaci price su devojke,pa je situacija jos beznadeznija.Sjajne role od vecitih epizodista R.Barta i R.Burgia,mala epizoda E.Fenech.....highlight filma net trgovina (BERZA !!!) ljudskim zivotima.Nekoliko twist & turna,izuzetna zabava za ljubitelje zanra !!!

WARLOCK

uuuuu jedva cekam!!! :D

WARLOCK

sinoc bio u taku ugledao poster :!:

DušMan

Shozo, zaboravljas da pomenes najbitniju stvar.
Koliko ima golotinje?

Kunac

Kopija je pristojna, ako se izuzmu blurotine, ali zvuk nije na nivou. "Prelistao" sam prvih 15-ak minuta (workprint ću u celini pogledati u ponedeljak) i već mi se dopada. Scena s macom pri početku je dražesna! A sexy delova ima svakako, i to full frontal golotinje. Pronašao sam i scenu s giallo kraljicom Edwige Fenech koja, bez obzira što ima gotovo 60 godina, izgleda odlično! Evo, pogledajte sami:

Shozo Hirono

MPAA:Rated R for sadistic scenes of torture and bloody violence, terror, nudity, sexual content, language and some drug content.
Sve je ovde lepo receno,samo za sladokusce...
Sto se tice zvuka,moja kopija me je tu upravo i najvise iznenadila,s obzirom da sam gledao film na DVDu,pa jos u ranim jutarnjim casovima,s vremena na vreme sam morao malo da smanjim zvuk,nema smisla zbog komsilika !!!

Shozo Hirono

Kako bi bilo dobro da je Edwige Fenech odigrala Mrs.Bathory u filmu.....scena preti da postane cuvena !A da i jedan za sada ne propracen biser filma...Takashi Miike je obelezio prvi deo svojom epizodom,a ovaj je zasenio Ruggero Deodato,bravo majstore !!!Obratite paznju na legendu !!!Kakav on potez ima u filmu !!!

WARLOCK

cool! jedva cekam da vidim cannibala Rugera Deodata xcheers

Kunac

Nisam mislio na jačinu zvuka, nego na činjenicu da na ovoj verziji nije urađena finalna audio obrada - ili se meni bar tako čini.

Shozo Hirono

Pa mozda si u pravu,ali i ako je to tacno,ja nisam primetio,sto znaci da je potpuno zanemarljivo....naravno dvdrip je dvdrip,ali ja nisam mogao da izdrzim....

crippled_avenger

Složiću se sa Kuncem da mislim da na ovoj kopiji koju mi imamo nije urađena tonska obrada i zvuči kao neizmiksovan C-film. Verovatno neće biti takav finalni miks tona. Međutim, sve se čuje.

Inače, HOSTEL 2 ima isto otvaranje kao ALIENS, ko zna znaće...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Milosh

Upravo pogledao i film je prilično loš. Slabiji je nego original. U jednom trenutku sam pomislio kako će ovo biti mali napredak u odnosu na prvi deo, ali negde u poslednjoj trećini (ili možda i pre) sve nepovratno ode do đavola i pretvara se u nehotičnu parodiju i bućkuriš koji je više nalik na Cabin Fever nego što ima veze s prvim Hostelom. Ima jedna jedina scena koja je koncipirana tako da bude i mučna i jeziva (i relativno originalna), a to je i praktično prva scena ubistva (ako zanemarimo nepotrebni prolog), dok sve ono nakon toga nije ni mučno, ni gadno, a ponajmanje jezivo, već naprosto smešno. Likovi su odlično koncipirani na početku (zanimljiviji su i uverljiviji od onih iz prvog dela), da bi se na kraju pretvorili u sopstvene parodije, potpuno neartikulisane motivacije. Koncept je dobar (paralelne radnje koje prate kako buduće žrtve tako i i buduće ubice), ali je uprkos tome Hostel 2 na kraju završio kao gotovo potpuni treš. Ovo bi ipak mogao da bude zanimljiv serijal, pošto u oba filma ima dobrih zamisli koje su loše ili nikako razrađene; samo još da se posla prihvati neko drugi a ne Roth. 2-
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

Pogledao sam HOSTEL PART II, courtesy of Kunac.

Iako nisam bio fan prvog sdela i mislim da je to prilično slab film, osećao sam izvesnu simpatiju prema tom filmu pošto sam u njemu video neku vrstu budućnosti ili barem vizije budućnosti srpskog horora.

Međutim, pošto je reč o američkom filmu, onda se mora i gledati u skladu sa tim kriterijumima.

HOSTEL 2 se u vidu jedne fine posvete otvara blisko Cameronovom ALIENSu, i moglo bi se reći da ima skličnu strukturu, da ne kažem ARHITEKTONIKU STRAHA. :D

Znači, mi znamo šta je pretnja, mi znamo šta čeka posetioce HOSTELa, i sada ćemo otkriti kako taj sistem funkcioniše, upoznaćemo organizatore i mušterije.

Međutim, ono gde HOSTEL 2 ne sledi strukturu ALIENSa, jeste dramaturška postavka u kojoj glavne junakinje, i glavne žrtve, ne znaju šta ih čeka, dočim u ALIENSu marinci u principu znaju kakvi su tuđini.

To je prvi dramaturški problem HOSTELA II, mislim da je trebalo da junaci znaju barem koliko i publika i to se do sada uvek pokazivalo kao uspešno u sikvelima.

Drugi dramaturški problem je previd što jednog od bogatih američkih ubica nisu učinili žrtvinim ocem, to bi bio baš momački twist, koji bi svemu da određenu antičku dimenziju.

Kad je reč o karakterizaciji, prvi film je preozeo rešenja iz remek-dela EURO TRIP dok je drugi bliži neki WILD THINGSičnim pogledima na žene. U tom smislu, prvi je daleko istinitiji.

Isti takvi su i poslovni ljudi. Eli Roth uzima motivacije i karakterizacije koji više liče na Reaganomics likove iz filmova poput ROBOCOPa ili WALL STREETa, a savremeni kapitalizam nije uopšte toliko militantan.

Eli je jak na rečima ali slab na delu i to potvrđuje krajnje početnička režija koju ponavlja u svom već trećem filmu. Eli nažalost ne uspeva da napravi zastrašujuću scenu, on eventualno uspeva da dobaci do gadnog.

Sve vrline i mane prvog dela su ponovlčjene, možda je drugi za nijansu efikasniji, a možda i grešim, no dometi su vrlo slični. Slažem se sa Miloshem da bi HOSTEL u rukama drugih reditelja mogao biti intrigantan serijal.

Međutim, potpuna indiferentnost kako publike tako i kritike na to kako je koji film režiran počinje da da pokazuje koliko u suštini ta veština nije ni važna današnjoj publici. Danas bi verovatno i MURDER ROCK i  BODY DOUBLE prošli isto, niko ne bi primetio neku značajnu razliku, oba bi dobila istu etiketu, a verovatno bi i podjednako zadovoljili publiku.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Kunac

Quote from: "crippled_avenger"Inače, HOSTEL 2 ima isto otvaranje kao ALIENS, ko zna znaće...
Mene početak neodoljivo podseća na FRIDAY the 13th: Part II, što jeste donekle prikladno.

Milosh

Quote from: "crippled_avenger"To je prvi dramaturški problem HOSTELA II, mislim da je trebalo da junaci znaju barem koliko i publika i to se do sada uvek pokazivalo kao uspešno u sikvelima.

Možda bi to mogao da proba u trećem delu, nisam siguran kako je to ovde Roth mogao izvesti, a da ne ispade nekakav osvetnički film, ali ovo kako je postavljeno prilično ubija tenziju, osim u prvoj pomenutoj sceni ubistva gde se neizvesnost ponajviše gradi na tome što je sam način egzekucije neočekivan. Mislim da je Roth hteo da saspens gradi na likovima tj. na njihovim neočekivanim reakcijama (kako žrtvi tako i wanna be ubica), ali je upravo tu omanuo, pošto iako na nivou sinopsisa to deluje zanimljivo, u praksi su ti obrti neuverljivi, zbrzani i skoro pa komični. Šteta, pošto je ovo mogao biti dobar adut. Inače, možda sam i preoštar s ocenom, ali to je i zato što od 10. pa do jedno 50 i nekog minuta Hostel 2 ostavlja utisak sasvim kompetentnog filma koji drži pažnju: scena net-aukcije je  i crnohumorna i jeziva, likovi su sasvim lepo postavljeni, a tu je i (pomenuta) prva prilično morbidna scena ubistva. Neke scene tu štrče, kao što je running joke sa bandom klinaca (koji u poslednjoj sceni filma dobija, što se mene tiče, prilično imbecilni epilog), ali, sve u svemu, ovaj deo filma je obećavao, a onda je poslednjih pola sata Roth pokušao da zbudži nekoliko obrta, da se poigra sa svim bitnijim likovima, da bude čas ozbiljan čas duhovit, i da, naravno, ubaci nekoliko (doduše kratkih) samodovoljnih gore scena, i to je onda ispalo po principu smuti pa prospi, da mi je bilo potpuno svejedno kako će da se okonča.

A sad malo spojlera, ali neću ići u detalje...

Zanimljivo je kako je Roth možda (svesno ili ne) čak i usvojio neke od zamerki onih koji su u startu otpisali Hostel 2 kao mizoginijsko iživljavanje, pa tako nemamo ni jednu elaboriranu scenu mučenja devojke od strane muškog protagoniste tj. tri takve scene bivaju vrlo brzo prekinute uz pokušaj ironičnog obrta. Dve najeksplicitnije scene prikazuju torturu jedne žene nad drugog ženom (tj. devojkom), a u drugom slučaju brutalnu presudu glavne junakinje nad neostvarenim ubicom.

Da sumiram, Roth se previše ponaša kao fanboy, a nedovoljno kao autor koga na prvom mestu zanima da ispriča priču, pa iako ima zanimljivih ideja, on to na kraju uspe da upropasti. Šteta, jer ima ovde (još uvek) potencijala za bar jedan dobar film...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

Mali edit za ocenu: neka ipak bude 2, bez minusa...

Morticia

Sad nam je lakše. Nema minusa. :evil:
You're dead, son. Get yourself buried.

ginger toxiqo 2 gafotas

...i ja sam odgledao HOSTEL:PART II....na početku, mala ograda- ja nisam (bio) zanesenem ni prvim delom;ovaj HOSTEL II mi je ostavio utisak dosta dosdlovan remix prvi( pri tom ne mislim na pavićevsku distinkciju 'muški/ženski' primerak') jer Roth ni ovog puta nije postigao značajnije više od prvog...i ovde film pati od mnogih proizvoljnosti, šok efekata za koje se ispostavi da su sami sebi svrha i da baš i nisu mrsni pay-off, 90 minuta vrvi odjednostavnih rešenja koje su, kanda, posledica manjka koncentracije, mada stoji ocena iz nekog od prethodnih postova da je HOSTEL II efikasniji od prvog...ponovo, preduga razrada likova i objašnjavanja situacija, ali na veoma neoriginalan način( japiji, istočnoevropski ološ...)...setrio sam Cripplove ocene izrečene za Joea Carnahana, a koja se da primeniti i na Eliju Rotha, po kojoj je Carnahan snimao 2 debitantska filma...pojednostavljeno rečeno-it's time to move on...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

OK; odgledano...

Očigledno je da kopija koja je procurela radna verzija filma (uostalom, lepo piše: WORKPRINT), tako da sve nije 100% dovršeno i ulickano (sound mix definitivno nije urađen, a prilično sam siguran da je i muzika privremena/nedovršena).

Ipak, telo filma je tu, putem čuda moderne tehnologije nama na uvidu, tako da je iznošenje kakvog-takvog suda moguće i poželjno.

Drugi deo, IMHO, ne zaostaje za prvim. Naprotiv. Priča je dinamičnija, bogatija i uzbudljivija.

Doduše, da se odmah ogradim: nisam fan prvog dela. Bio mi je korektan, ali ništa više od toga, a stvari se nisu promenile ni posle odgledanog nastavka. Sve to krvoliptanje me je, još jednom, ostvailo ravnodušnim. Jednostavno, centralna ideja HOSTEL serijala mi je nozbiljna pošto nisam Amreikanac i ne mislim da van granica moje zemlje žive horde kanibala. Istina je da ljudi umeju da budu smeće, ali zavera HOSTEL obima mi deluje sumanuto. Da je Roth pristupio temi u komičnom ključu, čitava stvar bi još mogla da drži vodu, ovako - I don't think so.

Devojke su mi se, uglavnom, dopale.

Lauren German je simpatičnija i efektinja u nosećoj ulozi od Jaya Hernandeza, ali je njen lik papirnat i od samog početka očigledno osuđen na preživljavanje, tako da nisam mnogo skakao sa stolice u strahu za njen celuloidni život. Dopala mi se i Heather Matarazzo, šteta što njenom liku nije pruženo više prostora. Bijou Phillips po stoti put igra drolju - dobra je u tome - ali je njena uloga jedan veliki više puta prežvakani kliše. Generalno, svi glumci su manje-više protraćeni, što je šteta. Hernandez i Jordan Ladd jedva da su se i pojavili u filmu. Kameo Edwige Fenech je nice touch, ali nepotreban.

Mogao bih još da nabrjam mane, ali ne vidim svrhu. Ako posle odgledanog prvog dela želite da pogledate drugi - samo napred. Ako vam se ni prvi HOSTEL nije svideo, nemate šta da tražite u drugom.

ginger toxiqo 2 gafotas

...i da, velika je greška što se film otvara scenom sna, poput ALIENSa, a onda se ispostavi da je san kao filmsko sredstvo protraćen jer iz njega nije isklijalo ništa bitno u kasnijem toku filma...

...u izjavi datoj neuništivoj Sandri Perović za kansko izdanje RTS zamisli o emisiji posvećenoj filmu, Roth je objasnio da je ideju za HOSTEL dobio pročitavši podatak da samo 12% Amerikanaca poseduje pasoš te da je kroz priču o zlokobnom hostelu u Slovačkoj zapravo želeo da oslika projekciju američke fobije od inostranstva i stranaca.....međutim takav kritički pristup u vidnoj je koliziji sa ponavljanjem iste greške jer kanda se onda projekcije američkih građana u ogromnoj meri, sudeći po Rothovom mini-serijalu, podudaraju sa stvarnim stanjem gde praktično čitav jedan  grad sa one strane sna/gvozdene zavese učestvuje u okrutnim ubistvima turista bez mnogo moralnih dilema...izmišljanje Ruritanije kao neizbežna luka!!!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."