• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Talisman

Started by Pennywise, 29-10-2006, 13:14:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pennywise

Upravo videh da je Alnari za sajam izbacio Kingov Talisman, ali sam cuo da knjiga navodno nema kraj (fali jedna citava stranica plus epilog i zakljucak). Sobzirom da ove godine nisam mogao doci za BG, moze li mi neko potvrditi ovu informaciju jer sam planirao da narucim knjigu telefonom, pa bih posle imao komplikacije vracanja i zamene.

Jake Chambers

Errr... ne znam da li ja imam sad pravo da pričam uopšte...

Elem, knjiga prema CIP-u ima 576 strana, i ona i ima toliko strana. Međutim, tekst knjige koji se završava na 573. strani (ostatak su reklame i impresum), nije kompletan tekst knjige. Da, fali oko strana i po još, epilog (koji je jedna rečenica, ali je epilog), i fali zaključak koji su King i Straub pozajmili od Tvena iz Toma Sojera. I sad stvarno ne znam šta da mislim. Da fali bilo koji deo knjige, strašno je, jer ne dobijaš ceo proizvod... ali da fali baš kraj? Hm... :cry:  :cry:  :cry:

Nego, može li neko da mi potvrdi da li je ovo onaj ozloglašeni prevod koji su izdale Dečije novine?
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Zvezdan

Informacija sa štanda Alnarija danas: prva količina je otišla bez dve poslednje strane, nekih pedesetak primeraka krajnjim kupcima i bar triput toliko po štandovima okolo; izdavač kaže da će to već od narednih dana moći da se zameni kod njih ili šta god.
Predsajamsko ludilo.

Jake Chambers

Da. Lepo od njih. Objavio je i vlasnik Alnarija na Poniju.

Tripp

Oni koji budu prvi put citali infantilni/flatlined Kingov Talisman - u slucaju da nekako izguraju do kraja, a sto ce eventualno mnogo toga reci o dokonosti tih ljudi u 21. vijeku - shvatice da ne igra veliku ulogu da li fali samo par ili pedesetak strana, iako zaista fali nesto sto je naprednije i smislenije od citavog toga anti-kingovskog koncepta: Tvejnov citat kojim se okoncava Tom Sojer. Naprotiv, ja bih narucio to felericno izdanje Alnarija; zvuci mi kao unikat. Mozda ce nesto vrijedjeti za par godina...

Svakako mi je zao sto neko ne prevede mnogo bolje Kingove naslove, nego je nasao da trosi jedno jadno i, nadam se, reciklirano stablo (u ovom slucaju, par njih) na njegove prisilne izlete u teen fantaziju.

A kada to kazem, prevashodno mislim na The Long Walk. Premda sam ga citao podavno, i samo jednom, i da mogu istaci samo jednoga Kinga, sigurno bih ovaj naslov stavio medju svojih 20 omiljenih djela fikcije. Kingova oda njegovoj velikoj fascinaciji, romanu Lord of the Flies Vilijema Goldinga...
'Hey now!'

Jake Chambers

Bla bla bla. Meni je Talisman jedan od najboljih Kingovih romana, čitao sam ga dva puta... ali... možda je do mene, možda sam ja samo plitkoumni debil, ko zna. Ali ta ideja za čuvanje feleričnog izdanja ti je genijalna... :!:

angel011

Talisman je sladak. Ne znam samo čemu služi nimalo simpatičan nastavak, Crna kuća.
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"Talisman je sladak. Ne znam samo čemu služi nimalo simpatičan nastavak, Crna kuća.

služi za... one... (epitet)... kojima se talisman dopao  :evil:
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

Quote from: "angel011"Talisman je sladak. Ne znam samo čemu služi nimalo simpatičan nastavak, Crna kuća.

Da bi povezao Talisman i Kulu... mada je Talisman ionako više imao veze sa Kulom zasebno nego što ima sa CK.

angel011

Quote from: "Ghoul"

služi za... one... (epitet)... kojima se talisman dopao  :evil:

Koji epitet? Don't be shy!  :lol:
We're all mad here.

Ghoul

for angie:

Quote from: "Jake Chambers"Bla bla bla. Meni je Talisman jedan od najboljih Kingovih romana, čitao sam ga dva puta... ali... možda je do mene, možda sam ja samo plitkoumni debil

:wink:
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

angel011

Quote from: "Ghoul"for angie:

Quote from: "Jake Chambers"Bla bla bla. Meni je Talisman jedan od najboljih Kingovih romana, čitao sam ga dva puta... ali... možda je do mene, možda sam ja samo plitkoumni debil

:wink:

:lol:
We're all mad here.

vrana

Ja sam upravo kupio staro izdanje i jedva cekam da se upustim u pricu posto obozavam Mracnu Kuli....

p.s. nisam znao da je Crna Kuca nastavak  :(

Eriops

Meni su dobri i Talisman i Crna kuca, svako na svoj nacin..
Crna kuca je malo mracnija, ali isto odlicna.
Meni je Talisman, uz It i Shining, medju najboljim Kingovim knjigama.
Mracnu kulu nisam citao. Planiram poceti, posto dugo nije bilo prvog dela- rasprodat, a vidim ponovo se pojavio u knjizarama.