• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ne zna se ko je više ujebao Srbe

Started by Paramecijum, 30-10-2006, 13:57:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

krema

Koliki je ovo post, Blejd, svaka ti cast, trebalo je ovo i napisati. Ali se i u potpunosti slazem s tobom.

džin tonik

cita li tko te dugacke gluposti?  :)

Ghoul

Quote from: "zosko"cita li tko te dugacke gluposti?  :)

ja čitam, onda kad procenim da autor ima šta da kaže, a BR je 1 od takvih.

mene, recimo, strašno mrzi da se upuštam u ovu tematiku, a i ne mislim da dovoljno duboko poznajem sve strane tih dešavanja da bih imao šta naročito pametno da kažem; ipak, for what it's worth, pretežno se slažem s ovim što je BR napiso.
https://ljudska_splacina.com/

Boban

Quote from: "zosko"cita li tko te dugacke gluposti?  :)

upita covek nesposoban da osmisli prosto-prosirenu recenicu...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Kastor

Quote from: "Ghoul"
ja čitam, onda kad procenim da autor ima šta da kaže, a BR je 1 od takvih.
check

Quote from: "Ghoul"pretežno se slažem s ovim što je BR napiso.
check
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

džin tonik

ne bih ja procitao post dulji od dvije, tri recenice ni da mi plate.  :)  stvarno, cemu?

Izitpajn

Quote from: "BladeRunner"Ko mi je kriv kad nemam vremena da odgovorim odmah, pa se onda pojavi 10 postova izmedju.
Ma to je okej, mi ti dođemo nešto kao moralne vertikale uronjene u govna.

QuoteDobri moj Izi, pa znas li ti koliko ti nisi covjek prosjeka sa ovim pasusom?
Je, al nije tu poanta, nego u tome da sam se osvrnuo na tvoju usporedbu Hrvatske i Kosova, a koja se naknadnim citiranjem i pojašnjavanjem izgubila tako da se sad nema smisla vraćati na to :lol:

QuoteMedjutim, takodje cinjenicno, Jugoslavija se nije stvorila tako sto se ujedinilo 7 nezavisnih drzava (Hrvatska, Slovenija, Makedonija itd.), nego tako sto su se ujedinile nezavisna drzava Srbija, nezavisna drzava Crna Gora, kao i prostor koji je do tada bio pod Austrougarskom, a u kome je bilo poprilicno Srba. Zbog toga pitanje o tome 'ko je poceo rat' nema isto znacenje za mene i tebe, jer ti citavu pricu dozivljas kao agresiju Srba na Hrvatsku, a ja kao gradjanski rat na teritoriji danasnje Hrvatske koji se zavrsio tako sto je protjerano srpsko stanovnistvo.
E jebiga sad, ako ćemo strogo pravno, ujedinile su se Kraljevina Srbija i Država Slovenaca Hrvata i Srba, pri čemu je Crnu Goru papala maca, a ujedinile su se u nešto što je faktički bilo Kraljevina SHS, a praktički karađorđevićevska prćija pri čemu je Dinastija uspješno preveslala sve koji su htjeli stvoriti kakvu-takvu ravnopravnu zajednicu. Nije da sam neki ljubitelj bilo koga, ali nekako mi se čini da, da su Hrvati znali što ih čeka pod Aleksandrom Blagopočivšim Ujediniteljem, radije bi ostali u Austro-Ugarskoj. Ali kurva je taj nacionalni osjećaj, nikad ne znaš u koja govna će te sad baciti...

Praktički, vojska Kraljevine Srbije je ušla na teritorij južne A-U i zaposjela položaje, lokalno stanovništvo se uglavnom nije previše bunilo jer su računali bolje Srbi nego Talijani (iako je bilo krvavih incidenata), diplomacija je napraila što je napravila i to je to. Rat u Hrvatskoj '91-95. je bio napola građanski - jer su se i s druge strane nalazili (bivši) građani RH - a napola agresija - jer, hej, kad rezervisti iz Kraljeva i Pančeva bombardiraju Karlovac, onda to baš i nije košer.

I bilo bi lijepo kad bi si ljudi na ovom forumu utuvili u glavu da se, od Srba iz Krajine, dosta njih je '91. bježalo zajedno s Hrvatima, od onih koji su ostali bar polovica vratila, dok je jako, jako upitno koliko je Srba iz ostatka Hrvatske uopće otišlo jer nitko nikad nije radio nikakvu statistiku. Koliko znam, i koliko mi pričaju, u Zagrebu ih je ostala polovica (vrlo subjektivna procjena, ali jebiga, čitajte malo o Faynmanu). Dakle, Hrvatska NIJE etnički očišćena, a Srbe koji su otišli i nisu se vratili otjerao je hrvatski nacionalizam, ali i Miloševićeva/srbijanska propaganda. TAJ dio krivice je obrnuto proporcionalan omjeru krivnje za rat.

QuoteAko mene pitas, ta vlast je jos prije nego sto je postala vlast uradila sve sto je mogla da rehabilituje NDH. Tako je prije balvana, tratincica i ostalih biljaka, u svojoj knjizi "Bespuca povijesne zbilje" (jbt, cak se i imena sjecam) psihotik utvrdio da Jasenovac bas i nije bio neki logor, a da jame koje IGK opisuje bas i nisu bile toliko duboke.
Jedna malo pogrešno okrenuta osoba s kojom sam jednom razgovarao je imala tendencjiu da za sve okrivljuje Srbe, pa tako i za pljačku Hrvatske koju je napravio HDZ "jer je to posljedica rata, a rat su izazvali Srbi". Sad, ne želim krenuti njenim stopama, ali bilo bi dobro da ekipa malo razmisli o mogućnosti da je pobjeda HDZ-a bila posljedica četničkih (kako drugačije nazvati ekipu sa šubarama, kokardama i Dražinim slikama) mitinga po Petrovoj gori - paz' sad: 1989. godine, otprilike u vrijeme kad se u nekakvoj baraci osnivao HDZ - masovnim okupljanjima po Srbiji i Kosovu, kao i Miloševićevih govora.

QuoteSto se tice priprema za rat, mislim da Spegeljev film pomalo pobija taj scenario o ratnom stanju za koji su se spremali iskljucivo Srbi, a Bog zna da nam svima bar psihoze nije falilo.
Špegeljev film je snimljen više od pola godine nakon balvana i nakon što je JNA spriječila hrvatske specijalce da odblokiraju ceste koje su povezivale sjever i jug Hrvatske. Onaj tko se u to doba nije pripremao za rat bio je budala.

QuoteSa tvojim pasusom se generalno slazem, ali pridodao bi mu jedan siri pogled vezan za uzroke i posljedice svega ovog jada onako kako ih ja, neistoricar i laik, vidim, a sto je vjerovatno potpuno suprotno od hrvatskog gledista. (...)
Pa i ne previše; Veliki Hrvati sada vole govoriti da Hrvati nikad nisu htjeli Jugoslaviju, da im je ona nametnuta i tako dalje, bla, bla, bla, ali meni se čini da su Hrvati oduvijek bili podijeljeni oko toga, jedni su htjeli,a drugi ne, bar sve do 1991. godine. I danas su podijeljeni oko nekih drugih stvari, ali po istim linijama. Jednostavno, sve do 1989. oni koji su htjeli samostalnost nisu imali argimente - i moć - kojima bi na svoju stranu privukli većinu. A većina nije bila dovoljno nezadovoljna da se previše buni. Oko toga tko je što htio, jebiga, ja ne vidim ništ loše u tome da netko želi svoju državu, pa ako je kraj njega netko fizički jači tko mu to ne da, hej, pa zašto se ne poslužiti lukavstvom? S tim da sve ovo što si nabrojio sigurno nije bio produkt dobro smišljenog stogodišnjeg plana nego rezultat okolnosti.

QuoteNakon toga, rat se zavrsava, i dolazi age of Aquarius. Traje skoro pa 50 godina. Onda dolazi age of flying Dumbos. Pocinje tako sto se NDH totalno relativizira kao ustastka tvorevina, sa cim se Hrvatska ni dan danas nije izborila.
Danas je isticanje ustaških simbola protuzakonito i neki su zbog toga već završili u zatvoru. A o Hrvatskoj i Hrvatima se svašta može reći, ali ne i to da podržavaju ideju NDH (ili bilo koju od ideja koje je NDH predstavljala). Osobno mogu garantirati da je srpski strah od "relativiziranja ustaša" neopravdan i definitivno preuveličan. Ali valjda je nekima u interesu da ga potenciraju pa imamo percepciju kakvu imamo. Stvar je u tome da se (i) ja štrecnem svaki put kad negdje vidim kukasti križ ili U pa se i meni čini da toga ima puno previše. Ali to je rezultat vrlo glasne manjine vrlo diskutabilne realne moći, između ostalog i zato jer tu propagandu danas nitko ne puši.

Druga je stvar koliko je to bilo razvikano '90. poslije izbora, ali svakako je sigurno da tada nitko živ nije planirao nikakvo etničko čišćenje. Možda nekoliko usijanih glava, ali te usijane glave ne bi došle do izražaja da nije došlo do rata.

Quotex00 000 (1<x<3) ljudi, da upotrebim eufemizam, 'napusta' Hrvatsku. Tvrditi da im se 'nista ne bi dogodilo da su ostali', te da su zlocini nad onima koji su ostali 'izolovana ostrva nasilja u moru sveopste srece' cist je cinizam, bar za mene.
Vidiš, meni ovo što si ti napisao djeluje kao cinizam. Ne, zapravo, to jest cinizam, a s obzirom na ono što sam zaista napisao, mislim da nije na mjestu.

QuotePoliticku gresku platili su etnickim ciscenjem. Nisu ni prvi ni zadnji kojima se to dogodilo (a vjerovatno bi se isto desilo Hrvatima u slucaju kreiranja Krajine kao nezavisne drzave).
Protjerivanje Hrvata s područja Krajine je počelo krajem '90.

QuoteNa kraju, sta reci? Apsolutni pobjednici ovog rata postaju Slovenci, Hrvati (koji ne bi bili pobjednici da nisu izvrsili etnicko ciscenje
Vidi gore pod "utuvili u glavu".

Quotei da je SAO Krajina zaista bila kreirana kao autonomna pokrajina - ti vjerovatno ne mislis ovako, ali sam siguran da 90% tvojih sugradjana misli)
Danas misli. '90. nisu.

QuoteNajveci gubitnici u ovom ratu postaju Srbi, koji bivaju etnicki ocisceni iz Hrvatske
Valjda i zato što onim Srbima koji danas žive u Hrvatskoj ni Srbi iz Srbije više ne priznaju da su Srbi.

Quoteali ostaje cinjenica (matematicka) da je u tom ratu raseljena jedna abnormalna kolicina stanovnistva iz tacke A u tacku B, od cega se napravio drzavni praznik, pri cemu nijedna politicka partija u Hrvatskoj (cak ni srpska!), nije postavila pitanje bolesnosti takve ideje a to, stari moj, priznaces jeste bolesno.
Možda zato što ne raspolažeš točnim informacijama? Zapravo, ne znam na što misliš da je bolesno, ideja o prazniku ili preseljenje?

QuoteP.S. Bilo bi fino postaviti pol: rangirajte stepen ujebanosti zemalja ex-Yu. Moj favorit iz sijenke: Makedonija.
A ako gledaš da Makedonija ima Albance, a Srbija radikale?

džin tonik

hej, sta kazete da otvorimo novi topic, takmicenje "reci puno, kazi malo", prvo mjesto kila kobasica (domacih) i 2 piva?  :)

S.

Quote from: "BladeRunner"
P.S. Bilo bi fino postaviti pol: rangirajte stepen ujebanosti zemalja ex-Yu. Moj favorit iz sijenke: Makedonija.

Zasto? Mislim, na koji rok se procenjuje ujebanost zemlje?Iz celokupnog naseg iskustva poslednje decenije XX veka sledi da ono sto danas vazi, vec za 10 godina ne mora da ima blage veze.

Problem koji sada Albanci van Albanije prave ostatku Balkana, tj. nekim od drzava poluostrva bi se drasticno smanjio da postoji (ne postoji, ali bi trebalo raditi u tom smeru) jedinstveni registar drzavljanstva i saradnja na drzavnom nivou. Tada Azem ne bi mogao da se popisuje po politickoj potrebi i u Makedoniji, i u Srbiji i delom sad vec verovatno i u Crnoj Gori.   OK, moze dvostruko drzavljanstvo, ali onda lepo stoji u rezultatima popisa koliko takvih ima. I onda se problem izmeri tacno. Ako ima problema.

Boban

Bojim se da je sada kasno za bilo kakve popise Albanaca.

Porazno je to sto su do 1999. godine Albanci imali svega 50000 grobova na Kosovu od pamtiveka do tada... 50000 umrlih od postanka vremena do 1999... nad tim podatkom sva baratanja sa 2 miliona njih padaju u vodu jer ih nikada nije bilo preko 120000 plus 80% nemaju roditelje sa drzavljanstvom SFRJ sto znaci da su ilegalni emigranti.
Bas bih voleo da vidim da li 5 miliona ilegalnih Meksikanaca koliko ih ima u Kaliforniji mogu da se pitaju za bilo sta...

S.

Ok, htela sam da ispravim prethodni post, ali posto si se vec javio, da dopunim - kuriozitet je da na poslednjem popisu u MK, istina  pod prilicnim pritiskom spolja, za popisivanje nije bio neophodno imanje drzavljanstva. Sta se onda popisivalo, ja bas ne kapiram najbolje.

Zasto mislis da je kasno? Doci ce na svoje. Jedinstveni informacioni sistem ima i nekih prednosti, mozes ti kao drzavljanin recimo Spanije ziveti gde ti volje unutar EU, ali ne mozes da se udvostrucujes ili triplikujes po volji.

Dopisujem: jesi li siguran o validnosti broja grobova do 1999? Pitam, zanimljiv je podatak.

Kastor

Quote from: "zosko"hej, sta kazete da otvorimo novi topic, takmicenje "reci puno, kazi malo", prvo mjesto kila kobasica (domacih) i 2 piva?  :)

Došlo bi do prepirke o poželjnom geografskom poreklu kobasica.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Ghoul

Quote from: "Kastor"
Quote from: "zosko"hej, sta kazete da otvorimo novi topic, takmicenje "reci puno, kazi malo", prvo mjesto kila kobasica (domacih) i 2 piva?  :)

NIŠKA! NIŠKA!

morbius

Quote from: "Izitpajn"
Okej, jel se možemo složiti oko formulacije da su Srbi započeli rat, a Hrvati ga prihvatili? :idea:
Ne možemo, ali ću ti priznati da su prve ratne provokacije upućene sa srpske strane. Međutim, njih je počinila samo šačica Srba koji nisu imali masovnu podršku među svojima. HDZ je na te provokacije odgovorila ratnim huškanjem, što je vrlo brzo nateralo umerene Srbe da se pridruže nacionalistima. Odgovornost za rat delimo po pola.

Jedna je stvar ako se posvađamo u kafani pa te ja zviznem pesnicom i mi se pobijemo iako ti to nisi prvobitno želeo.
Sasvim je druga stvar da se posvađamo u kafani i izađemo napolje da se tučemo. Ako smo obojica za tuču, zar je bitno ko je prvi udario?
Why me?

džin tonik

Quote from: "Kastor"

SRIJEMSKA! SRIJEMSKA!

džin tonik

Quote from: "morbius"...Odgovornost za rat delimo po pola...
slazem se, pola srbi, pola kazahi.  :)

Mixitron M. Storm

Quote from: "zosko"ne bih ja procitao post dulji od dvije, tri recenice ni da mi plate.  :)  stvarno, cemu?

Trol troluje podno trol planine
Na trolovskom prijestolu od trola
Trol troluje, sitnu knjigu troli
Natrolova četir stotin posta
:evil:

Evo, mnogo u malo. Dosta 2 piva.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Izitpajn"
Nova vlast je bila stara manje od tri mjeseca - dakle, nije prošlo ni onih 100 dana koje se obično daje novoj vladi da se sabere, da prebroji ovce, ako se istrčala, da joj se da priliku da se popravi

Ma daj. Pali s Marsa pravo u vladu, pa prvo brže povukli-potegli, pa tek onda videli da su se prešli?

Kako ono reče, kuvalo se to godinama, al' s čije strane?

An ženeral - ovde živi glup narod, pa ga svako trpa kako hoće. Da sad ne ulazim u teorije ko je sve bio ili postao strani plaćenik pa uz pomoć prijatelja i sponzora zamesio da bude kako je bilo, ali fakat, da je S&M prvi prišao amerima i rekao, slušajte, imate deset vojnih baza i aerodroma, i povlašten položaj u trgovini, a mi ovo rešavamo kako rešavamo, videli bi koja bi se pesma pevala.

Ovako, mi se saginjali nismo, pa su nas sami sagnuli. Srbi se bune - udri Srbe. Na Srbe se bune - udri Srbe.

Imamo/li smo prijatelje u Dubrovniku. Kad je došlo blizu rastanka, frktali su. Kad je došlo do rastanka, nismo se lepo rastali. Kad smo se ponovo sastali (posle milion godina), češkali su se po glavi, pitali se što su frktali i šta su tim frktanjem dobili (šupalj nos do očiju :) ), a češkali su se u neimenovanoj kafanici na sporednom putu nekoliko km od cg granice, jer ne d'o bog da ih neko ko ih poznaje vidi da su bili sa SRBIMA, tamo kod njih sve vrvi od fanatično spremnih.

So please... do svega ovoga nikada ne bi došlo da vas ludi krajišnici nisu isprovocirali  :roll:

akhnaton

Veæ danima èitam prepucavanja na ovom topiku i rekoh sebi daj da se i ja malo ukljuèim.

Ko je najviše ujebao Srbe?
Hmm, pa srbi, a ko bi drugi!!!

Pošto se svi ovde svaðaju oko toga ko je prvi poèeo i šta je uradio tokom raspada pokojne nam zajednièke države, a veæ ste poèeli da se delite na pro-croate i pro-serbe, ja odluèih da napišem sledeæe:

Tok dogaðaja koji je doveo do eksplozivnog i krvavog raspada SFRJ:

1. U drugoj polovini osamdesetih Slovenci ( u okviru lista Mladina) traže da se prestane sa idolopoklonstvom mrtvom a vešno živom Faraonu. Serbija to smatra za uvredu!
2. Takoðe Slovenci traže da se smanje davanja za preglomaznu JNA, a dirni ti u svetu kravu Serpsku, bolje nemoj.
3. Slovence iritira i to što je Janša optužen za izdavanje vojne tajne ( nemam pojma ni danas koja je to tajna bila)
4. U Srbiji se budi uspavani vezir koji bi da bude kalif na mesto kalifa i uz pomoæ organizovanog mitingašenja "jadnih" Srba sa kosova mobiliše Serabski narod da podrži "njegovu" i politiku SANU!
5. 1989 godine dolazi do velikog štrajka u Trepèi, Serbijanska batinaška politika reaguje na svoj naèin. Slovenci organizuju neki kao "performans" u Cankarjevom domu i predstavljaju Srbe kao naciste a Albance kao jevreje. To toliko uvredi ove ovdi da se ogromna rulja stušti pred skupštinu i traži od vezira koji je postao kalif u srbiju da im da oružje da se razraèunaju sa Slovencima i Albancima.
6. Srbija donosi amandmane na ustav kojima ogranièava pokrajine. Kako su pokrajine bile definisane u saveznom ustavu iz 1974. godine, a za èiju je promenu bila potrebna saglasnost ostalih jedinica-država èlanica federacije to de facto znaèi da je srbija izvršila ustavni udar i zbacila ustav sfrj.
7.Slovenci iste godine zabranjuju miting "istine" u Ljubljani i time okidaju uvoðenje ekonomske blokade Slovenije od strane Srbije. Poèinje trgovinski rat sa Slovenijom. Od tog trenutka ma šta mi mislili SFRJ prestaje da postoji.
8.Raspad jedine partije u SFRj, Teranje Slovenaca iz Jugoslavije ruši osovinu Beograd-Ljubljana i omoguæava Hrvatima da traðe sreæu izvan takve države.
9.Srbija tvrdi da neæe braniti jugoslaviju po svaku cenu, a da Sorabi imaju pravo da žive u jedu državu. To u praksi znaèi Jugoslaviju pod upravom jedne nacije.
10. Kada se u Croatiji na vlast popne krivousti Tiletov general, a pod velikim uplivom ustaštva to ovdašnji politièari koriste da poplaše veæ ionako polašene Sorabe iz drugih republika i natera ih da spreme "balvane" u odbranu ugrožene nejaèi.
11. Hrvatska isteruje Srbe iz ustava. A srbija se poziva na odbranu ustavnog prava, kada su ukidali pokrajine nisu pitali ostale republike a sada kada su im "sunarodnici" ugroženi onda branimo ustav.

12.1991 godine poèinje rat!!!!
13. U Bosnu nije upala Hrvatska, nego je pre famoynih dogaðaja u Sarajevu, Arkan ušo u Bjeljinu.
14. Srbija vojno i materijalno pomaže stvaranje genocidne tvorevine "Republike Sorpske", a mi ovde zbog toga imamo sankcije, hiper-ultra inflaciju i kriminal.

Pa sad ko je kriv? Mi naravno, to jest Srbi. Jer nema tog naroda koji je toliko puta stvarao državu, a onda je u bahatosti rušio, pa posle kukao da su mu drugi krivi.

Toliko od mene za ovu temu. nemam više živaca da prièam o neèemu što bi svima moralo da bude jasno.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

krema

Ha ha, Akhnatone, i bolje da ne pises vise. Bravo za jednu objektivnu opservaciju.

akhnaton

Thanks, Spasiba, Hvala....
Ma to ne znaci da ncu vishe da pishem, ali o ovoj temi necu i tacka.  8)

Cornelius

Akhnatone, ti si u čitavoj priči zaboravio SAD, Nemačku, Englesku, Francusku i džamahirije. Bez njih, naša sreća nikada ne bi bila potpuna, a naša vatra ne bi imala toliko drva. Pre nego što je opaljen prvi metak, oni su nam već opalili metak (u dupe i u mozak).
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

krema

Apsolutno tacno. Svi su nas oni zaduzili. Mnogo.

akhnaton

Quote from: "Cornelius"Akhnatone, ti si u čitavoj priči zaboravio SAD, Nemačku, Englesku, Francusku i džamahirije. Bez njih, naša sreća nikada ne bi bila potpuna, a naša vatra ne bi imala toliko drva. Pre nego što je opaljen prvi metak, oni su nam već opalili metak (u dupe i u mozak).

Ma nisam zaboravio nijednu od gore navedenih :evil:
A mi se izgleda ponashamo kao ona cura koja prvo ne da, a onda kad joj ga u......u ona nezna kad joj je dosta!!!
Mi se prvo malo kao bunimo, a onda radimo i ono shto nam tada nisu ni trazili da im jelte, radimo!!!!! :evil:  :evil:  :evil:  xtwak

Cornelius

Quote from: "akhnaton"A mi se izgleda ponashamo kao ona cura koja prvo ne da, a onda kad joj ga u......u ona nezna kad joj je dosta!!!

Akhnatone, druže, da li ti imaš telefon te citirane cure što kad joj, jelte, a ona ne zna šta je dosta?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Kastor

Dobro, pošto smo rastresli balkanska trvenja, da pređemo na drugi deo sveta.
Dakle: Judejski rat i dalekosežni uticaji bliskoistočne borbe.
Round 1, START!  :twisted:

krema

I?Sta s tim? Imamo mi, kao sto vidis, svojih problema, necemo jos i tudje brige brinuti? :wink:

Kastor

Quote from: "krema"Imamo mi, kao sto vidis, svojih problema, necemo jos i tudje brige brinuti?

Ti to OZBILJNO smatraš problemima ili se zajebavaš?

Cornelius

Kastore, nemoj da skrećeš sa teme. Ja sam tražio telefon.

Kastor

Mda, Gardijska brigada sa 60.000 vojnika - opšte poznata dezinformacija.

Kastor

Quote from: "Cornelius"Kastore, nemoj da skrećeš sa teme. Ja sam tražio telefon.

'bem ti horoskop, uvek me provale.

Ali nisam klonuo duhom, oraspoložila me je sjajna vest da je vrsni srpski reditelj LJ.S., od milošte zvani Smoki, započeo snimanje nastavka J.S. Dunjo moja pod radnim nazivom Konji vrani.  :P

Ghoul

Quote from: "Kastor"vrsni srpski reditelj LJ.S., od milošte zvani Smoki, započeo snimanje nastavka J.S. Dunjo moja pod radnim nazivom Konji vrani.  :P

jebali ga oni! :wink:  :!:  :evil:

Cornelius

Jes, Gule, i to svakog dana pre i posle ručka. Valjda će mu se ogaditi da snima te tupe kabeze.

Ghoul

što volim te naslove koji ti se sami natrte, kao da mame: jebi me, jebi me!

npr, izdavačka kuća (ili knjižara?) koju videh na sajmu, a pod imenom TRI LIPE!  :wink:  :lol:  :)  :!:

Kastor

krema

Naravno da se salim, Kastore, sto fino docarava onaj smajli na kraju. I evo ga jos jedan: :wink:
Pa nece valjda Lj. S. praviti i nastavak onog, da izvinu mala djeca, sranjeta? Jesen stize je jedan od onih filmova koje prosto ne mozes do kraja odgledati, koliko god se trudio.

Kastor

Samo se vi zezajte, ako ti konji uskoro ne krenu u ozbiljnu akciju kopitama po Smokiju - eto nama trilogije.  :P

krema

Moram priznati da sam se vec najezio. :P

S.

Za CRO-SER drustvo iz coska, za veselje i uzivanje - iz danasnjih on-line Novosti:

"...U ZBIRCI kneza Pavla pronalazimo Luburićevo pismo knezu od 15. aprila 1935. gde najavljuje iznenađenje "zajedničkog porekla Karađorđevića i hrvatskog bana Jelačića".
    "Čast mi je dopuniti vam moje kazivanje o poreklu i dalekoj prošlosti Vaše slavne porodice.
    Otac Karađorđijev Petar Jovanov prezivao se Mršić po svome dedi Mrš barjaktaru Klimenačkom. Karađorđevići su poreklom iz plemena Klimenata i oni su potomci Klimenta Jelačića, rodonačelnika ovog plemena.
    Ovaj Kliment unuk je hercegovačkog plemića "bana" Jelačića. Pomenuti Jelačići rod su po muškoj liniji sa hercegovačkim vlastelinskim porodicama Vitkovićima i Ljubibratićima. Ove tri porodice se i sada rođakaju. A one su potomci Bijelog Pavla ili kako ga istoričari nazivaju Bele Pavlimira. Njegov ded srpski kralj Radoslav pobegao je u Rim, tamo se oženio Rimljankom i imao sina Petra. I Petar se tamo oženio Rimljankom i imao sina Bijelog Pavla, koji je oko 867. sa 500 vitezova došao u Trebinje i postao srpski vladalac. On je tada osnovao staru srpsku dinastiju.
    Sve tri porodice (Jelačići, Vitkovići i Ljubibratići) pominju se u dubrovačkim spomenicima još u 14. veku. Stara im je i zajednička slava bila Sveti Kliment, tada rimska...
    Skoro sam obišao neke krajeve u južnoj Srbiji i utvrdio sam da je dr Mita Lukić sasvim netačno zabeležio predanje o življenju Karađorđevića u selu Mačetovu. A Mil. Vukićević u svom delu o Karađorđu doslovno preneo, te ovom izmišljotinom stvorio veliku zabludu o poreklu porodice besmrtnog vožda.
    Utvrdio sam da je Karađorđe neko vreme stanovao u selu Mačetovu kod Prizrena. Tu on nije rođen, niti mu je odatle starina. On je tu odnekuda pobegao. Stanovao je neko vreme. Ubio dva Arnauta, koji su hteli da mu otmu neku čuvenu pušku i pomoću jednog pobratima pobegao u Srbiju.
     Obratio sam pažnju i na poreklo porodice hrvatskog bana Jelačića. Nije isključeno da se u toku ovog rada i u ovom pravcu dođe do prijatnih iznenađenja..."

Boban

Hrvatski ban Jelacic je Srbin rodjen u Novom Sadu i poslat u Zagreb da uspostavi tamo srpsku vlast.
Ljudi, kada cete shvatiti da je pre 150 godina bilo svega 50000 Hrvata na celom svetu, od danasnjih 3.5 miliona koji se tako izjasnjavaju, bar 3 miliona su direktni potomci Srba koji su po raznim osnovama izbegli sa ove teritorije.

David

Ma S(v)rbi do Tokija, bwe...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Loengrin

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Quote from: "zosko"ne bih ja procitao post dulji od dvije, tri recenice ni da mi plate.  :)  stvarno, cemu?

Trol troluje podno trol planine
Na trolovskom prijestolu od trola
Trol troluje, sitnu knjigu troli
Natrolova četir stotin posta

Evo, mnogo u malo. Dosta 2 piva.
Ma zasluži ti ovime 2x2  :lol:

čisto da dotrolujem
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Cornelius

Quote from: "S."Za CRO-SER drustvo iz coska, za veselje i uzivanje - iz danasnjih on-line Novosti:

"...U ZBIRCI kneza Pavla pronalazimo Luburićevo pismo knezu od 15. aprila 1935. gde najavljuje iznenađenje "zajedničkog porekla Karađorđevića i hrvatskog bana Jelačića".

Još jedan dokaz da Hrvati ne postoje, nego da su u pitanju samo zapadni Srbi katoličke veroispovesti. Živio ban Šešeljčić!

drf

Quote from: "akhnaton"6. Srbija donosi amandmane na ustav kojima ogranièava pokrajine. Kako su pokrajine bile definisane u saveznom ustavu iz 1974. godine, a za èiju je promenu bila potrebna saglasnost ostalih jedinica-država clanica federacije to de facto znaèi da je srbija izvršila ustavni udar i zbacila ustav sfrj.
Uglavnom ti je spisak tacan, ali nekompletan i ne uvek fer interpretiran. Citirano je propagandna teza secesionista, naime, SVE REPUBLIKE SU SE SLOZILE i proimena je uradjena po PS-u.
Naravno, pre toga je Milosevic izveo puceve na Kosmetu, u Vojvodini i Crnoj Gori i obezbedio cetiri glasa. (To je dalo i legalitet odlukama krnjeg predsednistva kasnije)
Sta je sa predlogom referenduma o buducnosti SFRJ? Odbacen je jer NIJE PRIHVATLJIVO DA BUDE JEDAN COVEK  - JEDAN GLAS, a Srba ima...
Uglavnom, ima oko toga jos dugo da s pretresa. Nemojte mi samo ponavljati da niko nije znao sta ce biti vec sredinom osamdesetih. Sve republicke sekte zupcanika su se pripremale i ta igra se ogledala i u naizgled banalnim sukobima. Meni su tada u Hrvatskoj Istrijaneri nudili kucu u Groznjanu, jer ce biti rat, Srbija ce izgubiti i biti dugo izolovana... I, gospodo, nije ovo bio rat nacionalista vec frakcija SKJ.
Moj prijatelj kaze da je zadnji Leteci cirkus 6 predsednika odrzan 6. 6. u 18 h u Sarajevu...

Cornelius

Drfe, Akhnaton ima "fer" parcijalnu viziju u kojoj se u dvorištu igramo samo mi. Ali, kako je malo zaboravan, nije se setio čemu je služila organizacija Alpe-Adria i kako je ta organizacija od 1978. godine pripremala raspad Brozove Jugoslavije. A u Alpe-Adria, braća janezi i braća Hrvati. Sve je spremano ranije, a onda im je Miloš išao na ruku, pošto je bio tupča i govnojed, te nas Srbe ujebo više nego ikog drugog.

drf

Dugo smo pakovani a telci su nas vodili. Najmanje od ustava 74. (moj favorit za najhoror). Najzalije mi je sto je neka jaka snaga odavde ucinila da se od pocetka kompromituje sve sto ima smisla; ista nepoznata sila F je slala ushljivce zeljne krvi umesto elitnih jedinica koje su bile na licu mesta.
Svi se malo prave ludi, ali setite se chetnika Veljka Bulajica ,kojih je bilo po desetak na mistinzima osamdesetih, a koji su u svim novinama slikani tako da izhleda kao da su Srbi pomahnitali.
S mojim hrvatskim prijateljima bio sam na mitingu u Uzicu. Lep dan, mestani se ne pale na kurblu, Shaip Shalja prodaje sajkace i bukvalno deset pijanih Bulajicevih statista. Sutradan u srpskim novinama jedan mali prco s nozem u ustima a oko njega nepregledna masa izbezumljenih cetnika... Jebiga.

Boban

Ne treba zaboraviti da je 1975. donet gotovo identican ustav u SSSR-u po kome sve republike dobijaju status drzavnosti i sticu pravo na otcepljenje pod odredjenim uslovima.
Ne mogu da se otmem utisku da su te dve stvari u tesnoj vezi i da se mi sami zapravo nista nismo pitali, kao i mnogo puta ranije.

Cornelius

Ustav iz 74. upakovali su Slovenci i Hrvati, a blagosiljao Broz, jer ga je boleo kar šta će se desiti posle njegove smrti. Taj je ustav samo konkretizovao ono zašto su Slovenci i Hrvati ušli u zajednicu sa Sbima posle I svetskog rata - da bi nekako izašli iz austro-ugarskih štala, a posle i sa stvore svoje nezavisnu državu. Ne kažem da je loše to što su oni uradili, niti da je taj ustav bio glup. Samo me jeza spopadne kad pomislim na sve one mrtve. Evo, baš čitam integral onog Kubertovog stripa Fax from Sarajevo, pisano po izdrkotinama onog Ervina Rustemagića. Pa, da se taj pita i njemu slični, mi bi još pucali jedni na druge, samo da on zaradi još 50 evra više. E, prava opasnost su takvi, pomahnitali kreteni, kojima ljudski život ne vredi ništa.

David

Ovdje, po njihovom pisanju, ima bar 10-ak simpatizera tih 'Bulajevicevih chetnika'... 10 tamo, 10 'vamo, 10 ovdje itd., i eto ti Srbije s kraja 80-ih (mi malo stariji to i pamtimo).
Dragojevic je to lijepo pokazao na pocetku 'Rana', u uvodnim scenama ispracaja tenkova za Vukovar.
Neki od vas nikada nece nista nauciti, a samo zbog njihovog 'nauka' ne bih volio da se takva Istorija jos jednom ponavlja.

Kriv vam (tim 'nekima') je Ustav '74?
Krive 'austrougarske stale' (naprednije tada i sada ekonomski i socijalno min 50X od polu-feudalne Srbije)?
Krivi Turci?
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.