• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ChIKA ALEKS ROS!!!!!!!!!!!

Started by SuperGoof, 01-11-2006, 11:33:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SuperGoof

Pre svega, cestitke Belom Putu na objavljivanju silnih grafickih novela kod nas! Za sad imam sva izdanja, sa izuzetkom Gart Penisovog Propovednika kojeg ne podnosim. Sve u svemu, u pitanju je sjajna kolekcija na ovim prostorima i sire!

Moje pitanje je da li (u bliskoj, daljoj ili nekoj buducnosti) Beli Put planira da izda nesto sto je uradio Aleks Ros (Kingdom Come, Marvels, Earth X, Superman: Peace on Earth, Batman: War on Crime, Uncle Sam (dobro, ovaj zadnji bas i nije interesantan za nasu publiku) itd.).

Takodje bih zeleo da ljudi koriste ovaj topik za davanje svojih zelja, vizija, predloga, snova u vezi sa izdavanjem americkih trejdova u ovoj kolekciji!

Go White Road!
We ain't getting any younger, you know!

Jake Chambers

Pitam se zašto svaki put kad vidim ili čujem "grafička novela" imam potrebu da nekog udavim... natenane.  :cry:  :roll:

Inače, lepa ideja za Earth X... ali znaš, ljudi kod nas ne vole Marvel i tako to... :roll:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

marlowe

Licno, ja bih voleo da i nesto od Rosa bude u biblioteci Graficke novele.
Mozda Kingdom Come.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

SuperGoof

Eh, sta da radimo kad su se neki nazivi vec ustalili. Apsolutno se slazem da je novela itekako los prevod, ali sta da radimo...

Ipak, da se vratimo mi na zaludne snove... Dajte predloge!!!! :?:

SuperGoof

Quote from: "marlowe"Licno, ja bih voleo da i nesto od Rosa bude u biblioteci Graficke novele.
Mozda Kingdom Come.

Marlowe,

apsolutno se slazem s tobom. A vidi se i po tvom avataru, tako da prosto ne moras ni da navodis razloge. :)

Jake Chambers

Nije problem što je loš, nego POGREŠAN.  :roll:

Uh... sad pogledah malo nešto o Kingdom come... Ja, koji mrzim DC, hoću to da čitam.... moram odmah da vidim ima li to da se skine...

minut i po kasnije:
Našao trade paperback i skidam! :D

SuperGoof

Kolega, znam da je POGRESAN. :lol:

Manimo sad to. Ja sam vec citao Kingdom Come i odlican je. Doduse, moram da obnovim gradivo jer se slabo secam nekih detalja...

Bilo bi dobro da BP to izda, uz milion drugih dobrih stvari :)

Meho Krljic

Heh, ja ga skinuo juče... Eto šta je sinhronicitet...

Nego, da, 'grafička novela' je zaista loš & pogrešan prevod i šteta što ga je i Beli Put usvojio kao standardan... Grafički roman bi bilo tačnije a crtani roman još lepše, ali.... Mene to odmah asocira na detinjstvo i gomilu drugara iz škole koji su 'romanima' zvali Zagora, Bleka i ostalu Bonelijevu bratiju koju je moje snobovsko mlado srce preziralo svom svojom snagom. Kada bi mi neko od njih, prvrćući po mojim stripovima (Belgija, Francuska, Marvel itd. itd.) tražio da mu pozajmim neki 'roman' da pročita, pao bi mi mrak na oči... U tom smislu, bojim se da je 'grafička novela' nešto što bih i ja odabrao da mi je neko dao da biram...

Jake Chambers

A evo i jedne poslastice za sve sa brzim netom:

Mythology: The DC Comics Art Of Alex Ross

FROM THE PUBLISHER
Here is the incomparable cast of the DC Comics universe: Superman, Batman, Wonder Woman, the Flash, Aquaman, the Green Lantern, and the rest of the Justice League as you ve never seen them before. Mythology brings together the best-loved comic characters in the world, brought to life by the artist Alex Ross. The award-winning designer/writer Chip Kidd and photographer Geoff Spear have teamed up to create this book, with an introduction by M. Night Shyamalan, the director of Signs and The Sixth Sense.

Ross has often been called "the Norman Rockwell of comics," and this book reveals not only his lifelong love of these classic super heroes but also his vision. Mythology takes you into the studio for a behind-the-scenes look at his creative process. The combination of Ross s art and Kidd s kinetic design make images from his most memorable stories - including Kingdom Come, Superman, Peace on Earth, Batman, War on Crime, and Uncle Sam - soar off the more than 280 pages. There are also hundreds of never-before-seen sketches, limited edition prints, and prototype sculptures. Vintage DC comic panels are interspersed throughout, as reference points from which Ross launches his interpretations.

Inside is a DC Comics first: an exclusive, original Superman-Batman story, written by Kidd and painted by Ross. Also included is an all-new origin of Robin, written by Paul Dini.

This paperback edtion features additional art that was not included in the original hardcover edition.  

Writer: Paul Dini
Art: Alex Ross

Size=131.1 MB

http://cryingfire.iespana.es/Comics/Alex_Ross_DC_Mythology.cbr

Meho Krljic

Thanks Jake, ali, čekaj, otkad smo se dogovorili da ovde kačimo linkove za skenirane stripove???

Jake Chambers

Nismo se ni dogovorili. Ovo je samo... one-time-thing :P Morao sam da podelim, pošto je ovo stvarno do jaja... a našao sam još nekoliko romana koje je crtao Ross, pa ako hoćeš mogu ti baciti linkove.... jebote, vidiš kako može crtež da te privuče da čitaš čak i Supermena  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Meho Krljic

Paaaa, sigurno se neću braniti od linkova, samo da se ne razljute moderatori, heh. Možeš na PM ili već kako proceniš da je zgodno. Ja inače rado čitam Supermena kad je dobar...

Jake Chambers

U stvari šta znači našao sam nekoliko... našao sam sve koje je SuperGoof naveo (ali samo DC-jeve), i još par :D

E-X imam naravno odavno... Marvels... mislim da nemam, a nešto me i ne vuče.

Jake Chambers

Quote from: "Meho Krljic"Paaaa, sigurno se neću braniti od linkova, samo da se ne razljute moderatori, heh. Možeš na PM ili već kako proceniš da je zgodno. Ja inače rado čitam Supermena kad je dobar...

Nisam nigde video da je zabranjeno postovati stvari...

A za ove što kukaju što BP ne izdaje neke stvari... Nađeš lepo nekog ko ima VISA ili nešto slično, odeš na Amazon, vidiš tamo lepo recimo Kingdom come 10 dolara paperback a 50 dolara HC ABSOLUTE (340 strana) i to sa poštarinom ne izađe nešto preterano mnogo više no što bi koštalo u BP, plus ne moraš da razmišljaš o prevodu... :twisted:

Meho Krljic

QuoteNisam nigde video da je zabranjeno postovati stvari

Nisam ni ja ali se to nekako podrazumeva... Mislim, ja se najviše sad ovde jedim jer bih rado uzvratio nekim svojim linkom ali ne želim da forum pretvorim u warez oazu...

SuperGoof

Ja sam vec narucivao neke stvari preko Visa Virtuon kartice. Sledece nedelje planiram da pokupim nekoliko Rosovih dela sa Amazona, ali ipak smatram da je odlicna stvar da se izdaju i kod nas, jer bih voleo da finansiram nase izdavastvo, ko god da ih izda (u dobroj opremi naravno).

Sto se tice Samog Rosa, bilo bi dobro da se izda Kingom Come, definitivno, i jos jedan predstavnik (Marvels, Peace on Earth). Jos nisam imao prilike da citam Batman: War on Crime i Earth X, ali ne verujem da bi bili promasaji. Sto se tice Ujka Sema, nije los koncept. Crtez je, naravno savrsen, ali, kao sto sam vec napomenuo, ne verujem da bi to nekoga ovde interesovalo...

Dajte jos predloga! Ne mora da bude samo Aleks Ros.

Jake Chambers

Ja bih voleo mnogo toga od Marvela da vidim... neću ni da počnem da nabrajam. Gde god da počneš, ima previše toga da se izda... osim ako recimo ne bismo uzeli House of M i dodali objašnjenje o svakom liku, ono kao biografije i to... ali naši izdavači :roll:
A kad si kod finansiranja, ja neću da finansiram nešto što u startu radi neozbiljno i ne valja (ne mislim na BP, čisto da ne bude zabune).
Ako hoćeš mogu ti baciti na pp link za War on Crime.

Sad prelistah Kingdom come i Peace on Earth... jedva čekam da nađem vremena da to čitam.

A ja inače planiram, iako MRZIM Morisona (iako još nisam ni čitao njegove X-mene, neki koncepti me ubijaju u pojam), da naručim Hardcovoer New X-Men 114-154 - to je preko 1000 strana za 60 dolara... a izlazi u decembru.

Meho Krljic

Heh, ja sam jutros svukao i War on Crime... Nešto me krenuo Ross ovih dana...

SuperGoof

Imam ga vec negde na disku. Hvala u svakom slucaju. Ovaj link za Mythology mi je itekako dobro posluzio... Imas li neko misljenje o izdavanju Cross-over-a. U moru svakojakih gluposti poput: Batman vs Terminator vs Flash Gordon vs Garfield  :) , postoji 0,1% dobrih stvari kao sto su:

Prvi Batman/Predator
Prvi Batman/Judge Dredd
Superman/Aliens (verovali ili ne, dobar je, ali drugi ne valja)
Mozda jos nesto, ali mi ne pada na pamet...

Licno mislim da bi kod nas Batman/Predator odsetao sa polica

Meho Krljic

Hm, kad već pričamo o lepim željama u vezi domaćeg objavljivanja superhero sapunica, onda bih ja (da ponovim nešto što sam već rekao par puta) najviše voleo da vidim Melcerov Identity Crisis objavljen kao TPB u nas (ili kao HC, ne bih žalio para). S jedne strane, nije Melcer ovde uradio ništa radikalnije od stvari koje su Miller/ Moore/ Ellis/ Millar/ (R)Morrison i ostali uradili u Daredevil/ Batman/ Watchmen/ Authority/ DV8 itd., ali s druge strane, ovo je daleko naj... hm... najozbiljniji, najhumani(stički)ji 'crisis' event koji sam ja pročitao u bilo kom mainstream superhero univerzumu. Plus se u njemu spektakularni ali (često ultimativno šupljikavi) 'spoljni' događaji drže pod kontrolom a u fokusu su odlično oblikovani 'unutrašnji'. Plus ima sjajnih akcionih scena... Moram da kažem da mi je ovaj serijal i po koju suzu u oko naterao što nije baš prečesto slučaj kad se priča o superhero stripu...

SuperGoof

Identity Crisis...  :o Interesantno, nisam ga citao, odo' malo da bacim pogled na Amazon i slicna mesta da vidim o cemu se radi. Samo vi nastavite sa predlozima, mozda dopre do nekog... :D

Jake Chambers

Ja volim Crossovere... ali Marvelove... mada prerastaju više svoje vremenske okvire... evo Civil War od marta ove godine do januara sledeće... jebeš to.
Nego Meho... pazi kako smo ja i ti sinhronizovani! Kao da se dogovaramo jebote  :?

Meho Krljic

Heh, apropos sinhroniciteta, za War on Crime je stvar jasna, pojavio se na forumu koji obojica koristimo na dnevnoj bazi. Za Kingdom Come, though, stvarno se slučajno potrefilo. Prebirao sam po shared folderu nekog baje na soulseeku i kada sam stigao do Kingdom Come (koji sam tu video verovatno 100 puta) odjednom sam se lupio po čelu i shvatio da ja to nemam... A bio sam ubeđen da ga, zapravo imam, što je sve posledica bolesno prenabudžene količine skeniranih stripova koju uvećavam svaki dan...

U svakom slučaju, videćemo ovih dana kakav je taj gvaš Aleksa Rosa...

Ne samo da Marvelovi Krosoveri posrću pod svojom velikom težinom nego su i većinom užasni, naročito izvan core serijala. Ja ih, takođe više volim od DCjevih (mala digresija, Seven Soldiers se konačno završio i, mada je poslednji broj predvidivo pretenciozan, prekomplikovan i hipertrofiran u svakom pogledu, ima tu i lepih slika i zadovoljavajuće simbolike) kod kojih mi se obično sam core serijal ne dopadne, ali ovih dana sam iščitavao Onslaught i ponovo očajavao koliko je sve to isforsirano i razvučeno. U House of M, core serijal mi se zaista dopao (bez obzira na Bendisov dekompresijski fetiš) ali su me tie inovi (uz časne izuzetke) umalo ubili u pojam. Civil War je bolji po tom pitanju, zaista mislim da je Marvel stvari uspeo da podigne na viši nivo, ali kada bih hteo to da objavim na srbskom, zaista bh se pitao šta pored core serijala još treba objaviti. Mislim, Frontline je u nekim momentima primetno bolji od core serijala, Amazing Spider-man i The New Avengers tie inovi takođe... Zaista komplikovano...

SuperGoof

Posle setnje po Amazonu, primetio sam da je jos avgusta izdat Absolute Kingdom Come u tvrdom povezu za "tricavih" 47,25 dolara.

Pogledao sam Infinite Crisis, definitivno ima dobre kritike i nije skup (tvrd povez je recimo 16+ dolara). Medjutim, kao i kod vecine takvih izdanja, ima dosta izdanja, tipa Villains United, koji podrazumevaju Countdown to Infinite Crisis, tako da bi trebalo pazljivo da se bira pri izdavanju...

Meho Krljic

Ne, ne, zgodna stvar sa Identity Crisis je upravo u vrlo niskom nivou esencijalne povezanosti sa prethodnim događajima i kontinjuitijem. Odnosno, povezanost postoji, ali ne samo u formi referenci na stvari od ranije već su zaista bitne stvari lepo objašnjene u samom stripu. Veruj mi, da bi ispratio Identity Crisis treba da imaš samo površno poznavanje DC univerzuma, sve ostalo je vrlo pažljivo prikazano u samom stripu. Za manje od 17 dolara to je praktično besplatno i verovatno ću ga i ja kupiti.

SuperGoof

Hmmm... Ubedio si me. Moram da ga i ja nabavim, a na Amazonu je stvarno dzabe. Meki povez nesto vise od 10 a tvrdi nesto vise od 16 dolara. Sitnica... :!:

Jake Chambers

Quote from: "Meho Krljic"Heh, apropos sinhroniciteta, za War on Crime je stvar jasna, pojavio se na forumu koji obojica koristimo na dnevnoj bazi.

Lol. Nisam našao na projectw, a tema na forumu na kom sam ja našao je relativno stara :P Ja skidam samo sa forums.cjb.net/xmen.html, koji je relativno zatvorenog tipa.

SuperGoof, ti nisi video da sam ja to za 50 dolara za absolute KC već napisao gore? :lol:

Meho Krljic

Čuj, ne daj da te samo ja ubeđujem, svuci sken pa pregledaj sam, ako hoćeš da budeš siguran.Meni je prijalo što se, za promenu, prava drama ne odvija na nivou univerzuma, pa čak ni planete Zemlje, već na jednom ljudskijem nivou i što su superheroji predstavleni na jedan svež način a da je ipak ispoštovana njihova ikonička dimenzija... Što me podseti da Melcer sada ponovo radi neki serijal za DC, moram da pogledam kako se zove i da se uputim malo.

SuperGoof

Quote from: "Jake Chambers"
Quote from: "Meho Krljic"Heh, apropos sinhroniciteta, za War on Crime je stvar jasna, pojavio se na forumu koji obojica koristimo na dnevnoj bazi.

Lol. Nisam našao na projectw, a tema na forumu na kom sam ja našao je relativno stara :P Ja skidam samo sa forums.cjb.net/xmen.html, koji je relativno zatvorenog tipa.

SuperGoof, ti nisi video da sam ja to za 50 dolara za absolute KC već napisao gore? :lol:

Whoops! Promace mi. :oops:  Nema veze, bar smo to potvrdili.

Meho Krljic

QuoteNisam našao na projectw, a tema na forumu na kom sam ja našao je relativno stara  Ja skidam samo sa forums.cjb.net/xmen.html, koji je relativno zatvorenog tipa.

Ah, OK, onda je i to slučaj sinhroniciteta. Znao sam da će se desiti svašta kad onaj tvoj rekvijem stavim na ajpod i krenem da ga nosim sa sobom po svetu :evil:

Jake Chambers

Quote from: "Meho Krljic"
QuoteNisam našao na projectw, a tema na forumu na kom sam ja našao je relativno stara  Ja skidam samo sa forums.cjb.net/xmen.html, koji je relativno zatvorenog tipa.

Ah, OK, onda je i to slučaj sinhroniciteta. Znao sam da će se desiti svašta kad onaj tvoj rekvijem stavim na ajpod i krenem da ga nosim sa sobom po svetu :evil:

OMFG!  :? I meni za ljubav zovi ga parastos... joj treba da ti ispišem track listing za to...

Meho Krljic

Haha, namerno sam upotrebio reč rekvijem jer parastos valjda označava sam ritual dok je rekvijem muzičko delo koje s emože a ne mora izvoditi tokom rituala. Ili ja grešim?

Da, valjala bi imena stavova, a valjalo bi da okačiš još neko horsko izvođenje neke od svojih kompozicija. K'o što već rekoh dole, pravi muškarci ne slušaju midije.  :twisted:

Jake Chambers

Ovaj... rekoh već negde kako mi je mrsko da ganjam horove za snimke... tako da moraš da sačekaš da JA dobijem prvo :P

rekvijem i parastos u i jedno i drugo rituali. Jedno je latinski, drugo grčki naziv. Jedan koristi zapadna, drugi istočna tradicija. Eto. Jeste rekvijem dakle, ali je meni lepše da bude po mom.

SuperGoof

I jos malo predloga za BP:

BLACK ORCHID
BATMAN: ARKHAM ASYLUM
BATMAN: KILLING JOKE (znam da je o ovome vec bilo reci, ali i ja smatram da je bolji u boji, a hrvatsko izdanje se ionako tesko nalazi)
BATMAN: THE LONG HALLOWEEN

BTW, da li je neko citao (barem deo) Frenk Milerovog Robokapa? Trejd u Americi izlazi sredinom novembra.

Meho Krljic

Hmmm, ispada da si u pravu... http://en.wikipedia.org/wiki/Requiem

Ja sam očigledno do sada bio svestan samo 'užeg' smisla reči rekvijem

Quote"Requiem" is also the title of various musical compositions used in such liturgical services or as concert pieces as settings of the portions of that mass which have been traditionally sung in the Roman Catholic liturgy.

Meho Krljic

Quoteda li je neko citao (barem deo) Frenk Milerovog Robokapa

Jebem li ga, ja ga imam celog ali nikako da prionem.... Znam da ga je Dreamlord dosta hvalio, da je mnogo bolji od filmova itd. A i Miller je sam rekao da su njegovui scenariji za filmove bili svesni komprmisi sa Holivudom...

Jake Chambers

Quote from: "Meho Krljic"Hmmm, ispada da si u pravu... http://en.wikipedia.org/wiki/Requiem

Ja sam očigledno do sada bio svestan samo 'užeg' smisla reči rekvijem

Quote"Requiem" is also the title of various musical compositions used in such liturgical services or as concert pieces as settings of the portions of that mass which have been traditionally sung in the Roman Catholic liturgy.

Damn! Ne veruješ meni koji sam kao studirao to? :P Btw... i te kompozicije kao kompozicije su u stvari pesme koje se koriste u ritualu, mislim ne možeš u rekvijem staviti nešto što inače ne ide u to ;)

milan

Quote from: "Meho Krljic"

ali ovih dana sam iščitavao Onslaught i ponovo očajavao koliko je sve to isforsirano i razvučeno.

Tu dolazimo do bitnog elementa americkog stripa - jednomesecne ili dvonedeljne sveske koje se iscekuju. Ja sam Onslaught citao u kontinuitetu, u "realnom vremenu" posto sam tada bio pretplacen na brdo Marvel stripova (koji su, uprkos sankcijama stizali na moju kucnu adresu) - i bio sam potpuno opcinjen. Prvo buildup koji je trajao citavih godinu dana (bukvalno), pa misterija ko je Onslaught, cije me resenje ni malo nije razocaralo - pa onda Onslaught XMen i Onslaught Marvel Universe... dakle, citao sam u tom razvucenom vremenskom periodu i odlepio na sve to... Verovatno da svaki cross over kada se cita odjednom postaje smoran - ali, ovako, na kasicicu, eto uzivanja!

Jake Chambers

I to što kažeš. Ja sam čitao House of M odjednom i jesam uživao... ali CW... uh brate.
Nego, zašto onda danas svi vani mrze bukvalno Onslaught?
I znate već valjda da se Onslaught vraća?  :lol:

milan

Mrze Onslaught... Shit, nikada nisam dosao do tog nivoa posvecenosti da nesto u stripu mrzim ili slicno... Meni je to bio fenomenalan cross over, kao i onaj godinu dana ranije Age of Apocalypse, kao i onaj pola godine ranije, Phalanx...  8)

Jake Chambers

Eto vidiš. P. Covenant i Onslaught spadaju u najneomiljenije crossovere... ali AoA... oh man!!!  8)

Meho Krljic

Hmda, uglavnom ga mrze koliko sam i ja mogao da vidim a o razlozima mogu samo da nagadjam (svakako je bolji nego glupavi Infinity gauntlet, hehehe). Znam koji su moji razlozi - negativac mi je bezvezan, Čarlsovo moralno posrnuće mi je nedovoljno jako (pošto nisam fan X naslova ovo valjda ide po definiciji) i, kao što rekoh, stvari traju predugo i preterano se razvlače. Shvatam ja Milanov argument i prihvatam da u njemu ima težine (što može biti i jedan od razloga što mi se CW dopada više nego recimo Onslaught) (ali s druge strane, mislim da je ključno to što je CW jednostavno generalno mnogo bolje napisan) ali opet - to samo podcrtava štetnost korporacijskog mentaliteta u mojim očima... Koliko se dobije kroz dugački buildup i širenje talasa crisis eventa kroz celokupan univerzum (tj. skoro sva izdanja) toliko se gubi gomilanjem opštih mesta i plitkih melodramatičnih krešenda koja se u nedogled ponavljaju...

Što me podseti, da li neko prati Annihilation? Ja sam skinuo prvih par tie inova i prvi core nastavak ali nisam ni jedan pročitao jer me je nekako sva ta kosmička dimenzija odbijala. Jel to neko čita i kakvo je to? Vidim da dobija solidne recenzije u poslednje vreme.

Meho Krljic

I, da, to što se Onslaught vraća me baš ne uveseljava... I pored svih užasnih mana koje mu pripisujem, Onslaught (event) je imao i neke iskupljujuće karakteristike, od kojih nije najmanja bila žrtvovanje heroja na kraju da bi se Onslaught (entitet) egzorcirao. Sad, dovoljno je loše što su kroz heroes reborn odmah svi oni oživljeni, samo nam još fali i da se Onslaught vrati na neki najisforsiraniji način. Ionako je njegova ontološka osnova sumnjiva, a motivi nemušti...

milan

Quote from: "Meho Krljic"(ali s druge strane, mislim da je ključno to što je CW jednostavno generalno mnogo bolje napisan) ali opet - to samo podcrtava štetnost korporacijskog mentaliteta u mojim očima...

Pa jeste, ali ne mozes bas uporedjivati pisanje americkog mainstream stripa iz sredine 90-ih i sredine nultih (ili kako se vec zove). Americki strip se mnogo promenio, okrenut je drugoj publici... Meni u CW najvise smeta sto su Toni i Rid prikazani bas kao negativci, odnosno, sto se ponasaju, po meni, potpuno van svojih likova.
Anihilejsn nisam citao - zanimljivo mi je da imam jezivi otpor prema pricama koje se desavaju u kosmosu, a sa druge strane obozavam takve price  bilo kom drugom obliku...

Jake Chambers

Quote from: "Meho Krljic"Znam koji su moji razlozi - negativac mi je bezvezan, Čarlsovo moralno posrnuće mi je nedovoljno jako (pošto nisam fan X naslova ovo valjda ide po definiciji)

Uuuuu brate... ja VOLIM Čarlsa... ali taj baja je sve samo ne nevinašce... a to nam se malo i obelodanilo posle HoM i Deadly Genesis... Čarli je jedan motherfucker, ali... jbg, opet ga volimo.

Što se tiče iskakanja likova iz uobičajenih okvira - to je u ratu sasvim normalno, te je i prihvatljivo za Iron Dorka i Mr. Poopastica. Inače, moj najveći problem sa Tonijem je što on ima... pa on kad priča o svemu u CW čovek ima i tekako dobre argumente... ali s druge strane... kapetanu je srce na pravom mestu.

Alex

Quote from: "milan"Americki strip se mnogo promenio, okrenut je drugoj publici...  

Da, Marvel se okrenuo potpuno dečijoj publici i nudi digitalno šarenilo banalnih superherojskih pričica, potpuno zanemarujući ozbiljnije sadržaje.

Mada, nekako mi se čini da nisi to hteo da kažeš.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

milan

Quote from: "alexts"
Quote from: "milan"Americki strip se mnogo promenio, okrenut je drugoj publici...  

Da, Marvel se okrenuo potpuno dečijoj publici i nudi digitalno šarenilo banalnih superherojskih pričica, potpuno zanemarujući ozbiljnije sadržaje.

Ovo gore nema veze sa danasnjim Marvelom. Jesi citao skoro sta od njihovih izdanja?

Jake Chambers

Quote from: "alexts"

Zvučiš samo kao da si OVLAŠ pogledao Ultimate X-Men, i to prve brojeve, i to na hrvatskom  :lol:  :lol:  :lol:

Alex

Čitao sam i Ultimate Spider Mana i Marvel Age SP i Team Up  :)  (he he)

Dobro, priznajem da nisam video mnogo toga.

Ali, kad ste videli da danas Marvel radi različite sadržaje, kao što su strip verzije poznatih romana, horori, vesterni, istorijske teme, fentazi itd.

Ljubitelji Marvela bi trebalo da priznaju istinu, koju zna ceo svet - da Marvel guši i ubija autorske slobode, nema smisla i želje za eksperimentom i proširivanjem tema i žanrova i da je najkomercijalizovaniji izdavač, u negativnom smislu.

U tom smislu DC je još od 80 - ih daleko ispred.

Ako imate argumenata da je sada drugačija situacija i da Marvel doživljava nekakvu renesansu, OK.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Djole

Quote from: "alexts"Ali, kad ste videli da danas Marvel radi različite sadržaje, kao što su strip verzije poznatih romana, horori, vesterni, istorijske teme, fentazi itd.

Ummm... upravo danas? Ili nisi čuo da Marvel radi Dark Tower? A pre 6 meseci su imali neki western hepening. A upravo rade Corbenove adaptacije Poea, plus neke Zombi serije (NE Marvel zombies) u MAX-u.

Jedino nema istorijskih tema. Ali ima crossovera sa sapunicama. ;)

Mislim, bio sam i ja marvel hejter u Harassovo doba (donekle i De Falcovo i Shooterovo) - ali Marvel je daleko, daleko dogurao od onda.
"THAT is why they call me The Decorator."