• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

moze jedno pitanje?

Started by krema, 01-11-2006, 16:39:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

krema

Radim neko istrazivanje u vezi istorijata papi i papstva uopste, pa znam da ovdje sigurno ima neko ko bi me mogao uputiti u neke naslove i autore koji se opsirnije bave ovom temom. Unaprijed zahvalan.

zoskoz

koje strane jezike znas?

krema

Samo engleski, jebi ga.

zoskoz

hm, zao mi je, onda ne znam nista bez propagande.

zoskoz

inace imas stvari od: ludwig von pastor, wilhelm sandfuchs, franz xaver seppelt
i evtl.
spijuni u vatikanu / werner kaltefleiter, hanspeter oschwald

krema

Hvala, u svakom slucaju

lilit

ludwig von pastor je sigurno prevodjen na engleski, za ostale nisam sigurna. njegovo najznacajnije delo u engleskom prevodu se zove: The History of the Popes: From the Close of the Middle Ages.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

krema

E ovo je vec konkretnije. Hvala

Boban

Počnimo od toga da li ti treba pozitivna ili negativna slika pape.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Loengrin

Bobane lepo je dečko rekao istorija, tj. nabrajanje i tandara-mandara.

Meni tvoj post izgleda obično, ali ima onih koji će na to sigurno odreagovati.
Seti se, taman si očistio Deponiju! :cry:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Boban

E, vidiš, ljudi treba da nauče da upotrebljavaju reči, i da poštuju one koji s rečima umeju bolje od njih, ne da se kao besni psi bacaju  na svaku naznaku bilo čega.
Ja se ne izražavam u višesmislenicama, ali ako je moj odgovor takav, možda je i sama postavka prethodnog pitanja bila problematična.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

krema

I pozitivno i negativno, potrebno mi je sve sto je vezano za istorijat papa. S posebnim osvrtom na licnosti papa pojedinacno.

zoskoz

Quote from: "Boban"Počnimo od toga da li ti treba pozitivna ili negativna slika pape.
u biti da. ovo ima i te kako smisla. u tom pravcu sam i ja mislio.
ugrubo, ako hoces jedno, uzmi sto pise katolik, drugo, uzmi protestanta. von pastor bi bio moj izbor, a sa malo fantazije ofarbas sve kako ti pase. najmanji problem.

zoskoz

Quote from: "krema"I pozitivno i negativno, potrebno mi je sve sto je vezano za istorijat papa. S posebnim osvrtom na licnosti papa pojedinacno.
to mi zvuci malo opsirnije, no ipak, uvodno pitanje odaje pocetnika.
otkrit cu ti tajnu koju pisci opsirnih radova ljubomorno cuvaju: ja kad pisem neku knjigu na takvu temu prvo pogledam tko su "strucnjaci" (najbolje evtl. mladi profesori na nekim fakultetima) te oblasti. onda im napisem mail i zatrpam pitanjima. kao nisam siguran pa sta vi kazete gospon strucnjak. poslije samo sortiras odgovore, uvezes i eto.

krema

Hvala ti, Zosko, na ovim opsirnim obrazlozenjima moga pocetnistva i vjerovatno ce mi koristiti kada budem pisao neko opsirnije djelo. Ovaj put je u pitanju samo istrazivanje za koje su mi neophodne ove informacije.

zoskoz

nema na cemu, mozda sam i profulao sa "pocetnikom". ako jos "nemas ime", najbolje uzmi neku jeftinu .eu domenu, slikoviti primjer: tony-blair.eu i saljes profesorima upite sa, recimo, sir.tony.blair@tony-blair.eu