• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

BLACK CHRISTMAS (2006)

Started by Kunac, 04-11-2006, 09:18:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Pojavio se trejler za još jedan horor rimejk...

http://www.tribute.ca/player/enhancePlayer.asp?isWM=1&isQT=1&filePath=Trailers&fileName=blackchristmas

Da li na forumu ima poštovalaca originalnog filma? Meni je Klarkov BC jedan od najdražih filmova sedamdesetih... Biće interesantno videti kako je koncipiran rimejk.
"zombi je mali žuti cvet"

Джон Рейнольдс

Quote from: "Dr Kunac"Da li na forumu ima poštovalaca originalnog filma?

Ja sam veliki poštovalac. Ne znam da me je ijedan drugi slešer posle gledanja naterao na razmišljanje ko je ubica, ali kao ličnost, a ne lik. Naznake o njegovom ludilu i traumama su meni bile fenomenalne.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kunac

Quote from: "John Reynolds"
Quote from: "Dr Kunac"Da li na forumu ima poštovalaca originalnog filma?

Ja sam veliki poštovalac. Ne znam da me je ijedan drugi slešer posle gledanja naterao na razmišljanje ko je ubica, ali kao ličnost, a ne lik. Naznake o njegovom ludilu i traumama su meni bile fenomenalne.

Mene je uvek fascinirala godina proizvodnje - 1974; znači 4 godine pre Noći veštica i slasher booma 80-tih... Klark se tom prilikom zaista pokazo maestralnim - ravan Karpenteru, Romeru... Šteta što je posle Crnog Božića skrenuo s pravog puta... Inače, sudeći po traileru, rimejk će ponuditi deteljnije obrazloženje Bilijevog ludila... Jasno je da je ovo dvosekli mač, ali me zanima kako će Morgan da razradi originalčni koncept...

Kunac

Ako vas zanima da vidite insete i fotografije iz rimejka Crnog Božića, posetite sledeću net destinaciju:

http://www.blackchristmasmovie.co.uk/

Tu, pod jelkom (a bogami i na jelci), možete pronaći nekoliko scena ubistava - kojih, btw, mora da u filmu ima na pretek kada ih ovako poklanjaju.

Kiknite na oči koje "ukrašavaju" božićno drvo i proverite šta se dešava kada Billy 2006 krenu u štetu.

DušMan

A na mininovi sam video torrent za ceo film. Dvd rip.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Milosh

Quote from: "DušMan"A na mininovi sam video torrent za ceo film. Dvd rip.

Biće da je to ipak za originalnu verziju iz 1974. Ova nova verzija još nije ni u bioskope puštena.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

DušMan

Mogucem
Mrzim ljude koji kace lazne torrente.

Evo naziva: Black.Christmas.2006.[DVD-Rip].[DvD-RiPPeRS].[WwW.HQToRrEnTs.CoM]

Meho Krljic

QuoteMrzim ljude koji kace lazne torrente.

Jasno ti je da su uglavnom u pitanju zaposleni u firmama čiji proizvod pokušavaš da skineš, koji to rade u okviru strategije protiv piraterije?

Джон Рейнольдс

Ja sa lažnim fajlovima imam jedno lepo iskustvo. Nije u pitanju torent, već Mula, ali 'ajde sad... LM, odlučim ja da skinem I Madman i oduševim se kada vidim da ga drži ogroman broj ljudi ali pod naslovom V for Vendetta! Hats off čoveku koji se setio da ono isprazno đubre od filma zameni mnogo opskurnijim i zanimljivijim, a da pri tome navede gomilu da ga pogledaju bar do sredine najavne špice.  8)
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

DušMan

Quote from: "Meho Krljic"Jasno ti je da su uglavnom u pitanju zaposleni u firmama čiji proizvod pokušavaš da skineš, koji to rade u okviru strategije protiv piraterije?
Prokleti bili.

Meho Krljic

Don't start mi on dis... Skido ja neku igru za verni mi plejstejšn. Nađem torent, sve super izgleda, tegovano, gomila sidera, ja se obradujem.. Posle par dana vidim da neće da mrdne dalje od 98%. Pobrišem ja, skinem novi torrent, udri opet,, opet sve super izgleda, ali opet, stigne do 99% i nece dalje. Da je film, pa i da nema veze, al' igra je - ne može. Prokleti Ubisoft... Na kraju odem na projectw i svucem je sa rapidsharea u dvadesetpet sešnova razdvojenih sa po sat vremena čekanja. Teško smaranje...

Ghoul

Christian Groups Fume Over Christmas Horror Film

Christian groups have slammed the remake of cult 1974 movie Black Christmas, because they find the horror movie "offensive." The Glen Morgan-directed film stars Oliver Hudson, Katie Cassidy, Lacey Chabert and Michelle Trachtenberg and centers on a group of US college students who battle a slasher over the Christmas holidays. The movie will be released on Christmas Day in US cinemas, much to the horror of Christian groups. Mathew Staver, founder and chairman of Liberty Counsel, says, "To have a movie that emphasizes murder and mayhem at Christmas, a time of celebration and joy around the world seems to be ill founded." Jennifer Giroux, co-founder of Operation Just Say Merry Christmas, adds, "The use of religious music 'Silent Night' and the nativity set on the front porch in one scene are insensitive to Christians. It's not enough to ignore and omit Christmas, but now it has to be offended, insulted and desecrated. Our most sacred holiday, actually a holy day, is being assaulted."
https://ljudska_splacina.com/

angel011

We're all mad here.

Tex Murphy

QuoteOur most sacred holiday

Želim samo da napomenem da to nije Božić nego Vaskrs.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

Quote from: "Harvester"
QuoteOur most sacred holiday

Želim samo da napomenem da to nije Božić nego Vaskrs.

Kod pravoslavaca, ne i kod katolika.

#Τζούτσε

Ghoul

evo još malo antibožićne blasfemije, ko voli:

http://www.nbc.com/Saturday_Night_Live/digital_shorts.shtml

DICK IN A BOX
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

Na IMDb-u sam saznao body count i baš sam iznenađen.

MILD SPOILER:Biće između 15 i 20 ubijenih! To je baš mnogo. Ritam filma je očigledno u potpunosti promenjen u donosu na original.

Tex Murphy

QuoteKod pravoslavaca, ne i kod katolika.

Znao sam to. Samo sam htio da vidim da li ti znaš.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kunac

Pogledao sam film večeras i može da prođe.

Vidi se da je neko umešao svoje prste ne pitajući Glena Morgana šta misli o tome - evidentne su brojne intervencije koje remete ritam filma.

Ipak, i pored kasapljenja, dosnimavanja i kompromisa - BC 2006 je jedna zabavna i (na momente)veličanstvena zbrka - gotovo pa mokri san slasher poklonika. Body count je ogroman! (OK, bilo je filmova u kojima se otkotrljalo i više glava ali ne u skorije vreme.)

Ako nekog nešto zanima - nek' pita.

Plissken

Koliko je losa kopija?
Can't argue with a confident man.

crippled_avenger

Kopija je kako bombonče!
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Pogledao sam BLACK CHRISTMAS, courtesy of Kunac, i mogu reći da mi je krivo što ovaj film nije prošao zapaženije.

Naime, film ima izuzetno dobar attitude i vrlo je maštovito realizovan, i uz sve svoje nedostatke uspeva da bude dragocen dodatak jednom dosta potrošenom podžanru.

U stvari, sorority slasher, to jest, ultimativni sorority slasher je na neki način sveti gral popcorno-horora i do sada, zapravo nije snimljen. Jedan od razloga za to je i pokušaj filmova da uhvate zeitgeist, i njihova istovremena efemernost baš zbog tog pokušaja.

Štaviše, sa sadašnjim konceptom međuljudskih odnosa i društvenih konvencija, i frustracija koje razdiru društvo, veliko je pitanje na čemu se sorority slasher i može bazirati kada je reč o moralno-ideološkoj matrici.

U ovom rimejku, svi odnosi su postavljeni filmofilski. Dakle, data je vrlo eksplicitna motivacija slashera u flashbacku, koja je ujedno na idejnom planu možda i najinovativniji deo filma, iako se dobrano na oslanja na neke od prvih klasika. Na planu postavke sorority univerzuma, nastavlja se Clarkov film, samo znatno ubrzan (mada ne i znatno bogatiji) a režija se oslanja na Argenta u teoriji, mada ne i u praksi.

To jest, ovo je film u kome vidimo kako bi izgledala Argentova TALES FROM THE CRYPT. TALES FROM THE CRYPT se naravno ne može porediti sa MASTERS OF HORROR, pa stoga još uvek ne možemo reći da smo videli Argenta i u tom izdanju.

Ono gde film ne uspeva do kraja, to je pre svega to ubrzavanje radnje, koja je bukvalno fizički ubrzana, umesto da je obogaćena u odnosu na prilično traljavi Clarkov izvornik. Ubistava je znatno više nego u prvom filmu, i kako rekoh sve je ubrzano, dakle više je scena, međutim, svakako bi dinamika bila još bolje izlečena da je film bogatiji živopisnijim događajima umesto što se sve svelo na kvantitet.

Ipak, iako ne postoje sva fundamentalna unapređenja, BLACK CHRISTMAS rimejk je izuzetno prijatno gledalačko iskustvo. U odnosu na originalni film ga ne bih poredio pošto je Clark radio u jedno drugo vreme i samim tim je njegov film nudio neke druge adute u duhu svog vremena. Kao rimejk, BLACK CHRISTMAS je naprosto manje značajan ali ne i manje kvalitetan film.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

ginger toxiqo 2 gafotas

...mislim da je, iako je BLACK CHRISHTMAS 2006 zadovoljavajuca prerada koja jeste zasluzila vecu paznju i nije potpuno razocharala posvecenike, kvalitet ipak na strani izvornika, i to by faaaaaaaaaaaaaaaaar, jer delo Boba CLARKA je ipak ponajbolji predstavnik svoga pod-zanra, nepresushna gledalachka potreba i inspiracija za nadolazece manje-vishe junoshe!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

Original je ipak original. Meni je Clarkov film remek-delo, i kao takav neprikosnoven.
Morganov rimejk je, i pored mana, jedan od najboljih slashera u post-Scream periodu, i kao takav mi je drag.
Što se prođe filma tiče, BC nije ušao na USA TOP 10 iz razloga što su ga distributeri, braća Weinstein, pustili niz vodu. Distribucija filma je bila ograničena, tako da nije ni bilo prilike da se više zaradi. Naravno, ova vrsta filmova sjajno prolazi na DVD tržištu, tako da će zarada biti (bar) duplirana kada se pojavi zvanično izdanje.
Još jedan interesantna stvar - verzija viđena u bioskopima nije Morganov cut. Weinsteinovi su film premontiriali i naložili dosnimavanja.