• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beli Put na Interliberu

Started by Boban, 07-11-2006, 02:33:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Beli Put je stigao u Zagreb, sva roba je u ponudi u knjižarama Profila i More Comics, a biće je i na sajmu knjiga.

I ja ću biti tamo, ceo petak recimo, na raspolaganju svima koji bi želeli pričati sa mnom ili šta god...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

Quote from: "Boban"I ja ću biti tamo, ceo petak recimo, na raspolaganju svima koji bi želeli pričati sa mnom ili šta god...

A NAROČITO 'ŠTAGOD'!  :evil:

navalite, braćo hrvati!
https://ljudska_splacina.com/

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Jake Chambers

Hehehe... prvo, čestitam, drugo... čestitam unapred za sve što ti se desi pod "štagod". Verovatno si zaslužio  :evil:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

zoskoz

stagod? stagod? SVI DOMA PO VILE! OBRANIMO DEMOKRACIJU! :evil:

zoskoz

imam bolju ideju!  :)  mogli bi dovuci neku babetinu u blizinu bobana da pocne vikati: EVO GAAA! TAJ ME JE SILOVOOOO! IMO JE 'VAKU SUBARU!  xjump

Boban

pa zato i najavljujem svoj dolazak i boravak; da ne bude posle: "Nismo znali... E, da smo znali... Što ne reče..."
Nadam se samo da neću umreti od dosade, što je čest ishod boravišta u Zagrebu.

thor

objavi na BBB sajtu  :evil:

zoskoz

Quote from: "Boban"pa zato i najavljujem svoj dolazak i boravak; da ne bude posle: "Nismo znali... E, da smo znali... Što ne reče..."
Nadam se samo da neću umreti od dosade, što je čest ishod boravišta u Zagrebu.
ma daj, znas ti dobro da su hrvati kulturan narod koji samo sleze ramenima, zacudjeno klima glavom i upucuje sazaljive poglede onima koji ih ne priznaju.  :D

Mesugahh

Ne znam sta imate traziti tamo kad imate bolju konkurenciju u strip izdavastvu...
Lep je Zagreb ovih dana...

markos

Ne znam čemu razgovor s tobom kad su svi ozbiljniji pokusaji razgovora s tobom zavrsili fijaskom, poslije moram odvagivati i procjenjivati sto je od izrečenog bilo istina, sto poluistina a sto potpuna laz.

Boban

"ozbiljni pokušaji razgovora"... hm, mora da mi je nešto promaklo. šikaniranje i proterivanje s tvog foruma nazivaš korektnim odnosom i spremnošću da se sasluša druga strana?

Truba

:o

hm hoćemo li zakupiti narikače ili imamo dovoljno zenskinja na forumu koje vole Bobana  :P
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

markos

Quote from: "Boban""ozbiljni pokušaji razgovora"... hm, mora da mi je nešto promaklo. šikaniranje i proterivanje s tvog foruma nazivaš korektnim odnosom i spremnošću da se sasluša druga strana?

Pa, oba puta kad smo razgovatali uzivo, pogotovo ovaj zadnji, prije mjesec dana u Beogradu na Salonu stripa.

Sto se sikaniranja tice, na svom sajtu mozes govoriti o srbima i hrvatima sto god hoces, provocirati izazivati i sto vec sve ne, ali na s.com nema medjunacionalnih svadja. Ja te pozivam kao urednika BP da se registriras i promoviras svoja izdanja na s.com, dobit ces jednaki tretman kao i svi ostali - svaka najava novog stripa sa scanom dobija sticky tjedan dana i ide na "novo na kioscima". Ali s prvim postom na srbi-hrvati, ustase-cetnici i slicne teme letis vani, kao i svi ostali.

U principu, kad bolje razmislim, mozda bi ipak bilo bolje da netko drugi iz BP dodje i odradi taj PR umjesto tebe jer ti neces izdrzati. Bilo tko drugi bi to bolje uradio, pa ako vec mora, neka bude i Marlowe, neka zaradi placu.

paja

Mnogo ste bre dosadni ...Srbi-Hrvati....koga jos to na svetu zanima?

Boban

ma markos samo o tome priča; nije u stanju da se drži stripova ni minuta pošto mu uđem u vidokrug; odmah kreću provokacije po nacionalnoj osnovi.

marlowe

mene si na svom forumu prvo uvredio na licnoj osnovi, zatim si nekoliko puta iznosio neistine o meni na svom forumu i par drugih, i u 90% slucajeva si mi se nakdadno "isprichao" kada se dokazalo da su to neistine, a onda si posle nekoliko meseci mog neucestvovanja na tvom forumu banovao moj nick, prekrsivsi sopstvena pravila koja si ti definisao na svom forumu.
i sad me opet provocirash. kad ces shvatiti - ti si covece potpuno irelevantan. nebitan. beznacajan.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

markos

Quote from: "Boban"ma markos samo o tome priča; nije u stanju da se drži stripova ni minuta pošto mu uđem u vidokrug; odmah kreću provokacije po nacionalnoj osnovi.
:D
Stvarno si nevjerojatan. Koji patoloski lazov.

Boban

možda, ali ja tebe puštam na svom forumu da pričaš o čemu god hoćeš koliko god hoćeš, dok si ti meni onemogućio nastup kod sebe posle svega tri posta; e, čoveče, tri posta... kada sam onda registrovao novi nik (što mi i sam predlažeš negde gore) - taj nik si mi banovao pre nego što sam postirao i jedan jedini post. To je valjda svetski rekord u banovanju, mislim, gore od toga ne može biti. I sada si kao ti fin pa mi nudiš da se opet registrujem i onda budem pod kišom svakojakih provokacija bez prava da se ijednom rečju branim... čuješ li ti sebe, čoveče?

markos

Quote from: "marlowe"mene si na svom forumu prvo uvredio na licnoj osnovi, zatim si nekoliko puta iznosio neistine o meni na svom forumu i par drugih, i u 90% slucajeva si mi se nakdadno "isprichao" kada se dokazalo da su to neistine, a onda si posle nekoliko meseci mog neucestvovanja na tvom forumu banovao moj nick, prekrsivsi sopstvena pravila koja si ti definisao na svom forumu.
i sad me opet provocirash. kad ces shvatiti - ti si covece potpuno irelevantan. nebitan. beznacajan.
Iz tvojih usta, to je pohvala :D  :D
Niste se mogli bolje naci, ti i Boban.

marlowe

Quote from: "marko"
Quote from: "marlowe"mene si na svom forumu prvo uvredio na licnoj osnovi, zatim si nekoliko puta iznosio neistine o meni na svom forumu i par drugih, i u 90% slucajeva si mi se nakdadno "isprichao" kada se dokazalo da su to neistine, a onda si posle nekoliko meseci mog neucestvovanja na tvom forumu banovao moj nick, prekrsivsi sopstvena pravila koja si ti definisao na svom forumu.

Drago mi je.
Ajde sada lepo idi citaj nekog Zagora, prevodi "Ayaaayakkkk" sa italijanskog ili popravljaj neki hard disk. Sta god - nemoj da smarash vishe.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

markos

Quote from: "Boban"možda, ali ja tebe puštam na svom forumu da pričaš o čemu god hoćeš koliko god hoćeš, dok si ti meni onemogućio nastup kod sebe posle svega tri posta; e, čoveče, tri posta... kada sam onda registrovao novi nik (što mi i sam predlažeš negde gore) - taj nik si mi banovao pre nego što sam postirao i jedan jedini post. To je valjda svetski rekord u banovanju, mislim, gore od toga ne može biti. I sada si kao ti fin pa mi nudiš da se opet registrujem i onda budem pod kišom svakojakih provokacija bez prava da se ijednom rečju branim... čuješ li ti sebe, čoveče?
Ajd ne lazi. Imas 37. postova. I plus jos toliko s nickom koji si imao prije njega. A koliko ih imas sa sadasnjim nickom?
Sto se rasprava tice - ovdje se lijepo vidi o cemu si dosao pricati.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=18846&whichpage=2
Ali dobro, svejedno. Samo ti nastavi lagati.

markos

Quote from: "marlowe"
Quote from: "marko"

Drago mi je.
Ajde sada lepo idi citaj nekog Zagora, prevodi "Ayaaayakkkk" sa italijanskog ili popravljaj neki hard disk. Sta god - nemoj da smarash vishe.
Malo zesci kompleksi, a?

Cornelius

Ala nesto smrdi. Opet ne brisu noge kad ulaze na topike.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

marlowe

Quote from: "Cornelius"Ala nesto smrdi. Opet ne brisu noge kad ulaze na topike.

Ma, ovaj ima potrebu da se pojavi na svakom topicu koji se bavi Belim putem ili nekim izdanjem Belog puta, i onda smara, navodi pricu na nacije ili otvoreno provocira. Pomislio bih da je u pitanju neki cudan poremecaj neobradjen u literaturi, ali suvise je konzistentan te je jasno da se radi o umisljaju.
Najgore je sto je jaaaaaaaaako dosadan.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

Quote from: "marko"Sto se rasprava tice - ovdje se lijepo vidi o cemu si dosao pricati.

O stripovima, izdavaštvu, međuodnosima koji su mnogo više od trgovaca i posrednika. I?
Je li tebe baš toliko pogaša što je hrvatski izveden iz srpskog i što niko pre 200, 300, 500, 800 ili ko zna koliko godina, dakle, nikada pre sredine XIX veka nikada niko nije pominjao HRVATSKI JEZIK.
Pa to je bre jebena i jednostavna istina. To ne znači da hrvatski jezik ne postoji sada, pa i PORTUGALSKI je izveden iz ŠPANSKOG, mnogo ranije nego hrvatski iz srpskog, holandski je stvoren od jezički zaostalog ogranka nemačkog jezika bez padeža, otprilike kao što je vranjansko srpski danas, samo što vranjanaca ima premalo da bi izglasali svoj jezik, mada, ko zna?
Je li te zaista to toliko boli da se hrvatski kao jezik prvi put pominje pre 170 godina otprilike. Niste zbog toga ni zaostaliji, ni gluplji ni manje vredni, jednostavno, uzeli ste SRPSKI jezik, malo ga modifikovali i to je to.
Njegoš je govorio i pisao SRPSKIM jezikom, a danas se sprema prvo izdanje njegovih dela na crnogorskom. To ti je život, takve stvari se događaju, Hrvatska ima iza sebe jak Vatikan i katoličku crkvu, celu Nemačku i Italiju kao podršku, Srbija nema nikog i to je to...
Ako ne budete mogli da raščistite sa tim stvarima i da prihvatite stvari onakvim kakve jesu, onda ćete još dugo tapkati u mestu. Ja sam tu najmanji problem. Potraži u istoriji kada je prvo delo nastalo na HRVATSKOM jeziku pa onda dođi da se raspravljaš sa mnom oko toga.

markos

Quote from: "marlowe"
Quote from: "Cornelius"Ala nesto smrdi. Opet ne brisu noge kad ulaze na topike.

Ma, ovaj ima potrebu da se pojavi na svakom topicu koji se bavi Belim putem ili nekim izdanjem Belog puta, i onda smara, navodi pricu na nacije ili otvoreno provocira. Pomislio bih da je u pitanju neki cudan poremecaj neobradjen u literaturi, ali suvise je konzistentan te je jasno da se radi o umisljaju.
Najgore je sto je jaaaaaaaaako dosadan.

Kad kritiziram BP izdanja onda sam ljubomorna konkurencija koja mrzi srbe. (i onda ja uvodim nacije u pricu?)
Kad hvalim onda sam dosadan i provociram?
Marlowe, prvak logike, kao i obicno.

marlowe

"AAYAAAAAAAYAAAAAKKKK!"
Prevedi to!
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

markos

Quote from: "Boban"
Quote from: "marko"Sto se rasprava tice - ovdje se lijepo vidi o cemu si dosao pricati.

O stripovima, izdavaštvu, međuodnosima koji su mnogo više od trgovaca i posrednika. I?
Je li tebe baš toliko pogaša što je hrvatski izveden iz srpskog i što niko pre 200, 300, 500, 800 ili ko zna koliko godina, dakle, nikada pre sredine XIX veka nikada niko nije pominjao HRVATSKI JEZIK.
Pa to je bre jebena i jednostavna istina. To ne znači da hrvatski jezik ne postoji sada, pa i PORTUGALSKI je izveden iz ŠPANSKOG, mnogo ranije nego hrvatski iz srpskog, holandski je stvoren od jezički zaostalog ogranka nemačkog jezika bez padeža, otprilike kao što je vranjansko srpski danas, samo što vranjanaca ima premalo da bi izglasali svoj jezik, mada, ko zna?
Je li te zaista to toliko boli da se hrvatski kao jezik prvi put pominje pre 170 godina otprilike. Niste zbog toga ni zaostaliji, ni gluplji ni manje vredni, jednostavno, uzeli ste SRPSKI jezik, malo ga modifikovali i to je to.
Njegoš je govorio i pisao SRPSKIM jezikom, a danas se sprema prvo izdanje njegovih dela na crnogorskom. To ti je život, takve stvari se događaju, Hrvatska ima iza sebe jak Vatikan i katoličku crkvu, celu Nemačku i Italiju kao podršku, Srbija nema nikog i to je to...
Ako ne budete mogli da raščistite sa tim stvarima i da prihvatite stvari onakvim kakve jesu, onda ćete još dugo tapkati u mestu. Ja sam tu najmanji problem. Potraži u istoriji kada je prvo delo nastalo na HRVATSKOM jeziku pa onda dođi da se raspravljaš sa mnom oko toga.
Covjece, koje ti kvalifikacije imas da pises takvo sto?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Marko_Maruli%C4%87
Maruliceva Judita iz 1521. Je li dovoljno staro?
I koga onda sto boli? I tko treba prihvatiti stvari onakvima kakve jesu?

Ti si dosao na s.com provocirati na nacionalnoj osnovi i raditi podjele. Ja to ovdje svakako ne radim. I sto je najvaznije, ne lazem i ne podmecem.

markos

Quote from: "marlowe""AAYAAAAAAAYAAAAAKKKK!"
Prevedi to!
Kreegah! Bundolo!  :D

Boban

O, Marulić, to, to... ajde daj ovde nekoliko stihova tog RANOHRVATSKOG jezika pa ćeš videti koliko to ima sličnosti sa ovim jezikom na kome sada komuniciramo? Da li ćemo ijednu reč razumeti? Da nije slučajno Ruđer Bošković Hrvat?
Dubrovnik XIV veka nastanjivali su Italijani i Srbi, to je bar istorijski potpuno jasno; pa Srbima je Dubrovnik izlet u Zapadni svet od kralja Vukašina naovamo, svaki poglavar je slao svoju decu na škole i upoznavanje drugih kultura prvo u Dubrovnik... neki i ostadoše i namnožiše se i zaboraviše svoje srpsko poreklo.
Pronađi knjigu Maora Orbina KRALJEVSTVO SLOVENA, izdali su je i Hrvati pre desetak godina, originalno pisana 1601. godine, priča o slovenskim vlastodršcima i unutra ima poglavlje HRVATSKI VELIKODOSTOJNICI, ukupno (slovima i brojevima) četiri strane poglavara i značajnih ljudi koji su Hrvati i onda 340 stranica SRBA. Pronađi knjigu i poduči se.

markos

Evo, ociti primjer mog nacionalizma, a Bobanove tolerancije, liberalizma i kozmopolitanstva. Sram me bilo. Dubrovnik hrvatski grad!? Necuveno.

Mesugahh

Zato Hrvati imaju putovnice i putuju u pola sveta bez viza, imaju more, ostrva...
Da li je Rudjer Boskovic bio Hrvat ili Srbin, mislim da je to sasvim nevazno pitanje, on je pre svega bio naucnik. Nije se zajebavao sa glupostima oko nacionalosti i politikom.

Boban

Jebiga, uvukli ste se Nemcima, a to je očigledno dovoljno u Evropi pošto su oni tu glavni; glupi Srbi stalno gledaju u Ruse a ne zna se ko je veća gologuzija, eto, to je problem.
Ali to ne menja stanje da su Hrvati preuzeli srpski jezik.

Mesugahh

Nije vazna toliko istorija koliko je vazna sadasnjost...

Imali su Srbi i Hrvati velikih ljudi u istoriji, to je cinjenica, ali dzabe sve to, kad se nismo pomerili s mesta, po mentalitetu, iz 18-toga veka...

Svajcarci imaju samo V.Tela...500 godina nisu ratovali, nego se prodavali i radili s parama i zato su danas u prvih 10 zemalja sveta po superiornosti...

Boban

Ja generalno pizdim zbog toga što ovde, na Balkanu, čim neka šačica ljudi ugrabi vlast, odmah sve prilagođava svojim potrebama, bez ikakvog obzira na to šta će biti sutra i kuda sve to vodi. Kada gledam kako je 300000 Crnogoraca presrećno jer su dobili državu, ne mogu da verujem da ljudi ne vide kraj u našoj generaciji, kraj koji će se očitovati u tome da Crnogorci postanu ubedljiva manjina u sopstvenoj državi. Ista je stvar i sa Srbima koji smatraju da Vojvodina treba da bude nezavisna i da njima ostane sav prihod od pšenice... mda, treba tako.
To što sada Hrvati mogu da putuju a Srbi ne, samo je druga strana klatna koje se na ovim prostorima ljulja već vekovima; niko ti nikada ništa neće dati a da ti ne uzme bar duplo; pa to je bar jasno. Onaj ko ima pare određuje pravila i raspoređuje sitne igrače.
Potpuno je jasno da Srbi neće dobiti zeleno svetlo za svet dok ne daju Kosovo i tu nema nikakve dileme i nikakve alternative. To nema veze sa bilo čijom sposobnošću ili nesposobnošću.

thor

Švicarska pešadija je bila jedna od najboljih vojski srednjeg veka. A ratovali su za novac...
Nije slučaj da oni štite papeža več 500 godina

Mesugahh

Quote from: "Boban"Ja generalno pizdim zbog toga što ovde, na Balkanu, čim neka šačica ljudi ugrabi vlast, odmah sve prilagođava svojim potrebama, bez ikakvog obzira na to šta će biti sutra i kuda sve to vodi.

Svako to normalan pizdi na takve foteljase...

QuoteKada gledam kako je 300000 Crnogoraca presrećno jer su dobili državu, ne mogu da verujem da ljudi ne vide kraj u našoj generaciji, kraj koji će se očitovati u tome da Crnogorci postanu ubedljiva manjina u sopstvenoj državi.

Ako je njima lepo, sto onda nama nije lepo? Boli nas uvo za njih.
Sta onda sa BiH? Zasto onda rat? Najbesmilenija ideja balkanskih politicara.

QuoteIsta je stvar i sa Srbima koji smatraju da Vojvodina treba da bude nezavisna i da njima ostane sav prihod od pšenice... mda, treba tako.
Svako treba da zaradi. Onaj ko sije on i zanje. I uzima sebi pare. Od prodaje. Ko da vise para, naravno.
Zasto je Leskovac od budzeta dobio 0% sredstava?
Decentalizacija Srbije je najbolje moguce resenje za Srbiju da krene napred...
QuoteTo što sada Hrvati mogu da putuju a Srbi ne, samo je druga strana klatna koje se na ovim prostorima ljulja već vekovima; niko ti nikada ništa neće dati a da ti ne uzme bar duplo; pa to je bar jasno. Onaj ko ima pare određuje pravila i raspoređuje sitne igrače.

A sta je to tacno uzeto Hrvatima u zamenu za beg iz kaveza? More? Uh, Hrvatska ima 100x bolju i lepsu rivijeru nego li Crna Gora.

QuotePotpuno je jasno da Srbi neće dobiti zeleno svetlo za svet dok ne daju Kosovo i tu nema nikakve dileme i nikakve alternative.
Optuzi za to politicare. A i ljude koji su glasali za takvu politiku.

QuoteTo nema veze sa bilo čijom sposobnošću ili nesposobnošću.

Ima. I te kako ima.
Da, bas Ameri i Svabe znaju gde se nalazi Srbija ili Makedonija. Oni se opterecuju drugim stvarima. Gde ce na zimovanje i koliko dana... Za nas, to su apstraktni problemi.

Ben Dover

Poslije ovih sranja sa nebulozama o hrvatskom i srpskim jezikom, glasam sa svojom tesko zaradjenom lovom i ne dajem je nacionalistickim idiotima koji svoje teorije o amebama i Srbima do Tokija mogu siriti i bez nje.

Sorry, Jaguar ce sacekati neko drugo izdanje koje ce vidjeti moj kesh.

mac

Quote from: "marko"Covjece, koje ti kvalifikacije imas da pises takvo sto?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Marko_Maruli%C4%87
Maruliceva Judita iz 1521. Je li dovoljno staro?
I koga onda sto boli? I tko treba prihvatiti stvari onakvima kakve jesu?
Pogledao sam malo tu stranicu i nešto mi nije jasno. Po vama su čakavski i kajkavski dijalekt iz istog jezika, a kajkavski (hrvatski) i štakavski (srpski) nisu, kako to? I kakve su to pobožne hrvatske (glagoljske ili hrvatsko-ćirilske) pjesmarice?

Boban

Sećate li se Dudeka u nekoj socijaloj seriji pre milion godina, e, to je izvorni hrvatski jezik. Kada se priča o Hrvatima pre Vukove reforme govori se isključivo o tom zagorskom jeziku, koji je mnogo bliži slovenačkom nego srpskom. Kao što je nemački na svojim obodima prema drugim jezicima iznedrio dodatne jezike (holandski, danski...) tako je i srpski stešnjen između bugarskog i slovenačkog iznedrio gomilu međuvarijanti, dijalekata i narečja... vremenom su neka narečja napredovala do dovoljne zastupljenosti da onima koji ih upotrebljavaju zaliči da je u pitanju novi jezik.
Evo, prema bugarskom, da ne diramo slovenački, prema bugarskom srpski ima 12 međuvarijanti i svojevremeno, kada je izmišljan makedonski jezik, izabrana je verzija udaljena svega dva stepenika od bugarskog. Valjda je svakome jasno da makedonski nikada u istoriji nije postojao i da Aleksandar Makedonski nema nikakve veze sa ovom Makedonijom i tako dalje... pa to ne smeta Makedoniji da postoji. Isto se desilo i sa hrvatskim, samo pre 170 godina, pa je živih svedoka i pisanih dokumenata malo, a u međuvremenu su Srbi nekoliko puta proređivani na razne načine i sada razni palamudaši tvrde da je hrvatski jezik koji postoji oduvek... jeste, hrvatski ONAJ, dudekov postoji bar koliko i srpski, ali, OVAJ koji je danas zvaničan književni jezik u hrvatskoj je jezik iz reforme Vuka Stefanovića Karadžića i to se jednostavno ne može osporiti.
Na kraju, možda ovaj jezik i ne treba da se zove srpski ili hrvatski, nego recimo južnoslovenski ili kako god, ali da je u pitanju jedan jezik, sa identičnim pravopisnim pravilima i gramatikom jeste. Ne sumnjam da će hrvati uspeti da svoj jezik dovoljno distanciraju od srpskog i možda ga približe izvornom hrvatskom, ali to je već druga tema.