• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Potencijalno beskrajna rečenica

Started by Tex Murphy, 15-11-2006, 13:52:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Ne znam jeste li igrali ovo prije (pretpostavljam da jeste, pošto ja sve uvijek posljednji saznam) - ja sam za ovu igru prvi put čuo na nekom derneku prije dvije-tri sedmice.
Daklem, broj igrača je neograničen i odozgo i odozdo, ali pretpostavljam da je dobro da ih je najmanje pet (nas je bilo čini mi se 6 ili 7).
Osoba A počinje igru tako što kaže neku riječ. Osoba B ponovi tu riječ i doda svoju. Osoba C ponovi prethodne riječi i doda svoju riječ. Anyway, you get the idea. Ako neko ne uspije da ponovi sve rečeno prije toga, ispada (a kako se povećava broj riječi, drastično se povećava i težina pamćenja). Onaj koji ostane posljednji je (potencijalni) pobjednik - naime, on treba da ponovi kompletan prethodni dio rečenice i da istu završi (proizvoljnim skupom riječi) tako da dotična bude sasvim sintaksno ispravna (takvo pravilo važi i za prethodni dio igre). Naravno, ljepota svega je u tome što rečenice ne moraju da budu semantički korektne.

Ovo sve sam napisao da bih opisao dotičnu igru, koja je sjajna kad se igra fejs-tu-fejs. Ako neka ima genijalnu ideju kako bismo istu mogli da prebacimo u sajbersvijet, nek ne ćuti.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Uh, sad si me podsetio na neki budget holder training koji sam prošao letos i gde je predavač insistirao da stalno između njegovih predavanja igramo nekakve icebreaker igrice i jedna od njih je bila ovo što ti pominješ, ali ne sa rečima nego sa gestovima. Da ti ne pominjem koliko sam se glupo osećao pokušavajući da zapamtim desetak pokreta koje su ljudi pre mene izveli. Jebali ga njegovi ajsbrejkeri...

Nego, hmmm, nemam pojma kako bi to moglo da se igra u elektronskoj formi, izvinjavam se na trolovanju...

Kastor

Stvarno ne vidim načina da se to prilagodi ovim uslovima.

Možda da razmenjujemo zvučne fajlove?
A onda bismo postovanjem fotografija mogli da odigramo i pantomime.  :lol:

Žmurke?
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

krema

Sajber gluvi telefoni? Interesantno :twisted:

Mixitron M. Storm

Pa možete da se pohvatate na nekom voipu :)

Loengrin

Harv samo mi pade na pamet kakvom bih pticom bila nazvana, da sam na primer ja pitala isto.  :!:

Pa evo ovako, memorija tu baš i ne bi imala smisla, ali bi moglo da se napravi nešto kao kod glasanja, samo upišeš reč, a tek posle ti se pokaže kud se denula. Mogao bi da se doda i hint (poslednja reč ili sl.) radi male, beznačajne pomoći.
Može? Čisto sumnjam. Promašila sam naveliko.

Moja ideja su zvučne igrice (bez kucanja, bez slike), ali tu bi komp morao da bude šta ti ja znam kako sve ne udešen. Zvuk je po meni najbolji reper za uslovni refleks, kakve bi tu zajebancije mogle da se stvore. To bi bili pravi testovi za mozak. Ima li neko želje da pokuša takvo nešto da napravi? Da to možda već postoji?
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.