• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OK, ovo je možda u ovom momentu najbolja webstrana na svetu

Started by Meho Krljic, 22-11-2006, 15:15:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loengrin

There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Boban

Nekad mi je Džulijan Sands bio pojam muške gnjidavosti i mera koliko žene nemaju ukusa, ali vidim da je došlo vreme da menjam...  ovo je ipak XXI vek, lestvica ide gore, tamo je sada džonatan rajs majers.

loni, dotični na slici koju si ti priložila izgleda, pored svih gore pomenutih epiteta, kao da je upravo dobio prosvetljenje i da je onaj jedan gram inteligencije koji luta njegovim telom, upravo posetio njegov mozak.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Jake Chambers

Quote from: "Boban"bljak... pa on liči na čovečju ribicu.

Jebeš mi sve, ali ja bih ovako bunovan (a i u sasvim normalnom stanju) rekao, da mi neko pokaže ovu sliku, da je ovo sin Majkla Džeksona  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Nego... nešto mi naumpade. Ja nekako Bobana, onog iz kluba, kafane, sa raznih događaja, sa aparatom, sa sinom na WCGu i tsl.... nikako ne mogu da zamislim čoveka kako sedi za kompom i zapravo čita i piše po forumu  :lol:  :lol:  :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Bilja

Ja sam vecito izgubljena. Ucitala sam taj sajt i uopste nisam skontala u cemu je fora. Kao, cudna mi cuda, grupa zena se vrti u krug po ekranu i nikako nesto da se desi. Zeeeeev! :lol:
Dok nisam procitala click to activate control i pomerila misa  :lol:
Ej, vi muski ste cudne zverke...  :)
Sad sam se setila neceg. Ima jedna scena iz filma Euro Trip u kome se vidi nudisticka plaza sa sve samim golim muskaricma (i nijedne zene) i to kompletno prikazano, sve full frontal, sa muskarcima raznih visina, velicina, oblika i starosti, nacionalnosti i ostalih atributa  :lol:  Scena je neopisiva...  :lol:  :lol:
Bilja
----------------------------------------@

Izitpajn

Nego, glede prvobitnog posta i linka, jesam li ja jedini kojemu se čini da obučena tijela ne korespondiraju baš uvijek s onima bez odjeće?

Meho Krljic

Ups, šta uradih...

QuoteZanimljivo je koliko ima ružnih žena sa dobrim telom i obrnuto.

Dakle, takođe i lepih žena sa lošim telom, lepih žena sa dobrim telom i ružnih žena sa lošim telom, i sve kombinacije & varijacije između. Kao što Lilit reče de gustibus... uh... pa, to, o ukusima se ne raspravlja. Gore sam obrazlagao da je lepota definitivno in di aj ov d biholder i držimo se te premise.

Ovaj Džonatan RM definitivno nije moj tip. Mnogo je ženskast i slađušan. Jebemga, možda sam prostak al ja volim muževnije muškarce (valjda to ide s godinama). Pomenuti Klajv Oven recimo, mada mi je Đorđe Kluni definitivni favorit (i znam koliko je to sure shot i kolko sam plitak, ali šta ću, meni je on baš onako jedna paradigma muževnosti).

Quotejesam li ja jedini kojemu se čini da obučena tijela ne korespondiraju baš uvijek s onima bez odjeće

Nisi, većina ljudi kojoj sam pokazao sajt je slično prokomentarisala, ali mislim da je u tome i poenta: šta zamišljamo ispod odeće i šta stvarno vidimo.

Bilja

Ovaj momak na slici bi trebalo da je lep, na neki manekenski nacin, ali meni je previse lutkast, i izgleda kao da je stavio kolagen u usne. Definitivno nije moj tip.
Clive Owen vec izgleda sjajno.  :lol:
Bilja

Izitpajn

Quote from: "Meho Krljic"
Quotejesam li ja jedini kojemu se čini da obučena tijela ne korespondiraju baš uvijek s onima bez odjeće
Nisi, većina ljudi kojoj sam pokazao sajt je slično prokomentarisala, ali mislim da je u tome i poenta: šta zamišljamo ispod odeće i šta stvarno vidimo.
Ne, ne, meni se čini da su gole verzije dosta mršavije od obučenih.

Jake Chambers

Hashahahahahahahahahahaahhahaahahah Mehlo se loži na Klunija hahahahahaahahahahahahahahahahahahahaha!

Ne, on je moj!  :lol:  :lol:

angel011

Kluni muževan? Meni izgleda kao matora konjina koja pokušava da koristi dečački šarm. To se dobro uklapa u neke od njegovih uloga, ali veze nema s muževnošću (izvinjavam se svim Klunijevim fanovima ovde).
We're all mad here.

Meho Krljic

Quotematora konjina koja pokušava da koristi dečački šarm

Pa... Uh, ne znam, meni je uvek bio šarmantan ali ne na dečački način i mislim da mu godine lepo stoje. Ali, što kažu sto ljudi - sto ćudi (sto žena - dvesta sisa)...

QuoteHashahahahahahahahahahaahhahaahahah Mehlo se loži na Klunija hahahahahaahahahahahahahahahahahahahaha!

Ne, on je moj!  

Vidim da ćemo ovaj sukob morati da rešimo kao muškarci. Mačevaćemo se. Mačevaćemo se svojim penisima!1!1!11!111

(trademark bad taste jokes supplied by friendly neighbourhood Meho)

Jake Chambers

Eeeeew, neka, uzmi ga onda ti  :lol:  :lol:
Ja imam još par "tatica" up my sleeve (da nisam čuo da se neko zajebava na foru "up my ass"!!!!)  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Meho Krljic

Ma moja je ljubav spram Đorđa 100% platonska. Želim mu sve najbolje u susretima sa ženskim delom populacije. (Zato sam i neutešan bio kad se onomad spanđao sa onom unremarkable Rene Celveger).

angel011

Quote from: "Meho Krljic"Ma moja je ljubav spram Đorđa 100% platonska.

Platonska kao Platonova spram dečaka?  :twisted:

this is now officially a bad taste day
We're all mad here.

Jake Chambers

bad taste? Vi ljudi imate problema...

A mislim da je Platon bio PROTIV korišćenja dečaka u te svrhe...

Nego crni Meho... ZAŠTO platonska????  :cry:  :cry:  :lol:  :lol:

sivka

Quote from: "angel011"Kluni muževan? Meni izgleda kao matora konjina koja pokušava da koristi dečački šarm. To se dobro uklapa u neke od njegovih uloga, ali veze nema s muževnošću (izvinjavam se svim Klunijevim fanovima ovde).

Hmm. Matora konjina. Hmm.
Ovo je konstatacija s kojom se ne bih složila. A ni ti nisi nešto mladunica. A Djole je mladjahniji od mene.
Sad se pitam drugarice, kako ti mene onda nazivaš. Hmmm.

Uopšte mi niko nije jasan ko se loži na nekog sa dvodimenzionalnog medija. Dok ne vidiš čoeka/ženu u 3D i ne onjišiš, ma ne može da se aktiviraju hormoni. Nikako.

:shock:

Valjda.
:roll:  :roll:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

lilit

taste je taste i ja ne mislim da moze da bude bad.
to sto se meni clooney ne svidja, ne znaci da nije faca. recimo, moja mladja cerka, od celih godinu dana, se potpuno raskezi kad ga vidi (i to radi samo kad njega vidi...pokazivala sam joj razne fotke).

sto se tice johnatana, on je prvi koji mi se dopao posle mr. deppa, za koga sam udata na forumu. ne mogu reci da mi se ne svidjaju i clive oven, jude law, a svidja mi se i vinsent cassel (moguce da vidim monikin pecat  :lol: ).
s druge strane, ekstra mi se svidja bruno ganz, stiv mekvin & of course, marlon.

svi razliciti i niko od njih ne lici na mog pravog muza koji je tek prava faca.

sta dalje reci?  :wink:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Jake Chambers

I onda me neko pita zašto volim muškarce...
kako da ne volim kad žene vole devojčice poput Deppa (što na nemačkom znači isto što i "krele"), onog klona Majkla Džeksona gore i slično?  :lol:

angel011

@greymalk: Kluni ima izvestan dečački šarm koji ne deluje kao da je u skladu sa njegovim izgledom, jer kao dečak ne izgleda, i zbog toga ga nazivam matorom konjinom. Deluje mi nezrelo i neodgovorno, pa zbog toga ne može da mi deluje muževno (tako mi deluje u 2D, kakav je stvarno kao osoba naravno da ne znam).

A tebe vidim kao drugaricu.
We're all mad here.

sivka

Quote from: "Jake Chambers"I onda me neko pita zašto volim muškarce...
kako da ne volim kad žene vole devojčice poput Deppa (što na nemačkom znači isto što i "krele"), onog klona Majkla Džeksona gore i slično?  :lol:

Slažem se s tobom. I ja volim muškarce. Ne baš iz istog razloga... ali...  :lol:

sivka

Quote from: "angel011"@greymalk:
A tebe vidim kao drugaricu.

:lol:

:lol:

Fala lepo drugarice. Ih kako se družimo na forumu! A u 3D smo nešto proredile.  :(

lilit

gde je granica? mislim, kako se odredjuje ko je muskarac, a ko nije?

Jake Chambers

Quote from: "lilit_depp"gde je granica? mislim, kako se odredjuje ko je muskarac, a ko nije?

Pa kad neko više liči na ženu nego na muškarca...  :lol:
@greymalk: mislim da bašiz istog razloga volimo prave muškarce  :lol:  :lol:  :lol:

Meho Krljic

Quotegde je granica? mislim, kako se odredjuje ko je muskarac, a ko nije?

Po tome da li ima Y hromozom, naravno. Ostalo spada u ukuse.

QuoteNego crni Meho... ZAŠTO platonska????

Pa ja zaista imam prilično neseksualnu naklonost prema Kluniju (i recimo pomenutom Kaselu). Mislim, možda je prikriveno seksualna, nemam pojma, ali ja toga nisam svestan. Mislim, who cares...

lilit

Pa ja zaista imam prilično neseksualnu naklonost prema Kluniju (i recimo pomenutom Kaselu). Mislim, možda je prikriveno seksualna, nemam pojma, ali ja toga nisam svestan. Mislim, who cares...

zbog ovoga, dobermana vise ne gledam.

ne salim se iako, mozda, zvucim tako.

:cry:  :cry:

Meho Krljic

Zbog Monike u tom filmu? Da, shvatam. Preobratila bi i najhardkor heteroseksualke, heheheh.

Джон Рейнольдс

Kad se već potegla priča o muškarcima... hmmmm... zanimljivog izgleda i pojave, htedoh da ubacim i svoja dva centa, ali da ne budu nužno glumci, već drugi deo klišea koji (očigledno) obuhvata sve nivoe društva - ukratko, meni su muzičari jače face.

Pretraživavši net u potrazi za ilustracijama, nađoh myspace nekog klinca dobrog ukusa koji je predstavlja kao Denis the Menace, na kome je kao "heroes" okarakterisao trojicu koju ovde vredi spomenuti. Ja sam, priznajem, nameravao da okačim samo dvojicu od te trojice, ali samo zato što sam nenamerno zaboravio Majka MekKolgana -

(a devojčice vrištu li vrištu...)

Naravno, tu je živa legenda, takođe Majk, ali Nes -

I gospodin nenadmašni -

Ima li činjenica da moja žena gore spomenutu trojicu takođe smatra veoma privlačnim muškarcima je isto tako možda tema za raspravu. Da glumci ne ostanu zapostavljeni, njoj je već spominjani Vinsent Kasel omiljena faca. E sad... Meni je, iskreno rečeno, milo em drago što se nalazim u "društvu" te četvorice. Ozbiljno bih se brinuo da se za mene udala osoba koja otkida na pederastog i očigledno priglupog Orlanda Bluma, ciganina Džonija Depa, amorfnu masu lutkastih manekenčića čija imena večito brkam ili da makar u šali kaže kako je Ešton Kučer simpatičan i sladak. Takođe bih se osećao čudno da joj se dopada neki od "obojenih", ali je o tome ovde već bilo reči.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Uh... Znam te skoro dvadeset godina, ali eto, nemam pojma ko su ova tri lika ovde. Izgeda da smopreviše provodili vreme pričajući o nekim drugim stvarima....

No, da, za mene je odvajkada (a i verovatnoće zauvek tako i ostati) misterija to šta se ženama dopada kod muškaraca i koji su im kriterijumi. Mada, pošto se raznim muškarcima dopadaju razne stvari kod raznih žena, onda sam sklon da zaključim da univerzalnog kriterijuma i nema...

Bilja

Bilja

Meho Krljic

Um... nisam li i ja to rekao, doduše sa nešto više reči? I dodajući da nemam pojma ni o muškarcima...

lilit

No, da, za mene je odvajkada (a i verovatnoće zauvek tako i ostati) misterija to šta se ženama dopada kod muškaraca i koji su im kriterijumi. Mada, pošto se raznim muškarcima dopadaju razne stvari kod raznih žena, onda sam sklon da zaključim da univerzalnog kriterijuma i nema.. .
rece meho i ode u legendu.  :D

sto se tice mr. deppa, kod njega mi se najmanje dopada njegova faca. da li je ornaldo bloom pametan il' nije, nisam kompetentna da procenjujem (ali na legolasa sam pala, sto jes'' jes'' :) ).
nije mi bas ni najjasnije sta znaci pederast?
sid vicious mi se svidjao godinama, a moja pokojna baba je mislila da me obuzeo necastivi. grob jima morrisona sam grlila k'o da njega grlim, a opet val kilmer (koji mi se inace ne dopada) mi je super u filmu.
sutra bih se udala za leseka kolakovskog, samo mislim da se to njemu bas ne bi dopalo.
mozda je jednostavnije da sve ovo objasnim na primeru: sojer vs. jack.
uvek sojer.
da me pitas zasto, pojma nemam.

ukusi su stvarno cudna, cudna stvar i mozemo do sutra ovako...bez mogucnosti da dodjemo do relevantnih zakljucaka.

"Beauty in things exists merely in the mind which contemplates them."

Meho Krljic

Quotesutra bih se udala za leseka kolakovskog

Evo još dokaza o našoj astralnoj povezanosti, Lilit, pošto upravo čitam njegovu zbirku eseja o svemu i svačemu ('Moji ispravni stavovi o svemu' ili tako nekako) i ponovo nalazim da volim njegov razložni, odmereni stil i način razmišljanja čak i kada se apsolutno ne slažem sa nečim što kaže. Divan čovek...

Джон Рейнольдс

Quote from: "Meho Krljic"Uh... Znam te skoro dvadeset godina, ali eto, nemam pojma ko su ova tri lika ovde. Izgeda da smopreviše provodili vreme pričajući o nekim drugim stvarima....

No, da, za mene je odvajkada (a i verovatnoće zauvek tako i ostati) misterija to šta se ženama dopada kod muškaraca i koji su im kriterijumi. Mada, pošto se raznim muškarcima dopadaju razne stvari kod raznih žena, onda sam sklon da zaključim da univerzalnog kriterijuma i nema...

'Ajde da ne znaš prvu dvojicu, ali treći je Johnny Cash, žalosno lansiran u shaban-stardom posle filma Walk the Line. Drugi je Mike "Social Distortion" Ness, čovek koji se muzički, a i po stavu direktno naslanja na gorespomenutog, iako je potekao iz ranog američkog panka (zar nisi gledao "Another State of Mind", dokumentarac o turneju Social D i Youth Brigade, kada stižu i u Dischord House i sviraju sa Minor Threat?). Prvi je Mike MacColgan, prvi pevač Dropkick Murphys koji je napustio bend u trenutku kada im je karijera vrtoglavo krenula nabolje, sa aspekta mainstream rok benda. Majk jednostavno time nije hteo da se bakće, što je po mom mišljenju, ako ne visokomoralan, a ono veoma down-to-earth čin.

Što se tiče tvog drugog pasusa, mogu da navedem zaključke iz ličnog iskustva i oni proistekli iz posmatranja okoline. Čini mi se da su ljudi nemanekenskog i (heh...) neglumačkog izgleda uvek bolje prolazili ukoliko bi imali buntovan, nekonvencijalan i/ili hladan stav. Ili, da okrenem priču, večite dobričine, muškarci koji su uvek tu negde, sa ramenima za plakanje, nikad nisu odlazili dalje od "najboljeg druga(rice)". Naravno, ne sporim da se o ukusima mogu voditi samo prazne rasprave, pa samim tim nema ni univerzalnih pravila. Ipak, ovo je nešto što sam primetio, a (moja) analiza bi mogla da dovede do zaključaka koji su veoma nepopularni kod tzv. emancipovanih žena, tj. svodi se na suštinske razlike između muškaraca i žena i neke podele koje su postojale od pamtiveka, a i danas.

Doduše, možda će nam sad Bilja otvoriti oči, pa da i mi jadni steknemo neki pojam o ženama. Mislim, čovek se uči dok je živ.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Bilja

Ma kakvi, ni zene nemaju pojma o muskarcima. Ja prva.  :lol:

A pravila privlacnosti ne postoje. Svako ima svoj ukus. Ne vredi raspravljati. Onako cisto estetski gledano, u moj spisak estetski privlacnih tipova muskinja mogao bi se svrstati tako raznolik skup fizionomija da tesko da moze da se izdvoji neki sablon.
Naravno, ako gledam ceo karakter i kompletnu licnost, tesko da cu posmatrati javne licnosti kod kojih se nista ne moze zakljuciti o njihovom karakteru, inteligenciji, sklonostima itd.
Ali jedino pravilo je da nema pravila. I ne samo da muski ne razumeju zene i obratno, nego vecina ljudi ne razumeju jedni druge, bez obzira da li su istog pola ili ne.
Bilja

Джон Рейнольдс

Quote from: "lilit_depp"nije mi bas ni najjasnije sta znaci pederast?

Deo lične nomenklature. Nešto kao onaj bosanski pevač Deen, na primer.  :evil:

Što se tiče prigluposti, to je opet lični utisak stečen gledanjem intervjua koje je davao za vreme snimanja LOTR. Kao veliki fan knjige, sa nestrpljenjem sam očekivao filmove (i razočarao se). I dan-danas se živo sećam kako mi se, onako stripovski, iznad glave materijalizovao znak pitanja kada sam prvi put video ko je kastovan za Legolasa.

O Sojeru i Džeku je već bilo reči. Šta ja znam, meni je to nekako - u nedostatku boljeg izraza - očigledno. Kada bi me neko pitao sa kojim bih od te dvojice otišao na pivo, ne bih se dvoumio ni za sekund. Sojer. Doduše, bitno je napomenuti da ovde govorimo o likovima, ne o glumcima kao ličnostima, pošto o dotičnima nemam ni najblažeg pojma, možda je situacija baš obrnuta.

Quote from: "Bilja"I ne samo da muski ne razumeju zene i obratno, nego vecina ljudi ne razumeju jedni druge, bez obzira da li su istog pola ili ne.

Sa ovim se u potpunosti slažem.

#Τζούτσε

lilit

Quote from: "John Reynolds"Doduše, bitno je napomenuti da ovde govorimo o likovima, ne o glumcima kao ličnostima, pošto o dotičnima nemam ni najblažeg pojma, možda je situacija baš obrnuta.
ok.
s tim sto ja, i o jednima i o drugima, nemam pojma.
imam samo sliku koju sam formirala u glavi, a na osnovu nekih tv/movie momenata koje smo delili. :)

biljo, i ti mozes u legendu. slazem se potpuno da je jako tesko naci ljude koji te razumeju onako kako bih ja zelela da me razumeju (sto naravno ne znaci da sam u tripu da sam tesko_razumljiva). :wink:

@meho & kolakowski,
ta knjiga je, ako se ne varam, izasla prosle godine i jos je nisam nabavila. skoro sam kupila: tales for lailonia &the key to heaven (posto je u tom izdanju objavljena cenzurisana prica o lotovoj zeni, koje nema u normalnom izdanju...bar je nema u mom).
sto se tice mog slaganja/neslaganja sa mr. K, divim se izdaleka, bez pretenzija da mnogo razumem.
moj nastavnik nemackog, koji je filozof i berlinac, mi je, uz pivo of course i skoro kroz suze, pricao kako im je mr. K odrzao jedno predavanje posle koga se nebo na jedvite jade smirilo.

Jake Chambers

Dobro, ali opet Sojer, odnosno Josh Holloway nema tu pederasto-dečačko-hermafrodistsku liniju manekenskih tipova današnjice na koje se većina žena loži. Dok Džek... Odnosno M. Fox ima sve atribute "tipičnog" muškarca (njam).

A Deen... on je svakako peder, i to sa njega vrišti. I TO MRZIM. Ja nemam ništa protiv feminiziranih ljudi, nisu oni jadni krivi, ali kad neko to još ističe kao da je to nešto nedajbože lepo i kul... bljak.

Meho Krljic

Uopšte nisam prepoznao Džonija Keša na onoj slici (da ne pominjem da nisam znao da ga slušaš uopšte) (nisam ni znao da slušaš dropkick murphies either, auh, moram pod hitno da ti donesem neku pravu muziku, heheheh).

Apropo feminiziranih muškaraca, za mene je uvek bila enigma da li je svaki feminiziran muškarac peder (makar latentno) ili to ne mora da ide jedno uz drugo (pošto kontraprimera - muževnih pedera - ima koliko ti duša ište). Mada tu uvek mogu sebi da odgovorim kontrapitanjem na koje nemam odgovor: šta u stvari činipedera pederom? Ono štomu je u glavi? Ali to je suviše subjektivno, kako ja da znam šta je nekome u glavi? Čin istospolne kopulacije? Suviše tenički - o toj logici muškarac koji nije imao seks nije ni heteroseksualan ni homoseksualan..

Itd. ne volim kad samog sebe upetljam... Idem po sendviče...

Edit: ah, da, glede Kolakowskog: ne znam šta je sad tu kod njega za neshvatanje, ipak on piše dosta jasnim jezikom i ne uvodi neke revolucionarne ideje. Kod njega je snaga u elegantnoj doslednosti kritičkog aparata koji koristi (ili, heh, prividnoj doslednosti pošt ion, kao i svaki vešt dijalektičar uspeva da argumente koji mu ne odgovaraju učini nevidjivim), ne u nekoj silovitoj inventivnosti na polju pojmova & ideja. Dakle, samo hrabro.

Bilja

Quote from: "lilit_depp"biljo, i ti mozes u legendu. slazem se potpuno da je jako tesko naci ljude koji te razumeju onako kako bih ja zelela da me razumeju (sto naravno ne znaci da sam u tripu da sam tesko_razumljiva). :wink:

Slazem se. Cesto imam subjektivan i verovatno ne bas sasvim tacan osecaj da sam potpuno jasna, da je ocigledno sta sam htela da kazem i da bi trebalo da me ljudi lepo razumeju, ali se ispostavi da u nekom zabrinjavajuce velikom procentu potpuno pogresno skapiraju sta sam htela da kazem/mislila.
Jezivo je koliko se to cesto desava. Sto je najgore, bas se trudim da se izrazavam jednostavno, iskreno i tacno. I opet ne vredi. Nije valjda stvar samo u recima, pa cak ni u postupcima. Ima tu jos toga sto utice na medjusobno razumevanje ljudi. I ti uticaji su za svakog jedinstveni kao otisak prsta.
Bilja

lilit

Quote from: "Jake Chambers"A Deen... on je svakako peder, i to sa njega vrišti. I TO MRZIM. Ja nemam ništa protiv feminiziranih ljudi, nisu oni jadni krivi, ali kad neko to još ističe kao da je to nešto nedajbože lepo i kul... bljak.
moram reci da to isticanje uopste ne primecujem :) (nevezano za deena, a sad sam videla kako izgleda).
mislim da su i pojmovi sta je cool/uncool takodje jako relativni (ako se uopste rec relativno moze potrebiti u tom kontekstu :wink:).

edit:
Edit: ah, da, glede Kolakowskog: ne znam šta je sad tu kod njega za neshvatanje, ipak on piše dosta jasnim jezikom i ne uvodi neke revolucionarne ideje. Kod njega je snaga u elegantnoj doslednosti kritičkog aparata koji koristi (ili, heh, prividnoj doslednosti pošt ion, kao i svaki vešt dijalektičar uspeva da argumente koji mu ne odgovaraju učini nevidjivim), ne u nekoj silovitoj inventivnosti na polju pojmova & ideja. Dakle, samo hrabro.

sad su mi stvari mnogo jasnije. :lol:

Tex Murphy

Quotešta u stvari činipedera pederom? Ono štomu je u glavi? Ali to je suviše subjektivno, kako ja da znam šta je nekome u glavi? Čin istospolne kopulacije? Suviše tenički - o toj logici muškarac koji nije imao seks nije ni heteroseksualan ni homoseksualan..

Naravno da hormosesualca ne čini hormosesualcem ono što mu je u glavi. Da nas definiše ono što nam je u glavi, ja bih već odavno bio ubica Medlin Olbrajt, predvodnik legendarnog rok benda i milijarder. Hormosesualnost jeste određena vrsta devijantnog ponašanja u smislu seksa, tj. spoljni odnos sa osobom istog pola. E sad, druga je priča da li neko ima POTENCIJAL da postane homić, a to već ima veze sa stanjem u glavi i sl. Ta teritorija je vrlo maglovita i nauka još nije dala konačnu riječ o tome (a i neće, jerbo je moderna medicina sve nenormalno proglasila za normalno). Dakle, stvar je prilično jednostavna - ko vodi ljubav isključivo sa osobama suprotnog pola, taj je heteroseksualac. Ko vodi ljubav sa osobama istog pola, to je homoseksualac. Ko ne pravi pitanje - biseksualac. Prema tome, da bismo zaključili kojoj devijantnoj grupi neko pripada, potrebno je dugoročno posmatranje te individue. Samo zato što se neko npr. napio pa završio u krevetu sa tipom ne znači da je taj neko... gej. Takođe, eksperimentisanje na fakultetu se ne uzima u obzir za konačnu definiciju, mada može da pruži određene informacije.
Inače, svako je heteroseksualan dok se ne dokaže suprotno, pa ti ona posljednja konstatacija otpada  :evil:

Eh, da. Zaboravio sam da spomenem da naravno postoje razne druge vrste seksualno devijantnog ponašanja (masturbacija, oralni seks, analni seks, seks sa trudnom osobom, seks za vrijeme menstrualnog ciklusa, seks prije braka, seks u braku al sa osobom koja nije bračni drug, seks za vrijeme posta ili nekog većeg praznika, seks na mjestima neprikladnim za to, kao što su škole, džamije, obdaništa, pokretne stepenice u tržnom centru, kolica za hranu, itd., seks sa životinjama, seks sa robotima, usisivačima, kutijama za CD-ove i drugim kuhinjskim spravama, seks sa leševima, seks sa previše starim ljudima, seks sa previše mladim ljudima, seks sa Tonijem Blerom itd.), tako da ne brinite - svakako niste normalni.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Nakon čitanja tvoje liste devijantnih seksualnih praksi, drago mi je da ne živim u Bosni, hehehehe. Gadni ste vi perverznjaci.

Just kidding, nego ako je duže posmatranje osobe da bi se utvrdio njen homoseksualni status (jer heteroseksualni pretpostavjaš kao default stanje) nužno, da li to znači da je homoseksualnost ne u činu, nego u, kako ti reče vrsti ponašanja, odnosno, kako bih ja sad (pomalo divljački ekstrapolirao) u jednoj posebnoj kulturi?

Već duže od jedne decenije u trenucima dokolice razmišljam o tome da se homoseksualnost treba prevashodno tretirati kao kultura jer ona ispoljava neke (sve?) karakteristike ovog pojma i da bi takav tretman u pravno-formalnom smislu imao najviše uspeha u pogledu pragmatičnosti i prihvatanja određene forme ponašanja i životnog stila. Ali da li sam u pravu?

Jake Chambers

Jebale vas devijacije... rado bih ja ljudima koji pričaju o devijacijama napravio par devijacija... nosa, ili što bi Kristijan rekao: Slomio mi devijaciju nosa.  :lol:

A ti draga lilita kanda nisi bila puno u društvu sličnih oso(spodo)ba, pa ne možeš ni da znaš o kakvom "isticanju" pričam, ali veruj mi, i meni koji to "radim" smrdi.

Haha. Užas. Meho, ti si genije, a i tvoja žena (koja se beše loži na Đinu Geršon a tebi kaže da si peder?  :twisted: )

Meho Krljic

Pa ona tvrdi da se ne loži na nju u seksualnom smislu. A mene optužuje za pederastiju na osnovu nekih skoro pa uverljivih dokaza. Kao, kaže, kad telefonom pričam sa mojim drugom Nemanjom, sve nekako umekšam glas i erotično pričam. Što ja nisam primetio, pa možda i sere, ko će ga znati. Nemanja je naravno vrlo nisko na mojoj listi potencijalno seksualno uzbudljivih muškaraca, al' dokaži sad ti to tvrdoglavoj ženetini...

Glede 'devijantnosti', ja sam razabrao da se Harvi šali koristeći taj izraz pa ga nisam ni komentarisao...

Jake Chambers

Ma znam, nego mi dobro došao na punchline... eh, kad se setim samo gerundiva nekada...  :lol:
Umekšaš glas... hm, moj kolega na poslu uvek umekša glas kao najgora pičkica kad ga zove žena... maltene se mazi sa telefonom. LOL.

Meho Krljic

Jeste, kristijana uvek treba citirati kad se za to pruži zgodna prilika.

Ja, naprotiv, kad me zove žena, ako ima nekog u okolini baš ugrubim i sve joj onako otresito, nestrpljivo (kao nemam vremena da se bakćem s njom) i pomalo grubijanski odgovaram, da ispadnem muško pred kolegama. Ne moraju baš da znaju da me ona posle polomi od batina kad dođem kući.

Jake Chambers

Oh yeah baby, kažem ja mojim dubokim i zavodničkim glasom koji nekad nabacim pri telefoniranju :D

lilit

inspirisana temom setila odlaska na neki kongres u berlin 1998. i moje, nazovi, neobavestenosti.
kao pravi triper, oduvek sam puno citala o berlinu, uvek mi je to mirisalo na neku dekadenciju, berlinska afera mi je jedan od top10 filmova i tad se napokon ukazala prilika da se berlin i ja vidimo uzivo.
uhvatim neki bus od aerodroma do centra gde sidjem i vidim ogroman broj relativno cudno obucenih ljudi.
- pa ovo je bolje nego sto sam zamisljala, pomislila sam. stvarno je vredelo doci ovde.
medjutim, bio je to 4. ili 5. juli i upala sam pravo na gay paradu.
nazalost, vec sutradan i berlin se vratio u normalne tokove.

o tome sta je normalno, a sta je sama priroda uredila da bude normalno i vecinski, ne bih ovom prilikom jer je to jako siroka tema. da li je to normalno zato sto postoji - pojma nemam. sta je uopste definicija normalnosti, da li je to prirodna ili socijalna kategorija? svi mi ponekad narusimo ono sto je priroda postavila u obrasce. danas u homosapiens svetu ne postoji vise ni prirodna selekcija, pa se ne bunimo zbog toga (malo banalizujem, ali sa stanovista normalnosti prirode i raznorazne operacije nisu predvidjene, pa ih ipak radimo).

mislim da je za ispoljavanje gay licnosti (slazem se da to nije samo pitanje seksa), jako bitna genetika, a ima tu i fenotipa.
verujem u 8-10% homoseksualnosti kod sisara i verujem da je homosexualnost genetski determinisana i da se ne moze izleciti. gen Xq28 je jedan od glavnih "osumnjicenih" gena za musku homosexualnost, recimo. mada je verovatnije da nije "single" gen odgovoran za istu, vec mozda nekoliko njih, odredjena kombinacija ili duzina. takodje, zelim da verujem da  postoji saglasnost da homoseksualnost nije nesto na sta se svesno moze uticati, sto se moze izabrati ili promeniti.
uglavnom mi nisu jasna poredjenja homoseksualnosti i fetisizma, narkomanije, zoofilije... to mi nekako dodje kao miksing frogs & grendmaders.

ps.  :? potpuno sam promasila temu.  :(

Meho Krljic

Nisi tolko omašila temu jer teme zapravo i nema.

Quoteuglavnom mi nisu jasna poredjenja homoseksualnosti i fetisizma, narkomanije, zoofilije

Sad bih imao dosta da kažem na temu (i u apologiju fetišizma, zoofilije pa i narkomanije, ali imate sreće moram da napustim kancelariju pa ćete biti pošteđeni jedne velike količne odvratnog proseravanja. Samo kratko zato: NE DIRAJ MI ŽENO FETIŠIZAM, ŠTA TI JE!!!!!

lilit

au, sto vi brzo pisete...

kad pomenuste ginu gershon, i ja se negde lozim na nju, ali samo u filmu bound gde glumi sa jeniffer tilly, a nju ne volim vec volim meg (tilly), koja glumi u nekad meni omiljenom filmu sleep with me koji sam sinoc, uz veliku muku, napokon prebacila sa VHS-a u neki veliki divx format i gledacu ga veceras.

eto, sta ti je asocijacija.

:D