• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Malo sentimentalnosti

Started by Rose Ann, 23-11-2006, 08:41:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Rose Ann

Svaki dan čitam pomalo Den Derija, Švrću, Svemirka......... Plavi reporteri javljaju i adresar...........
I uhvati me neka sjeta, kako je to nekad bilo........ malo jugonostalgije, malo čežnja za Arkadijom, malo sjeta zbog moje mladosti............. Jap, stvarno je nekada bilo bolje; ako ne zaradi čega drugog, a onda zbog toga, jer je za nama i sretno smo to prošli...................
Me transmitte sursum, caledoni

Rose Ann

btw, bliži se kraj godine....... ako još ko uživa u filingu kao ja, neka pogleda ovo : http://www.web-radio.fm/christmas/

diderot2

Ti baš znaš, da se provodiš. Den Deri i Švrća. I Svemirko i Plavi reporter(?).
Nešto to mnogo staro. Pa da ne kažeš, da čitaš stare plavce? Gdje si jih samo natrapala? Fantošani i Kriptošani. Te brod Anastazija. Den deri i Digbi. Pa Plamen Spraj. Da, da i Mekon, zli Mekon.
Izašlo je 12 knjiga , davno, veoma luksuznih i skupih. Sadašnji reprinti što jih radi Titan, stali su baš kod te epizode. Valjda je preduga.
Ali tamo unutra je bilo puno Žarka Bekera. Pavel Biri, Zaviša.
I Radilovića. Kapetan Leši, Kroz minula stolječa, Mongo.
Pa Asteriks, Pauk. I Robin Hud. Od najboljih crtača.
Gde ti to samo nalaziš?
Daj uputi nas, koji ne znamo, u tu crnu rupu, iz koje izvlačiš stvari, o kojima se večini ni sniva...
nadanje je ludom radovanje

diderot2

Hej, hej, hej

Ima li to kakve veze sa dve tone stripova, koje nudiš?
nadanje je ludom radovanje

Rose Ann

Ala ti nabroji......... ja sam samo čitalac  8) . Da, to je uvezano izdanje Plavog vijesnika ('59-'61) i da, unutra su te priče i stripovi. Ta moja tajna rupa......... to je jedan gospodin, koji mi dozvoljava da prebirem po tom blagu i čitam ono, što mi zapne za oko  :lol: . Sada mi već i savjetuje, jer je upoznao moj ukus (ej brate...... otkrila sam Jeff-a Hawke-a............ hardSF sa super scenarijima i ilustracijama.......... a nema ni logičnih rupa ni ''punjenja'' (kako se kaže, kada nešto rade samo da ispune stranice?). A priče..................njaaaaaamiiiiiiii. To je nešto, što nisam ni znala da postoji a sada........... klanjam se.
Hehehehehe, nema to veze sa one 2,5T papira. Iako smo več pomalo posložili, malo popalili a malo i dali mome nasljedniku u preradu (čitaj bojenje). Pa sada...... neka vam bude žao, ali ja si stvarno ne mogu dozvoliti 2,5 metra papira u stanu (1 sobnom)

Rose Ann

Odo ja da pogledam profil ovog diderota............... ako već zna za postojanje Plavog.........

sigismundus

Quote from: "Rose Ann".
Hehehehehe, nema to veze sa one 2,5T papira. Iako smo več pomalo posložili, malo popalili a malo i dali mome nasljedniku u preradu (čitaj bojenje).

:?  :?  :?
onaj, koji sniva tudje snove