• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

JACOVITTI

Started by SuperGoof, 23-11-2006, 15:49:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SuperGoof

Znam da je tema nemoguca, ali da li neko ima spisak stripova (pretezno Koko Bil) koje je radio Jakoviti, a koji su objavljeni kod nas u Zabavniku, Zov Stripu, Stripoteci, itd? Pri tom mislim na cele stripove, a ne kaiseve. Da li neko uposte ima spisak svega toga? Hvala unapred!
We ain't getting any younger, you know!

Boban

Ja imam sve to, ali nemam spisak, tako da verovatno nisam ciljna grupa.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

diderot2

Ta spisak je več bio obečan na sagiti. Ta valjda, da če i biti. A bilo Jacovittija i u Plavom vjesniku, i Politikinom zabavniku.
nadanje je ludom radovanje

SuperGoof

Koliko znam, ima 7 stripoteka koje sadrze Jakovitijeve stripove, ne racunajuci kaiseve Tike Luftike.

To bi trebalo da budu sledeci stripovi:

S240/1 - Zori Kid
S246/7 - Koko Bil: Naj... junak Divljeg zapada
S250/1 - Zori Kid: Zenidba sa Alonzom
S306/7 - Tom Njuskalo: Zeleni zmaj
S308/9 - Tom Njuskalo: Kraj Zelenog zmaja
S320/1 - Koko Bil: Banda Velikog vuka
S334/5 - Koko Bil: Protiv satane

U zabavniku ih definitivno ima vise. One kojih se ja secam su:

Koko Bil protiv Kobigaznaokoga (2 Zabavnika - poslednji iz 1985. i prvi iz 1986, trenutno ne znam brojeve)

Koko Bil na sinama (5 Zabavnika iz 1987)

Jedna epizoda sa Koko Bilom i duhovima (2 zabavnika iz '88. ili '89????????)

Koko Bil: Naj... junak Divljeg zapada je u Zabavniku reprintovan u boji (4 Zabavnika)

Izlazio je i Zori Kid, ali ne znam koliko epizoda. Nisam cak siguran ni da li ima jos epizoda Koko Bila u Zabavniku (Secam se jedne kratke, od dve strane, objavljene u boji).

A tu su naravno i Zov Strip, Strip 81, Strip 83 i ko zna sta jos... Da li ima neko preciznije podatke? Ja cu definitivno da pregledam Zabavnike da proverim, ali su mi brojevi posle 1991. godine nepoznanica.

SuperGoof

Quote from: "Boban"Ja imam sve to, ali nemam spisak, tako da verovatno nisam ciljna grupa.

U kom smislu? Da li je izdvojeno i ukoriceno ili...? Koliko epizoda ima? Koje su epizode?

Pregledao sam starije postove na ovu temu i primetio da Sigismundus priprema spisak Jakovitijevih stripova. Da li se projekat blizi kraju? Ako fale samo zabavnici, da se zaputimo u biblioteku po ostatak?

sigismundus

jes, moram da se zakopan i konačno to i uradim. Jacovittija, naime.
priznajem, da mi malo smeta nova edit funkcija, jer ne mogu to uradiiti na sagiti, po djelovima, nego moram sve to do kraja uraditi u wordu i 100 puta prekontrolirat, jer ispravke nisu više moguče na sagiti. a i malo sam izgubio volju, kad su se izgubila ona 4 meseca podataka. a ja baš uronuo u biblioteku lale i nikad robom. i skoro završio crtane romane. to poslednje ipak sada spreman, u wordu, pa da onda kompletno prepostiram.

tako, da neče biti brzo to sa Jacovittijem

ali ako te nešto posebno u vezi Jacovittija zanima, koja specifična publikacija, tako nešto mogu odmah pogledat

hmmm, ali je jako zanimiljivo, ako se ovako zarekneš na netu, da češ nešto napraviti, prije ili kasnije te neko prozove i eto...

nije, da se bunim, naravno. moram, da odradim što sam blenuo, to je sve
onaj, koji sniva tudje snove

SuperGoof

Quote from: "sigismundus"jes, moram da se zakopan i konačno to i uradim. Jacovittija, naime.
priznajem, da mi malo smeta nova edit funkcija, jer ne mogu to uradiiti na sagiti, po djelovima, nego moram sve to do kraja uraditi u wordu i 100 puta prekontrolirat, jer ispravke nisu više moguče na sagiti. a i malo sam izgubio volju, kad su se izgubila ona 4 meseca podataka. a ja baš uronuo u biblioteku lale i nikad robom. i skoro završio crtane romane. to poslednje ipak sada spreman, u wordu, pa da onda kompletno prepostiram.

tako, da neče biti brzo to sa Jacovittijem

ali ako te nešto posebno u vezi Jacovittija zanima, koja specifična publikacija, tako nešto mogu odmah pogledat

hmmm, ali je jako zanimiljivo, ako se ovako zarekneš na netu, da češ nešto napraviti, prije ili kasnije te neko prozove i eto...

nije, da se bunim, naravno. moram, da odradim što sam blenuo, to je sve

Nisam imao nameru da prozivam... Samo, taj Jakoviti me strashno muchi... :(  Ko zna gde je on sve izlazio i u kojim formatima...

sigismundus

sve u redu, prijatelju
biče mi drago to napravit
i zbog mene samog
imam sve, što je kod nas izlazilo (no, skoro sve), i zbilja je Jacovittija puno bilo
u najrazličitijim publikacijama, formatima
pokušaču i krosrefencirat reprinte
iako nemam mogučnosti, da vučem originalne titlove

al jako bi voleo imat njegove crtiče. o koko bilu. video dva- tri i prosto se oduševio

Jacovittija sam prvi put čitao u plavom vjesniku, tom njuškalo je to bio, poslije je došao džoni galaksija, tek sam kasnije upoznao koko bila.

no, počeču, da pregledavam pojedine publikacije i da izpisujem priče. šteta je samo, kolko se sečam, da mnogo puta nemaju naslova, nego tome služi samo ime glavnog junaka. inače za priču koko bil na šinama, siguran sam da postoji i reprint. uh, biče toga.
kad bi bar imao malo više vremena i volje, završio bih i kompletnu bibliografiju politikinog zabavnika. zbilja detaljnu. al biče i toga...

p.s.
uzgred, imaš još one crtane romane za mene?
ako se još nešto skupi, odradičemo to.

pre tri sedmice kupio sam tri tone i dvesto kila stripova. sve različito i kao novo. od 1952 do 1990. plus neki kompleti kao politikin zabavnik... kombijem sam jih dovezao samo dve tone i šesto kila. I to samo do Ljubljane. Šofer se plašio, da pukne osovina. Onda sam jih razvozio osobnim autom. Koliko je to papira!
Imam sve otečene ruke i noge od stalnog premeštanja i sortiranja.

SuperGoof

Quote from: "sigismundus"sve u redu, prijatelju
biče mi drago to napravit
i zbog mene samog
imam sve, što je kod nas izlazilo (no, skoro sve), i zbilja je Jacovittija puno bilo
u najrazličitijim publikacijama, formatima
pokušaču i krosrefencirat reprinte
iako nemam mogučnosti, da vučem originalne titlove

al jako bi voleo imat njegove crtiče. o koko bilu. video dva- tri i prosto se oduševio

Jacovittija sam prvi put čitao u plavom vjesniku, tom njuškalo je to bio, poslije je došao džoni galaksija, tek sam kasnije upoznao koko bila.

no, počeču, da pregledavam pojedine publikacije i da izpisujem priče. šteta je samo, kolko se sečam, da mnogo puta nemaju naslova, nego tome služi samo ime glavnog junaka. inače za priču koko bil na šinama, siguran sam da postoji i reprint. uh, biče toga.
kad bi bar imao malo više vremena i volje, završio bih i kompletnu bibliografiju politikinog zabavnika. zbilja detaljnu. al biče i toga...

p.s.
uzgred, imaš još one crtane romane za mene?
ako se još nešto skupi, odradičemo to.

pre tri sedmice kupio sam tri tone i dvesto kila stripova. sve različito i kao novo. od 1952 do 1990. plus neki kompleti kao politikin zabavnik... kombijem sam jih dovezao samo dve tone i šesto kila. I to samo do Ljubljane. Šofer se plašio, da pukne osovina. Onda sam jih razvozio osobnim autom. Koliko je to papira!
Imam sve otečene ruke i noge od stalnog premeštanja i sortiranja.

Svaka ti cast! kako si samo uspeo da nadjes sve to? Je l' postoje neki tajni kanali? :D

Inace, ne znam o kojim je crtanim romanima rec. Je l' to treba nesto da potrazim ili...?

Sto se tice crtanih filmova o Koko Bilu, mislim da ih je prikazivao RTS. Moram da pogledam da li ih je neko snimao, jer zasad mogu da ih nabavim samo na italijanskom i ne verujem da su u kompletu.

Axle Munshine

U pravu si SuperGoofe,epizode Coco Billa je do skora prikazivao RTS.Sve su bile sinhronizovane na srpski.Meni se samo donekle dopala ova adaptacija,mislim da autori nisu uspeli da u crtani prenesu duh Jaccovittia.
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

SuperGoof

Axle, potpuno si u pravu. Iako nisam imao priliku da gledam (silom prilika, zadnjih par godina sam vise imao pristup kompjuteru nego televizoru), pretpostavljam i sam da nisu uspeli da uhvate duh Jakovitija. Ne moze ni da im se mnogo zameri, jer je covek genije! Verovatno su hteli da se okoriste malo i da prave crtani po nekom popularnom liku. Iste kritike sam cuo jos od nekih ljudi koji su ga gledali. Ali dobro, vazno je da postoji. Da li ga neko ima u omiljenom .avi formatu (ne na italijanskom naravno)?

Rommel

@Supergoof
Sigi te je zamijenio sa forumašem Guffy otuda zabuna za crtane romane
@Sigi
zamoli Guffya da ti to još čuva jer mi je mjesto prekopano i kad idem na poštu fakat daleko moram parkirati pa da ne vućem pješke one silne kutije, please...
javim kada se  situacija normalizira

sigismundus

eh, supergoofe, izvini
zbilja sam te zamenio za guffyja

eto, vidite sad, kako se sprema tona stripova
rommel zbog objektivnih teskoca ne moze podignut stripove, pa se onda gomilaju
dok ne nastane jedna tona
jedna tona, bogami
očito so prošla vremena, kad smo stripove mjerili u brojkama
pa kasnije u metrima
sada merimo stripove u tonama
i pošto sad znam, kolikoje dve toni i po stripova
ocenjujem, da imam tako oko 6-7 tona stripova
od oka, molim
pa nek još neko kaže, da nismo ludaci
dobrodošli u klub

zoskoz

ja sam jednom odokativno racunao koliko bi mi trebalo da procitam sve stripove iz kolekcije (koja nikad nije uredjena, vjecno tajanstvena i sa ponekim iznenadjenjem, sto mi godi) ritmom 3 dnevno...

SuperGoof

Quote from: "sigismundus"eh, supergoofe, izvini
zbilja sam te zamenio za guffyja

Ma nema veze, bitno da se razmenjuje na tone! :D