• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srpski film u 2007.

Started by crippled_avenger, 29-11-2006, 22:18:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Zahvaljujući Gingeru, na DOBU NEVINOSTI ćemo uskoro imati kompletnu listu projekata koji se kvalifikuju da budu prikazani u srpskim bioskopima u 2007. godini.

Od posebnog značaja za Znak Sagite je nekoliko filmova.

To je pre svega ČETVRTI ČOVEK Dejana Zečevića, pošto je reč o trileru našeg horor autora, i FILM O MILOŠU BRANKOVIĆU koji se, barem u scenariju dosta oslanjao na neku tradiciju Japanese i Korean shock cineme, i reč je o bizarno postavljenom trileru.

S druge strane, naravno, ovaj topik može biti odličan poligon za Gingerove curios primećene u srpskim medijima...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

WARLOCK

NEVEROVATNO! OVO JEDVA CEKAM! izgleda svetski svaka im cast!
Konacno je krenulo srpska kinematografija :D
ps.Stefan Kapicic koja faca 8)  :lol:

Black Mamba

Quote from: "WARLOCK"Konacno je krenulo srpska kinematografija

vala bas sam to htela da kazem.... skroz sam se fino iznenadila.... nadam se da ce film biti dobar koliko i trejler...... you go guys :|

Kunac

Da li će se konačno desiti da u bioskopu pogledam jedan pristojan srpski film? Ako ništa drugo, sudeći po traileru, Ognjenka će biti bar vizuelna poslastica... Malo me plaši okupljena glumačka ekipa - Kapidža i Zone mi ne ulivaju poverenje; nadam se da će njeihova priča biti sekundarna.
"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

jedina zamerka: ovo je toliko ne-srpski da... ne znam... suviše dobro da bi bilo srpski... plus, ovi srbi, nošnje, kostimi, dizajn, sve mi deluje kao neka holivudska inscenacija srbije, a ne srpski film per se... serbia reimagined for the west...
https://ljudska_splacina.com/

---

uros je od studentskih dana poznat po radikalnim stilizacijama... je li neko gledao taj njegov ko sizoida vestern po motivima srpskih narodnih pjesama?
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

ginger toxiqo 2 gafotas

...ako mislish na LJUBAV POD VESHALIMA, ja sam ga gledao davnijeh dana i josh uvek ga pamtim po dobru...and that stands for something!!!!!!!!!!!!!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

crippled_avenger

VESALA ZA DVOJE su izabrana za najbolji srpski kratki film u istoriji kinematografije, u nekoj anketi...

crippled_avenger

Sto se Zone tice, neces moci da poverujes koliko je dobra u filmu. Kada bi rekli da je prevazisla svoje mogucnosti, to bi bilo umanjivanje. Ona je potpuno neverovatna u filmu i hemija izmedju nje i Sonje Kolacarac je kao iz najboljeg holivudskog filma.

Kad je rec io stilizaciji, ovo jeste imaginarna Srbija ali ne za Zapad. Vise je rec o objektivno stilizovanoj Srbiji koja je itekako zanimljiva i samim Srbima.

angel011

Quote from: "Zika Kisobranac"uros je od studentskih dana poznat po radikalnim stilizacijama... je li neko gledao taj njegov ko sizoida vestern po motivima srpskih narodnih pjesama?

Yup. Sjajan film. Naslov je VEŠALA ZA DVOJE, kao što reče kripl.
We're all mad here.

Kunac

Quote from: "crippled_avenger"...hemija izmedju nje i Sonje Kolacarac je kao iz najboljeg holivudskog filma.
Mislio sam da su sestre - a ne lezbijke!  :wink:

crippled_avenger

Sve zavisi koje filmove smatraš najboljim holivudskim.

Ako je to BOUND, a jeste, ima užitaka i za ljubitelje toga u ovom ostvarenju :D

Njih dve su comic pairing na nivou najboljih američkih filmova. Videćeš.

Kunac

Quote from: "crippled_avenger"Sve zavisi koje filmove smatraš najboljim holivudskim.

Ako je to BOUND, a jeste, ima užitaka i za ljubitelje toga u ovom ostvarenju :D

Njih dve su comic pairing na nivou najboljih američkih filmova. Videćeš.

Ti si film pogledao? Da li je postprodukcija završena?

WARLOCK

ma nije jos gotovo jos se radi vizuelni efekti..animatori imaju pune ruke posla..

crippled_avenger

Ja sam gledao film bez efekata, sa animatiksima i nekim maketama efekata...

Kunac

Quote from: "crippled_avenger"Ja sam gledao film bez efekata, sa animatiksima i nekim maketama efekata...
Gde? Da li postoji mogućnost da se to pogleda?

zakk

Quote from: "angel011"
Quote from: "Zika Kisobranac"uros je od studentskih dana poznat po radikalnim stilizacijama... je li neko gledao taj njegov ko sizoida vestern po motivima srpskih narodnih pjesama?

Yup. Sjajan film. Naslov je VEŠALA ZA DVOJE, kao što reče kripl.
gledao. jako jako me razveselio. ima svojih problema, ali dopada mi se.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

crippled_avenger

Ne može, to je interna projekcija za prijatelje i saradnike, naravno.

Uroš je doneo bio laptop kod mene da gledamo film i posle prikazivanja je izlomio i spalio DVD. To mu je ritual, posle svake projekcije spali i izlomi DVD.

WARLOCK

mene je zvao ortak koji radi animaciju,mogu da skoknem do njega da pogledam  :lol:

otaku

o, tako ste VIP  xwink2
Proooobaj da u glavi budes sam

Kunac

Quote from: "WARLOCK"mene je zvao ortak koji radi animaciju,mogu da skoknem do njega da pogledam  :lol:
sreži mi jednu kopiju.

crippled_avenger

crippled_avenger

crippled_avenger

Popboks:

Režiser i scenarista Dejan Zečević danas počinje snimanje svog novog filma Četvrti čovek, trilera sa Nikolom Kojom u glavnoj ulozi.
Zečević je rekao agenciji Beta da Kojo igra čoveka koji se po buđenju iz kome ne seća prethodnog života, osim što saznaje da su mu ubijeni žena i dete. "Kreće u istragu i usput slaže kockice identiteta tako što saznaje neke vrlo zanimljive stvari o sebi. Film je triler pun obrta, ima nekoliko akcionih scena i biće bioskopski film u pravom smislu", kaže Zečević.
U filmu glume Bogdan Diklić, Dragan Petrović-Pele, Marija Karan, Boris Milivojević, Dragan Nikolić, Feđa Stojanović, Rale Milenković, Dijana Diklić, Miki Krstović, Vlasta Velisavljević i Senka Sokolović-Bertok. Predviđeno je da se Četvrti čovek snima oko osam nedelja u Beogradu, Smederevu i Jakovu, a Zečević očekuje da bi premijera mogla biti na jesen sledeće godine. Film se snima u produkciji Viktorija filma, koprodukciji Concept filma iz Beograda i Tivoli Film Production iz Budimpešte, a uz podršku Ministarstva kulture i Filmskog centra Srbije.

krema

To mi djeluje kao domaca mjesavina Bornovog identiteta i Nika 8)

ginger toxiqo 2 gafotas

BLIC PULS  pise:

Kazu da najmanje dve decenije u Srbiji nije snimljen pravi decji film. Reditelj STEVAN DJORDJEVIC resio je da prekine i snimi film baziran na cuvenoj bajci o IVICI I MARICI, koji ce se zvati VILENJAKOVA PRICA.

Izmedju ostalih u filmu ce igrati i JELENA JOVICIC. Ako je neko zlurad pomislio da ce lepa Jelena igrati vesticu, grdno se prevario! Jelena ce u tom filmu biti majka malog Ivice i jos manje Marice. Osim Jelene, igraju i VESNA TRIVALIC i BODA NINKOVIC, a veci deo filma snima se na Staroj planini i Tari.

ginger toxiqo 2 gafotas

BLIC PULS pise i ovo:

Ajde sto nam sve one lepe interpretatorke, sto se kaze, narodnog i slicnog melosa, odlaze (razgolicenim) trbuhom za kruhom, one se brze-bolje vrate cim odrade tezgu, al' sto nam ovako lepe, mlade i pametne odlaze u dalek svet, tamo gde sunce sigurno ne sija ovako prolecno u decembru kao ovde, e- to je vec problem. MARIJA KARAN, devojka od karijere u Srbiji, resila je da se na duze preseli u London i da se i tamo oproba. Kad ce da se vrati, nije precizirano. Jer u Londonu ce i da studira i da igra u (stranim) filmovima. M.KARAN trenutno vec radi na jednom filmu (americkom), rec je o akcionoj drami SERBIAN SCARS, dvojice reditelja: Amerikanca MAJKLA VIKERMANA i Crnogorca NIKOLE VUKCEVICA. Gospodo rediteli, ne otezite sa snimanjem, recite Mariji da se vrati!

Tex Murphy

QuoteBODA NINKOVIC

:x  :x  :x

Jel oni prave dječiji film ili horor???  :P
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

crippled_avenger

ČETVRTI ČOVEK je besraman rip-off BOURNE IDENTITY sa malo ubačenog MEMENTA da bi stvar bila još neukusnija.

Odavno nisam čitao ovako derivativan i nevešt scenario. Prosto je šokantno da je takav tekst uspeo da prođe na bilo kojoj Komisiji, ali opnda kad pogledamo sastav komisije, shvatamo da je jedino Biljana Maksić tu gledala narečene filmove a i pisala esej o verhoevenu, pa da zna da ni naslov nije originalan, no ona je, gle čuda, Zekin stari saradnik, i ona je pisala notes za scenario odmah posle Konkursa, a možda ga je i doktorovala, što ne smem da tvrdim.

Skerlić je takođe možda gledao nešto od tih filmova, možda TV film po Ludlumu kad je bio dete, međutim pošto je namestio pare za Bajića i NA LEPOM PLAVOM DUNAVU nije hteo više da se meša. Svoju misiju je tada izvršio.

Zdravko Šotra sigurno nije gledao nijedan od ovih filmova. Andrija Zafranović je možda eventualno video po parče na televiziji i otpisao ih kao šund, a Nikola pejaković nij čitao scenarije.

I eto nama ČETVRTOG ČOVEKA.

Ne bih želeo da se namećem u sastav ljudi kao što su Nolan i Gilroy, ali dosta je pokradeno iz OFICIRSKOG KLUBA koji sam pisao sa Mladenom Matičevićem, s tim što taj namerno svedeni akcioni film na tragu ROLLING THUNDER i serije 24 deluje kao Marcel Proust u odnosu na ovo.

Plot je sledeći, major VBA se budi iz kome uzrokovane metkom u glavi. Pojavljuje se policijski Inspektor koji se ponaša u najboljoj tradiciji Doctora Mabusea ukrštenog sa sociološkim opservacija Siniše Pavića i kreće da mu sugeriše ko bi mogao biti odgovoran kako za njegov metak u glavi tako i za pogibiju njegove obitelji.

OK, jasno nam je kuda vodi ovaj plot. Ali, Zečević i Boban Jevtić misle da nama to nije jasno. Oni misle da su svi u ovoj zemlji Zdravko Šotra koga je verovatno ovaj skript oduvao svojom originalnošću, ili barem Biljana Maksić, da ih drugarski potapšemo po ramenu.

Ovakva priča bi mogla proći sa nekim revolucionarnijim polazom, pre svega na planu promene vizure gde mi ovu predvidljivu priču gledamo iz nepredvidljivog ugla. Ili bi isti ovakav scenario mogao odlično proći u rukama nekog inovativnog reditelja koji planira da iskoristi nke revolucionarne rediteljske tehnike kako bi na bazi izanđalog predloška, stvorio whole new breed of action filmmaking.

To se nekada radilo u Italiji, sada se radi u Hong Kongu. Međutim, u scenariju bezmalo da nema akcionih sekvenci. Sve su jalovi dijalozi, statične scene. Muka živa.

Želim Zeki svu sreću sa ovim projektom. Sreća će mu biti preko potrebna.

WARLOCK

Znam da su napisane dve razlicite verzije "cetvrtog coveka"..cujem da je Nikola Kojo za glavnu ulogu dobro placen.. :? toliko vredi da moze se snimiti jos jedan domaci film.. :?

crippled_avenger

Kojo je naš bnajskuplji glumac, ne čudi me da ih je odrao. Njegova tarifa je u ravni 2000 evra dnevno za neke manje uloge, ne znam da li malo spusti cenu kad je glavna uloga.

krema

Kojo je nas najskuplji glumac!!! Ubijte me odmah xuss

Джон Рейнольдс

I onda se čovek zapita kakav li je onaj najjeftiniji...  :(
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

krema

Tuga, eto sta je sve ovo :(

WARLOCK

Pitam se za Lazu kad je on najskuplji glumac ipak mnogovredi.. :?:

crippled_avenger

Kojo je odličan glumac!

krema

xrofl  xrofl  xrofl
Ha ha, crippled, ova ti je dobra...

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Kojo je odličan glumac!
ali mu retko ili nikad ne daju da igra nešto drugo sem samog sebe, ili bar ideju toga ko je kojo (cool zajebant, šmeker, itsl.).

uveren sam da on ima veliki potencijal za jake dramske role, ali mu ih niko ne nudi; a uostalom, već i to što je kao komičar odličan je sasvim dosta.
https://ljudska_splacina.com/

krema

Iskreno, mislim da on sem sebe i ne bi mogao nista glumiti, ne bih rekao da je neki potencijal...ali je istina i da mu daju uvijek slicne uloge.
Zato sam i skeptican u vezi njegove uloge u ovom filmu,ali ako je tako los scenario kako ga cripple predstavlja, onda vjerujem i da ce se Kojo dobro snaci... :wink:

crippled_avenger

Ja iskreno mislim da je Kojo odličan glumac, ali ima nešto vrlo zanimljivo u kreminoj tezi.

Naime, može li se u Srbiji u bujici loših filmova odrediti ko je dobar a ko loš glumac. Ja sam siguran da bi Jack Nicholson da ga staviš da glumi u Šotrinoj IVKOVOJ SLAVI bio gori od Mande.

Dobri glumci su osetljiv instruiment koji jako zavisi od režije.

Uopšte glumci su osetljiv isntrument. Videćete Katarinu Radivojević za koju sam ubeđen da je očajna glumica kako je fenomenalna u ČARLSTONU ZA OGNJENKU. S druge strane, za nju mi je Mladen Matičević, koji je apsolutno uronjen u arhaični američki žanrovski film gde je underplay zakon, kako je ona bila fenomenalna na kastingu za 1 NA 1. ali ja i dalje mislim da je očajna glumica, ubeđen glumicom kod Šotre i Lekića koji su debili.

Međutim, Kojo ima izuzetan šarm i ima screen presence, a naročito dok je bio i u fizičkom treningu, i mislim da za njega čak ni u ovom kontekstu ne grešim da je odličan glumac.

EKSTREMISTA

Osim poslovično loših scenarija i reditelja u aktuelnom srbskom filmu,na loš učinak nekih dobrih glumaca u velikoj meri utiču i "kolege" sa kojima rade na istom zadatku.Neko je negde napisao da bi pored Marinka Madžgalja i Brando delovao kao nemušti naturščik.

I još bolje-kad bi streljali glumce,Marinko bi nevin nastradao.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

krema

Tacno tako, cripple, u sivilu losih scenarija, ni glumci ne mogu pokazati mnogo. Da stavis bilo kojeg stranog glumca(kad bi to bilo izvodivo), za kojeg smatras da je sjajan, u neki nas prosjecan film, sa prosjecnim modernim srpskim scenarijem, dobices Kojinu glumu.
Zato ja i ne mogu reci da li bi Kojo mogao nesto i pokazati od glume kad ne znam u kojem bi on to novijem srpskom filmu mogao pokazati.

Betty_Boop

Poluučen,nedoučen,najgore je biti;
Pehar znanja do dna ispij, il` ga nemoj piti
Dovoljno je dve-tri kapi da bi bio pijan
Trezan biće samo onaj ko je mnogo pio.

(A. Poup)

Pozdrav,

Kastor

tako je, samo oštro s njima  :lol:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

crippled_avenger

Zastrasujuca vest:

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike u Vladi Republike Srbije Slobodan Lalović potpisao je sa producentskom kućom 'Monte Royal Pictures International' ugovor o realizaciji projekta 'Moderno ropstvo', igrane serije od 13 jednočasovnih epizoda snimljenih prema istinitim događajima, koja će biti deo kampanje u borbi protiv trgovine ljudima.

Lalović je na konferenciji za novinare održanoj tim povodom naveo da je vrednost projekta 72 miliona dinara, a za njegov početak Vlada je odobrila 6 miliona dinara.

Ministar je, uz ocenu da je očigledno da u Srbiji nije dovoljno prisutna svest o tom problemu, najavio da će igranu seriju pratiti i kampanja jer se, prema zvaničnim podacima, svake godine 120 hiljada žena preko Balkana prebaci u zemlje EU kao žrtve trgovine ljudima.

On je upozorio na to da je drastično porastao i broj dece koja su žrtve trgovine ljudima i ukazao na to da je u 2004. i 2005. godini njihov procenat u otkrivenim slučajevima iznosio čak 56 odsto.

Istovremeno, on je naglasio da raste i broj domaćih državljana koji su žrtve trgovine ljudima, jer su u 2005. godini od ukupnog broja identifikovanih žrtava 60 odsto iz Srbije, a u ovoj godini je od 60 registrovanih slučajeva 45 iz Srbije i Crne Gore.

Nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima Dušan Zlokas rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo specijalne jedinice koje se bave isključivo problemom trgovine ljudima.

On je naveo podatak da je u proteklih nekoliko godina podneto 250 krivičnih prijava protiv skoro 400 lica zbog izvršenih 360 krivičnih dela iz te oblasti.

Predstavnik 'Monte Royal Pictures International' Bojana Maljević, koja je i osmislila projekat, najavila je da će serija biti završena do kraja naredne godine, kao i da će se snimati i prikazivati u celom regionu.

Šef Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS-a u Beogradu Hanelore Valijer istakla je da će ova organizacija pomoći u podizanju nivoa svesti građana o tom problemu.

EKSTREMISTA

Od celog projekta će biti neke vajde samo ako Bojana bude igrala glavnu ulogu žrtve sekstrefikinga sa sve zlostavljanjem pogotovu što je u "Do koske" pokazala da se odlično  snalazi u takvim glumačkim zadacima.
Ima li ubedljivije poruke za neobaveštenu javnost nego kad je objekt zlostavljanja lepa glumica.Otkad je Monika snimila Irreversible i Malenu,holivudske lepotice se grabe da ih zlostavljaju.
A čike iz Oebsa će sigurno za Bojanu moći da obezbede nekog boljeg baju od Borisa Milivojevića.
Na kraju krajeva, ako ne uspeju da srede za nekog glumca iz Španije ili Italije,tu je uvek stari,dobri,provereni Rade Šerbedžija.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

---

da se osnuje revolucionarna milicija i sve da ih pohapsi.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

ginger toxiqo 2 gafotas

Prva klapa filma ,,ULICA SREĆE", celovečernjeg igranog debija režisera i scenariste BRANKA MILORADOVICA, inače studenta montaže u ,,Dunav filmu", pala juče u ,,Madlenijanumu". Enterijer zemunske kamerne operske i teatarske kuće poslužio je za snimanje dijaloških delova jedne grandiozne scene u kojoj će učestvovati i simfonijski orkestar, a juče su se u kadru našli popularna pevačica IVANA JORDAN I MILOŠ VLALUKIN. Ovom mladom glumcu poverena je I glavna muška uloga u ostvarenju čije snimanje će biti nastavljeno sredinom januara a čija nas premijera očekuje na jesen.

-   Zasnovan na prilično ambicioznom scenariju, pomalo i problematičnom budući da se bavi osetljivom temom krađe dece iz porodilišta osamdesetih godina, ovaj film je i produkcijski zahtevan i očekujemo da će post-produkcija trajati gotovo koliko i snimanje- rekao je juče autor Miloradović, koji je rešen da projekat realizuje bez pomoći zvaničnih institucija, oslanjajući se isključivo na sponzorska sredstva.

-   Ovo je film atmosfere, obojen nekim posebnim stanjima, a Ivana Jordan nametnula mi se kao savršen izbor za ulogu jedne osobe slične njoj. Glumačke zvezde poput SVETOZARA CVETKOVIĆA u filmu se pojavljuju samo na par trenutaka i razrešavaju neke vrlo bitne stvari. Reč je o mešavini žanrova, roud muviju sa elementima drame i trilera- objasnio je Miloradović, dok deo ekipe smatra da se film žanrovski graniči sa HOROROM.

Ostvarenje koje tretira još uvek  tabu temu zamene i krađe beba, u stvari je ludo filmsko putovanje koje će se snimati na putevima širom Srbije i Crne Gore.

Važne uloge u ,,ULICI SREĆE" poverene su i MARIJI VICKOVIC i KALINI KOVAČEVIĆ, dok roditelje glavnog junaka tumače NEDA ARNERIĆ i ČEDOMIR PETROVIĆ. Glavnu žensku ulogu, devojku Anu koja ulazi u život glavnog junaka i zauvek ga menja tumači debitantkinja MILJANA KRAVIĆ ,članica ansambla kikikndskog  Narodnog pozorišta. Produkcija je poverena kući ,,Longhoup" iza koje takođe stoji Branko Miloradović.

EKSTREMISTA

MILOST!

Nego,kakva je ta mlada debitantkinja Miljana Kravić,je li čemu?

Лутајући Бокељ