• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srpski film u 2007.

Started by crippled_avenger, 29-11-2006, 22:18:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

KUSTURIČIN FILM 'ZAVET' OTVARA FESTIVAL U MOSKVI

Emir Kusturica doputovao je, na poziv kolege Nikite Mihalkova, u Moskvu, gde će svojim filmom 'Zavet' večeras otvoriti 29. Moskovski međunarodni festival filma [MMKF].

Na aerodromu 'Šeremetjevo', Kusturicu je dočekao je veliki broj prestavnika medija i brojni poklonici. 'Svaki put kada dođem u Rusiju shvatim da se nalazim u zemlji svojih učitelja - Dostojevskog, Čehova i mnogih drugih. Verujem da čak i za mnoge Ruse nisu tako važni kao za mene', objasnio je Kusturica.

'Srećan sam što su me pozvali da otvorim festival. No, zašto su baš mene izabrali, to ne znam', rekao je Kusturica.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

crippled_avenger

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...KURIR najavljuje dokumentarac o Tomi Zdravkoviću iz pera Draška Aćimovića a u režiji Danila Bećkovića... Tomine pesme će pevati brat mu Novica i sastav "Đerdan", a o Zdravkoviću će govoriti Danka Novović, Usnija Redžepova, Ljiljana Blagojević...

Spiker u filmu će biti, dakle voiceover će raditi, Miško Bilbija što ovom mrkoyevom projektu pored seljačkog daje i izdajnički šmek. :D
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

ginger toxiqo 2 gafotas

Poslednja voždova noć

-Poslednja klapa igranog filma "Crna zora" u režiji Bojana Ranđelovića i Bojana Todorovića pala je na autentičnom mestu gde je pre 190 godina ubijen Vožd Karađorđe. Ambiciozno dramsko-istorijsko ostvarenje, u Radovanjskom lugu pored Velike Plane biće premijerno prikazano 26.jula, na godišnjicu tragične pogibije vođe Prvog srpskog ustanka. U filmu u kome igra meštovita glumačka ekipa iz Beograda, Niša, Zaječara i Velike Plane, prema zamisli scenariste i dramaturga Dejana Petkovića treba da reintepretira događaj presudan za tok ustanka i dalju sudbinu Srbije pod Turcima. Film se bavi i pojmom Božje pravde i narodnog verovanja u prokletstvo i iskupljenje.
-Narativni deo scenarija (čita ga glumac Petar Kralj) prati hronologiju istorijskih dešavanja od pada Smederevske tvrđave do smaknuća Vožda Karađorđa, a igrani se oslanja na istoriju koliko i na predanje, ali i na postojeća dramsko-scenska dela posvećena životu i pogubljenju Crnog Vožda -navodi scenarista Dejan Petković.-Pokušali smo da poznati događaj "izmestimo" iz svoje uobičajene ravnim, a na taj način i da pomerimo liniju gledaočevog očekivanja.
Ostvarenje od pet miliona dinara, koje potpisuje produkcijska kuća "NG tim" iz Niša, finansijski su pomogle opštine Velika Plana, Aranđelovac i Medijana(Niš), kao i brojni preduzetnici i javna preduzeća. Posle premijere na lokaciji gde su se odigravale istorija i njeno pretočavanje u filmsku priču, autori pripremaju projekcije na hercegnovskom festivalu, kao i Filmskim susretima u Nišu. Planira se i redovan biskopski život.

TRADICIJA
MEŠOVITA glumačka ekipa angažovana je iz Beograda, Niša, Zaječara i Velike Plane.U filmu igraju Ivan Vučković, Igor Damjanović, Dragan Nikolić, Dejan Cicmilović, Nikola Novaković, Zdravko Maletić, Milica Milša i Ljubica - Marija Arsić. Kostim je poveren Vladanu Pekiću, scenska šminka Dragoljubu Jeremiću, dok se rediteljski par Todorović -Ranđelović pozabavio montažom i fotografijom.

Ghoul

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Poslednja voždova noć

hm, rekao bih da je ovo isti tim koji stoji iza ČEGARSKE BITKE?
jel to gledo neko?

a ovo, stvarno ne znam kome i čemu treba, kad je jedan beskrajno bolji i umniji reditelj sa nepojmljivo boljim, vrhunskim glumcima, već reinterpretirao KARAĐORĐEVU SMRT...
https://ljudska_splacina.com/

Shozo Hirono

I to ne jednom,vec dvaput,kroz istorijski sled dogadjaja i u seriji Vuk Karadzic......ali iskreno znajuci neke od njih(rezisere),nisam bas siguran da autori ovog dokumentarca(filma) to znaju !!!

ginger toxiqo 2 gafotas

Kenedi našao dečka
B.N., 22. jun 2007

Kako je već uobičajeno za Želimira Žilinika premijera njegovog novog filma "Kenedi se ženi", prošla je bez pompe i crvenog tepiha. Pred stotinak ljubitelja filmskog izraza "večito alternativnog autora" prikazan je u četvrtak treći deo dokumentarno-igranog serijala o Kenediju Hasaniju. Posle priča "Kenedi se vraća kući" (koja govori o deportovanju naših Roma iz Nemačke), zatim "Gde je Kenedi bio dve godine" (o ponovnom ulasku na Zapad) Žilnik je predstavio preksinoć i film "Kenedi se ženi".
To je jedna u nizu slika iz naših života -rekao je Žilnik.- Kako istovremno žudimo za nekim, kako mi mislimo, boljim životom, u stanju smo da stvari dovodimo do apsurda.
U želji za boljim životom junak Žilnikovog filma, zbog finansijskih problema i otplate duga za kuću, ne preza ni da "prodaje" svoje ljubavne usluge, gospođama u godinama i muškarcima. Posle susreta sa Maksom iz Minhena, na festivalu "Egzit", u skladu sa evropskim trendovima, pokušava da ozakoni vezu sa svojim dečkom ne bi li se dokopao nemačkih papira.
Film "Kenedi se ženi" neće biti prikazan kako je rekao Žilnik na prvom Filmskom festivalu Srbije. Autor tvrdi da je uvek bio van filmskih i ostalih tokova u svojoj zemlji, što svedoči i čunjenica, da "dok drugi dobijaju stotine hiljada , on ne može za svoj film da dobije ni nekoliko hiljada evra. Za "novog Kenedija", je ipak, dobio izvesna sredstva od vojvođanskih vlasti, a film će kako kaže biti prikazan i na evropskim festivalima, među kojima je i Venecijanski bijenale.

crippled_avenger

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Poslednja voždova noć

hm, rekao bih da je ovo isti tim koji stoji iza ČEGARSKE BITKE?
jel to gledo neko?

a ovo, stvarno ne znam kome i čemu treba, kad je jedan beskrajno bolji i umniji reditelj sa nepojmljivo boljim, vrhunskim glumcima, već reinterpretirao KARAĐORĐEVU SMRT...

Postoji dokumentarac o Phillipe Nahonu koji se zove Philippe Nahon, de l'acteur fétiche à l'icône , tako nešto Ghoul može da uradi o neuporedivo boljem & umnom Kadiji.

Ghoul

Romanian cinema on the rise

Foreign prod's, commercials have helped filmmakers

By KATJA HOFMANN

Romania may be the European country with the least number of films being produced each year, but who cares if two out of those six annual productions win top gongs on the fest circuit?

At the recent Cannes festival, Romanian helmer Cristian Mungiu nabbed the Palme d'Or with "4 Months, 3 Weeks and 2 Days," while the main prize of Un Certain Regard went to "California Dreamin' " by the late helmer Cristian Nemescu.

Last year at Cannes, Corneliu Porumboiu picked up the Camera d'Or for "12:08 East of Bucharest," and in 2005, Cristi Puiu also won Un Certain Regard top honors with "The Death of Mr. Lazarescu." Both pics excelled on the international fest circuit, and now that Mungiu holds the Golden Palm, there's no doubt about it: Romanian cinema is hot.

Indeed, IFC Films has picked up "4 Months" for U.S. distribution, with Wild Bunch handling international sales.

"The success of Romanian cinema over the last three years have been a surprise for everybody," says Dimitri Kerkinos, programmer of the Balkan Survey sidebar of the Thessaloniki Film Festival, adding: "Romanian filmmakers have not had a lot of support from the state and little infrastructure, but there's so much talent, and I think the problems actually spark creativity."

Kerkinos and the Thessaloniki fest can be credited with being the first to draw attention to Romanian cinema and giving the Romanian wave its momentum.

Mungiu's feature debut, 2002's "Occident," which unspooled in Cannes Directors' Fortnight, screened in Thessaloniki and won the fest's audience award.

Thessaloniki also operates the Balkan Fund, which annually hands out $13,500 in development money in that region. Each year, four projects are selected, with the next pic by Mungiu tapped this year for coin.

What's also helped Romanian filmmakers is the influx of money and know-how through foreign productions and commercials being shot in the country. For example, "California Dreamin'" was produced and financed through MediaPro Pictures, the biggest studio and production service provider in Romania. MediaPro had decided to produce local fare following the profitability of its production facilities.

Yet Romanian filmmakers don't copy their visitors from abroad.

According to Kerkinos, the new breed of Romanian pics has a very specific style: "Realism, very sparse, almost documentary-style editing and a great sense of suspense. They make films out of nothing, and they're using a common language. What we can see here is a new school of filmmaking developing."

ginger toxiqo 2 gafotas

...blizu Rumunije...

Premijera filma Hadersfild

Film "Hadersfild", nastao po tekstu Uglješe Šajtinca, premijerno će biti prikazan 5. jula na prvom Filmskom festivalu Srbije.

Film čije je snimanje upravo završeno, premijeru će doživeti 5. jula u Srpskom narodnom pozorištu u 20 časova, u okviru takmičarskog programa "Nacionalna klasa" Filmskog festivala Srbije.

"Hadersfild", prvi projekat producentske kuće Gorana Šušljika i Nebojše Glogovca "Eye to eye", režirao je Ivan Živković prema istoimenom dramskom tekstu Uglješe Šajtinca koji se igra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu već drugu sezonu.

Film je sniman 6 nedelja  na lokacijama u Beogradu, Zrenjaninu, Kovinu i Hadersfildu.

"Hadersfild" će inače biti jedna od nekoliko ekskluzivnih, festivalskih premijera na Filmskom festivalu Srbije.

Radnja filma se odvija u malom gradu u Srbiji, u kome glavni junak priče, tridesetogodišnji Raša živi s ocem alkoholičarem i krpi kraj s krajem tako što daje privatne časove i vodi emisiju na lokalnoj radio stanici. Pre nego što se krstio u crkvi, njegov komšija Ivan imao je psihotične napade, a bio je i pripadnik sekte. Rašina učenica Mila je privlačna i neposredna tinejdžerka, a pri tom i njegova nova ljubavnica. Dule neuspešno pokušava da se postavi kao japi.

Monotonija njihovih života prekida se dolaskom Igora, koji još od početka devedesetih živi u Hadersfildu. Svi se oni okupljaju jedne večeri, ali ono što je počelo kao veseli susret drugova iz srednje škole vremenom prerasta u emocionalni ringišpil prisećanja i sumornog poniranja u dubinu duše. Otkriva se zlokobni pečat kojim je poslednja decenija dvadesetog veka obeležila čitavu generaciju, kao i odgovor na pitanje: Imaju li oni snage da nastave?

Uloge u filmu "Hadersfild" tumače Goran Šušljik, Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković, Josif Tatić, Suzana Lukić, Jelisaveta Seka Sablić, Predrag Miki Manojlović i drugi.

crippled_avenger

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...blizu Rumunije...

Film "Hadersfild", nastao po tekstu Uglješe Šajtinca, premijerno će biti prikazan 5. jula na prvom Filmskom festivalu Srbije.

Film čije je snimanje upravo završeno, premijeru će doživeti 5. jula u Srpskom narodnom pozorištu u 20 časova, u okviru takmičarskog programa "Nacionalna klasa" Filmskog festivala Srbije.

"Hadersfild", prvi projekat producentske kuće Gorana Šušljika i Nebojše Glogovca "Eye to eye", režirao je Ivan Živković prema istoimenom dramskom tekstu Uglješe Šajtinca koji se igra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu već drugu sezonu.

Film je sniman 6 nedelja  na lokacijama u Beogradu, Zrenjaninu, Kovinu i Hadersfildu.

"Hadersfild" će inače biti jedna od nekoliko ekskluzivnih, festivalskih premijera na Filmskom festivalu Srbije.

Radnja filma se odvija u malom gradu u Srbiji, u kome glavni junak priče, tridesetogodišnji Raša živi s ocem alkoholičarem i krpi kraj s krajem tako što daje privatne časove i vodi emisiju na lokalnoj radio stanici. Pre nego što se krstio u crkvi, njegov komšija Ivan imao je psihotične napade, a bio je i pripadnik sekte. Rašina učenica Mila je privlačna i neposredna tinejdžerka, a pri tom i njegova nova ljubavnica. Dule neuspešno pokušava da se postavi kao japi.

Monotonija njihovih života prekida se dolaskom Igora, koji još od početka devedesetih živi u Hadersfildu. Svi se oni okupljaju jedne večeri, ali ono što je počelo kao veseli susret drugova iz srednje škole vremenom prerasta u emocionalni ringišpil prisećanja i sumornog poniranja u dubinu duše. Otkriva se zlokobni pečat kojim je poslednja decenija dvadesetog veka obeležila čitavu generaciju, kao i odgovor na pitanje: Imaju li oni snage da nastave?

Uloge u filmu "Hadersfild" tumače Goran Šušljik, Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković, Josif Tatić, Suzana Lukić, Jelisaveta Seka Sablić, Predrag Miki Manojlović i drugi.

izgleda kao pravi adreanaline rush thrill ride...

crippled_avenger

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...blizu Rumunije...

mada, film možda legne i ljubiteljima shock cineme...

Ghoul

šušljik + monotonija + ringišpil prisećanja i sumornog poniranja u dubinu duše = KROJAČEVA TAJNA 2: ALKOHOLNI STUPOR

crippled_avenger

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"http://dobanevinosti.blogspot.com/2007/06/national-lampoons-gradski-konkurs-2007.html

iako razumem nezadovoljstvo (nesuđenih?) kreatora NEVINOSTI, *ne razumem* naslov i komentare vezane za pobednike, koji impliciraju neki lampooning. odnosno, ako sprdačine i ima, nije mi najjasnije u čemu se ona sastoji.
tri nagrađena projekta, opisana na blogu 'doba nevinosti', zvuče vrlo zanimljivo, zapravo, SVA TRI ĆU VRLO RADO POGLEDATI kad budu snimljeni, što zvuči sasvim fantastično kad govorimo o ovoj usranoj kinematografiji čije (novije) predstavnike uglavnom u širokom luku zaobilazim.
pazi: od 3 nagrađena, ja bih voleo da pogledam SVA TRI!!!!

voleo bih da su dali pare i vama, pa da se na delu ogledate sa 'odabranima', ali zaista ne vidim (iz priloženog) da su pobedili nedostojni, odnosno da ima nešto trulo u izboru projekata.
please clarify.

Milosh

Quote from: "Ghoul"...ali zaista ne vidim (iz priloženog) da su pobedili nedostojni, odnosno da ima nešto trulo u izboru projekata.
please clarify.

Pa da, pod uslovom da su ovo pravi sinopsisi, u šta ja iskreno sumnjam.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

Quote from: "Milosh"Pa da, pod uslovom da su ovo pravi sinopsisi, u šta ja iskreno sumnjam.

proklectvo!

opet sam naseo na dimbov hoax!

možda bi mu bolje bilo da na konkurse šalje ove 'lažne' projekte... :idea:  ili bar da ih razvija, za svoju dušu, ako ih već niko neće, i da pokuša 'na divlje', vaninstitucionalno da ih realizuje... ili bar da umre pokušavajući!!!

rade

e kamo lepe srece. stvarno odlicne ideje. bravo za kripla.

ginger toxiqo 2 gafotas

ĐOLE NA RTS-u

Đorđe Balašević juče potpisao ugovor o snimanju igranog filma "Kao rani mraz" i serije od šest epizoda za Medijski javni servis Srbije

Poznati srpski kantautor, pisac i scenarista Đorđe Balašević potpisao je juče u zgradi Medijskog javnog servisa Srbije ugovor sa Aleksandrom Tijanićem o snimanju novog igranog filma "Kao rani mraz" i TV serije od šest epizoda. Balaševićeva producentska kuća "Salajka" uspela je tako da, po prvi put od "razvoda", ujedini Radio-televizije Srbije i Vojvodine na zajedničkom projektu čije snimanje će i zvanično početi 15. septembra.
U pitanju je ljubavna drama za koju će Panonski mornar napisati scenario i muziku, koju će takođe i režirati, i iza koje je već stalo desetak jakih sponzora.

U ekskluzivnoj izjavi za Press, Olivera Balašević, supruga najvećeg živog srpskog pesnika, kaže da je konačno stavljena tačka na nagađanja o tome šta će se desiti sa njihovim više puta najavljivanim projektom:

- Potpisan je ugovor o snimanju dugometražnog filma "Kao rani mraz" i veoma mi je drago što je reč o zajedničkom koproducentskom projektu između javnih servisa Vojvodine i Srbije - kaže Olja Balašević, i dodaje:

- RTS i RTV imaće pravo da emituju i televizijski serijal u šest epizoda. Čitav projekat započeo je još pre dve godine, sa izdanjem CD-a muzike "Kao rani mraz". Projekat je nastavljen objavljivanjem knjige "Kao rani mraz", a sada se ulazi u završnu fazu i snimanje filma trebalo bi da počne 15. septembra.

Olja je potvrdila da će njen suprug debitovati i kao režiser:

- Dugo smo se premišljali koga da angažujemo da režira "Kao rani mraz", ali su svi eminentni ljudi iz sveta filmske umetnosti insistirali da baš Đole bude taj koji će režirati svoj film. Tako su sumnje skeptika koji nisu bili sigurni da Đole može da režira film konačno otklonjene. Prvi asistent režije biće Zoran Andrić, direktor fotografije Suki Medenčević, kostime će raditi Neša Lipanović. Kandidat za direktora filma je Branislav Brana Srdić, a i kasting će raditi najbolji u tom poslu - Bobi Dedejić, koji je do sada sarađivao sa Emirom Kusturicom - zaključuje Olja Balašević.

Kao što je ranije najavljeno, u filmu "Kao rani mraz" trebalo bi da se pojave najveća glumačka imena sa ovih prostora: Rade Šerbedžija, Miki Manojlović, Laza Ristovski, a kao jedan od saradnika pominjan je i čuveni ruski reditelj i glumac Nikita Mihalkov.

Tex Murphy

Mene interesuje hoće li biti grudi.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...uspela je tako da, po prvi put od "razvoda", ujedini Radio-televizije Srbije i Vojvodine na zajedničkom projektu ...
Olivera Balašević, supruga najvećeg živog srpskog pesnika,

opsa!
počeci međurepubličke saradnje!
breaking down the barriers!
srbija i vojvodina ponovo zajedno – pa nek puknu dušmani!
i sve to zahvaljujući najvećem živom srpskom pesniku!!!
sad će još toplije da mi bude oko srdca kad uplatim svoju mjesečnicu-harač dr. tijaniću!
:!:

otaku

Quote from: "Olja"
snimanje će i zvanično početi 15. septembra.
bas na moj rodjendan  xfrog
Proooobaj da u glavi budes sam

ginger toxiqo 2 gafotas

...josh detalja i mudroserja PGa...

Đorđe Balašević nastavlja sa pripremama za snimanje filma ,,Kao rani mraz", a juče je sa suprugom Oliverom prisustvovao potpisivanju ugovora sa Aleksandrom Tijanićem, generalnim direktorom RTS-a. Tako će film posle prikazivanja u bioskopima prerasti u seriju od šest epizoda koje će sledeće godine biti emitovane na javnom servisu.
- Nekako smatram da je RTS zajedno sa TV Vojvodinom najozbiljniji partner u čitavoj priči, naravno, to ne isključuje saradnju sa drugim televizijama, ali mislim da će ovo biti sasvim dovoljno. Planirano je da snimanje počne u septembru, imaćemo 72 dana snimanja, a nakon toga dolazi montaža. Pošto je skraćen rok emitovanja filmova u bioskopima, mogao bi pred sledeću Novu godinu da se pojavi i na televiziji. Pokušaćemo da izmontiramo šest epizoda serije pošto u filmu ima dosta muzike, mislim da će biti dovoljno materijala da se uradi serija - kaže Balašević.
Da li vas brine katastrofalno stanje u bioskopima?
- I ja sam svestan šta znači DIVX, DVD, kompjuteri i svi mogući načini da se film vidi u kućnoj varijanti i jasno nam je da bioskop nije način da se zaradi od filma. Mi nismo ni ušli u film sa nekom željom za zaradom, što je malo komplikovalo odnos sa producentima i drugim koji su zainteresovani za novac koji će im se vratiti. Tako da više računamo na drugi život filma, odnosno prikazivanje na televiziji, zatim DVD izdanje...
Da li ima izmena u glumačkoj ekipi koja je bila najavljivana?
- Veliki deo glumaca će biti mladi jer to zahteva scenario, a što se tiče ovih starijih, još uvek ne bih želeo da licitiram njihovim imenima zato što su svi u fazi predugovora. Puno se pominjao Rade Šerbedžija, koji ima svoje holivudske obaveze i nadam se da će moći da dođe makar da se pojavi kao senka Alfreda Hičkoka u nekoj sceni. Ako bude trebalo, za njega ću dopisati ulogu rođaka iz Amerike koji samo preleti u avionu dvokrilcu iznad sela i mahne. Imam dilemu samo oko jedne uloge za koju sam razgovarao sa hrvatskim glumcem u Holivudu Goranom Višnjićem i ovih dana treba scenario da stigne do njega, a zatim čekamo odgovor. Jednu ulogu igra i najpoznatija slovačka glumica. Imali smo i jedan problem kada smo na kastingu izabrali poznatu češku glumicu, a ona je u međuvremenu zatrudnela. Takođe sam želeo da se i Nikita Mihalkov pojavi u nekoj ulozi, ostvarili smo kontakt, videćemo...
U kojoj meri ste dozvoljavali korekcije na scenariju?
- Pa nije ih bilo. Jedinu primedbu sam dobio od Radeta. On je pripadnik jedne škole koja smatra da treba tu da bude malo više drame, krvi i seksa, a ne toliko platonskih veza i ostalog. Ja mislim da ima seksa na svakom programu posle ponoći, tako da to nije neophodno. Hoću jedan lep, romantičan film.
Hoćete li naći vremena za odmor preko leta?
- Uglavnom su sve pripreme trenutno u toku. Olja ovih dana završava uspešno taj neki budžetski deo. Mislim da ćemo moći da priuštimo kraći odmor. Čisto da nam ostane neki trag od kupaćeg kostima na koži.

Tex Murphy

Quote from: "otaku"
Quote from: "Olja"
snimanje će i zvanično početi 15. septembra.
bas na moj rodjendan  xfrog

Cool! Ja sam takođe ponosan pošto dijelim rođendan sa Švarcenegerom!  :!:
Genetski četnik

Shozo Hirono

Ovo opet neka zajebancija !!!......dok mu ne dodje Lj.Samardzic Smoki i pomrsi ranomrzle konce.....

crippled_avenger

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "crippled_avenger"http://dobanevinosti.blogspot.com/2007/06/national-lampoons-gradski-konkurs-2007.html

iako razumem nezadovoljstvo (nesuđenih?) kreatora NEVINOSTI, *ne razumem* naslov i komentare vezane za pobednike, koji impliciraju neki lampooning. odnosno, ako sprdačine i ima, nije mi najjasnije u čemu se ona sastoji.
tri nagrađena projekta, opisana na blogu 'doba nevinosti', zvuče vrlo zanimljivo, zapravo, SVA TRI ĆU VRLO RADO POGLEDATI kad budu snimljeni, što zvuči sasvim fantastično kad govorimo o ovoj usranoj kinematografiji čije (novije) predstavnike uglavnom u širokom luku zaobilazim.
pazi: od 3 nagrađena, ja bih voleo da pogledam SVA TRI!!!!

voleo bih da su dali pare i vama, pa da se na delu ogledate sa 'odabranima', ali zaista ne vidim (iz priloženog) da su pobedili nedostojni, odnosno da ima nešto trulo u izboru projekata.
please clarify.

Pa da, to je i bila ideja. Hajde da smislimo projekte koje bi svi mi voleli da pogledamo, a koji ne postoje, čak nisu ni konkurisali, i da ih proglasimo za pobednike.

I mrkoye i ja smo smislili ova tri.

Nažalost ima i par koji su otpali, recimo, teen slasher REKREATIVNA NASTAVA gde na rekreativnoj nastavi bivaju ubijena deca jedno po jedno a jedino što ih povezuje je to što znaju koje je dete siromašno i ide o trošku škole, i komedija o pedofilu koji izlazi na uslovnu slobodu iz zatvora i administrativnom greškom Zavoda za socijalni rad dobija posao u vrtiću.

Milosh

Quote from: "crippled_avenger"ima i par koji su otpali, recimo, teen slasher REKREATIVNA NASTAVA gde na rekreativnoj nastavi bivaju ubijena deca jedno po jedno a jedino što ih povezuje je to što znaju koje je dete siromašno i ide o trošku škole

Zar nisi ti ovo svojevremeno najavio da ćeš da napišeš, ali kao full scenario, ne samo kao sinopsis zezanciju?

Evo, iskopao sam i topik o tome, ko je zaboravio: http://znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=1593&view=previous&sid=7054a347750379a97e05bb40d913f8d8
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

Jesam, ali se u međuvremenu ispostavilo da je posle početne histerije i niza velikih hitova koji su zapljusnuli srpske bioskope, srpski teen slasher ubrzo zamro. :D

Šalu na stranu, hteo sam da pišem, ali tada sam se opredelio da pišem tekstove za koje postoji zainteresovan reditelj, a za ovo nikoga nisam uspeo da zainteresujem. :oops:

Međutim, u to vreme sam bio ozbiljno zagrejan za tu ideju. Sećam se.

Ghoul

nego, dimbo, nikad nisi reagovao na moj predlog za scenario
48 SATI: SAHRANA
o TV ekipi koja ode u neke brdovite krajeve, recimo u timočku krajinu, da snimi emisiju o svadbi tamo nekih inbred rednecka, za koje se ispostavi da su duboko u nekim mađijama, ljuckim žrtvama, kanibalizmu, incestu i sl. zabavama seljaka u dugim brdskim noćima... većiom delom snimljeno u maniru popularne TV emisije...

da li da pokrenemo zaseban topik o ovakvim projektima i idejama koje bismo voleli da gledamo, a najverovatnije nikada nećemo?
ako mislite da vredi takav brainstorming, slobodno ti cripple pokreni... ne moraju samo horori, nego svi žanrovi...

Tex Murphy

Imajući u vidu da je trgovina ljudima jedna od najuspješnijih privrednih grana na ovim prostorima, moguće da bi (uz dobrog scenaristu) mogao da se napravi solidan film na tu temu. Npr. mladom bračnom paru neko ukrade tek rođenu bebu iz porodilišta i priča prati njihove očajničke pokušaje da je pronađu, sa sve angažovanjem raznih privatnih detektiva i tome slično, naravno uz neizbježne teške psihičke posljedice po heroje. Podrazumijeva se osjećaj beznadežnosti od početka do kraja filma i (vjerovatno) tragičan kraj. Whaddaya say?

(P.S. Vjerovatno postoji brdo stranih filmova na ovu ili sličnu temu, pa se ne stidite da preporučite neki)
Genetski četnik

DušMan

Quote from: "Harvester"Podrazumijeva se osjećaj beznadežnosti od početka do kraja filma i (vjerovatno) tragičan kraj.
To sa kradjom deteta (muskog) se desava na pocetku filma; zvanicnici ubedjuju roditelje da je dete preminulo; roditelji posle par godina odistanu od svega da ne bi izgubili razum; dobijaju novo dete (zensko); 20 godina od tad prica prati njihovu cerku i njen mladalacki zivot po zurkama, haustorima, parkovima, svirkama, sa dilerima droge i one night vezama; stvar se zakomplikuje kad se iskreno zaljubi u bogatasa par godina starijeg od nje; veza traje do trenutka kad ona zatrudni i odbija da abortira, te bogatas prekida svaku vezu sa njom (odlazi iz drzave, recimo, a jos u afektu i begu kolima gazi njene i njegove bioloske roditelje, koji umiru na mestu); ona radja neko izobliceno musko dete, voli ga i pazi, jer je njeno; izobliceno dete 20 godina kasnije, na dan smrti svoje majke se zaklinje da ce se osvetiti svom ocu i krece u akciju; posle ubistva oca, on siluje ocevu sekretaricu za koju se ispostavlja da mu je polu-sestra, ona zatrudni i odluci da rodi...
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Meho Krljic

Ovaj Dušmanov pitch me je poprilično zagrejao. Mislim da bih gledao taj film.  :)

Bab Jaga

Koji neiskorišten talent! A ja moram gledati kojekakvi glupi banalsnosti scenarista bez mašte...
Ghoul fhtagn!

ginger toxiqo 2 gafotas

U Karlovim Varima u Češkoj počinje 42. Međunarodni filmski festival, koji će trajati do 7. jula, a na kome će biti prikazano 220 dugometražnih i blizu 40 kratkometražnih filmova iz celog sveta.

U takmičarskoj sekciji 'Istok Zapada' biće prikazan film 'Klopka' beogradskog režisera Srdana Golubovića.

ginger toxiqo 2 gafotas

Filmski festival u Sopotu

Filmski festival u Sopotu, odlukom Skupštine grada Beograda, svrstan je u red stalnih manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Beograd, čiji osnivač je Skupština grada. Sekretarijat za kulturu grada Beograda organizaciju ovogodišnjeg, "tranzicionog" programa Festivala poverio je "Direkciji FEST-a".

sa naznačenim osnovnim programsko – organizacionim konceptom, kojim će se već na primeru prvog festivalskog izdanja ići ka njegovoj bliskoj budućnosti:

- Takmičarski producentski festival domaćih igranih filmova, snimljenih tokom 2006. i 2007. godine, osim onih prikazanih na prethodnom festivalu u Sopotu, sa 35 mm kopijama i engleskim titlom. Učešće filmova plaća se 160.000 din. za najnovije filmove koji još nisu bili u distribuciji, odnosno 80.000 dinara za već prikazane filmove.

- Filmove će ocenjivati tročlani međunarodni Žiri koji će odlučivati o tri producentske nagrade, dok će žiri publike nagraditi najbolju glumicu i glumca. Svih pet zvaničnih nagrada donose i značajan novčani iznos.

NAGRADE

SOFEST 07 ima pet zvaničnih nagrada:

Prvu, drugu i treću producentsku nagradu za najbolje filmove. Sve tri nagrade uručuju se vodećem producentu filma. Nagradu čine velika, srednja i mala statueta SOFEST-a i novčani iznos od: 1.200.000 dinara (za prvu), 800.000 dinara (za drugu), i 400.000 dinara (za treću).

O preostale dve zvanične nagrade – za najbolju žensku i mušku ulogu – odlučuje tročlani Žiri publike koji određuju domaćin i ogranizator SOFEST-a. Nagrade čine Statueta ,,Sloboda" i novčani iznos od 200.000 dinara.

PROGRAM

Ovogodišnje, 36. izdanje SOFEST-a, biće otvoreno u ponedeljak 9. jula, filmom ,,Hadersfild", Ivana Živkovića u produkciji kuće Eye To Eye. Tokom pet dana festivala, biće prikazano 16 domaćih filmova koji učestvuju u trci za nagradu a poslednje večeri, u petak 13. juna, van konkurencije će biti prikazan film Gorana Paskaljevića Optimisti. U takmičarskom programu prvog producentskog festivala u našoj zemlji, pored već spomenutog ,,Hadersfilda", biće prikazani najnoviji filmovi iz domaće produkcije  ,,Odbačen", ,,Agi i Ema", ,,Belle epoque ili Poslednji valcer u Sarajevu", ,,Peščanik", ,,S.O.S. – Spasite naše duše", ,,Film Noir" i ,,Promeni me". Za nagrade će konkurisati i publici dobro poznati filmovi ,,Hamlet", ,,Klopka", ,,Stvar srca", ,,Konji vrani", ,,A3 Rock'n'Roll uzvraća udarac", ,,Guča", ,,Crni Gruja i kamen mudrosti" i ,,Sedam i po". Reč je o filmovima snimljenim 2006. i 2007. godine koji nisu prikazani na prethodnom festivalu u Sopotu. Projekcije filmova iz takmičarskog programa planirane su za 15:00, 17:30, 20:00 i 22:00 časa.

U programu dečjih filmova (van konkurencije u terminu od 10:30), biće prikazani filmovi: ,,Upoznajte Robinsonove", ,,Most za Terabitiju" i ,,Ples malog pingvina".

PRATEĆI PROGRAMI

U okviru SOFEST-a biće održana dva okrugla stola. Na prvom, kome će prisustvovati domaći producenti, tema će biti budućnost SOFEST-a, dok će na drugom biti promovisan Fond za stimulaciju filmskog stvaralaštva grada Beograda na kome će učestvovati predstavnici komisije Fonda, predstavnik Sekretarijata za kulturu grada Beograda i predstavnik Ministarstva kulture. Medijator okruglog stola je Darijan Mihajlović, sekretar Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Pored toga, posetioci SOFEST-a, biće u prilici da tokom trajanja Festivala vide izložbu Alekse Gajića ,,Work in progress Technotise" u galeriji Centra za kulturu Sopot ali i da prisustvuju NOĆI TREJLERA u okviru koje će, puna tri sata, uživati u najatraktivnijim trejlerima iz najnovijih filmskih ostvarenja.

Pretposlednjeg dana Festivala, u četvrtak 12. jula u 17:00, biće održan Pozivni teniski turnir na kome će se takmičiti kompozitor Zoran Simjanović, reditelj Goran Marković i glumci Marko Živić i Bane Trifunović.

crippled_avenger

Sopot počinje da dobija neki smisao time što daje pare za učešće i za nagrade... To je OK.

Takođe, zanimljiv je event promocija Fonda, i tu može zanimljiva polemika d a se razvije koja naravno neće promeniti aposlutno ništa.

Ali, pozivni teniski turnir. To je genijalno. Pomislio bih da je to Ginger sam smislio ali sam se onda setio da Goran i Simke svako jutro igraju tenis.

crippled_avenger

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"zlatna-šljiva-na-b92-blogu.html

rekao bih da uvođenje zlatnih malina i kiselog grožđa ima smisla u kinematografiji u kojoj svake godine nastane značajniji broj DOBRIH, VRLO DOBRIH, ODLIČNIH, pa čak I IZUZETNIH filmova, tako da su oni LOŠI tek jedna od mogućih opcija za izbor.

međutim, praviti ovakav izbor ovde, gde se filmovi razvrstavaju isključivo na 'očajan' i 'ne preterano očajan' (odnosno, gde je najveći kompliment nekom domaćem filmu: 'nije baš toliko loš koliko je mogao da bude') zvuči mi krajnje besmisleno.

ipak, stoku treba prcati, pa ako bi se od ovoga izrodilo nešto sa dovoljnom medijskom pokrivenošću, tako da se ovi glasovi i rezultati pročuju i svuda javno obznanjuju (kao 'maline'), MOŽDA bi vredelo pokušati.

naravno, teško da bi iko ikada među srbima bio toliki DŽEK kao npr. ferhufen da dođe i lično primi svoju 'malinu'... ali, ko zna, možda vredi probati?
:idea:

crippled_avenger

Ja isto mislim da je to besmisleno no, eto, podrzavam svaku akciju koja ima nekakav potencijal, a ova mozda, uprkos mojoj skepsi, ipak ima.

ginger toxiqo 2 gafotas

"Promeni me"
u Novom Sadu

R. Radosavljević, 30. jun 2007

NA PRVOM festivalu srpskog filma, koji se održava u Novom Sadu od 3. do 8. jula, u glavnom programu koji je smešten pod naslov Nacionalna klasa, premijerno će biti prikazano devet novih ostvarenja. Publika će imati priliku da vidi filmove "Odbačen", u režiji Miloša Miše Radivojevića, "S.O.S. - Spasite naše duše" Slobodana Šijana, "Kenedi se ženi" Želimira Žilnika, "Bell Epoljue" Nikole Stojanovića, "Agi i Ema" Milutina Petrovića, "Peščanik" Sabolča Tolnaija, "Hadersfild" Ivana Živkovića, "Promeni me", Milana Karadžića, prvi srpski dugometražni animirani film na engleskom jeziku, "Film noir" Srđe Penezića i Rista Topaloskog.
Među autorima ovih filmova, kao jedno od iznenađenja svakako je pojava tandema Milan Karadžić - Stevan Koprivica, koji je poslednjih nekoliko godina prepoznatljiv u komercijalnoj pozorišnoj i TV produkciji. Reditelj i dramski pisac, koji su do sada potpisali nekoliko hit predstava nagrađivanih i na festivalima ("Bokeški De Mol", "Uvala u Malom valu", "Tre sorele"...), TV seriju "M(j)ešoviti brak", prvi put se pojavljuju zajedno i kao autori igranog filma.
- Više od dve decenije sam u pozorištu, poslednjih godina i na televiziji, i čini mi se normalnom posledicom da snimam film. Reč je o maloj, urbanoj priči, žanrovski napravljenoj kao romantična komedija, koja nije pretenciozna, a po dramaturškom profilu negde odgovara predstavama i serijama koje sam radio - kaže za "Novosti" Milan Karadžić.
Pored Miodraga Mime Karadžića, koji igra jedan od glavnih likova, u smešno - tužnoj drami o strahu od starosti, videćemo i Dragana Nikolića, Nedu Arnerić, mladu glumicu Ivanu Popović, Milorada Mandića Mandu... Hit mejker, kakav je Karadžić, ipak nije siguran da li će i film potvrditi komercijalni uspeh onoga što je ranije radio sa Stevanom Korpivicom.
- To se u umetnosti ne zna. Ima mnogo filmova i predstava koji se rade baš sa namerom da "uhvate" gledaoce, a to se, iz ko zna kog razloga, ne dogodi. I obrnuto. Nikada, međutim, ni Stevan Koprivica ni ja nismo išli na "sigurnu kartu" koja ima prolaz kod publike, pa tako ni ovog puta. Osim toga, da bi se kalkulisalo sa nekom komercijalom, mora mnogo više da se uloži, a ovo je, u finansijskom smislu, malo ostvarenje. Radili smo sa jednom kamerom, u scenografiji koja je ili zubna ambulanta, ili kafić, ili soba, a čitav projekat zasniva se na divnim glumcima koji su okupljeni.
Radili smo veoma brzo, čak i možda ishitreno, i to je jedino što zameram sebi kada govorimo o filmu. Naravno, nadam se da će "Promeni me" imati publiku, jer se bavi običnim ljudskim problemima koji su, u određenim godinama, tipični za sve ljude na planeti - ne postoji čovek koji se jednog momenta nije uplašio starosti, i koji nije pokušao, na razne načine, da dokaže da ne pristaje na nju. U tom strahu, spreman je da napravi mnoge, i tužne, i dramatične i smešne gestove - objašnjava Karadžić.
Pored TV Pink, među producentima filma je i Milutin Mima Karadžić, koji kaže da je "Promeni me" napravljen pod uticajem televizije i da bi, uslovno rečeno, mogao da se svrsta i u kategoriju TV filma.
- Igram porodičnog čoveka, imućnog stomatologa koji je zaljubljen u svoju ženu, ali ni on ne može da se pomiri sa činjenicom da polako stari, i tu se, naravno, odmah pojavljuje i ona druga, mlađa. To je, od prilike, lajt motiv na kojem se gradi ova komedija. A posle ko zna koliko pozorišnih i TV projekata, Stevan Koprivica, Milan i ja, napravili smo zajedno i prvi film. Bilo je vrlo zanimljivo, i nadam se da će naše uzbuđenje 7. jula osetiti i novosadska publika - kaže Milutin Karadžić.

SLIKA DORIJANA GREJA

ZA AUTORA scenarija Stevana Koprivicu, "Promeni me", u produkcionom smislu, mogao bi da se nazove i razuđenim TV filmom, o malom čoveku koji sam sebi napravi veliki problem.
- Tema je popularna - muški klimaks sa sindromom Dorijana Greja. Naša ambicija bila je da napravimo melodramu, koja će biti pitka da razbije blokadu negledanosti domaćeg filma, a s druge strane, da ne bude banalna i prizemna. Reč je o sofisticiranom humoru u kome može da se prepozna moj rukopis u odnosu na ono što sam radio za televiziju - kaže Stvena Koprivica.

crippled_avenger

Nezvanično sam saznao da je Đorđe Milićević, direktor FCS dao ostavku!

ginger toxiqo 2 gafotas

Film "Klopka" nagrađen prizanjem "Plavi Anđeo"    

Na upravo završenom "Art Film Festivalu" u Trencinu (Slovačka), film "Klopka" reditelja Srdana Golubovića osvojio je nagradu "Plavi Andjeo" za najbolji dugometražni igrani film u takmičarskom programu festivala.

Goluboviću je nagradu na svečanoj ceremoniji uručio proslavljeni režiser Roman Polanski. Ovo je ujedno, četvrto medjunarodno priznanje koje je "Klopka" osvojila posle uspešne premijere na Berlinskom filmskom festivalu.  Film je, tako dobitnik "Gran Prix-a" na festivalu u Sofiji, kao i priznanja za najboljeg reditelja i nagrade FIPRESC-I u Wiesbadenu.

Film "Klopka" trenutno se prikazuje u Karlovim Varima, na Festivalu "East of The West", u  takmičarskom programu, nakon čega će uslediti  prikazivanje na festivalima u Tajpeju, Paliću, Edinburgu, Solunu, Stokholmu..

crippled_avenger

Plastic Jam
Petak, 06.07.2007.

Od 22h premijera filma "Klabirint"

Posle projekcije, DJs:
Ewox & Fraky

Ulaz je besplatan!

"Klabirint"

Dve devojke dobijaju misteriozan poziv na klupsku žurku, sa sloganom ˝Nisu vam potrebne droge, dovoljna je muzika.˝ međutim pri dolasku primećuju da se nešto čudno događa, naime svi ljudi su tamo već po nekoliko dana, i niko se ne buni. U trenutku kad shvate da je to u stvari experiment zlog naučnika koji ispod muzičke matrice provlače hipnotički zvuk ispod 10 Hertza - jedna od njih pokušava da nadje izlaz. Dakako uz sve peripetije kroz koje će proći u tom nastojanju - umešaće se ljubav.

Meho Krljic

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Neka ubace malo jeftine lezbo-akcije i ja ću biti zadovoljan.

Tex Murphy

Quote from: "Meho Krljic":lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Neka ubace malo jeftine lezbo-akcije i ja ću biti zadovoljan.

Takođe!

QuoteDakako uz sve peripetije kroz koje će proći u tom nastojanju - umešaće se ljubav.

Pretpostavljam da se ovo odnosi na ljubav između glavnih junakinja?
Genetski četnik

Death Wish

Quote from: "crippled_avenger"Nezvanično sam saznao da je Đorđe Milićević, direktor FCS dao ostavku!

:|  :|  :|

treba prvo poslati inspekciju da uradi reviziju svih stvari koje je on tamo mutio!
Pol Kerzi ne oprasta!

ginger toxiqo 2 gafotas

Ponovo na turneji

Film i televizijska serija "Turneja" po scenariju i u režiji Gorana Markovića, snimaće se od oktobra u Republici Srpskoj, gde se i odvija dobar deo radnje drame igrane sa velikim uspehom u Ateljeu 212. Pozorišni komad bio je ovenčan nagradom za najbolji tekst na Sterijinom pozorju, a sada je i filmski scenario dobio prvu nagradu Ministarstva kulture. Ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta potpisali su u ponedeljak Nikola Mirkov, direktor Televizije Srbije, i Svetozar Cvetković, osnivač producentske kuće "Testament film".
- Projekat se rodio još pre jedanaest godina, kao moja lična reakcija na užasna zbivanja, ali tada nije bilo moguće snimanje filma te je scenario prerađen u pozorišni. Priča o grupi glumaca koji početkom devedesetih kreću na "tezgu" u Republiku Srpsku, pokazuje u kojoj meri je rat, koji sam pokušao da sagledam iz malo drugačije vizure - kao apsolutno stradanje ljudskog dostojanstva, ponižavajući za sve - rekao je Marković.
- Uprkos toj nimalo veseloj temi, ovo ipak neće biti depresivan film, već je reč o komediji.
U najgorim vremenima, 1993. godine, pokušavajući da na brzinu zarade neke pare, akteri drame nepromišljeno polaze na kratku "turneju" tokom koje uleću u ratni vihor. Tako drama o glumcima i njihovim karakterima prerasta u ratnu, a ratna zbivanja ovde su samo dekor za njihove unutrašnje doživljaje.
Koproducent projekta je i Tihomir Stanić, umetnički direktor Narodnog pozorišta u Banjaluci, sa kućom "Balkan film".

ginger toxiqo 2 gafotas

...i josh on the same topic...

UGOVOR O SNIMANJU FILMA I SERIJE 'TURNEJA' GORANA MARKOVIĆA

testamentfilm Direktor Televizije Beograd, Nikola Mirkov i osnivač producentske kuće 'Testament film' Svetozar Cvetković, potpisali su ugovor o zajedničkoj realizaciji filma i serije 'Turneja', po scenariju i u režiji Gorana Markovića, koji će biti sniman od oktobra u Republici Srpskoj.

Marković, autor istoimene pozorišne drame, rekao je da je projekat zamislio pre 11 godina, kao 'ličnu reakciju na užasna događanja' sa početka prošle decenije, ali da u to vreme nije mogao da snimi film.

'Zahvaljujući Ivani Dimić, tada dramaturgu u Ateljeu 212, projekat je doživeo transpoziciju u pozorište i to uspešnu - dobili smo i Sterijine nagrade - a sada se evo reinkarnira kao film o grupi glumaca koji usred rata odlaze na 'tezgu' u ratno okruženje', dodao je Marković.

Prema njegovim rečima, tokom obilaska lokacija u pripremi filma ispostavilo se da je najpraktičnije da se sve snima u Republici Srpskoj, gde se veliki deo priče i dešava.

'Ranije nisam bio tamo i tekst sam pisao na osnovu ličnih osećanja. Čini mi se da sada scenario ima bolje 'uzemljenje', da će mu ovo preseljenje udahnuti nešto novo i obogatiti ga', rekao je on.

'Osnovna tema je kako je rat ponižavajući. Film neće imati ambicije da rekonstruiše događaje istorijski ili politički, nego će ih prikazati kroz prizmu jedne grupe glumaca iz Beograda koji kreću usred rata na neku tezgu u Republici Srpskoj', rekao je autor.

'Kreću iz različitih razloga, da za kratko vreme zarade neke pare, iz ludila, naivnosti, gluposti. Oni upadaju u haos i kroz njih će taj rat biti 'prelomljen' kao mehanizam u kojem svi doživljavaju ponižavanja, u kojme se uništava ljudskost', ispričao je on.

'To sve deluje dosta ozbiljno, čak depresivno, ali će ustvari biti komedija', istakao je Marković, najavivši da svi glumci, po scenariju, preživljavaju.

Mirkov je izrazio radost što će RTS ponovo sarađivati sa Markovićem i podsetio na uspeh prethodnog projekta 'Kordon' koji je dobio prvu nagradu na festivalu A-kategorije u Montrealu.

'Televizija nastavlja da pomaže koliko može domaći film, a i svoj program, jer će 'Turneja' doći i na naš ekran', dodao je on.

Izvršni producent Cvetković rekao je da je ovo treći projekat 'Testament filma', koji je dosad snimio dva filma Miloša Radivojevića - 'Buđenje iz mrtvih', koji je prikazan prošle godine na Festu i 17 festivala u svetu, kao i 'Odbačen', koji će imatu premijeru na prvom Filmskom festivalu Srbije narednih dana u Novom Sadu.

'Današnje potpisivanje ugovora najavljuje našu premijeru i za sledeći nacionalni festival', rekao je on, istakavši da je 'Turneja' dobila sredstva i na konkursu Filmskog centra Srbije, a da je još jedan koproducent 'Balkan film' iz Banja Luke.

Osnivač 'Balkan filma' je poznati beogradski glumac Tihomir Stanić koji je angažovan i kao umetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske.

'Drago mi je da je scenograf Veljko Despotović prihvatio predlog za lokacije snimanja u Banja Luci, Derventi, Prijedoru i Kozarskoj Dubici, kao i da se reditelj odlučio za više glumaca iz banjalučkog teatra. Nadam se da će to biti dobar početak kinematografskog života u tom regionu', rekao je Stanić.

taurus-jor

El' neko gled'o tu "Turneju" u Ateljeu 212?
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

David

Quote from: "Ghoul"nego, dimbo, nikad nisi reagovao na moj predlog za scenario
48 SATI: SAHRANA
ne moraju samo horori, nego svi žanrovi...

a '48 sati: redaljka'? vec kada smo kod drugih zanrova...
jeste da bi, u slucaju ovog zanra, scenarij bio nesto skrtiji po pitanju desavanja izuzev cisto akcionih scena, ali mislim da i sama akcija nudi prostora za mastovita rijesenja.
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Ghoul

Quote from: "David"a '48 sati: redaljka'? vec kada smo kod drugih zanrova...

uh, to bi već moralo da ima podnaslov MARATONCI TRČE POČASNI KRUG 2!

a pitanje je i da li imamo adekvatne maratonce za tako zahtevne uloge!