• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hot Fuzz (Ipswich Horror)

Started by crippled_avenger, 13-12-2006, 19:12:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Lov na "Davitelja iz Safolka"

13. decembar 2006. | 16:40 | Izvor: B92  
London -- Više od dve hiljade građana javilo se britanskoj policiji u želji da se razreši misteriozna smrt pet prostituki iz Ipsviča.

Na području grofovije Safolk, na istoku Engleske, u prethodnih desetak dana pronađena su tela pet žena. Sve su radile u "crvenom kvartu" grada Ipsviča, a policija pretpostavlja da je u pitanju serijski ubica, redovna mušterija koja je poznavala žrtve.

Britanska štampa ga već zove "Davitelj iz Safolka" i podeća na zloglasnog Džeka Trboseka, koji je krajem XIX veka ubijao prostituke u Londonu.

Policija prima na stotine poziva građana, među kojima i mnogo lažnih, kaže Stjuart Gal, načelnik policije u Safolku: "Odjek u javnosti je ogroman. Naš zadatak je da detaljno pregledamo sve te informacije i odredimo prioritete u verzi sa ova tri ubistva i dve nerazjašnjene smrti. Važne je što nas ljudi i dalje neprekidno zovu kad imaju informacije. U sva tri slučaja imamo rupu između trenutka kada su žrtve poslednji put viđene i trenutka smrti."

Policija kaže da mesta na kojima su izvršena ubistva još nisu poznata, i da su tela bila samo bačena tamo gde su pronađena, svih pet u krugu od nekoliko km oko Ipsviča. Osim prostituki, i ostali stanovnici ovog grada su u strahu.

Iako su upozorene na oprez, prostituke u Ipsviču i dalje su na ulici, jer većini je to jedini izbor prihoda.

Na seriju ubistava u Ipsviču reagovao je i premijer Toni Bler: "Policija ima našu punu podršku u rešavanju ove užasne situacije koja je, razumljivo, izazvala strah među građanima. Čitav donji dom parlamenta saoseća sa stanovnicima Ipsviča, posebno sa porodicama žrtava".

Više stotina policajaca stiglo je u Ipsvič. Oni detaljno pročešljavaju teren gde su juče pronađene dve žrtve koje još nisu identifikovane.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Ghoul

Quote from: "Kastor"http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=3798

dimzel ne čita tuđe topike.
to ti je valjda do sada jasno.
https://ljudska_splacina.com/