• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

CEFTA - Jugoslavija zapravo, zar ne?

Started by Boban, 20-12-2006, 21:56:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Ako sam dobro shvatio, zemlje CEFTE su, osim drzava nastalih iz Jugoslavije i Rumunije i Bugarske koje za 10 dana prelaze u visi rang (EU) Moldavija i Albanija.
Zar nam je zaista bilo potrebno ovoliko godina sranja, govana, gluposti, progona, nazadovanja, posrnuca da bismo na kraju labavoj zajednici pridodali Albaniju i Moldaviju?

Mislim da je vreme za jedan od mojih omiljenih viceva: Javlja se Staljinu u snu car Nikolaj i posle kurtoaznog caskanja, priupita ga: "Je li Rusija i dalje najveca zemlja na svetu?" Stize potvrdan odgovor. "Je li ima najvecu vojsku?" Da... i tako redom, sve bude "da"... na kraju, car Nikolaj prosaputa: "A, ona vodka, nasa, od 45 gradi, pravimo li je jos uvek?" "E, da znas, mi sada imamo vodku od 50 gradi." Car se sneveseli: "Tja, zar je vredelo sve ono sto se desilo zbog tih 5 gradi?"
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Джон Рейнольдс

Zna li neko koje to proizvode iz Albanije i Moldavije mi nameravamo (povlašćeno) da uvezemo?

Zvučaće kao kliše, ali pošto se ne drogiram i kurve ne jurim, stvarno mi ne pada na pamet koji bi mi albanski i moldavski izvozni artikal dobro došao.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

sinoc sam bila na nekom ranovecernjem partiju. bili su tu ljudi s raznih strana sveta. u jednom momentu, tip iz kolumbije upita: - kakva je razlika izmedju srpskog i hrvatskog jezika?
ja rekoh: - u sustini, nema je.
tip iz hrvatske rece: - velika. srpski i hrvatski su slicni kao i hrvatski i slovenacki. cak je i hrvatska gramatika bila "opresovana" za vreme tita.
dalji tok razgovora ne bih da navodim i samo cu reci da je kolumbijanac na kraju  meni poverovao (ko zna iz kojih razloga)  8) :cry:.
da se repariram, danas sam otisla da vidim picassa (usput i endija warhola) u muzeju albertina.
ne da nesto volim picassa (+ izlozeni su uglavnom kasni radovi gde nema niceg drugog osim sexa - nemam nista protiv, samo je malo smorio), ali kad videh da je izjavio: - I do not seek. I find. ,
odmah sam zaboravila na sranje o jezickim i svim drugim razlikama.
zelim svu srecu zemljama koje su usle u ĆUFTU!
(i ne znam sta fali moldaviji? ako se dobro secam i neko iz dinastije je bio iz moldavije).

edit: typo
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

Hrvat je u pravu, original hrvatski jezik je zagorski (Dudekov) slicniji slovenackom nego srpskom. Ovo sto oni sada govore je srpski jezik koji svim silama pokusavaju da privu sto vise tom zagorskom izgovoru. Verovatno ce i uspeti, ali nikad sasvim, zauvek ce nad njima biti senka da su drugome oteli i zemlju i narod i jezik i dušu...

lilit

Quote from: "Boban"Hrvat je u pravu, original hrvatski jezik je zagorski (Dudekov) slicniji slovenackom nego srpskom. Ovo sto oni sada govore je srpski jezik koji svim silama pokusavaju da privu sto vise tom zagorskom izgovoru. Verovatno ce i uspeti, ali nikad sasvim, zauvek ce nad njima biti senka da su drugome oteli i zemlju i narod i jezik i dušu...
idi bre...
pa mogu li bar jednom zvucati saljivije o tebe glede drustveno-istorijskog caskanja?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

Ovo je moj lajt-motiv (kradja od strane Hrvata svega sto je srpsko), nadji svoju temu pa budu saljiva koliko uzmognes.

krema

Ha ha, Lili, znas da je ovo Bobanova vjecna borba. Srpski Don Kihot i tako to... :wink:
Mada, opet, slazem se s njim u mnogim stvarima... 8)

Mica Milovanovic

QuoteZna li neko koje to proizvode iz Albanije i Moldavije mi nameravamo (povlašćeno) da uvezemo?

Ja bio u Moldaviji...
Imaju vina kol'ko hoćeš, jer izgleda nikom ne mogu da prodaju...  :(
Bio sam u vinariji koja je u Ginisovoj knjizi rekorda po najvećoj zbirci arhivskih vina..

Ima i dosta policajaca... Al' to nam ne treba kao uvozni artikal...
Mica

drf

Кад је рат препочет, неименовани страни извор рекао је да ће после кокања бити направљена Југославија - Словенија + Албанија. Хрвати то знају од пре Дејтона.

krema

Pa vjerovatno otprije(pocetak 90-tih) postoji ideja da se ove zaostalije evropske zemlje spoje u neki vid zajednice... Jedino mi nije jasno sta ce Slovenija u svemu tome.

mac

I Slovencima to nije bilo jasno, tako je sve i počelo...

Bab Jaga

Quote from: "Mica Milovanovic"
QuoteZna li neko koje to proizvode iz Albanije i Moldavije mi nameravamo (povlašćeno) da uvezemo?

Ja bio u Moldaviji...
Imaju vina kol'ko hoćeš, jer izgleda nikom ne mogu da prodaju...  :(
Bio sam u vinariji koja je u Ginisovoj knjizi rekorda po najvećoj zbirci arhivskih vina..

Ima i dosta policajaca... Al' to nam ne treba kao uvozni artikal...

Imaju najbolji rukometne suce, ali to valjda nije izvozni artikal?
Ghoul fhtagn!