• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TERMINI

Started by QGA, 10-03-2003, 13:28:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

QGA

Mislim da je dobra ideja da svako izvestava o terminima filmova, na kojoj stanici se prikazuju. Znaci, ko sta cuje, neka podeli sa drugima               ( svejedno, lokalna ili drzavna televizija ). Pocecu ja.
Desetog marta na B92 imate rimejk Noc zivih mrtvaca ( Romero ) u 23:00.
Svake subote u tri ujutru na RTS2 imate horor film iz delova ( trenutno je kanadski film, ne mogu da se setim kako se zove ).
Oko pet ujutru, subotom na RTS2 imate kvazi-SF seriju Farskejp.
Hello darkness,my old friend,I've come to talk with you again www.jazaradio.com/forum

Computer Wizard

Subotom oko 23.15 na TV Pink ide serija "Tamna strana" (pretpostavljam da je u originalu "The Dark Side", nikad nisam gledao ni jednu epizodu od početka :-) ).

Tek nedavno sam ovu seriju primetio, ne znam koliko je kvalitetna, niti kada je počela, ali horror svakako jeste.

QGA

Serija se zove "The Dark Realm" i nije nista revolucionarno, ali ako nema nista na TV-u...Gledao sam 80% epizoda, bilo je i dosadnih ali i fantasticnih prica i ideja.
Hello darkness,my old friend,I've come to talk with you again www.jazaradio.com/forum

Computer Wizard

Quote from: "QGA"Serija se zove "The Dark Realm" i nije nista revolucionarno, ali ako nema nista na TV-u...Gledao sam 80% epizoda, bilo je i dosadnih ali i fantasticnih prica i ideja.

Koliko je, otprilike, do sada emitovano epizoda?

Ja sam skoro u celini gledao samo dve i ona u kojoj se žena pretvara u tigra mi je delovala gledljivo (možda najviše zato što je cura zgodna, ali ajd :-) ).

Žao mi je što sam propustio nedavnu epizodu o vampirima (gledao samo poslednjih 5 minuta)... Na osnovu onoga što sam video na kraju rekao bih da je po sredi bilo žestoko poigravanje sa stereotipima žanra (tj. sa svim onim što, po Karpenterovim "Vampirima", uopšte ne deluje na vampire :-) ), tako da je stvar svesno doterana na ivicu parodije. Volim tu vrstu poigravanja.

QGA

Bilo je oko dvadesetak epizoda ( mozda nesto manje ). Ja nisam gledao poslednje cetiri. Ako kazes da su bile dobre sigurno cu pogledati sledecu.

QGA

U cetvrtak na ( fucking ) pinku, posle ponoci ce ici film "Dzejkobova lestvica kosmara", a u petak "Gospodari pakla 4".

Spider Jerusalem

Thanks, Q. Lepa prilika da vidim ponovo jedan od omiljenih filmova.

Spider Jerusalem

Zanrovski filmovi i dobri filmovi u sledecih nedelju dana na TV-u (za retke koji su ih mozda dosada propustili):

U nedelju oko 23:35 na RTS 2 ide kablovski film The Invincible.

U pitanju je sramotno los niskobudzetni-ali-zelio-bi-biti-hajpovan televizijski film ciji je executive producer bio Mel fucking Gibson. U fazonu je da krade Matrix na malo vise fantasy varijantu, s tim sto se vidi da su pisci ovog ispljuvka citali The Invisibles (pogledajte jos jednom naslov filma, note the similarities), buduci da gurua meta-kung-fu-meta-akcionog-meta-"spasicemo svet" tima igra Billy Zane u celavoj varijanti (a la Demon Knight). King Mob je celavi guru Invisiblesa. Naravno, tim se sastoji od raznih stereotipova: jedan lakomisleni crnja, jedan smooth-talking britanski lopov, jedan kung-fu azijatski policajac (uvek se ispostavi da su takvi najtishi i najposhteniji), i jedna riba-policijac sa viskom muskih hormona koje je verovatno dobila zato sto je previse gutala muski DNA. Znate ono: tough chick.Takodje, dijalozi koji ponekad uspevaju da se odalje od "smesnih" izgledaju ponekad i ovako:

(Billy Zane je zadao svom "timu" da se svi sastanu u nekom kao-trendy londonskom klubu u kom svi polugoli masu neonkama dok cupkaju na ekserima uz neki smesni jungle).

Azijatski pandur: "...Ali glavno pitanje je: zasto si hteo da se vecerasnji duel izmedju nas i "Mracne Strane" odigra bas ovde?"

Billy Zane, sleze ramenima: "I just felt like drum n' bass tonight".

Iliti, kako Mali Djokica cita Granta Morrisona. B-ljak! :P

Takodje, akcija izgleda onako kako bi izgledala u Crouching Tigeru da Ang Lee nije imao milione: jeftino, sa gomilom samurajsko-kung-fu shitova, i sve u brljavom slow-mou koji bi trebalo da izgleda em arty, em ikonoklasticno.

Film svakako moze da bude zanimljiv, sto za Zaneove fanove, sto za one koji su citali The Invisibles pa ih zanima bas koliko je ovaj kultni strip uticajan.
----------

Dan ranije, u subotu, dakle sutra, Studio B ce pustiti (po ko zna koji put) fenomenalni hong-kongski arty flick, Fallen Angels, u reziji fenomenalnog Wong Kar-Wai-a (Chungking Express, Ashes of Time, In the Mood for Love, rezirao i prelep spot za DJ Shadow-ljev fenomenalni dub single, Six Days - vrteo Studio B do besvesti). Film nije zanrovski, mada je odlican. Moze se pokazati zanimljivim i onima koji vole da vide kako izgleda John Woo na drogama (ne bas John Woo, nego pucacka akcija u njegovim filmovima). Takodje, pored psihodelicne rezije, film je slikan tako da vraca erotizam na platno. Obratite paznju na sekvencu gde u pozadini ide hipnoticka numera Laurie Anderson, "Speak My Language".
-----------
Sad back to nedelja. U 00:45 na Pinku u nedelju uvece (ponedeljak ujutru) ide Times of Endearment (iliti Vreme neznosti). Igra Jack Nicholson, slicna ekipa onoj iz As Good as It Gets. Nuff said. Dunadan?
-----------

U ponedeljak u 23:10 na B92 mozete imati tu privilegiju da ponovo pogledate frenetican, besan, fenomenalan dokumentarac Juliana Temple-a ("Bullet") o Pistolsima. The Filth and the Fury.  Film koji svom stilu dosta duguje ovom dokumentarcu je jedan od najboljih (malobrojnih) dobrih filmova na FEST-u ove godine, 24 Hour Party People.

------------

Opet malo nezanrovskog Orijenta, u ovom slucaju, Japana. Drama Chen Keige-a (cini mi se) Temptress Moon ("Zavodljivi Mesec"), Studio B, ponedeljak, 00:10. Ume da bude dosadno, ali nije lose, a i fenomenalno slikano.

------------

U utorak na Pinku, nesto ujutru, ide Arrival 2 ("Oni dolaze 2"). Propustite. Spoznajte koliko je prvi deo sa paranoicnim Charliem Sheenom odlican, niskobudzetni SF, kad ga ponovo puste. (Za prvi deo Arrivala posebna preporuka za Bobana, u slucaju da ga nije gledao).

----------

Prilika za Bevca i avengera da snime He Got Game svog favorita (po meni jedan od njegovih najlosijih filmova) je u sredu, Pink, 00:45.
----------

Za sve fanove P.T. Andersona, njegov next-to-worst film Magnolia, sreda, 20:35, RTS 2. Jos jedna poruka za sve fanove P.T. Andersona: BLOW ME, ASSWIPES!

-----------

Sve u svemu, ove nedelje od zanrovskih filmova NEMA NISTA. Cak ni 60-ta repriza Abre Los Ojos. Nista. Zero. Zilch. Bubkis.
Daju se dva dobra filma ("Filth and the Fury", "Fallen Angels") koji niti se daju tako retko, niti su za svakoga.

TV sucks...

Ivan Bevc

shalom alehem spideru,

zar postoji neko ko nije gledao Arrival? Siroti Charlie Sheen, i kada snimi dobar film par nedelja kasnije izadje Dan nezavisnosti i sve ode u k....

He got game jeste jedan od njegovih losijih dela, preferiram Do the right thing i Summer of Sam...+naravno 25th.
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

Ghoul

Čim sam pročitao samouverenu tvrdnju kako cele iduće nedelje nema ništa žanrovsko (za nas ovde), znao sam da nije tako.
Letimičan pogled na Tv program pokazuje da Pink u subotu-nedelju (01 h iza ponoći) daje THE 18TH ANGEL, hororčić u stilu THE OMEN, dakle još jedna gnjavaža o rođenju antihrista ili tako neke biblijske nebuloze, ali sa manje mašte i stila. Čitao sam osrednje kritike tog filma, ali koga ta tematika zanima, može da proba...

Takođe, u utorak na II programu RTS ide nešto što se zove SESTRE. Nisam našao približnije detalje – možda je De Palmin horor triler, ili je možda SISTER SISTER sa Dženifer Dž. Li, takođe prevođen kao Sestre. I 1 i drugi su vrlo dobri filmovi vredni gledanja. E, sad, sa tako generičkim naslovom, možda je i neka deseta smor drama, ali proverite, jer ako je neki od ova 2 biće vam žao ako propustite.
https://ljudska_splacina.com/

Spider Jerusalem

18th Angel je manje vredan pomena cak i od Arrivala 2, ali ruku na srce, prevideh ga. Film jeste gnjavaza; recimo, mnogo veca od jedinog filma koji je rezirao Janusz Kaminski (Spielbergov obavezni saradnik i jedan od najboljih fotografa na svetu), Lost Souls (koji se jos super moze istrpeti samo zbog te nevidjene fotografije - iako predstavlja Winonu Ryder u ogavnom izdanju) koji se bavi istom temom, s tim sto ovde ona mala Rachael Cook ne izgleda lose.

"Sestre" reziserski debi (i jedini film, posto je posle toga poginuo) Sergeja Bodrova Mladjeg, omiljenog mladog glumca Alekseja Balabanova kod koga je glumio u zabavnom Bratu 2. Mozda nisi obavesten, ali RTS 1 vec dve nedelje fura novi ruski film, i zaredjao je oba Balabanovljeva "Brata". Sestre nisu nesto zanimljive, ruska socijala sa truncicom mafije i akcije koja ce vam kao svaki Balabanovljev film pokazati koja nacija je stvarno najodvratnija (do mere da to cak nije zabavno ni kao film). Da je u pitanju De Palmin psihodelicni triler (kamo lepe srece da nas RTS truje ovakvim poslasticama), ili Sister Sister, stojale bi gore.

QGA

Drago mi je da (napokon) i drugi ostavljaju termine filmova. Svakog petka oko ponoci (nesto pre ili nesto posle) hrvati furaju po koji hororcic (znaci oko ponoci na HRT 1). Na RTS 2 se upravo zavrsio treci deo Savrsene Oluje (King), tako da sledece subote ujutru (sve zavisi od vesti kada) krece novi film u delovima...

Milosh

Na Pinku upravo poceo Deep Star Six.  :)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

DUNADAN

da
bash sam htela da napishem kako nishta od 18th Angel :)

nisam znala kako se zove taj izgovor za film.
shta reche? deep station 5? :)
gledala sam ga pre nekih 5 godina.
secam se da je bilo u pitanju ne znam kakvo chudovishte, i da je neko od likova u jednom momentu rekao: To je dzinovska artropoda.
neko kome klasifikacija beskichmenjaka nije poznata misli da je u pitanju chudovishte, a ne neshto toliko prozaichno kao zglavkar :roll:
a film je...no comment
Two tears in a bucket, motherfuck it.

taurus-jor

Deep Star Six.

Bedna kopija AMBISA (1989) i OSMOG PUTNIKA 2 (1986).

Te godine (1989) snimljen je jos jedan podvodni uzas ovog tipa - LEVIJATAN.

Za spaliti.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Spider Jerusalem

Dobro. Deep Star Six jeste SF. Pitanje je zasto ga preporuciti kad bi bez problema, da je film veceg studija i hype-a, stojao na necijoj ultimate sf-shitfest listi.

Povodom toga, za ovu nedelju preporucujem retroaktivno Prljavog Harija na BK ranije veceras, Requiem for a Dream u utorak (pink, 21:20), zanimljiv niskobudzetni triler (kome kristofer voken nesto znaci a slucajno ga nije gledao...) Suicide Kings (sreda, Pink, okvirno 00:45), i Straw Dogs (safe to say a masterpiece) u sledeci petak (RTS 2, 22:30).

Da li neko zna distributerski prevod rimejka filma Dead on Arrival, posto ce na Yu Infu koji ume da pusti zanimljive naslove sledece nedelje ici nesto sto je prevedeno kao "Mrtav do ponoci"?

Primetite da treci deo Kuma ne preporucujem.

Ghoul

LEVIATHAN je solidno odrađena tezga, nenadahnuta, ali gledljiva, i sa odličnim efektima Stana Winstona.
Definitvno nije toliko dno (pun intended) kao DEEP STAR 6, a sigurno nije za spaliti.

Milosh

Bas sam ga sada pogledao (Deep Star Six) i stvarno je bedast.

Leviathana sam prvi put pogledao na DivX-u pre koji mesec i mnogo je gori (Deep Star Six je ako nista drugo ipak B film pa kao takav ima bar malo mojih simpatija).
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

QGA

Posle Deep Stara su bili Them, na RTS 2 Zrtve Proganjanja ( alias Poltergejst ), koji nije u delovima, tako da ce sledece nedelje biti novi film.
Pink
U nedelju je film Evening Star ( I don't know what is it )-mislim da je drama, moja devojka mi je rekla da je dobar ( "ako je to taj, super je, hoces li ga gledati samnom?" )
U ponedeljak Pandorina kutija i Deep Sleep.

zakk

veceras
PSI OD SLAME (RTS 2, 22.15)

nabavite puuno kokica za subotu (5.4.)
film: ples u tami
Subota, April 05, 2003 20:00  RTS1
film: noć veštica /halloween/
Subota, April 05, 2003 23:30  RTS2
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Spider Jerusalem

U sta da ce pustiti verziju u kojoj je jedno sedam najjacih minuta iseceno?

Taman sam jutros dobio informaciju od prijatelja da je nabavio neisecenu verziju, tako da cu propustiti.

SANdMAN

bila je americka verzija, pet minuta iseceno (ako je verovati imdb-u). do jaja jak film, nalozio me da konacno ogledam irreversible sto se ustezem vec duze vremena

po meni glavna psiholoska dilema filma koju jos nisam razlucio jeste trenutak kad David Sumner shvati da su mu silovali zenu. sta vi mislite kad se to desilo, u zavrsnici, u sceni u crkvi ili cak jos pre?  :P

Lurd

Osim neshvatljive veze i asocijacije da zelis da gledas djubre zbog klasicnog filma, pocinio si i neoprostivi greh stavio si u istu recenicu, post, forum i univerzum jednog velikog autora i...ono...delo...onog...coveka koji trepce. Mislim kulturan je Noe, ali jebes ti autora koji odmah pocne na najgrozniji nacin da se pravda ophrvan tremom cim mu postavis jedno najobicnije "Zasto?".

Ne znam da li ti je neko rekao, ali to sto ti hoces da gledas ima ispisanu "poentu" filma na kraju. A na pocetku izrecenu.
My trees...They have withered and died just like me.

Spider Jerusalem

Kome se obracas, Lurdusami?

Lurd

Pa...to je jedno jako suvislo pitanje...Mislim bio sam ubedjen da je neko rekao nesto tipa...bolje da cutim.

Lurd

Aha! Evo ga!

Quote from: "SANdMAN"do jaja jak film, nalozio me da konacno ogledam irreversible

E, njemu sam se obrac'o!

Spider Jerusalem

Endulge me  :)

SANdMAN

Indulge me

monsinjore, po zasto zaboga ne kukate da je moja malenkost pocinila taj neoprostivi greh prema klasicnom delu velikog autora? ahhh, ahhh, my poor sickening brain! moje neshvatiljve veze i asocijacije! my poor aching schizophrenia! it hurts, it huuurrts uuuuuuussss!!!
jeste, jeste priznajem, takav sam, ni u klonju bez zivopisne asocijacije o govnu provucene kroz metafore i transponovane u alegoriju. ne primajte to k srcu jer to "djubre" irreversible JOS nisam odgledao... jebeni izgrebani no-name diskovi koji se kupuju na ulici.. :(

nego, jel neko mozda odgledao "Fear Itself" modernizovanu adaptaciju romana "The Siege of Trencher's Farm" sa Edwardom Nortonom, ove godine pustenu na video?

In the eyes of every coward burns a straw dog!

Ghoul

Quote from: "SANdMAN"Ine primajte to k srcu jer to "djubre" irreversible JOS nisam odgledao... jebeni izgrebani no-name diskovi koji se kupuju na ulici.. :(

nego, jel neko mozda odgledao "Fear Itself" modernizovanu adaptaciju romana "The Siege of Trencher's Farm" sa Edwardom Nortonom, ove godine pustenu na video?
color][/size]

Šta, već napravili rimejk IRREVERSIBLE? :wink:

Ghoul

Ah, dakle shvatio si na vreme, i pretekao me/ispravio tu dvosmislicu!
Naime, prvobitno je to glasilo:

nego, jel neko mozda odgledao ove godine izbacen rimejk sa Edwardom Nortonom pod imenom "Fear Itself"?

SANdMAN

Quote from: "ghoul"
Šta, već napravili rimejk IRREVERSIBLE? :wink:

da, 22 godine kasnije... ;)

znam da ce sad Lurdusami da popizi, ali ima ocajnih stvari u "straw dogs". odusevila su me neka scenaristicka resenja, cela ona pomalo artsy prica sa Henry Nilesom sa pocetku potpuno je opravdana u zavrsnici. ali karakterizacija je zastarela i definitivno zasluzuje rimejk. kad Sumner prica zeni o binarnom sistemu i kaze "pa nisi ti tako glupa", sav taj arhetip lepuskaste plavise iz 70-tih je totalno zastarelo. Sumnerov lik je takodje mogao bolje biti razradjen, scena lova u kojoj on prakticno istovremen stice muskost i rogove (fantasticno ukombinovani klimaks i preokret filma) trebalo bi da bude jace istaknuta. da ga gledaoc zamrzi koliko on uzivao u svojom malom muskom trenutku... ima jos dosta toga sto treba reci ali da nepisem spajderovske eseje sada...

SANdMAN

Quote from: "ghoul"Ah, dakle shvatio si na vreme, i pretekao me/ispravio tu dvosmislicu!

pa ne bas na vreme, ali shvatio sam...  :wink:

Goran Skrobonja

Straw Dogs sam gledao u doba originalne distribucije u SFRJ, dakle u tender age-u od nekih 11 ili 12 godina (što verovatno objašnjava neke stvari) i od tada sam ga povremeno lovio po Kinoteci i drugim bioskopima zajedno sa ostalim S.P.-ovim filmovima.
Verzija koju imam snimljena je sa britanskog Film Four satelita, što je višestruko značajno: naime, SD je bio zabranjen za prikazivanje u UK čitavih 30 godina i tek krajem prošle godine dozvoljena je njegova prodaja na DVD i VHS formatu, a ironija je u tome što je film objavljen uncut, dakle sa kadrovima koje nijedna druga publika u svetu (pa ni naša) nije bila u prilici da vidi... pogotovo sa prizorom analne penetracije (the year is 1973!) i gradacije silovanja kojom je Sem suptilno stavio do znanja ženskoj publici da i od goreg ima gore, tj. da neka silovanja mogu biti "bolja" od drugih. Ah, to lepo doba lišeno političke korektnosti...
Pre filma ide dokumentarac od 50-ak minuta u kojem se pojavljuju i zvezde Dastin Hofman i Suzan Džordž. Naročito je simpatična anegdota o tome kako je ekipa bezuspešno pokušavala da snimi scenu kada Dastinov smeteni lik ulazi prvi put u taj pab u engleskoj zabiti i svi ga  zaprepašćeno pogledaju. Probali jednom, ne valja... probali jope', ništa... Tek, u neko doba, Dastin se seti da uđe u kafanu bez pantalona. Izraz zaprepašćenja na licima kafanske bratije zaista je genuine...
Definitivno vredno ponovnog gledanja, i posedovanja u kolekciji.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

SANdMAN

Quote from: "Goran Skrobonja"i gradacije silovanja kojom je Sem suptilno stavio do znanja ženskoj publici da i od goreg ima gore, tj. da neka silovanja mogu biti "bolja" od drugih. Ah, to lepo doba lišeno političke korektnosti...

oces da kazes da u "extended" verziji ima vise od dva silovanja? super ako ima, meni je to bila jedna od ozbiljnijih zamerki filmu...  :wink:

Ghoul

Quote from: "SANdMAN"oces da kazes da u "extended" verziji ima vise od dva silovanja? super ako ima, meni je to bila jedna od ozbiljnijih zamerki filmu...  :wink:

Sand, what is your major malfunction? :shock:  :roll:  :?:

SANdMAN

mozda u tome sto sam previse analitican ghoule i cini mi se da je mogla biti data sokantnija gradacija silovanja van ta prva dva koja sam ja odgledao. prvo i nije silovanje u pravom smislu, vec je i na nivou emocija sumnerove zene to nastavak jedne stare veze. da nije bilo sledeceg silovanja mislim da bi ona ladno ostavila sumnera i prihvatila svog silovatelja kao alfa-muzjaka spremnog, za razliku od njenog supruga, da se do kraja bori za nju. drugo silovanje je scenaristicki obrt vredan divljenja. drugo silovanje po sebi jeste cista seksualna pozuda (mada nisam siguran da tu ne vidimo analnu penetraciju cak i u skracenoj verziji) ali previse je to ima rivalstva izmedju silovatalja, previse unutrasnje radnje izmedju likova dva silovatelja da bi ga percipirali cisto tako, samo kao pozudu. tek bi trece silovanje, gde bi silovatelj bio neko marginalnog autoriteta i van citave price (mozda pacolovac) zaokruzilo citavu lepezu i na nas ostavilo najsokantniji utisak...

zakk

Quoteputovanje u središte zemlje
Subota, April 12, 2003 11:00  RTS2

Američki film,1997.
Kada je profesor Brkić predložio ekspediciju u središte Zemlje da bi pronašao nestale naučnike, njegova kćerka Sandra insistirala je da pođe sa njim. Ona na put vodi i svog prijatelja hrčka Hrleta i tako svi zajedno ulaze u podzemni svet raskošnih lepota ali i opasnosti...
Scenario: Džek Olesker
Režija i animacija: Hasakazu Higuši
??? nek mi neko objasni ovo ^^^

Quotet.t. sindrom
Subota, April 12, 2003 23:30  RTS2
Quotetorente 2: misija u marbelji (torrente 2: mision en marbella)
Subota, April 19, 2003 23:30  RTS2
Španski film, 2001.
Scenario i režija: Santjago Segura
Uloge: Santjago Segura, Gabino Dijego, Toni Leblank, Hose Luis Moreno, Ines Sastre, Arturo Vals.
Premijera parodije na filmove o privatnim detektivima. Film obiluje aluzijama na seks, fetišizam, voajerizam i crnim humorom...
da li ovo znaci da nema vise horora subotom?  :cry:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Lurd

Ovo je zesca zloupotreba, ali vredi.

Ponedeljak, 21, BK televizija. Moj bivsi omiljeni Mektirnan i zauvek najomiljeniji Poledouris i Lov na crveni oktobar - obavezno gledati!!!

Milosh

A sto se tice bioskopa...

Izgleda da ce april u Beogradu biti mesec horora (bar sto se tice filmova).

28 Days Later se jos uvek prikazuje, a evo vec dolaze: Final Destination 2 (za nekih nedelju dana), a odmah potom i Dog Soldiers i The Ring (ili ce The Ring tek u maju? Nisam siguran...).

Samo neka tako nastave.  :)

QGA

Veceras na pinkicu mumija iz Talesa oko dva

Milosh

Mumija iz Talosa?!

Ugh!

Russell Mulcahy dokazuje kako moze da padne jos nize.  :x

Leteci zavoji...za ne poverovati.  :lol:

Ali da od losega ima jos gore, a u ovom slucaju mnogo gore, potvrdjuje ono negledljivo djubre koje se odaziva na Legend of the Mummy (koriscenje imena Brama Stokera u naslovu ovog potonjeg "filma" je cisto svetogrdje!)

Sto bi rekao jedan posetilac IMDB-a reditelja treba mumificirati.  :twisted:

QGA

U potpunosti se slazem sa tobom, mada su to samo termini filmova, a ne diskusija o istim. :)
Subota
Alien 2 - izmedju pola jedan i jedan ujutru ( Shit, ovaj, Pink )
Predator 2 - izmedju devet i deset uvece
Nedelja
Predator - deset ujutru
Utorak
Deveta kapija - izmedju devet i deset uvece
Bezimeni - dva, pola tri ujutru :!:

Spider Jerusalem

Najzad su se setili da ponovo puste Predatora 2!
Nek' obrate ljudi koji se rese da ga gledaju paznju narocito na reziju, i naravno, na muziku (opet Silvestri).

neke nezanrovske stvari:

posle Hopkinsa, isto veceras, u terminu donedavno rezervisanom za horor na rts 2 ide drugi Torente. ko voli bastardan slapstick pored koga su i braca fareli device marije (mnozina namerna, zbog blasfemije), sto bi rekla jedna beogradska kriticarka - nek' izvoli.

u ponedeljak u 21 na BK idu The Untouchables. ko nije video, evo prilike da se ne blamira u boljem drustvu.

Devetu kapiju preporucujem koliko i svaki Polanskjev film.

E sad, bitno:

jedan od retkih domacih filmova koji actually ima smisla je Zemlja istine, ljubavi i slobode Milutina Petrovica. televizijska premijera ovog absolutely-NO-budget ostvarenja je u sredu, u 20:35, na prvom rts-u. repriza je sutradan na istom kanalu, u 14:05.

iNCUBUs

Quote from: "QGA"Bezimeni - dva, pola tri ujutru :!:

na kom kanalu?
pa to je remek delo od filma!
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Ivan Bevc

Bezimeni?

kakvo crno remek delo...u pitanju je sranje gargantuanskih proporcija, najvece razocaranje Cinemanie pre 2 1/2 godine.
Spanac rezira Remzija Kembela (?!)
Hej, pa nije sve sto stize iz Spanije Abre Los Ojos...a i novi Almodovar je sranje...to me je pogodilo...a bio je covek na koga sam mogao da se oslonim.
Jebi ga, sindrom Envera Marica...neumece pravovremenog povlacenja.
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

iNCUBUs

Kao da ne govorimo o istom filmu...
Nisam citao Campbella, a i da jesam to ne bi uticalo na moje misljenje o filmu posto knjige i filmove razdvajam.
Voleo bih da mi kazes sta je to toliko lose u filmu?

Odmah da se ogradim - nemoj nista da mi poredis sa knjigom.

Naravno sve je stvar ukusa, ali sto se mene tice film je imao odlicnu atomsferu a kraj je zaista ... savrsen... "Trying to reach the limits of evil... But evil has no limits."... Upravo to, sama esencija zla (koja se i trazi) se sadrzi u kraju filma.

Spider Jerusalem

Bezimeni su jedan od boljih horora iz te godine.  On ima manje muke sa scenarijom, jos manje, ali ponekad primetne, sa rezijom, ali je sve u svemu jako dobro resen, ima odlicnu atmosferu, i, sto je najbitnije, jebeni je hard 'R'.

Samo Spanci i treba da reziraju Campbella, posto horor u njegovom pisanju proizilazi iz iracionalnog impulsa. U smislu, on je iracionalista. A Spanci po tom pitanju potpuno imaju taj senzibilitet, i jedva cekam da vidim novu ekranizaciju The Pact of the Fathers (posto je to nedavni Campbellov roman, u ovoj sadasnjoj najboljoj fazi, gde se taj 'iracionalni' senzibilitet njegove proze u celosti iskristalisao). A niko ne bi nejlovo taj katolicko-satanisticki uzas u Los Sin Nombre bolje od Spanaca.

Jako bih voleo da neko ovde reizda Bezimene u legitimno, originalno izdanje, buduci da je verzija koju gledamo na teveu jednaka verziji koja je izdata na vhs-u: telekinirana, piratska verzija. Kad su telekinirani, filmovi su obojeni u tu video-spotovski zelenu od koje dobijam ospice. Tako je izgledao i Se7en kad se pojavio na prvom izdanju, iako gotovo da nema zelene boje ni u jednom kadru. Tako jebeno izgleda i Abre Los Ojos, iako je film sav u jarkim, pastelnim (crvenim i plavim) bojama; izgleda isto kao Tesis (ko je gledao sa satelita) ili noviji Almodovarovi filmovi, a ne kao crno-zeleni noir film, dammit!

Ghoul

Evo mog osvrta na NAMELESS koji sam postovao na 1 USA filmski sajt u vreme kad je bio aktuelan.
Naravno, na engleskom - koji namerno nisam glačao i polirao čak ni tada (jer su gramatika i speling na tom sajtu najmanje bitni), a sad kad ga gledam vidim da bi neke stvari valjalo to rephrase, ali dobro sad – evo šta sam tada pisao o filmu:

Well, you guys are in for a nasty surprise once this comes your way after all those glowing reviews, because the film is not all that great. I mean, after a diet of DRACULA 2000, URBAN LEGEND 2, VALENTINE, FORSAKEN etc. it WILL be a refreshing, nice meal, but it's only because of that. The film is OK, (3- on my list, on a par with STIR OF ECHOES, etc) but far from the masterpiece all those reviews would like to make it. By now you all know it's based on Ramsey Campbell's novel, and that it deals with a mother looking for her daughter, apparently killed, but whose voice calls her several times on the phone, asking her help...
The beginning is great, very dark and gloomy (and although the stress is on atmosphere here, these guys in Spain had a budget and knowledge for some very nice gruesome effects, shown briefly, but not blink-and-miss briefly: the two unforgettable ones being a badly decomposed girl's corpse found in the beginning, and later in the film, a guy with his throat wide slashed and A LOT of blood all over his chest), and the leading lady gives a credible performance as the bereaved mother. There are creepy sequences, but there are two or three main faults in the film:
1.   The middle part starts to drag a lot, with too much unnecessary talk and not much plot movement.
2.   The bad guy in the asylum is a comic-book villain, too unredeemingly evil, even with some ugly skin disease, which is somewhat distracting after a credible drama before it. Also, the portrayal of the sect behind the girl's kidnapping is too superficial and, well, comicky – it's obvious that Campbell knew even less about the occult than Dennis Wheatley, while his attitude towards the field is similar.
3.   Finally, the film's greatest problem lies in its ending. Yes, the very thing that many reviewers found so great (but not so with its US distributors: and for once in the movie history their meddling with the ending –AN OTHERWISE DESPICCABLE PRACTICE- might, I repeat, might make this film better). I won't spoil it for you, but I'll say that it is as downbeat and sudden as can be. It's also unreedimingly grim. I have no problem with that: I LOVE grim endings (you don't believe me? Well, David Cronenberg is my all-time-favorite director!). The problem with this ending is that it makes absolutely no sense with the PLOT: you see, the story is about this sect which is intent on making Evil incarnate, and their members have devoted decades of attempts to do it and blah-blah because they have great plans with this Evil – and in the end the effect of all their complex, dangerous and elaborate designs is to HURT ONE SINGLE PERSON! And then nothing more. Nada. Nista. The end.
If you wonder what is the cruelest (or most Evil, if you like, though I hate the word Evil, for it signifies everything and nothing) way to hurt someone – you'll see it in the end. But it just doesn't make sense in terms of the story that preceeded it.
Anyway, the film's director, Balaguero, knows his trade, and I have high hopes for his DARKNESS, because I guess the problems of THE NAMELESS come from the novel, and the script's too much faithfulness to it.

QGA

Pa, ja znam za tri filma pod nazivom Bezimeni ( varijacije Bezimeno, Bezimena itd. ne racunamo ). Jedan je monster'n'slauthering, drugog se ni ne secam, a treci je na Pinku ( vreme imate ). Preporucujem!!!!! :!:

iNCUBUs

Quote from: "ghoul"3.   Finally, the film's greatest problem lies in its ending. Yes, the very thing that many reviewers found so great (but not so with its US distributors: and for once in the movie history their meddling with the ending –AN OTHERWISE DESPICCABLE PRACTICE- might, I repeat, might make this film better). I won't spoil it for you, but I'll say that it is as downbeat and sudden as can be. It's also unreedimingly grim. I have no problem with that: I LOVE grim endings (you don't believe me? Well, David Cronenberg is my all-time-favorite director!). The problem with this ending is that it makes absolutely no sense with the PLOT: you see, the story is about this sect which is intent on making Evil incarnate, and their members have devoted decades of attempts to do it and blah-blah because they have great plans with this Evil – and in the end the effect of all their complex, dangerous and elaborate designs is to HURT ONE SINGLE PERSON! And then nothing more. Nada. Nista. The end.  ...

Vidis, ovo moze da se posmatra i na drugi nacin.
Sekta = fanatizam, dva neraskidiva pojma.
A onda mala analogija: fanatizam = kamikaze; zar postoji bolji primer fanatizma u istoriji?

Zar ti se ne cini da je misija svakog kamikaze bila u neku ruku slicna zavrsetku filma? Dakle, on jedan nije mogao mnogo da utice na ishod rata, ali on je svoju misiju obavio. Drugi ce da nastave gde je on stao.
Isto kao i u filmu, oni su obavili svoju misiju, izvukli su najvece zlo, sada mogu da nastave dalje, sa drugim ljudima.