• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ROCKY BALBOA is back!

Started by WARLOCK, 27-12-2006, 23:36:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

WARLOCK

Gledo li neko?  Stalone je ipak postigao uspeh razbivsi blagajnu 28 mil.$ :D Vidim da je Rambo 4 u pripremi :evil:

Death Wish

moj ortak je kupio na ulici novog Rokija
i kaze da je snimak odlican!
da li je neka promo kopija ili sta...

jedva cekam da i ja spustim sape na njega!!!
Pol Kerzi ne oprasta!

Milosh

Roki će da se gleda u bioskopu, znači ništa divx, ma koliko da je dobra kopija, samo bioskop!

btw je l' neko pratio 20 rundi odgovora na pitanja fanova na AICN-u (ko nije, preporučujem mu da pročita), Stalone ih je pridobio samo tako, a do juče se svi sprdali s njim...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Death Wish

u pravu si...
izdrzacu do februara, kada ce biti po bioskopima...
Pol Kerzi ne oprasta!

Tex Murphy

Stalone je legenda. Uvijek sam ga poštovao, još od najranijih dana i njegovog prvog filma, remek-djela The Party at Kitty & Stud a.k.a. Itallian Stalion.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

crippled_avenger

Meni je najjača četvorka.

Ali ceo serijal ima jedan zanimljiv element. Ma koliko se filmovi stilski razlikovali, likovi su dosledni do te mere, da ti se ponekad učini da ni ne znaju da ih neko snima.

Što se bioskopa tiče, moram priznati, možda je lepo gledati kolektivno, u masi, i navijati, ali nema više takvih ekipa. Niti se bioskop ikad dovoljno napuni.

Pre neko veče drug mi šalje SMS iz bioskopa i kaže "Gledam DEJA VU u Tuckwoodu" i još se nešto žario i palio kako je Tony bog i šta sve ne. Rekoh mu samo, "Da zaista voliš Tonyja gledao bi ga kod kuće."
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Black Mamba

meni se sve svidelo u filmu osim mecha, na kraju.... hmm, bilo kako da probam da objasnim zasto, nema sanse bez spoilera.... al kontam, tako je valjda moralo biti

inace film je skroz nostalgican.. osim sto je ostario, duh starog dobrog Rokija je ostao totalno isti..... me love it

WARLOCK

mislim da je Rocky 3 najbolja jer je mech suroviji..najjaci negativac
zatim dobra mi je cetvorka pa prvi,drug itd..

Alex

Ajd sad ja da odvalim nešto konzervativno-klasično-uobičajeno-uvreženo-stereotipno:

samo prvi film je vredan
ostalo je laka zabava oko proseka
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Kastor

Quote from: "alexts"Ajd sad ja da odvalim nešto konzervativno-klasično-uobičajeno-uvreženo-stereotipno:

samo prvi film je vredan
ostalo je laka zabava oko proseka

Ja ću te podržati čisto da ne budeš sam, ali pretpostavljam da je gornji dom i mislio na laku zabavu.
Nadam se.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Meho Krljic

I ja ću podržati i dodati da laka zabava ne mora da bude istovremeno i intelektualno uvredljiva... Rokiju od drugog filma pa na dalje fali šarm, nema veze sve ostalo.

SuperGoof

Naravno da je samo prvi film remek delo kome nisu potrebni nastavci, ali ovi ostali su itekako zabavni. Iskljucis mozak i uzivas. Dorbi su za ovo doba godine.
We ain't getting any younger, you know!

Death Wish

meni je IV deo ubedljivo najbolji!
Dolph Lundgren i Polijev robotic - ima li sta legendarnije!!!

put Roki serijala isti je kao i Rambo serijala...

prvi Rambo je ozbiljna post-vijetnamska drama
nastavci su lozacka akciona zabava!
Pol Kerzi ne oprasta!

Death Wish

inace, postoji prica da je upravni odbor Beograd filma odbio "po preporuci" da prikazuje Roki 4 jer je bio anti-komunisticki!

ali INEX film ga je distribuirao onim bioskopima koji su zeleli da ga prikazuju...
kada je direktor Beograd filma video koooooooolikooooooooooo je to popularan i gledan film, molio je da mu daju kopiju. Inexovci nisu hteli iz inata, a on potplatio lika koji je prevozio kopije da mu donese.

veliki hit je to bio u SFRJ!
Pol Kerzi ne oprasta!

Джон Рейнольдс

Ko nije pobegao iz škole da bi gledao podnevno prikazivanje Rocky 3 u bioskopu Drina sa gomilom šljakera iz obližnjih fabrika, Cigana i šibicara, kao da nije ni gledao Rocky 3.

Ko je preživeo trenutak kada je operateru malko "pobegao" film, pa su titlovi bili na sredini platna, a glave dole, a tu grešku nije uspeo da ispravi ni tokom minuta zaglušujućeg zviždanja i negodovanja, tome su 9. mart i 5. oktobar bili nalik večeri ozbiljne muzike u nekoj maloj sali.

Eh, ta pokojna Drina... Enivej, jedva čekam, ali bez nerealnih očekivanja.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

EKSTREMISTA

Meni ovaj opis više liči na zemunski Central.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Will-O'-The-Wisp

Quote from: "crippled_avenger"Što se bioskopa tiče, moram priznati, možda je lepo gledati kolektivno, u masi, i navijati, ali nema više takvih ekipa. Niti se bioskop ikad dovoljno napuni.

Nema takvih ekipa?!  :?

Kripl, nema vise navijackih filmova.  :(  Ekipe koje su odrasle uz navijacke filmove, uvijek su spremne da navijaju. Recimo, kad se ljeti okupim sa starim drustvom, svakog dana gledamo flikove uz koje smo rasli i... navijamo! Poslednji (noviji) filmovi uz koje smo navijali bila su dva istinska masterpisa: Dog Soldiers i The Replacements (najbolji sportski flik... ono, like E-V-E-R!!!).  :!:

Ipak, Rocky III je najnavijackiji od svih - cak i od Rocky IV! Mislim, Sly VS Mr. T!!! Kud moze bolje od toga?!?  :wink:  :!:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Джон Рейнольдс

Moram da oftopikujem, jače je od mene -

Najnavijačkiji mi je ipak Rollerball (Jewisonov, naravno).

Džo-na-tan! Džo-na-tan! Džo-na-tan!

To-ki-o! To-ki-o! To-ki-o! , sa sve jednostavnom koreografijom rukama.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

QuoteMislim, Sly VS Mr. T!!!

Meni je problem sa ovim filmom što je Mr. T nekako previše simpatičan da igra negativca. Bez obzira na onu frizuru i to što je crnac (naravno, kad sam bio mali, onda nisam imao taj problem).

A jel' znate da Norman Jewison nije Jevrej? Talk about irony.
Genetski četnik

Tex Murphy

QuoteKud moze bolje od toga?!?  

Moglo bi. Npr. Sly vs. Željko Mavrović
Genetski četnik

morbius

U celom Rocky serijalu je valjao samo prvi film. Svaki sledeći je bio samo još jedan korak ka totalnom useravanju svega što je bilo dobro u originalu.
Why me?

Alex

Quote from: "morbius"U celom Rocky serijalu je valjao samo prvi film. Svaki sledeći je bio samo još jedan korak ka totalnom useravanju svega što je bilo dobro u originalu.

Nemoj tako.

Kasniji filmovi nisu negativno uticali na original. To su bili komercijalni filmovi za zabavu širokih narodnih masa - uspešni u tome.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

WARLOCK

konacno sam odgledao Rokija Balboa simpatican film,bas je u duhu 80 tih..mislim da je pre najbolje pogledati na dvx-u kopija je sjajna :!: matori se dobro drzi,njegov protivnik mi je najslabiji do sada u serijalu..to mi je jedino sto je smetalo al nema veze!
Roki jos uvek ostaje legenda :evil:

filmoljub

kako se roki profinio, sad baca neke zivotne murosti kroz ceo film... bas je postao iskusan (citaj: Stalone producirao)

ginger toxiqo 2 gafotas

...ne bih da prosipam pamet, ali STALLONE je imao veliku kontrolu nad serijalom jos od samog pochetka, sve je producirao ili ko-producirao,a 4 i sam reyirao, tako da prethodna opaska bash i ne stoji...

...da se pohvalim, danas sam dobavio prethodnih 5 delova...nice walk down the memory lane, sa posebnim zadrzavanjem kod Ivine chetvorke...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

...danas sam pogledao ROCKY BALBOA i baš mi se sviđa...posebno mi se dopala jednostavnost, svedenost čitavog projekta...očita je gubitnička atmosfera što funkcionalno korespondira sa lomovima u emotivnom svetu glavnog junaka...u samoj svojoj suštini, ovo je mali, pošten, efektan B film i da je Stallone imao hrabrosti i mudrosti davnih dana bi svoju karijeru skrenuo u tom pravcu...oduševljen sam mutacijama osnovne muzičke teme Billa Contija kao i ,,steel versus will" konceptom završne borbe, koja, a rto je dosta bitno u ovom serijalu, i pored očite predvidljivosti izgleda sasvim ubedljivo( za USA uslove i Stalloneov ego, sa 20 miliona USD budžeta, ovo je dosta skroman projekata, mada, ruku na srcu, izgleda dosta bogatije)...takođe hrabrost je pokazana i odabiru ostalih glumaca, što je doprinelo verističkoj prirodi samog projekta( taj verizam se nekako izgubio već popsle prvog u seriji)...takođe, odjavna špica je zaista sjajna!
...ako se sa uma ne smete razlika u klasama izmedju Stallonea i Eastwooda, moglo bi se reći da je, prevashodno na idejnom planu, ROCKY BALBOA zapravo Stalloneov THE UNFORGIVEN( pre svega po potrebi da se 1 potezom završi zaokruživanje i detimitogizacija vlastitih junaka!!!!!!!!!!!!!!)...zanimljivo je da je upravo uspeh Clintovog bokserskog uratka MILLION DOLLAR BABY utrla put nenadom uspehu Stalloneovog podviga...
*** ja sam se jedino nadao nekakvoj miracle pojavi IVANA DRAGE,ali to je već moj problem
...hail to the duke!

*****i da, plakao sam kao nadošla Tisa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kastor

Jel' naleteo možda neko na scenario za Poa?
Mislim da će mu to biti live or die, bar u mojim očima.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

ginger toxiqo 2 gafotas

...sam STALLONE je nedavno na AOL zvanichno potvrdio da je 4 good odustao od E.A.POE projekta...

ginger toxiqo 2 gafotas

...luckily, or maybe not,SLY ne odustaje od FIRST BLOOD/ RAMBO franshize...
...diraju mu cerku, rahmetli Richarda Crennu je odmenio gaboroljubac JAMES BROLIN...
...DOBRA VEST, ulogu cerke nece tumachiti NADA MACANKOVIC...

krema

Jel vi to hocete da kazete da se Stalone namjerava prihvatiti snimanja necega Poovog? :?  :?  :?

Tex Murphy

Quote...ne bih da prosipam pamet, ali STALLONE je imao veliku kontrolu nad serijalom jos od samog pochetka, sve je producirao ili ko-producirao,a 4 i sam reyirao

I sve scenarije je napisao.
Genetski četnik

Kastor

Quote from: "krema"Jel vi to hocete da kazete da se Stalone namjerava prihvatiti snimanja necega Poovog? :?  :?  :?

Biopic. Tvrdio je da o tome razmišlja, planira, piskara... šta sve ne, još od sedamdesetih. No dobro, ako je odustao, znači da je shvatio da je to preveliki zalogaj za njega. Cenim i poštujem.

Kunac

Rocky VI je solidan srednjački film - takve sada retko prave. Jedino mi je zamestalo što je evidentno da se Sly izoperisao i fejsliftovao! Nekako mi  ne ide da ostareli bokser iz predgrađa ide kod plastičnog hirurga.  :shock:
"zombi je mali žuti cvet"

krema

Iskreno se nadam da je shvatio. Inace...uzas. :(

crippled_avenger

Pogledao sam ROCKY BALBOU, courtesy of Ginger.

Mogu reći da je reč o filmu kome je srce na mestu iako je u suštini prilično manjkavo realizovan.

Ono što su prednosti BALBOE jeste prosto Stalloneov pristup koji je vrlo ozbiljan, i podseća na najbolje dane američkog filma koji je imao likove, neku vrstu socijalne note, itd. za razliku od ranijih ROCKYja koji su bili izvori kolektivne inspiracije, ovo je u suštini intimistički film u kome ROCKY u sebe apsorbuje energiju svoje publike umesto da je emituje van.

Meni je lično najdraži četvrti deo, ali poznajem ljude kojima je ova serija filmova zaista temelj vaspitanja i doživljaja sveta i čini mi se da je upravo ta emotivna implozija negde dobro zaključenje serijala.

Ono što je druga prednost ovog filma, to je što on čehovljevski prikazuje sudbinu svog junaka, bez velikih melodramskih obrta i nekih agresivnih zahvata. Ovo je zaista character-driven feature u bukvalnom smislu.

I upravo negde zbog toga možda i propušta priliku da istraži sve aspekte priče o ostarelom bokseru koji se vraća u ring. O njegovom fizičkom posrnuću, o strahovima koje taj melč nosi, o biznisu koji je umešan u sve to, o strahovima koje ima mladi šampion.

Svi ti problemi su dati u naznakama koje su ipak suviše svedene za okvire i kapacitete današnjeg filma. ROCKY jeste vukao korene iz Warnerovih socijalnih melodrama koje nisu bile suviše komplikovane i koje su bile vrlo efikasne, ali koliko ga Stallone stilski apdejtzuje za današnje uslove u smislu inscenacije, toliko sadržaj ne prati tu vrstu stilizacije.

No, ROCKY BALBOA je u samoj svojoj srži ono što je serijal i do sada isporučivao, i u tom smislu je veran izvornoj poetici i emociji. Samo su filmovi u međuvremenu (a da li je to za njihovo dobro, ne želim da se izjašnjavam :D )postali komplikovani.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam