• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

MARTINKE : sredstvo za zastitu od zime ili narodnjaka

Started by Demo(n)lisher, 02-01-2007, 21:53:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Demo(n)lisher

Dame i gospodo, kao sto vidite, zima je nastupila. Hladna vremena, mrazevi, kisevi i vetrovi udaraju punom snagom i glavno pitanje ljudi u ovo doba je naravno : nosnja.
S obzirom da sam headbanger (metalac) ja sam sebi za ovu zimu obezbedio par martinki(i to dobrih, model 1916, nepropustaju vodu, cigareta im nista ne moze, itd....)
Pitanje : da li i vi imate sredstvo koje ne samo da sluzi za odbranu od zime, nego i simbol raspoznavanja druge kulture (kontrakulture) od one osiromasene koja je nazalost zavladala ovom zemljom pre desetak godina.
[/img]
I`m a self - improved evil baby.

Ghoul

Quote from: "Demo(n)lisher"glavno pitanje ljudi u ovo doba je naravno : nosnja.

ne, glavno pitanje u ovo doba jeste kod koga ići na slavu/božić/novu godinu/imendan ili već tako neku orgiju.
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Джон Рейнольдс

Martinke se, uzgred budi rečeno, od nedavno proizvode u Kini na istim onim mašinama na kojima su uspešno bile proizvođene u Madr Inglandu. Ako to nije vesnik apokalipse, ja ne znam šta je.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Mixitron M. Storm

Ded' da vidimo...

Trekking cipele sa đonom koji mi je jednom prilikom omogućio da se popnem uz zid od cigle :)

SPD patike (sa dodatkom u đonu koji, pravilno plasiran, može da čoveku slomi čeonu kost, otkida komade poda, i generalno te najavljuje 40m niz hodnik) :evil: - jedino ove služe za akumulaciju zime, ne za odbranu.

I, naravno, solidne gumene čizme :)

Meho Krljic

Blah... Ako su nekom potrebni exxxterni simboli raspoznavanja da bi potencijalni seksualni partneri/ kolege u napijanju mogli da sa sigurnošću znaju da dotični ne sluša omraženi narodni melos onda do mojega. Majspejs je izmišljen za takve...

Ah, dobrodošao na forum, Demo(n)lišeru

krema

Ja cu se samo sloziti sa Ghoulom. U januaru postenom Srbinu moze biti vazno samo gdje da napuni stomak i sto vise da ga napuni. Nama je vrhunac godine na njenom pocetku, ostalih 11 mjeseci se prezivljeve- do novog januara.
Kakva nosnja, kakvi bakraci... :)

Nyarlathotep

Hehehe, ja sam evo "metalac" ima nekih 16 godina, i nikad nisam nosio martinke. Zasto? Jbg, ne svidjaju mi se, preteske su...  Dobro, duboke tike i danas nosim.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

angel011

Ja nosim martinke. I duboke starke, kad je vreme za njih. I jedno i drugo mi je udobno, i sviđa mi se kako izgleda.

Nošnja? Iskazivanje pripadnosti nekoj subkulturi? To me ni u tinejdžerskim godinama nije zanimalo.
We're all mad here.

Bab Jaga

Pa ne očekujete valjda od mene da hodam po gradilištu u štiklama?
Ghoul fhtagn!

Will-O'-The-Wisp

Quote from: "Nyarlathotep"Hehehe, ja sam evo "metalac" ima nekih 16 godina, i nikad nisam nosio martinke. Zasto? Jbg, ne svidjaju mi se, preteske su...

Isti razlog.

Doduse, imam manji staz - samo 10 godina mlacenja glavom.  :evil:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Nyarlathotep

Heheheehe...
meni ono ventilatorsko mlacenje glavom, zaista, nikada nije islo od ruke (tj. glave).

Svojevremeno (tamo od '96-'99), kad sam sa bendom skoro svakog drugog petka u SKCu svirao obrade bendova: Slayer, Metallica, Anthrax, Maiden, Megadeth, Sabbath... + nesto malo nasih satro power metal related stvari, par puta sam kod kuce probao da vezbam ono zajebano sto rade veliki idoli sa TVa. Jebote, ne da nisam mogao da sviram u takvim uslovima, tj. da ventilisem kosom u krug, vec mi se posle treceg kruga tako jebeno vrtelo u glavi, da sam padao na ledja kao mortus pijan. Naravno, posle 2 pada sam skapirao, da nikad nista od mene - necu se ja slave od metala nagledati... i dan danas mi nije jasno, kako to oni rade, ili kako, jebote, uspevaju nesto da odsviraju, kada ti se citav svet vrti kao da si u ves masini. NIje mi jasno.

Will-O'-The-Wisp

Quote from: "Nyarlathotep"Heheheehe...
meni ono ventilatorsko mlacenje glavom, zaista, nikada nije islo od ruke (tj. glave).

Svojevremeno (tamo od '96-'99), kad sam sa bendom skoro svakog drugog petka u SKCu svirao obrade bendova: Slayer, Metallica, Anthrax, Maiden, Megadeth, Sabbath... + nesto malo nasih satro power metal related stvari, par puta sam kod kuce probao da vezbam ono zajebano sto rade veliki idoli sa TVa. Jebote, ne da nisam mogao da sviram u takvim uslovima, tj. da ventilisem kosom u krug, vec mi se posle treceg kruga tako jebeno vrtelo u glavi, da sam padao na ledja kao mortus pijan. Naravno, posle 2 pada sam skapirao, da nikad nista od mene - necu se ja slave od metala nagledati..

Crni Nya, nemas razradjen vrat, ne nosis martinke, cudis se kako gitarski bogovi izvode to sto izvode... I ti sebe nazivas metalcem, crna bruko!  :evil:

Quote from: "Nyarlathotep"i dan danas mi nije jasno, kako to oni rade, ili kako, jebote, uspevaju nesto da odsviraju, kada ti se citav svet vrti kao da si u ves masini. NIje mi jasno.

Metal Gods work in mysterious ways... Do not question them!  :!:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Nyarlathotep

Quote from: "Will-O'-The-Wisp"
Crni Nya, nemas razradjen vrat, ne nosis martinke, cudis se kako gitarski bogovi izvode to sto izvode... I ti sebe nazivas metalcem, crna bruko!  :evil:

Da pijem pivo i slusam Panteru mi je negde duboko zakopano u podsvest. A kad sam bio mali mislio sam da cu biti Dimebag. Na svu (ne)srecu, nisam to postao.

Meho Krljic

Quote from: "Bab Jaga"Pa ne očekujete valjda od mene da hodam po gradilištu u štiklama?

Naravno, pobogu, kakvo je to pitanje!!!!!!! Evo moj predlog autfita za sutra:

Mixitron M. Storm

Quote from: "Nyarlathotep"nagledati... i dan danas mi nije jasno, kako to oni rade, ili kako, jebote, uspevaju nesto da odsviraju, kada ti se citav svet vrti kao da si u ves masini. NIje mi jasno.

Plejbek je čudo  :evil:

Bab Jaga

@Meho:

u ovom što ti predlažeš slomila bi nogu čim zakoraknula. Čak i po parketu.
Ghoul fhtagn!

Jake Chambers

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Quote from: "Nyarlathotep"nagledati... i dan danas mi nije jasno, kako to oni rade, ili kako, jebote, uspevaju nesto da odsviraju, kada ti se citav svet vrti kao da si u ves masini. NIje mi jasno.

Plejbek je čudo  :evil:

:!:  :!:  :!:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Meho Krljic

Quoteu ovom što ti predlažeš slomila bi nogu čim zakoraknula. Čak i po parketu.

Dobro, nisam ni ja srca kamena, evo, može ovo, malo je udobnije, a i zgodno je za ovo toplo vreme koje niko od nas nije očekivao u ovo doba godine:

Bab Jaga

Ako več moram ubiti se, radije ću na ovom:

Ghoul fhtagn!

Meho Krljic

Ah, ali ovde nije akcenat na ubijanju, nego na erot'ci!!! Nemojmo to zaboraviti.

zakk

kad ste kod čizama...

a ovde imate galeriju bezumnih čizama, neke od njih su jako sf :)
a link vodi i na jedan od oniz zabavnih načina upropašćavanja rođenog deteta :)

ps.
ja bi Darth Vaderovke ;)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Demo(n)lisher

Ne znam koje su bolje martinke : neki mi kazu da su Shelijevke bolje od originalnih Dr.Martens

Black Mamba

Quote from: "angel011"Ja nosim martinke. I duboke starke, kad je vreme za njih. I jedno i drugo mi je udobno, i sviđa mi se kako izgleda.

amen... i martinke i starke duboke i plitke

elem...
Quote from: "Meho Krljic"

tange su najvece odevno zlo koje je zene snaslo u ovom veku.. hocu da kazem, sta sve zena mora da trpi da bi bila total and utter sexy muskarcu.. prvo, tange su najiritintniji deo odece za zenu koji je ikad izmisljen.. drugo, zena moze da bude savrseno cista i uredna, ipak postoji dovoljan broj higijenskih razloga zasto bi zena trebalo da bezi ko djavo od krsta, sto se kaze, od tog savremenog odevnog predmeta..... slicno i s ovim visokim potpeticama.. dal ste vi svesni bre koliko noge bole/koliko je tesko hodati u njima?? lepu guzu i lepe noge ne cine, tj, ne isticu sve te zenske odevne skalamerije

Demo(n)lisher

Sto se tice Martinki, one su namenjene za radnike u celicanama, naftnim rafinerijama, rudnicima.
E sad, sto su skinhedski i pankeri ih uveli u pop - kulturu, to je vec drugo pitanje.
I posle toga boom, Dr.Martens (inace Svaba) nose Slayer, Pantera, Metallica, Nirvana.......
@Black Mamba ljudima kojima je bitno odevanje zena, narocito noge su fetishisti, i jedan od najpoznatijih fetishista je Quentin Tarantino. I sama znas(nosih ime heroine iz Kill_Bill) da Tarantino u sceni kada Uma bezi iz bolnice i ulazi u kombi pokazuje njene lepe tabane (nije prvi put).
A sto se tice tangi, uf pa 97% muskog stanovnistva voli tange i zene koje nose to atraktivno donje rublje. Muskarcima pored unutrasnje lepote, bitna je i spoljasnja.

krema

Lijepe tabane Ume Turman? :?  :x
Pa ja ruznije tesko da vidjeh...

Demo(n)lisher

Quote from: "krema"Lijepe tabane Ume Turman? :?  :x
Pa ja ruznije tesko da vidjeh...
Lepi su Kventinu. :evil:

krema

Vrlo vjerovatno. On je i tako veoma cudan covjek, tako da nimalo ne iznenadjuje...

angel011

Quote from: "Demo(n)lisher"
A sto se tice tangi, uf pa 97% muskog stanovnistva voli tange i zene koje nose to atraktivno donje rublje. Muskarcima pored unutrasnje lepote, bitna je i spoljasnja.

Da li su im bitne i polne bolesti? Zbog nošenja tangi se vrlo lako dobijaju, ma koliko žena vodila računa o higijeni.
We're all mad here.

Meho Krljic

Quote from: "Black Mamba"
Quote from: "angel011"Ja nosim martinke. I duboke starke, kad je vreme za njih. I jedno i drugo mi je udobno, i sviđa mi se kako izgleda.

amen... i martinke i starke duboke i plitke

elem...
Quote from: "Meho Krljic"

tange su najvece odevno zlo koje je zene snaslo u ovom veku.. hocu da kazem, sta sve zena mora da trpi da bi bila total and utter sexy muskarcu.. prvo, tange su najiritintniji deo odece za zenu koji je ikad izmisljen.. drugo, zena moze da bude savrseno cista i uredna, ipak postoji dovoljan broj higijenskih razloga zasto bi zena trebalo da bezi ko djavo od krsta, sto se kaze, od tog savremenog odevnog predmeta..... slicno i s ovim visokim potpeticama.. dal ste vi svesni bre koliko noge bole/koliko je tesko hodati u njima?? lepu guzu i lepe noge ne cine, tj, ne isticu sve te zenske odevne skalamerije

Excuses, excuses...

Black Mamba

Quote from: "Demo(n)lisher"@Black Mamba ljudima kojima je bitno odevanje zena, narocito noge su fetishisti, i jedan od najpoznatijih fetishista je Quentin Tarantino. I sama znas(nosih ime heroine iz Kill_Bill) da Tarantino u sceni kada Uma bezi iz bolnice i ulazi u kombi pokazuje njene lepe tabane (nije prvi put).

kao prvo, ja sam lepo rekla, da citiram samu sebe: lepu guzu i lepe noge ne cine, tj, ne isticu sve te zenske odevne skalamerije

kao drugo, svaki pravi muskarac je fetishista na ovaj ili onaj nacin.. a Tarantino definitivno nema fetish zenskih skalamerija, vec totalno prirodno lepih i zanimljivih zena.. jedan od razloga sto je jedan od mojih idola

Ana

E sad, sto su skinhedski i pankeri ih uveli u pop - kulturu, to je vec drugo pitanje.

Zna li neko zašto skinsi originalne pertle na martinkama (i crnim & bordo) zamenjuju belim? Pre par dana sam imala osobito zadovoljstvo da posmatram 12 komada martinki, sve sa belim pertlama.

:idea:

Джон Рейнольдс

To sada rade white powerovci, a razlog je očigledan. Mada nije baš uvek tako, ako se pobliže pogleda naslovna strana albuma komunjarskog benda Angelic Upstarts - Blood on the Terraces.

Tako bar kažu, može biti da to rade ne bi li martinke više ličina na kickers cipele.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Nyarlathotep

Ma jebes skinse, koje god vrste ili opredeljenja.
Ja sam, kao klinac, poznavao par sarpovaca koji su bili znatno opusteniji i relativno normalniji od ostalih skinheadskih sabana (naci kuraca i ostalih idiota), ali i oni su se palili na neka neosrpska sranja, da mi je bilo mucno da ih slusam i gledam. A kad se setim koliko sam samo imao cimanja kao klinac sa jadnicima ispre SKCa, samo zato sto sam imao dugu kosu i Morbid Angel majcu. Naravno, do svih cimanja je iskljucivo dolazilo kad sam bio sasvim sam, ili sa drugaricom - devojkom. Kao i sve ostale dzukele, i skinsi napadaju samo kad su u coporu.

Iskreno, nisam nikada sreo skinsa koji u neku ruku ne spada pod saban-zeldi-bilde kategorije, ma koliko neki od njih bili i dobrocudni.  :(

Ana

Hvala, JR. Moram priznati da mi nije palo na pamet da se ideologija očituje i u takvim detaljima  :cry:

Джон Рейнольдс

Za skinse (mrzim ovu dvostruku množinu, inače) se u načelu slažem, ali sam u životu upoznao i nekoliko ubeđenih i zakletih nacionalsocijalista (namerno koristim pun naziv ne bih li napravio distinkciju od nacista, što mu dođe kao pežorativni izraz). Oni su potpuno drugačija priča - odmereni, kulturni, elokventni i obrazovani, sušta suprotnost lokalnom teturavom mumlajućem dragstor-obritoglavcu. Iskreno me je fasciniralo da takvi ljudi uopšte postoje, mada je potrebno vremena i truda naterati ih da se otvore za priču, jer da budem iskren, ne znam te tajne hendšejkove ili šta već koriste da se prepoznaju. Uvek se setim jedne nadrealne scene, u poslovnoj zgradi u okviru jednog poznatog i skupog beogradskog kompleksa, na stepeništu koje vodi ka prostorijama multinacionalnih kompanija i izdavačkih kuća, gde me sreće fino odeveni čovek kojeg sam prethodno upoznao i, valjda želevši da mi pokaže da je shvatio da sam jedan od iniciranih, pozdravlja legionarskim pozdravom. Misssslim... WTF?!? A sve u okviru mog višegodišnjeg istraživanja povezanosti Rajha sa okultnim, teme koja je uvek bivala suviše senzacionalistički obrađivana za moj ukus. Ishod je bio krajnje razočaravajući, ali su susreti sa takvim likovima bili zanimljivi. Ili sam freak magnet ili njih ima mnogo.

#Τζούτσε

lilit

Quote from: "John Reynolds"Ili sam freak magnet ili njih ima mnogo.
ima ih mnogo, bar ovde gde sam.
jesu i elokventni i obrazovani i (naizgled?) fini i kulturni, ali ja osecam jezu i gadjenje prema takvim tipovima (uglavnom su i jako, jako iskljucivi).
upoznala sam dvojicu ideologa na jednom partiju i mozda bih ih potpuno zaboravila da nekoliko dana nakon toga nisam gledala heldenplatz.
brrrr.
a mislila sam da su likovi iz nocnog portira odavno izumrli.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Demo(n)lisher

Quote from: "Ana"

Zna li neko zašto skinsi originalne pertle na martinkama (i crnim & bordo) zamenjuju belim? Pre par dana sam imala osobito zadovoljstvo da posmatram 12 komada martinki, sve sa belim pertlama.

:idea:
Ja sam video martinke sa belom pertlom u spotu Sepulture - Refuse\Resist.

Demo(n)lisher

Sto se tice umesanosti skinsa sa muzom, dobro znate da postoji posebna grana panka koja neguje belu moc, rasizam i zove se NAZI PUNK. Zbog toga su i cuveni Mrtvi Kenedijevi i snimili onaj album Nazi Punks Fuck Off.
Malo istorije o njima :
Mrze : Jevreje (anti - semitizam), crnje (kod nas cigane), pedere (sto je jedino dobro kod njih :evil: )
Sviraju nekoliko vrsta panka, Oi, ulicni pank i hardkor pank.
Nazi skinhedski koji sviraju muziku slicnu panku i hevi metalu se smatraju posebnim delom odvojenog zanra Rock protiv komunizma. Mada ima i nazi komunjara (nista nije iskljuceno)
Kao i svaki pankeri, imaju tipicne karakteristike(raspoznavanja u okolini :evil: )
mohavk frizure, kozne jakne, MARTINKE
Njihov moto je Punk's Not Red!, koji pa prevazilazi od cuvenog slogana Punk's Not Dead od grupe Exploited (i za njih su smatrali da su nazijevci)
Dosta ih ima u Engleskoj (o Nemcima i da ne pricamo), Francuskoj, Americi, skandinavskim zemljama (u temi Prokletstvo Black Metala sam spomenuo cuveni Inner Circle sastavljen od nacisticki nastrojenih black metal bendova), ima ih cak i kod nas(sto smatram da je izuzetno glupa ideja, mislim Srbi nacisti, ali dobro) navijaci Rada dobro poznati po svojim akcijama, i dr.
John Reynolds je spomenuo Cetvrti Rajh, dobro je poznato da posle II rata, Amerika polako preuzima ulogu Rajha i tezi da bude Cetvrti Rajh. To se moze zakljuciti po Operaciji Spajalica, u kojoj su uz pomoc tzv PACOVSKIH KANALA "prenosili" najvece zlocince Nemacke u SAD, da bi im "cinili usluge''
Dobro, ne zelim sad ulaziti u detalje, malo vise sam istrazivao i o okultizmu, nacizmu, medjusobnoj povezanosti, i nije vreme (a ni tema) raspravljati o tome.

Meho Krljic

Uf... Demonlišeru, znam da ti je srce na pravom mestu, ali da sam JA na TVOM mestu sada bih otišao i izeditovao ovaj poslednji post tako da u njemu ostane samo smajli... Toliko toga što si rekao jedostavno nije tačno, a ostalo je vrlo proizvoljno tumačeje nečega što možda jeste tačno...

angel011

We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Quote from: "angel011"err... skinsi sa mohavk frizurom?  :o

Pssst. Zbunio se dečko. U stvari, dok je pisao ono bio je skroz zbunjen.

#Τζούτσε

Demo(n)lisher

To oko mohawka se da lako ispraviti.
Poznajem doosta nazi - punkera, i uopste nacista koji imaju takve frizure.
FRIZURE UOPSTE NE ODREDJUJU COVEKA, VEC FILOZOFIJA.
E sad da li cemo sad celo vreme raspravljati oko gluposti, i oko toga da li nazi treba da slusaju takvu muziku, nose jakne i frizure, onda, jbg ostao sam bez teksta. (NO COMMENT)

Alexdelarge

"Martinke", srećan vam rođendan!

Kada su se pre pedeset godina pojavile radničke čizme od kože i sa gumenim đonom svet je, zapravo, dobio još jedan kultni modni detalj. Dr. Martens obuću su ubrzo počeli da nose svi oni koji su mislili drugačije i želeli tako da izgledaju.

"Martinke" je dizajnirao je Nemac dr Klaus Martens. Prvi par je proizveden u Velikoj Britaniji 1. aprila 1960. godine, za potrebe onih koji veći deo radnog vremena provode na nogama: poštare, policajce, fabričke radnike.

Kada su se nakon deset godina pojavili prvi mladi buntovnici, "martinke" su bile neizostavni deo njihovog imidža, kao znak raspoznavanja. Pankeri su ih nosili uz kožne jakne, skinhedsi uz vojničke pantalone...

Danas, "martinke" nose i devojčice u osnovnim školama - uz roze džins i kikice. Pomodari "šetaju" one sa potpisom Žan Pol Gotjea, koji je prošle godina dizajnirao specijalnu kolekciju zumbanih modela.

Originalni model "1460" doživeo je tokom pedeset godina brojne varijacije, ali je ono po čemu je ova obuća prepoznatljiva - grub i izdržljiv izgled, ostao nepromenjen.

Bez obzira na to da li su od crne kože, fluoroscentne, zlatne ili sa cvetićima, šljokicama..."martinke" i dalje imaju izgled "neuništivosti" koja se "prenosi" i na onoga ko ih nosi.

http://www.mondo.rs/s165968/Vesti/Martinke_srecan_vam_rodjendan.html
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Dybuk

Kakva zima, nema gore obuce za zimu...a ni za leto :( znam, probala sam.
Vec dugo se nosim mislju da ih ponovo kupim mada je od poslednjeg para malinove boje proslo mnogo leta. U svakom slucaju, super su klasicne martinke, ali brate neudobne.

Father Jape

Moj subjektivni doživljaj je da leti ne greju a zimi nije u njima hladno. Mada dodajem da sam samo plitke nosio.

Problem je što se strašno klizaju, tako da ako je zima s padavinama, bolje ne.

Takođe, iz ograničenog ličnog iskustva, deluje mi da se relativno brzo dosta prošire, što će reći da bi valjalo kupovati knap par.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Dybuk

Kod mene potpuno suprotno, noge su mi isklale leti, a zimi ispod one nepostavljene koze hladno, i da, pomalo klizavo. Ja sam nosila duboke.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

дејан

носим их последњих 30ак година, и нема горе обуће за снег/лед. једино што вас може спасити је да научите да квалитетно падате.
ал што се тиче топлоте/хладноће, склон сам да се сложим са ф.џ. али не и око 'проширивања'...све моје су трајале око 10ак година без деформација...
...barcode never lies
FLA

Dybuk

Nema mi druge nego da ih nabavljam pod hitno, planiram didem na koncert GBH. Ili to, ili šišanje :mrgreen: