• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

METAL : sve (najbolje i najgore stvari)

Started by Demo(n)lisher, 03-01-2007, 14:23:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

marduk

Quote from: "Nyarlathotep"Hehehe, danas sam, iz meni sasvim nepoznatog razloga :? , zaleteo se da skinem sve stare albume Kinga Diamonda i Mercyful Fatea, koje imam negde u gadno zabacenim kutijama sa kasetama. Hahahaha, kad se setim koliko sam se na ovo przio u osnovnoj skoli. Jedva cekam da opet, posle n godina, pustim Them i Conspiracy. Koji fles ima da me probode.   :shock:  :lol:

Majko, kaki su to masterpisi! Nadam se Njarlah, da kao pravi KD fan, nisi propustio nj.koncerat proletos u Bejograd, jer je isti bio do jajcima!
Uzgredno, King Diamond je, reklo bi se, jedan od onih bendova koje je tesko zanrovski odrediti, malo heavyja, malo kakvog speedy virtuoso thrasha, sve to smuckano u nesto sto bismo mogli nazvati Diamond Metal. Long live the King, koji je sa svom svojom neozbiljnoscu i detinjastim (yet occassionally chilling!) hororeskama ipak uspevao da, okicen virtuoznim gitarskim radom lucidnog Andy de Rocha, bude (i ostane?) bend vredan pominjanja i ponovnog preslusavanja.

Demo(n)lisher

Upravo slusam najnoviji album "hristomrzaca" Deicide The Stench of Redemption do bola Hristovog je odradjen album.
Sta vi mislite o bendu DEICIDE?
I`m a self - improved evil baby.

Джон Рейнольдс

Mislim da je Legion remek-delo, dok ostalo varira od prosečnog do daviteljskog, a Glen Benton je ništa drugo do egzibicionista.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Johne, podseti me da ti kupim bačvu piva po izboru kada budem dolazio jednom u goste.  :lol:

Demo(n)lisher

John, YOU ROCK!
Gledao sam sad na netu Deicide - ov spot Homage for Satan kad zombiji jure popa, ovaj spot da puste recimo na B - 92 ili na snobovsko - sabanskoj PINK televiziji, u modu bi se vratilo staro, dobro, provereno razapinjanje na krst. :evil:

Meho Krljic

Quoteu modu bi se vratilo staro, dobro, provereno razapinjanje na krst.

Daleko bilo, samo nam još trebaju dodatni mučenici za hrišćanstvo...

Demo(n)lisher

Upravo slusam Cannibal Corpse i obradu (zamisli ovo) Sepulturine kult pesme - Roots bloody roots.
Katastrofalna komedija (tragedija, bolje receno)
Uvodni deo koji bi trebalo da postavi osnovu za dalji razvoj pesme (kao recimo most) je zasran na pocetku (izvinjavam se zbog psovke) a jos je bolje kad se pojavi trbuhozborac George ciji glas "zariba" na sredini pesme. Sramota.
Mnogo su bolje stvari bile sa Chrisom, ali sta da se radi, po meni je Six Feet Under sa Chrisom bolji nego Corpsi sa Djolom.
Stvar je u ukusu, po meni su najbrutalniji i najexplicitniji albumi Leseva bili u vreme vladavine Chrisa Barnesa (1990 - 1994)
Jos su baje i ucestvovale u filmu Ace Ventura.
Nego, o kom bendu nismo diskutovali?

Meho Krljic

Jesu najbrutalniji albumi iz vremena CB, mada je i iz vremena Korpsgrajndera bilo lepih albuma. Naravno, ovaj poslednji je neinspirisano praznjikav...

Demo(n)lisher

Vile je najbolji album iz vremena Korpsgrajndera. Tu se izdvajaju all - times hitovi, Devoured By Vermin, Mummified In Barbed Wire
Orgasm Through Torture, Monolith
Prijatno su me iznenadili Celtic Frost sa albumom Monotheist. :)

Meho Krljic

Slažem se za Vile.

A Monotheist, e, pa, nau vi'r toking, meni je to bilo potpuno iznenađenje i definitivo najbolji metal album u 2006. Opasno prosto i opasno teško.

Demo(n)lisher

Celtici su besmrtni ljudi.
Into the Pandemonium je klasik metal muzike uopste, bio thrash, death, ili black, to je antika covece.
Morbid Visions = idilicni prikaz black metal\thrasha.
Imam i tribute album Celticima, zove In Memory Of Celtic Frost i tu nastupa krem headbang drustva :)
tu su:
Mayhem sa Vizuelnom Agresijom :lol:
Grave sa Mesmerized
Opeth sa Circle Of Tyrants
i mnogi drugi....

Demo(n)lisher

Covece, zaboravili smo pricati o bendu VENOM, jbt. :x

marduk

ODLIČAN topik je ovo bio! Pročitah ga ceo, izuzetno je zabavan - fanovima!   :| :|  :|

Kler_Vojant

Najbolji album 2006. je The Cult Is Alive. eventualno Reinkaos.

Meho Krljic

Tebi se dopao The Kvlt is alive?? Meni je bio onako, podnošljiv, ali ne da sam ga nešto slušo istrajno i svakako nigde blizu njihovih važnih ploča. Ali ovo posle što su snimali je strahotno loše.

Kler_Vojant

Nemam pojma, ja se uz njihove poslednje albume strasno dobro zabavljam. Ceo taj pank trip ih prati jos iz ranih dana(poslusati npr Snowfall). Recimo, FOAD ima dve predobre pesme, Banners Of Old i these shores are damned,a raised on rock je pesma koju sam najvise slusao, pored ove dve pomenute.
Dark Thrones and Black Flags je nesto slabiji, ali i njega volim da poslusam, mada ima par skroz losih momenata(narocito poslednje tri pesme). Sa DTaBF mi je najbolja stvar Hanging Out in Haiger,a i Oath Minus razbija. Totalno kidanje.
btw u zadnje vreme sam se podsecao nekih odlicnih obrada: Voivod-In League With Satan(def. jedna od mojih omiljenih),kreator - witching hour, sfu-californija uber alles, i hammerfall-head over heels.
Takodje sam reprizirao COC-InTheArmsOfGod, i stojim iza toga da je stvar Dirty Hands Empty Pockets jedna od najboljih fuzija roka i metala koje sam imao prilike da slusam.
oao

Meho Krljic

:lol: Ja sam teški konzervativac. Meni su CoC neslušljiv bend osim u najranijoj, pank fazi.  :| :| :| No, dobro, uvažavam, uvažavam.

Ali Dark Throne su svojevremeno obradili Bathoryjev Equimanthorn i to je bilo odlično pa samo se posle i mi (Bethor) potrudili da ta pesma na nešto liči. Mnogo lepa pesma i lepa obrada.

Kler_Vojant

E,da,zaboravio sam da pomenem dva sjajna albuma, cisto ako su promakli necijem radaru.
Prvi je Superchrist-Defenders Of The Filth. Strasno tradicionalan, i strasno dobar rock/metal. Vokal strahovito podseca na Lemija.
Drugi je Peste Noire-Ballade cuntre lo Anemi francor. Bolji francuski black metal nisam slusao od Vlad Tepesa. Sjajne melodije sa uticajem francuskih koracnica na koje se lozi Famine, i strasno kulerski odsviran album. Sto rece jedan drugar, kao da su prizvali duh Bodlera iz samog pakla. Prosto mi je skroz nejasno kako neko moze da snimi ovakav album danas, kada svi ili kopiraju rani Darkthrone ili Dark Funeral(ko ce brze ko ce grdje), ili snimaju neki post/shoegaze gay ili, nedaj boze, furaju depresivni suicidal zvuk. E,da, neki ovom albumu lepe etiketu avangardni, sto mi je skroz nejasno.

Meho Krljic

Dobro zvuči ovako opisano. Sad ću da ga potražim.

marduk

U novijoj eri istakao bih kao nešto najbolje u metalu: FREAK KITCHEN. Posebice Organic album. Nije to SAMO metal, ali je barem 70% u tom domenu muziciranja.

ginger toxiqo 2 gafotas

...sinoć na meniju SurrealMoviez-a osvanuli linkovi za nekoliko dokumentaraca o istorijatu black metala, kao i o grupi Mayhem...za mene su to španska sela completely off the map, ali sam pomislio da bi to moglo nekoga ovde da zaintrigira ili obraduje...

...evo naslova...

Pure Fucking Mayhem (2008)
(Black Metal documentary focusing on the history of the band Mayhem)

NRK1 Black Metal Documentary (2003)
(Black Metal doc from Norwegian television's NRK1 2003)

Once Upon A Time In Norway (2007)
(The history of Mayhem and the rise of Norwegian Black Metal.

Once Upon A Time In Norway (2007)
(Interviews with central members of early Norwegian black metal bands about Mayhem, the early black metal scene and the crimes they committed)

Det Svarte Alvor (1994)

(Black Metal documentary from Norwegian television 1994)

Black Metal: The Norwegian Legacy? (2008)
(The reason why the title includes the question "THE NORWEGIAN LEGACY???" is because many Swedes have criticized Norwegian black metal for being inspired by Bathory, which was a SWEDISH band.

Expect to see plenty of amazing footage. But don't expect to see a regurgitation of the same story repeated endlessly in false documentaries and by the charletans of the media)

Black Metal: A Documentary (2007)

(This is a raw but excellent documentary on the European Black Metal scene from the mouths of the musicians themselves. There is no narrator, only opinions expressed by the musicians to occasional questions asked by an interviewer (largely unseen). Topics discussed include satanism, origins, religion, church burnings, racism, Dead's (of Mayhem) suicide, etc. Interviewed musicians include Cronos of Venom (best, most insightful and funniest interviews in the documentary), Celtic Frost, King Diamond, Dark Funeral, Enslaved, Mortiis (ex-Emperor), Abbath of Immortal, Gorgoroth, Fenriz of Darkthrone, etc. Also includes clips of Immortal, Merciful Fate/King Diamond and other bands in concert)
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

...kako SRM sada zateže oko novih registracija, svi kojima zatreba pomoć oko linkova (Megaupload linkovi su u pitanju) za ove metalske dokumentarce, neka mi se jave, rad sam da pomognem...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

zakk

Zaklan-Mrij Gospode

Postujem zbog YT komentara koji su me slatko nasmejali (ali ni muzika nije loša):

FS2QUARTO:
ovo bre nije metal...ovo je raspad metala....u svakom metalu ima solo improvizacija.....a u black metalu??? jedino gde ima toga jeste u melodic black metalu.....mada i to je lose

goatdclxvi: (koji je postavio pesmu)
@FS2QUARTO , sa duznim postovanjem.. ako ti se ne dopada - odjebi odavde. Ovo nije cheesy muzika za scenske curice.

FS2QUARTO:
@goatdclxvi hahaha..izvini...ali power metal je zanr pravog ratnika....mada samo neki od domacih power metal bendova su ratnicki......ali ostali ne......ovo ja sta razumem aj kazi mi.....jedva da sam nesto razumeo...sve dok ne nadjel lyrics ja nemogu da shvatim sta tu govore....a to sto si reko chessy to si lupio pa si lupio...

goatdclxvi
@FS2QUARTO Ok covece, ratuj ti samo, niko ti ne brani.
Da je black metal za bilo koju ovcu koja naidje, ne bi bio kakav jeste. Ne srljaj u nesto sto ne poznajes i drzi se svog powera.
Pozdrav

i naravno, neki omladinac :)

Autumn4Heart:
Vi ste ti koji su ovu zemlju poveli u propast! Vi hriscani! Jahveove sluge! Unistili ste Slovene svojim katolicima i prevoslavcima! Alo, citajte ponekad neku istorijku knjigu koja govori o vremenu pre vas hriscana! Da vidite da svet nije poceo od vaseg ogavnog krsta, nego da je postojao 3000 i vise godina pre! Svetlost spalila vaseg Djavola razapetog na krstu!

Slava Svarogu!

Stari Bogovi Se Bude Braco Slovenska!

:evil: :| xrofl
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Meho Krljic

Pa, Pantera i jeste muzika za decu  :lol:

Savajat Erp

Не знам да ли је ово баш за овај топик, али је интереснтно видети фудбалера који је у неком другачијем фазону, а не оном на који прво помислимо кад је фудбалерски музички укус у питању.

Muziku bira Radisa Ilic

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Karl Rosman

Vidi, vidi. Ko bi rekao da je Radisa lakrimolog u dusi...  :!:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

sodomizer

just for the record, God Dethroned su objavili nedavno jedan jako dobar album pod nazivom Under The Sign Of The Iron Cross. Death metal kidanje za sve pare, sa taman toliko melodija da ne smori čoveka.
i, da, evo malo podsećanja na odličan bend koji je prestao da postoji:
http://www.youtube.com/watch?v=ltx5njR2Hqk

zakk

zakk

sodomizer

ženama sa kompjutera
ne može da se utera.
btw od kad su oni metal?

zakk

Quote from: sodomizer on 08-08-2011, 19:38:31
ženama sa kompjutera
ne može da se utera.
btw od kad su oni metal?

u srcu uvek, na albumu - na ovoj pesmi.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Meni dragi Toxic Holocaust u julu izdali novi album.

http://www.easy-share.com/1916866884/Toxic_Holocaust_-_Conjure_And_Command_%282011%29_%5BMP3%5D_ES_3661695.rar

Dripački, krljački, deluje dobro. :evil:

Toxic Holocaust - Bitch (with lyrics)

Džoela Grajnda volim zato što mi deluje kao propao kroz neku vremensku rupu iz post-UK82 perioda, iz '86 recimo, kad su Discharge, English Dogs i tako ti likovi masovno izdavali metal ploče. Ovo je stari hit, ima tog HC pankerisanja.

TOXIC HOLOCAUST - "Lord of the Wasteland"

#Τζούτσε

zakk

zakk

Джон Рейнольдс

http://gnwp.ifolder.ru/29367008

http://www26.zippyshare.com/v/57350953/file.html

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Два најбоља метал бенда данас издали сплит ЕП и то одличан (додуше, може ладно и на Punk's Not Dead тему).

http://ifolder.ru/31197410

http://narod.ru/disk/53450811001.d56f27a900f2484c07a1240dd03776f6/Municipal%20Waste%20%26%20Toxic%20Holocaust%20-%20Toxic%20Waste%20%5Bsplit%5D%20%282012%29.rar.html

#Τζούτσε

Meho Krljic

Mene je Mjunisipal Vejst vazda ostavljao ravnodušnim, al ja sam, za razliku od tebe metalac. No, da čujemo!

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 22-06-2012, 14:07:16
Mene je Mjunisipal Vejst vazda ostavljao ravnodušnim, al ja sam, za razliku od tebe metalac. No, da čujemo!

Пресудно је ово болдовано.  :lol: Онда не верујем да ће ти се ЕП свидети, ово је мор ов д сејм, ал је тебра кидачки. За мене је то добра музика за вожњу, стапа се са звуком мотора и даје темпо.  :lol: Toxic Holocaust једно време нисам вадио из кола.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

http://www.unibytes.com/R.9cvk--EjsLqw-Us4P3UgBB

#Τζούτσε

Milosh

Mislim da ovo bez problema može u obe kategorije, i najbolje i najgore.  :lol:

A New Dawn In Sight

a ima i nastavak...

(Screaming) All The Way To The Promised Land
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

Ne može u najbolje, pobogu... toliko je skrnavo da je zabavno i facinantno, al to je to.